RCA-plugger for tykk kabel?

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Litt usikker på om dette passer best i DIY eller her i kabelhjørnet, men:

Jeg har sjekket Biltema, Clas Ohlson, Elfa, Eltek etc. etter RCA-plugger som takler TYKKE signalkabler. Resultatet er negativt.  Det nærmeste jeg har kommet er plugger som takler 8mm tykke kabler, noe som gjelder strammepluggene fra Biltema og Eichmann Bullet plugs.

Så er det noen som vet om gode RCA-plugger som ikke koster skjorta som takler skikkelig tykke signalkabler?
Tar forresten gjerne imot forslag til tilsvarende XLR-plugger også, men her har jeg ikke lett like grundig, og regner med at dette er enklere tilgjengelig, siden XLR er mye brukt i proffsammenheng.

Grunnen er at min siste kreasjon (en Dikemark-inspirert signalkabel med skjermestrømpe og pyntestrømpe) begynner å bli temmelig tykk.  Anslår den til å være totalt 10-11mm i diameter hvis man tar med krympestrømpen som holder pyntestrømpen på plass. Så er det noen som vet hvor man finner RCA-plugger som takler så tykke kabler, så vil jeg gjerne vite det.  (Endte til slutt opp med å la skjermen begynne rett utenfor pluggen, og la en leder inn til jord i ene enden for å koble skjermen til den ene polen, men det ser jo litt rart ut når kabelen blir smalere inn mot pluggen...)
 

Emigrant

Hi-Fi interessert
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
98
Antall liker
0
Sted
Nederland
Cardas har en 9 mm plugg som kan forsynes med 11 eller 13 mm "adapter". Er vel ike spesielt billig, ....
 
Topp Bunn