Resultater 1 til 4 av 4

Tråd: Acoustic Zen

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Omar
  Guest

  Acoustic Zen

  Har lyst å prøve signalkanel fra dette merket. Men hvor kan man få tak i slike kabler?
  Jeg er også intresert i å importere fra USA. Har Harmonic Technology høytalerkabler Pro 9. Skal brukes med Monitor Audio høyttalere og Densen. Må ha oppløst og behaglig topp. Mulig jeg bytter cd og forserker til høsten

 2. #2
  Overivrig entusiast EiK's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Haslum
  Innlegg
  989
  Tagget i
  0 Innlegg

  Acoustic Zen

  Her bør olaps komme på banen ! Han kan gi deg svarene.

  Har hørt Accoustic Zen hjemme hos han, og kde er veldig oppløste fra mellomtone og oppover. Organiske og vellydende, vil jeg si. Han har toppmodellen som ikke akkurat er billig.
  1. VTL TL 7.5 Series2, VTL S-400, JR Trans Rotor Rondino Nero FMD, Kuzma 4point11, DS Audio W2 PU og EQ, dCS Paganini drivverk/DAC/klokke, Forsman VSS5 Classic
  Kabler: Midas Reference Flavia XLR, Midas Reference Silje SW, Strøm: PS Audio Power Plant P20
  2. Kii Three, Hegel Røst/Graaf Venticinque, Musical Fidelity E600, Aurender N100H, VTL TP-6.5, Tandberg Thorens TD165 custom, Rega RB300, Hana SL

  http://www.oslo-audio-society.com/ www.oslovinylklubb.net


 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Grenland
  Innlegg
  1,322
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2

  Acoustic Zen

  Hei, har svært god erfaring med disse; har hatt både Silver ref 2 og absolut reference. Anbefaler sistnevnte som jeg tror olaps har også.
  Kjøp dem på audiogon brukt, det er value for money.

  Paul
  Eggleston Andra 3, M, AmAudio AM-reference og A60X Excellence, Metrum Pavane, Metrum Ambre, North Star, Rega P9, Tchernov Cables, MIT Oracle MAX, Fusionaudio, Vh-Audio, SR Powercell mk3, SR Tranquility baser, Kemp Quantum

  Til salgs/bytte;
  Magnusaudio stereoforsterker MA 500/300, MSB-204 monos, Elac Discovery, Audiohorizon pre og dac.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  1,520
  Tagget i
  0 Innlegg

  Acoustic Zen

  Heisann
  Joda, jeg kjenner en del AZ-kabler.
  Det hele startet med lån av et sett AZ Silver Referende II og en AZ nettkabel (som jeg ikke husker navnet på! ).
  Signalkablene var til da de absolutt beste jeg har hatt i anlegget mitt. Har hatt et tjuetalls kabler der fra tidligere; bl.a. kabler fra Stereovox, Harmonic Tech, Black Magic, Silk, Nordost (har aldri hørt en "musikalsk" kabel derfra), Argento, Cardas, Wireworld, Tara Labs, Renaissance, Mundorf osv (sistnevnte er forøvrig et kupp til prisen, spesielt som DIY fra Eltek).
  Vi var tre tilstede første gang jeg plugget inn Silver Ref, og alle tre havnet vi etterhvert med Silver Ref II i aneleggene våre (som forøvrig er svært forskjelige).

  Etter dét har jeg oppgradert til AZ Absolute, spesielt XLR-kablene er fantastisk gode. Dyre, men likevel verdt hver krone
  Sort bakgrunn, stort rom, skiller instrumenter/stemmer fantastisk godt, utrolig dynamikk og transparens (har spes en mikrodynamikk ingen andre kabler (som jeg har hørt) kommer i nærheten av). Tonalt svært godt balanserte, nøytrale men heller ØRLITE mot det varme.
  RCA-kablene har ikke helt den samme kvaliteten, men er likevel de klart beste jeg har hatt hjemme (men AB-testing borte har vist at det finnes bedre RCA-kabler "der ute"). Skal bytte plugger til enten WBT eller Eichmann, tror svakheten ligger der.

  Har ellers hatt både Double Barrel (biwiring) og Absolute høyttalerkabler, har kjørt sistnevnte både som single- og biwiring.
  Begge to er svært gode kabler IMO. DB er en kabel i samme prisleie som BM the Giant (biwiring), og her er er det nok smak/behag og matching som avgjør hva man velger.
  Absolute er igjen i en egen divisjon, og har de samme egenskapene som beskrevet for signalkablene. Har hørt de i tre forskjellige anlegg, og de har vist kvalitetene hver gang. Kan tenke meg de kan virke for slanke i et "transistoranlegg" som evt fra før heller mot det lyse.

  Absolute tvers gjennom anlegget (dvs både signal og HT) kan dessuten bli i tøffeste laget om man fra før sliter med hardheter eller annet grums i anlegget, siden de så utrolig transparente og dynamiske.

  Har også trua på nettkabler fra AZ. Den nettkabelen jeg testet brukte jeg på min BAT-pré, og forbedringen var tydelig fra første tone. Sortere bakrunn/mer ro, og bedre bassdynamikk var det mest framtredende.
  Har senere benyttet LMC nettkabel på samme pré, den gir ikke samme forbedringen som AZ-kabelen.

  Konklusjon:
  AZ-kabler er generelt kabler som gir mye valuta for pengene.
  Og jeg tror at Absolute-serien er noe av det ypperste man i det hele tatt kan få tak i.
  Eximus CD10
  Pink Triangle Anniversary + TriPlanar MkVII + Lyra Titan "i" + Pass Labs X-Ono RIAA
  Kenwood KD600 + Jelco 750D + Ortofon Rohmann + ASR Mini Basis MK II
  BAT VK-53SE m/6h30 NOS; Welborne Labs DRD Star Chief 45 m/EML solid plate; Welborne Labs DRD Terraplane 300B
  Avantgarde DUO Mezzo; Acoustic Zen Absolute signal- og ht-kabler. Medlem av Hornalliansen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed