$39 gold plated fuses for audiophiles

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
Vi er jo snart enige om kablers innvirkning i systemet. Hva med sikringer? ::)



Fuses always carry high electric current thereby causing metal fatigue. This would then adversely alter the conductivity behavior of the fuse element and hence the performance of the equipment.
Sikringer med sin tynne tråd må jo være en dynamikkdreper av dimensjoner.

"Ikke noe problem" sier solide kåre gutta, det er bare å bytte den ut med 10kvmm.

A CNET reviewer says "the fuses did make a difference. The sound was fuller, weightier, and the stereo imaging was more 3D with the fuses in the speakers."
http://www.boingboing.net/2009/04/13/39-gold-plated-fuses.html
 

Vedlegg

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Det er jo et av de billigste tweakene du kan gjøre. Mange har dyre forsterkere og vier ikke den kjipe sikringen noe som helst oppmerksomhet.

"After investing substantial $'s in high quality AC power cords, IEC connectors and internal AC wiring,
why minimize their positive effect by having AC power flow thru a component that was never built with
sonic performance as a design goal!"
- Partsconnexion.

Stereotimes:

Conclusion
"As I once, along with others, believed fuses were merely installed to protect valuable equipment from a damaging over voltage condition. I highly recommend the purchase of a few Ultra Systems Hi-Fi Tuning Fuses for your entire system. I am convinced you cannot lose by giving these wonderful devices a try. At $29.95 for the small size or $34.95/large sizes, they absolutely have to be one of the best low cost tweaks I have ever experienced"
. Mitch Moreno, Stereotimes

Bruker sev Hi-Fi tuning sine sølvsikringer. Det er et av de billigste tweakene jeg har vært bort i - etter korkplater under høytallerene og bruk av stillpoints ERS-papir (karbonpapir).
 

R.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.03.2002
Innlegg
3.476
Antall liker
12
Joda. Lenge siden jeg fjerna både sikringer, av/på-brytere og annet juggel ;D



Mvh. RS
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
R.Solhaug skrev:
Joda. Lenge siden jeg fjerna både sikringer, av/på-brytere og annet juggel ;D



Mvh. RS
Akkurat det kommer neppe som en bombe på noen her inne ;)
Jeg lurer forresten på om jeg har kommet inn i en tidsmaskin av og til. Da jeg begynte med denne hobbyen for snart 30 år siden var det opplest og vedtatt at sikringer har en negativ effekt på lyden. Høyttalere uten sikring var stort sett seriøse alternativer.
 

gormj

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.12.2008
Innlegg
944
Antall liker
315
Sted
Trondheim
Fra Stereophile (test av forsterkeren Onkyo A-9555):
"While the A-9555 sounded just fine with its stock fuse, when I replaced that fuse with a HiFi-Tuning fuse of the same rating (6.3A, slow-blow), the sound became clearer and more precise, with crisper transients but without any of that "overetched" character that I dislike."
Se: http://www.stereophile.com/integratedamps/907onk/

Regner meg ikke som medlem av hverken målemafiaen eller noen annen mafia, men selv er jeg mer enn skeptisk. Medmindre sikringen introduserer støy sliter jeg med den fysiske forklaringen. Men om noen synes det låter bedre, så gjør det jo faktisk det (for dem).
 

Vedlegg

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
Michael Fremers rapport om hifi-tuning:

I recently replaced the cheap fuses in my Musical Fidelity kWP preamplifier with fuses made by HiFi Tuning in Germany, sent to me by The Cable Company. These have silver filaments, ceramic bodies, and gold-over-silver terminations, and damn if they didn't seem to produce a subtle but noticeable improvement in smoothness and coherence. For less than $30 each (available in various sizes they're worth trying, if only for the diversionary entertainment.—Michael Fremer
http://www.stereophile.com/powerlineaccessories/907fuse/
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.655
Antall liker
21.456
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Disse forskjellene kan selvfølgelig ikke detekteres ved blindlytting, og det viser med all tydelighet at enhver form for lytting der man ikke vet hva man hører på maskerer de åpenbare forskjellene som vi alle vet er der.
 

Billa

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.06.2007
Innlegg
1.134
Antall liker
464
Torget vurderinger
2
Jeg gjetter meg til at kontaktflatene er bedre på gode sikringer og at virkningen derfor er minst som for dyre nettstikk eller andre påkostede kontaktpunkter.
Noen hører dette andre ikke...
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
En litt dårlig lodding (ikke vakkel!) kan ødelegge ganske mye for lyden, så hvorfor ikke en sikring? Jeg har aldri testet, og kommer neppe til å gjøre det heller. Men sist gang jeg husker at sikring var et tema, er så lenge siden at det tweak og kabelfokuset som er i dag ikke fantes si samme grad. Sett bort fra veldig esoteriske kabler var det bare Monster Classic og Supra 2,5 kvadrat som gjaldt. Så det var folk med en nøktern innstilling til hifi som var av den oppfatning at en sikring har endel å si. Jeg er enig med Solberg, og forstår hvorfor han har fjernet sikringene i sitt anlegg. Jeg ville ikke fjernet sikringer i mitt anlegg, men jeg er nok ikke like opptatt av perfeksjon som endel andre er.

Jeg synes det er litt rart at dere er så skeptiske, for de fleste av oss mener at kabler og plugger + kvalitet på termineringen har mye å si. Det er litt rart, fordi det for endel år siden ble sett på som en naturlig tankegang. Da hadde vi ikke gullsikringer, men hadde vi hatt det så hadde vi nok brukt det. Det ville nok vært en like populær tweak som å doble Supra-en. Fordi mange gjorde det som Solberg har gjort, på bekostning av sikkerheten for utstyret.

Har du tenkt å teste disse sikringene, Solberg? Eller bryr du deg ikke, i og med at du ikke bruker sikringer i det hele tatt. Det er jo kjekt med sikkerheten i en sikring, hvis du kan oppnå samme lydkvalitet som uten sikring.
 
Topp Bunn