Mitt stereoanlegg på internett! – Kabler

Andreask

Medlem
Ble medlem
16.03.2006
Innlegg
48
Antall liker
0
Sted
Høvik utenfor Oslo
Jeg er veldig imponert over kunnskapsnivået til alle som gir råd på dette forumet, og har hatt stor nytte av det før og nå.

Som et eksperiment har jeg laget en presentasjon av mitt stereoanlegg som er linket opp til dette forumet. Formålet er at råd skal kunne gis i kontekst, men kjennskap til hele anlegget. Jeg håper dere synes dette er morsomt, og at jeg får noen gode råd!

Presentasjonen av mine kabler (eller... hva dere vil kalle det) er her:

http://www.geocities.com/akolsto/kabler.html

Håper på noen gode råd som ligger innenfor budsjett! :D

Andreas
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Fartsretning i kabler? Stort sett bare tull og tøys. Skru av connectoren for å se om det er forskjell på de to endene. Er det helt likt, er dette bare et salgstriks.
I likhet med de som sier at en kabel er bygd opp med forskjellig lengde på lederne (husker ikke hva som skulle være begrunnelsen). Jeg har åpnet slike.......... bare bløff.
 

Kenti

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
54
Antall liker
10
Hva med semi-balanserte kabler, hvor skjermen kun er tilkoblet i ene enden? Det er en grunn til det.
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Det er mange som har laget slike. F. eks har jeg et par sett gamle Monster kabler (CD ref, og Interlink ref2...og ja jeg innrømmer og fortsatt ha dem i skuffen) som har slik retningspil. Selvfølgelig har jeg sjekket hvorfor, og på disse er det en skjerm som er koblet til jord i enden der signalet kommer fra. Dersom en slik skjerm kobles til jord i begge ender, er det stor sannsynlighet for å skape jordsøyfer og brum.
 

Mikkel

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.01.2004
Innlegg
57
Antall liker
0
Kabler som er retningsbestemte har en ekstra kappe rundt lederene som er koblet til kun den ene enden(kilden). Grunnen til dette er at RF-støy som eventuelt vil kunne påvirke kablene blir fanget opp av denne kappen og ledet til kildeenheten (f.eks CDspiller). På den måten slipper slik støy komme inn i forsterkeren for deretter å bli hørbar.

Seriøse signalkabler har samme diameter på signal og jord for å få samme motstand på begge lederene. Dette løses ofte som et vanlig trådpar av god kalitet, med en jordingskappe rundt det hele. Da er det viktig at denne kappen bare kobles til den ene enden, for ellers vil man få større kvadrat på jordledningen enn signalledningen.

I utgangspunktet er det det samme hvilken vei man plugger kabelen. Men om kabelen blir påvirket av RF-støy utenfra, er det en fordel å lede denne støyen til kilden istedenfor mottageren. (Ble plutselig litt usikker iogmed denne kappen kobles til jord og dermed vil nå kilden allikevel. Noen andre som vet?)

Problemer med brum og jordsløyfer hjelper den derimot ikke mot, fordi den er loddet sammen med jordledningen i kildepluggen.
 
Topp Bunn