Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 54
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Etter å ha hatt lyttekveld hjemme hos meg, og testing av Bybee filtre, har jeg fått noen motstridende meldiner når det kommer tilkobling av disse.
  http://www.hifisentralen.no/forum/in...267.0/all.html
  Jeg håper derfor at noen av dere som driver med dette, eller som har generelle erfaringer kunne tenke dere å dele dette med meg. Er det nok å koble til + leder, og i så tilfelle hvorfor?
  Kom gjerne også med noen betraktninger om filtrenes virkemåte, og alternative metoder for tilkobling.

  Sitat fra innlegget mitt i "lyttekveld" tråden:

  En ting jeg var litt skeptisk til, var beskjeden om at det bare var behov for å koble til +(rød) leder.
  Jeg søkte litt på nettet og etter mye lesing fant jeg at det var bybee kobling i komponenter hvor dette i første rekke var anbefalt. Ved kobling på høyttalere var det ganske unisone tilbakemeldinger om at den burde kobles på både + og -. (Ikke spør meg hvorfor. Jeg kan ikke elektronikk godt nok, eller kjenner Bybee teknologien godt nok til å fortelle hvorfor). Men etter en mail til Jack Bybee får jeg bekreftet at det skal være et filter pr. leder.
  Bybee selger også sett ment for dette bruket (fryktelig dyre Golden Godess). Ved lesing her på sentralen finner jag at Endre Askeland har dette på sine Avalon, og at han er meget entusiastisk. Blunker
  Interessant nok finner jeg ut at OAS har vært på besøk hos Tommasi og skrevet litt om anlegget hans.

  http://www.oslo-audio-society.com/ht...ommasi_01.html

  Han bruker også Bybee, og har koblet til begge lederne.
  Gjør disse filtrene bedre nytte koblet internt i høyttalerne, eller er det helt greit å koble til høyttaler terminalene?

  EDIT:

  Under testingen ble det altså kun benyttet filtre på rød leder.


 2. #2
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,570
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  2

  Kobling av Bybee filtere?

  Hei!
  Jeg har jo hatt en liten epoke med Bybee, og skrevet litt om det i tidligere tråder!

  Du vil få virkning med kun 1 bybee i kretsen. Men (som alle som selgere sier) det blir bedre med 2.

  For meg er det også naturlig å anta at effekten som Bybee skal ha - skyldes selve Bybee fitleret og da må den beste måten å implementere det være å lodde det i kretsen et sted det ikke kreves ekstra ledning. På mine Avantier - loddet jeg Slipstream sølv rett på terminalene på begge polene på diskanten og vanlig slipstream på begge mellomtonene. En implementering med ekstra terminaler/overganger osv kan jo ikke bli bedre enn å lodde direkte.

  Jeg bruker det fremdeles på digitalt signal og på strømtilførslene, men bruker det ikke lenger på analoge signaler og høytalere. Har ikke testet dette så mye, men er blitt litt mer skeptisk....

  Mvh
  OMF

 3. #3
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Takker for dine erfaringer OMF. Jeg vurderer å kjøpe noen slike filtere selv, og koble internt i høyttaler, men først vil jeg prøve å få koblet til + og - på høyttalerterminalene.
  Jeg har skjønt på Endre Askeland at han har kvittet seg med sine filtre pga. at han mistet mye slam i bassen. Dette korresponderer godt med våre egne erfaringer. Det som da gjenstår som beste løsning er å koble direkte på terminalene for mellomtone/diskant.

  Etter hva jeg tolker ut i fra denne tråden http://www.euphonia-audioforum.se/fo...p/t4092-0.html så er Bybee benyttet i både + og - leder hos jorma.


 4. #4
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Er ikke helt sikker på at "kobling av Bybee filter?" tråden, hører hjemme på kabelhjørnet?!
  Denne "komponenten" kobles/loddes jo like gjerne internt i komponenter, og i høyttaler rett på elementene, som kobling på høyttaler kabel.
  Det var derfor jeg valgte å legge den til Hifi generelt.
  Jeg ønsker "research" og feedback også på direkte kobling av filter i høyttaler!

 5. #5
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Men ok, siden den nå ligger i kabel avdelingen

  Her er bilde av lederne i en Jorma Prime HT kabel.


 6. #6
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,723
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  3

  Kobling av Bybee filtere?

