Kabler til JM-Lab Electra 946

KaveRotten

Fersking
Ble medlem
02.01.2008
Innlegg
3
Antall liker
0
Jeg skal gå til anskaffelse av et par brukte JM-Lab Electra 946 nå. Kan noen anbefale meg noen kabler som går bra til disse. Jeg kommer til å lete opp noen pent brukte her også, og med en prislapp fra 2-5000 som brukt.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.913
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Hmmmm. Solgte nylig mine 936. Noe som ikke fungerte sammen med dem og Meridian oppsettet mitt var Nordost Blue Heaven. Eller, fungerte og fungerte: jeg syntes lydbildet ble kjølig og stramt på en måte som gjorde lyden mindre varm, og med mindre sprut. Litt tørr, og jeg syntes til og med bassen ble "dempet".

Jeg har hatt en del kabler på disse: Wireworld Eclipse II: stikk motsatt lyd (hvis man kan kalle noe for det...). Tilførte en organisk klang med en grad av varme uten å utmerke seg i noen frekvenser. Disse var meget bra. Stor ro i lydbildet. Fikk aldri lyttetretthet med disse.

Nordost Solar Wind var faktisk et veldig morsomt bekjentskap -veldig ulik Blue Heaven, med mer varme og mer sprut, men litt rufsete som ga et inntrykk av å trenge mer homogenitet og kanskje aller mest ro i lydbildet.

Tara Labs RSC Prime, rectangular solid core kabler, mine gamle som er solgt med er koblet på dem hos ham som kjøpte 936'ene mine, fungerer også meget bra med et lydbilde mer i retning av Wireworld'ene.

Da jeg solgte Wirewold Eclipse II, kjøpte jeg midlertidig Tara Labs Nexa, som jeg vil huske kostet rundt 100- kr. meteren. eg kjøpte 4x2 meter, for bi-wiring. Der ble det litt eksperimentering. Litt feit lyd på disse, men jeg oppdaget at dersom jeg bi-wiret med kun +signal i den ene kabelen og kun -signal i den andre, så roet lydbildet seg, og bassen ble mer homogen, altså mindre feit. Merkelig oppdagelse, men Ulf Sverresvold på Hifi-Klubben mente at erfaringene mine med det hadde noe for seg.

Til slutt ble disse lagt til side da jeg kjøpte ett sett på 2 meter Nordost Wyrewizard Dreamcaster ferdig terminert for mono-wiring. Disse har jeg fortsatt, og er en rimelig men den kabelen fra Nordost jeg har likt aller best, med en klang ikke ulik Tara Labs RSC Prime. De er rimelige til 145- kr. meteren og fungerte godt på rommet mitt.


En merkelig kabelhistorie der det først bare ble dyrere og dyrere, men så utfra de erfaringer jeg hadde, og de begrensninger lydrommet stilte så endte jeg med ett sett "økonomi-kabler". Ting trenger ikke alltid være så dyrt for å være veldig bra. Men min anbefaling er at man prøver kabler, før man slår til.


Mvh. Bjørn
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Har selv Nova Be og synes generelt Jmlab har godt av gode kobberkabler med litt tverrsnitt. Har dårligere erfaring med sølv og sølvbelagte kabler til Jmlabs høyttalere.
 
Topp Bunn