Vilken högtalarkabel ska jag välja?

elitico

Medlem
Ble medlem
28.01.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
Har inga bra kablar som passar längre och har i princip bytt ut hela stereon så jag söker lite tips.

Har prövat Ixos SW11T och Supra Ply 3.4/s som jag haft liggandes kvar mellan mina Klipsch Chorus II och Audion Silvernight MK2/B förstärkare.

Ixosen var rätt öppen och spelglad men rätt ojämn över registret då vissa saker fokuseras mer på än andra, ljudbilden var dock rätt okej i bredd och djup.

Supran var ganska jämn över hela registret, dock lite spretig i toppen och grå i ljudet. Sedan tycker jag även att ljudbilden blev klart minde i bredd än med Ixosen.

Så, jag är på jakt efter en vettig kabel som man kan köpa på lösmeter. Behöver max 2x2 m, sedan tänkte jag sätta på lämpliga kontakter ifall kabeln passar i anläggningen.

Budgeten är på runt 400kr/m. (hade egentligen velat prova Kimber 8TC, men den ligger utanför min budget nu).
Det jag är ute efter är en homogen kabel där inget direkt sticker ut men som ändå spelar öppet och stort. Tror inte någon analytisk kabel är bra till mina Klipsch.
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Mitt forslag er Kimber 8VS .

Bruker selv disse for øyeblikket. Tas prisen i betraktning, synes jeg at det er lite å utsette på disse. Luftighet og utstrakthet i toppen er kanskje ikke kabelens sterkeste side.

Fremheves i budsjettklassen av bla. Hi-Fi Choice (2002).
Audioreview .
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
Sjekk ut EIchmann's kabler...
Slet litt med Kimbers betoning på mine Klipsch, noe som ikke eksisterte på ETI:)
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.163
Antall liker
537
Billig = bra

Dyrt = det er bedre å bruke pengene på og du trenger strengt tatt ikke kaste bort penger

Konklusjon: Mange kjøper keiserens nye klær hva gjelder kabler, de betaler altså mye for lite eller ingenting. Om ikke forskjeller kan påvises i blindtester så er det idioti å bruke vesentlig mer på noe testen brutalt avslører at ikke har noe for seg. Dessverre er HiFi gått over i idioti for mange, et bind for øynene ville avslørt til hånlatter for andre at de har dritt fullstendig på draget og i værste fall kastet bort titusner de kunne ha spart seg...

Noe har mye for seg og er viktig, annet har derimot ikke like mye for seg og forskjellene er ikke så store >(gjelder mer enn kabler) at man ikke kommer vel så langt med å spare mye.
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.569
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
DIY?

Billig, og kan bli meget bra. Mine DIY-kabler, til en pris på ca 3000,- for 2*2,5m flatsølv låter minst like bra som Transparent Ultra.... Dvs, de spilte nogenlunde jevnt før de ble sendt til "facelift/oppgradering"!
Venter i spenning på at de skal komme hem til han far igjen... ;D

mvh
Proffen
 

elitico

Medlem
Ble medlem
28.01.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
Hej!

Tack svaren.

Det blev tillslut Naim NAC A5 högtalarkabel med Chord-bananer. Får nog den nästa vecka men har läst en del gott om den och så kör en vän med samma kabel till rör med gott resultat. Så nu är det lite trial and error som gäller. Inte så stora pengar iaf...

Har föresten fått låna ett par Silspek 440 högtalarkablar i några dagar nu med Furutech Rhodium kontakter. Det lät lite annorlunda men jag tyckte inte det bara var till det bättre jämfört mod Ixosen. Trodde verkligen skillnaden skulle vara stor och med tydlig fördel till Silspeaken... Har haft den tidigare med transistorförstärkare och och stativhögtalare och då tyckte jag de var super.... Snacka om upp och ner...
 
Topp Bunn