  Siden det er jeg som har fått deg usikker
  Jeg har spurt litt rundt og en haug annbefaler IKKE og bruke på mer enn pluss, jeg har prøvd begge deler både med store på høytalerkabelene og små silver slipstream på digitalkabel og signalkabel. Jeg synes egentlig ikke det blir stort bedre på minus også, heller at bassen mister litt fundament. Det hele blir mer grøtete, spesielt i signalveien. Hva som fungerer hos andre er egentlig vanskelig og si men fra mitt ståsted vil jeg si at pluss holder
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,820
  Tagget i
  1 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Sitat Sitat fra FallenA
  Men ok, siden den nå ligger i kabel avdelingen

  Her er bilde av lederne i en Jorma Prime HT kabel.

  Du kan jo prøve å sende en pm til "Sense" her på forumet. Vet han driver og forsker og prøver seg litt frem med bybees................

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 8. #8
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,880
  Tagget i
  15 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Jeg vurderte en gang å kjøpe Bybee-filtre til mitt anlegg, men etter å ha gjort litt research fant jeg ut at de pengene skulle jeg bruke på noe helt annet. Kort oppsummert:

  Hvert Bybee-filter inneholder en trådviklet effektmotstand på typisk 0,025 ohm. Som en bivirkning tilfører denne også ørlite induktans, ca 0,3 microHenries, noe som ruller av signalet litt mer ved høye frekvenser. Rundt denne effektmotstanden er det viklet et uspesifisert materiale som visstnok har ulike eksotiske egenskaper.

  Se bilde av et oppsprettet Bybee-filter her:
  http://www.audiocircle.com/circles/i...9487#msg349487

  Uten å ta stilling til de ulike kvantefysiske utsagnene på Bybee's hjemmeside, så kan vi fastslå at litt resistans og induktans i serie med en høyttaler gjør noe med lyden. Jeg plugget noen tall inn i en simuleringsmodell av en forsterker, to meter høyttalerkabel og en høyttaler. Nedenstående kurve viser frekvensgangen gjennom en side av kabelen målt i millidesibel tap. Rød kurve representerer Nordost Valhalla, med de RLC-parametre som Nordost oppgir. Grønn kurve er Valhalla + en Bybee (R = 0,025 ohm, L = 0,3 uH). Blå kurve er to meter Kimber 4VS, også den med fabrikantens oppgitte data.


  Altså: Førsteordens egenskaper ved et slikt filter gjør en forskjell, tilsvarende å bytte mellom en grisedyr og en moderat priset høyttalerkabel - men da slik at den dyre med filter låter mer som den billige. Endringen i frekvensgang ser ut som en loudness-kurve gjennom mellomtonen pluss en raskere avrulling ved ultrasoniske frekvenser. Dette er som forventet ved å øke R og L. Forskjellene er fortsatt små, i størrelsesorden 0,05 dB på det meste. Dette vil normalt ikke være hørbart, men det sies at frekvensavvik rundt 0,1 dB over et bredt frekvensområde kan høres ved kritisk lytting. Jeg vil derfor ikke helt utelukke at dette kan være hørbart. To filtre i serie, f eks ett på pluss og ett på minus, vil gi den doble effekten og sannsynligvis være hørbart.

  EDIT: Dessuten vil impedansen i filteret påvirke dempefaktoren mellom forsterkeren og høyttaleren. Dempefaktoren er forholdet mellom lastens impedans og forsterkerens utgangsimpedans og er et mål på forsterkerens "kontroll" over høyttalerelementene. For en typisk transistorforsterker (F eks AW180M) kan denne være rundt 1000 med en nominell 8-ohms last, dvs at utgangsimpedansen er 0,008 ohm. Kabelen mellom forsterker og høyttaler vil påvirke dette. F eks, hvis man har to meter Valhalla (R = 0,0105 Ohm/m) og husker at kabelen går begge veier, slik at den samlede resistansen er 0,0105 x 2 x 2 = 0,042 ohm, blir dempefaktoren 8/(0,008 + 0,042) = 160. Hvis vi setter inn et Bybee-filter med R = 0,025 ohm, blir dempefaktoren 8/(0,008 + 0,042 + 0,025) = 107. Her har jeg for enkelhets skyld bare regnet med resistanser heller enn komplekse impedanser. Igjen, det kan diskuteres om dette er hørbart, men isolert sett er ikke dette en forbedring av systemet.

