Acoustic Zen

O

Omar

Gjest
Har lyst å prøve signalkanel fra dette merket. Men hvor kan man få tak i slike kabler?
Jeg er også intresert i å importere fra USA. Har Harmonic Technology høytalerkabler Pro 9. Skal brukes med Monitor Audio høyttalere og Densen. Må ha oppløst og behaglig topp. Mulig jeg bytter cd og forserker til høsten
 

EiK

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1.207
Antall liker
714
Sted
Haslum
Torget vurderinger
3
Her bør olaps komme på banen ! Han kan gi deg svarene.

Har hørt Accoustic Zen hjemme hos han, og kde er veldig oppløste fra mellomtone og oppover. Organiske og vellydende, vil jeg si. Han har toppmodellen som ikke akkurat er billig.
 

yasman

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.10.2006
Innlegg
1.703
Antall liker
296
Sted
Grenland
Torget vurderinger
13
Hei, har svært god erfaring med disse; har hatt både Silver ref 2 og absolut reference. Anbefaler sistnevnte som jeg tror olaps har også.
Kjøp dem på audiogon brukt, det er value for money.

Paul
 

olaps

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
1.604
Antall liker
151
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
4
Heisann
Joda, jeg kjenner en del AZ-kabler.
Det hele startet med lån av et sett AZ Silver Referende II og en AZ nettkabel (som jeg ikke husker navnet på! ).
Signalkablene var til da de absolutt beste jeg har hatt i anlegget mitt. Har hatt et tjuetalls kabler der fra tidligere; bl.a. kabler fra Stereovox, Harmonic Tech, Black Magic, Silk, Nordost (har aldri hørt en "musikalsk" kabel derfra), Argento, Cardas, Wireworld, Tara Labs, Renaissance, Mundorf osv (sistnevnte er forøvrig et kupp til prisen, spesielt som DIY fra Eltek).
Vi var tre tilstede første gang jeg plugget inn Silver Ref, og alle tre havnet vi etterhvert med Silver Ref II i aneleggene våre (som forøvrig er svært forskjelige).

Etter dét har jeg oppgradert til AZ Absolute, spesielt XLR-kablene er fantastisk gode. Dyre, men likevel verdt hver krone
Sort bakgrunn, stort rom, skiller instrumenter/stemmer fantastisk godt, utrolig dynamikk og transparens (har spes en mikrodynamikk ingen andre kabler (som jeg har hørt) kommer i nærheten av). Tonalt svært godt balanserte, nøytrale men heller ØRLITE mot det varme.
RCA-kablene har ikke helt den samme kvaliteten, men er likevel de klart beste jeg har hatt hjemme (men AB-testing borte har vist at det finnes bedre RCA-kabler "der ute"). Skal bytte plugger til enten WBT eller Eichmann, tror svakheten ligger der.

Har ellers hatt både Double Barrel (biwiring) og Absolute høyttalerkabler, har kjørt sistnevnte både som single- og biwiring.
Begge to er svært gode kabler IMO. DB er en kabel i samme prisleie som BM the Giant (biwiring), og her er er det nok smak/behag og matching som avgjør hva man velger.
Absolute er igjen i en egen divisjon, og har de samme egenskapene som beskrevet for signalkablene. Har hørt de i tre forskjellige anlegg, og de har vist kvalitetene hver gang. Kan tenke meg de kan virke for slanke i et "transistoranlegg" som evt fra før heller mot det lyse.

Absolute tvers gjennom anlegget (dvs både signal og HT) kan dessuten bli i tøffeste laget om man fra før sliter med hardheter eller annet grums i anlegget, siden de så utrolig transparente og dynamiske.

Har også trua på nettkabler fra AZ. Den nettkabelen jeg testet brukte jeg på min BAT-pré, og forbedringen var tydelig fra første tone. Sortere bakrunn/mer ro, og bedre bassdynamikk var det mest framtredende.
Har senere benyttet LMC nettkabel på samme pré, den gir ikke samme forbedringen som AZ-kabelen.

Konklusjon:
AZ-kabler er generelt kabler som gir mye valuta for pengene.
Og jeg tror at Absolute-serien er noe av det ypperste man i det hele tatt kan få tak i.
 
Topp Bunn