Kapping/Terminering av kabler

Biggen

Medlem
Ble medlem
22.06.2003
Innlegg
37
Antall liker
0
Hei
Jeg har et sett med AudioQust midnight+ biwired, som jeg er meget fornøyd med. Problemet er at de er 3 meter lange og jeg trenger ikke mer enn ca 1,1 meter, med det resultat at kablene er kveilet opp bak anlegget. Kablene er terminerte orginalt m bananplugger. Hvis jeg prøver å kappe dem i ønsket lengde - er det noen forskjell på å bruke de uterminert i forsterker-enden? Bør de termineres? Evt med hva? Jeg har ikke utstyr eller kunnskap om slikt. Hvem bør/kan evt utføre dette - er det bare å gå ned på musikk-forretningen og kjøpe et sett plugger og skru de på? Eller bør dette utføres faglig med lodding og krympestrømper og div, div??
Eller bør de rett og slett ikke kappes i utgangspunktet???
Tar imot alle innspill med stor takk og interesse.
Mvh
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Du kan fint bruke dem uterminert skulle jeg tro. Å sette på bananplugger gjør det naturligvis lettere å koble dem til/fra forsterker, men mange audiofile sverger jo til uterminerte kabler.
 
M

musicus

Gjest
En liten tanke på andrehands verdien er jo at den vil synke drastisk om du kapper og lodder selv, kanskje bedre å selge så heller kjøpe ønsket lengde? bare en tanke sånn i farten...

mvh
 
Topp Bunn