  Dette er ikke kontroversielt - Bybee-filtrene måler 0,025 ohm og 0,3 microhenries, og da gir de denne effekten. Det som er mer kontroversielt er hvorvidt de gjør noe mer, siden de påstås å fjerne kvantestøy fra signalet. For meg ser dette ganske usannsynlig ut, og jeg har ikke greid å finne noen begripelig teori om hvordan denne filtreringen av kvantestøy skal kunne foregå. "Kvantestøy" kan være termisk, shot noise, eller 1/f-støy med enten "hvitt" eller "pink" spektrum. Støyen skyldes atomer som vibrerer og dunker borti hverandre, at elektroner er diskrete partikler med en viss elektrisk ladning, og at elektroner rikosjetterer omkring mellom ulike hindringer. Støyen oppstår rundt om i forskjellige komponenter, såsom transistorer, dioder og motstander. Når støyen først har blitt blandet inn i signalet, vil det være vrient for et filter å vite hva som er støy og hva som er signal ved ulike frekvenser for å kunne filtrere den ut igjen. Kanskje litt induktans for å rulle av susing på toppen er omtrent det beste man får til?

  Så, mitt råd vil være å anse disse filtrene som motstander og håndtere dem i henhold til Ohms lov. To i serie gir dobbelt virkning av en. Om du setter dem på + eller - spiller ingen rolle. Ikke kombiner disse med f eks dyre sølvkabler, siden du da først betaler ekstra for redusert resistivitet (6% lavere i sølv enn i kobber) og så betaler enda mer for å tilsette litt resistans igjen.

  Som sagt, jeg valgte å stå over uten engang å forsøke i eget anlegg. Det var mye annet jeg kunne bruke de kronene til. Your mileage may vary.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 9. #9
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Tusen takk asbjbo, for et meget vel formulert, og reflektert innlegg. Forståelsen for selve Bybee teknologien økte et par hakk nå! Det med avrulling i toppen er vel egentlig stikk motsatt av hva vi faktisk opplevde med dette "filteret". Og samtidig så føler jeg at dette må vurderes seriøst (for/mot) før jeg evt. bygger dette inn i selve høyttaleren.
  Men jeg er veldig enig i at en ren motstand på ht. er mot sin hensikt, men det kan virke som det er mye som er ulogisk i denne delen av hobbyen
  Jeg skal grave mer på dette, og dersom andre har mer info. så må dere bare fylle på.
  Dette var meget interessant!

 10. #10
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,880
  Tagget i
  15 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Jeg har ingen oppfatning av hva dere hørte eller ikke hørte (siden det var dere som var der og hørte etter!), men det er ofte slik at øret bruker mellomtonen som en slags referanse og bedømmer nivået på fløyene relativt til mellomtonen. En kjent psykoakustisk effekt er å redusere nivået litt i øvre mellomtone for å gi et inntrykk av åpenhet i diskanten og presisjon i plasseringen av instrumenter i lydbildet. Se f eks testen av Penaudio Serenade i Fidelity #31.

 11. #11
  Overivrig entusiast sense's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Rørvik i Nord-Trøndelag
  Innlegg
  672
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Kobling av Bybee filtere?

  Sitat Sitat fra asbjbo
  Jeg har ingen oppfatning av hva dere hørte eller ikke hørte (siden det var dere som var der og hørte etter!), men det er ofte slik at øret bruker mellomtonen som en slags referanse og bedømmer nivået på fløyene relativt til mellomtonen. En kjent psykoakustisk effekt er å redusere nivået litt i øvre mellomtone for å gi et inntrykk av åpenhet i diskanten og presisjon i plasseringen av instrumenter i lydbildet. Se f eks testen av Penaudio Serenade i Fidelity #31.
  Joda.. kan bekrefte at dette kan stemme, med tanke på plassering av innstrumenter.. har brukt store Bybeeser i enden av mine sølv høyttaler kabler.. men disse gjorde mere også.. det er vel en slags ro og stillhet som gjorde lydbildet mere oppløst.. Fikk overlevert noen små Bybeeser i sølvutgaven av en venn i lauget.. disse har ligget en stund med tanke på at jeg skal lage meg nye signalkabler... fikk besøk og ble overtalt til å montere de i cd spillerens signalutganger (som forøverig er laget i rent sølv.. med sølvinnternkabling fra printet).. spillte før vi skiftet Bybeeser på kjent musikk.. loddet de på utgangene.. og satte på samme musikk med samme lydnivå.. kan bare si at dette ga vel det største hakeslippet på Bønes i Bergen den lettklingende og herlige roen som ga musikken dimensjoner utover all begrep... men så hærlig naturlig

  Mye kan vel måles opp og nedover... men ingenting slår ørets mer enn en 1000,000 bevegelige deler
  At ting må ha en viss kjemi.. ja det tror jeg på..

  Tror også det er viktig å kjenne hifi utstyret du har før du kaster deg over alle tweekene som florerer på nettet..

  Mvh
  Spiller på følgende:
  FORSTERKER: Norma Revo IPA-140 med dac og riaa. CD SPILLER: NORMA Revo DS-1 DAC. VINYL: Rotel RP-850 PICKUP: Denon DL-110 MC HØYTTALERE: Sense Acoustic mk-3 KABLER/FILTER: Sense Signal/HøyttalerRedline/Reference/Statement RCA/XLR og Sense/Edge nettfilter. FILM OG TV: Philips BDP-9500 og LG-52"
  "ENTEN SÅ GÅR DET BRA..ELLER SÅ GÅR DET OVER"

 12. #12
  Hifi Freak gut_man's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  5,040
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Kobling av Bybee filtere?

  Hiver meg innpå her jeg også. Disse filtrene gjør seg på mine høyttalere! Lyden oppleves roligere, jeg kan skru opp mer og opplever mer slam i bassen. Det siste oppnår jeg kun med å holde Bybee utenom bass seksjonen på høyttalerne mine. Jeg bruker Black Magic Giant rett på bassterminalene og bruker BM jumpere til Bybee som er koblet på pluss terminalen for mellomtone og diskant. Med Bybee i signalveien med bass seksjonen, ble bassen mindre lineær og jeg mistet noe av det flotte bunndraget som jeg vanligvis får med Giant. Jeg opplever oppover i frekvensområdet, som FallenA større oppløsning med en utrolig delikat fremtoning. Det virker faktisk som om diskantelementet mitt spiller lenger opp i frekvensområdet med Bybee enn uten. Det er sikkert psykoakustiske fenomener, men jeg liker det jeg hører og er fornøyd! Det spørs imidlertid om filtrene hadde overlevd i anlegget hvis jeg ikke fant en måte å lokke frem den gode bassen igjen. Så for andre som ønsker å eksperimentere, kan det være lurt å prøve litt forskjellig før man bestemmer seg for Bybee eller ikke Bybee..

  Mindre Bybee filter er underveis til å lodde på digitalutgangen på cd drivverket mitt. OMF har tidligere anbefalt meg dette både i signalveien og på strømforsyningen. Ser slettes ikke bort i fra at jeg må forsøke begge deler, for dette ga mersmak
  Høytt; gut_horns active system m/GroundSound DCN28. Digitalkilde; ROON Nucleus,, dCS Paganini, dCS Puccini U-clock. Analogkilde; Studer A80R, Aesthetix IO signature,Consen RIIA,VPI TNT, Lenco PTP4, Kuzma 4point, FR64fx, Airtangent 2b, FR64fx, Dynavector DRT XV-1s,Van den Hul Colibri XGP, VdH The Canary, VdH Grasshopper GLA, Audio Technica AT33 mono. Amper: Aesthetix Callisto, 8 kanaler Anaviiew.

 13. #13
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Jeg må komme opp og høre en dag det passer.
  Når jeg koblet kun mellomtone og diskant fikk jeg masse slam jeg også, men følte at jeg mistet en god del av lineariteten, og følte vel at bassen ble fremhevet eller at mellomtonen var tilbaketrukket (noe som ikke stemte helt). Dette kan korrespondere med noe av det som er blitt nevnt i denne tråden. Allikevel var opplevelsen (som også blir nevnt) tilsynelatende bedre presisjon, og følt større oppløsning.
  Når jeg koblet til slik at både bass og toppelementene ble kjørt gjennom bybee ble sammenhengen meget bra, og oppløsningen i mellomtone diskant hørtes helt fantastisk ut. (les bredde, 3D, og pinpoint). Men jeg mistet da noe av slammet i bassen.
  Jeg antar at ettersom bass elementet mitt også spiller nedre del av mellomtone, at det derfor blir et valg for meg om jeg ønsker denne bassen eller ikke. Alternativt er å finne en annen måte å koble på internt i høyttaler.
  Blir litt høyttenkning dette, men jeg tror nok jeg må som gut_man nevner, prioritere bassen inntil videre.
  Men kom gjerne med flere tips om hvordan dette kan integreres. Opplevelsen av Bybee i kjeden var såpass oppsiktsvekkende, at dette må undersøkes veldig grundig. (derav denne tråden)

 14. #14
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,880
  Tagget i
  15 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Har lagt til et avsnitt om dempefaktor i innlegget over. Syntes det passet bedre der enn som et separat innlegg.

 15. #15
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,570
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  2

  Kobling av Bybee filtere?

  Sitat Sitat fra asbjbo
  Har lagt til et avsnitt om dempefaktor i innlegget over. Syntes det passet bedre der enn som et separat innlegg.
  Hei!
  Interessante målinger du har gjort! Må innrømme at jeg var veldig entusiastisk med Bybee en periode, og hadde vel nærmer 30 filtre i anlegget på det meste... Men er blitt mer skeptisk i det siste...

  En liten kommentar til dette med dempingsfaktor.
  Slik jeg ser det - blir det feil å snakke om dempingsfaktoren på denne måten for en passivt delt høytaler.

  Dempingsfaktoren du referer til - er mellom forsterken og høytaleren. Men det er jo selve elementet - driveren - du ønsker på kontrollere, og da kan du i summasjonen med utgangsimpedans, kabelimpedans (eventuell Bybee) også legge til det passive delefilteret - som i praksis ødelegger dempingsfaktoren......og trolig gjør effekten av Bybee betraktelig mindre...

  I aktive systemer derimot...

  Mvh
  OMF

 16. #16
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,880
  Tagget i
  15 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Jo, du har sikkert rett i det. Her så jeg bare på en resistiv 8-ohms last, og det er like overforenklet som f eks effektangivelser og mye annet som oppgis fra forsterkerprodusenter. Men retningen blir den samme - legg til en motstand, dempefaktoren går ned. Dessuten har jeg et aktivt system med rett kobberledning hele veien fra utgangstransistorene til høyttalerelementene. (OK, så er det Mundorf-terminaler på forsterkerne, men de er også i massivt kobber med Kimber høyttalerkabel på begge sider av terminalene.)

 17. #17
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Spennende dette. Opplevelsen av Bybee gav absolutt mersmak, og jeg tror jeg må eksperimentere litt mer med dette.
  @OMF: Kan du fortelle litt mer om dine egne erfaringer, og hvor du fant best nytte av Bybee i kjeden? Hva mener du med at du er blitt mer skeptisk i det siste?

  Dersom noen sitter på Bybee filtere løst, og ikke har bruk for de, kan dere gjerne sende meg en PM

  Jeg vet ikke helt hvordan Marten stiller seg til modifisering av høyttalerne sine, men han benytter jo Bybee internt i sine større modeller. Lurer på om jeg skal sende en mail å spørre?!

 18. #18
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,570
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  2

  Kobling av Bybee filtere?

  Hei!
  Nå husker jeg vel ikke helt rekkefølgen på disse oppgraderignene, men mitt generelle inntrykk var at lyden ble litt mer organisk, litt klarere, renere et lite slør som ble trukket fra.

  Jeg syntes vel at det gjorde best resultat på digitale signaler og strøm, og at effekten av 12 filtre (4 silver, 8 slipstream) på høytalere ikke gjorde like stort utslag.

  Mer skeptisk nå....ja, etter at jeg har begynt med romkorreksjon, aktiv deling og slikt har jeg ikke så fokus på slike ting lengre....

  Mvh
  OMF

 19. #19
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,477
  Tagget i
  3 Innlegg

  Kobling av Bybee filtere?

  Dette er kanskje et dumt spørsmål, men
  Er det noen likheter melom Transparent kabler og disse filtrene?
  Transparent kablene inneholder også motstander.

  Håvard

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Lectron JH50
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra HGA & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 20. #20
  nb
  Guest

  Kobling av Bybee filtere?

  Sitat Sitat fra Haavard
  Dette er kanskje et dumt spørsmål, men
  Er det noen likheter melom Transparent kabler og disse filtrene?
  Transparent kablene inneholder også motstander.

  Håvard
  Om du søker litt på nettet, så finner du nok en del tråder om disse boksene til Transparent, og også noen bilder som viser hva de faktisk inneholder. Meg bekjent viser dog ikke Transparent til noe kvantefysikk for å forklare hva boksene skal gjøre.

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed