Noen som har prøvd Xindak FS-Gold HT kabler ?

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Som overskriften sier ønsker jeg å høre om noen har prøvd ut overnevnte høyttalerkabler, og kan si noe om kvalitet og lydsignatur.


link

Får man her "mer for pengene" enn ved kjøp av enten norskproduserte eller andre kabler som er importert på vanlig måte og solgt via forhandlere. Og har noen erfaringer med å kjøpe fra Nysound, seriøs butikk ?
 

Dr.Evil

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.10.2007
Innlegg
635
Antall liker
8
Torget vurderinger
2
Ja,
jeg har prøvd i flere år nå. De beste høyttalerkablene jeg har prøvd enkelt og greit. Derfor har jeg dem fortsatt på mitt primæranlegg. Har selvsagt ikke prøvd alt, men mye av Nordost, MIT, Van Den Hul, samt sammenligning med Black Magic og Cardas Golden Reference (en kamerat av meg var med og sammenlignet disse) bl.a.

Synes det er vanskelig å si noe om signatur, da kabler nok kan være systemavhengige og da jeg føler at FS-Gold kablene slipper mer av musikken gjennom, mer enn at de farger lyden.
Likevel; Xindakene spiller subjektivt glattere enn de ovennevnte kabler, med mindre forvrengning og mer oppløsning i hele frekvensområdet. De kan virke mørkere og "rundere" , men etter noe lytting, høres detaljene bedre og bakgrunnen føles tystere. Dynamikken er bedre, med mer dypbass. Dypbassen har mer klang enn de andre jeg har hørt, mindre tørr men like kontant og kontrollert. Flere klangfarger og "ekte" kropp.

De har videre en mer naturlig utklingning enn de andre nevnte, samt mindre "fnidder" i toppen. Kort og godt, de mest naturlige /ekte høyttalerkabler jeg har hørt på mitt anlegg.

De som sammenlignet dem med Cardas Golden Reference, opplevde at de var ganske like i klangsignatur, men alle støttet opp under at FS-Gold'ene var glattere oppover, med mer og naturligere detaljer, samt mindre forvrengning / hardhet i presensområdet.

Forvrengning i høyttalerkabler var noe nytt for meg inntil jeg byttet til Xindak. Da kunne jeg , i retrospekt, konstatere at mine gamle kabler hadde dette.

Av alle typer Xindak kabler, synes jeg høyttalerkablene er relativt best.

Xindak har forøvrig kommet med enda en toppmodell (dobbelt så dyr som FS-Gold); Xindak FS-Gold SE (special edition), som i korte trekk har doble electrum (gull+sølv) ledere (mot enkle i FS-Gold), de beste WBT kontaktene, samt omfattende lyttetester av konstruktøren.

Disse skal i utgangspunktet kun selges til det asiatiske markedet, men Audiofoni kan skaffe. Jeg har allerede bestilt et par uten å ha hørt eller sett dem!!!

Xindak (websiden) advarer mot å kjøpe kabler hos "uautoriserte" forhandlere , bl.a. Nysound, da kabler fra disse kan være falske eller brukte. Det foregår jo en del "reproduksjon" i østen som de fleste vet, og det kan være ganske vanskelig å se forskjell. ;)

Audiofoni.no er den autoriserte norske importøren, og selger garantert ekte vare!! Billige er de også.


MVH

Dr.Evil
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Fint at du gjorde meg oppmerksom på advarselen mot bl.a. Nysound som ligger på Xindak sin hjemmeside. Tror nok dette firmaet kanskje ikke er helt til å stole på. F.eks. opplyser de at de har tilholdssted i New York, noe jeg har en bestemt følelse av at de ikke har.

Jeg har tidligere sett litt på Black Magic The Giant, som blir liggende i omtrent samme prisklasse som Xindak FS-Gold. Kanskje jeg er litt skeptisk til disse "hjemmeproduserte" kablene. Har en liten følelse av at det er litt høy avanse ute og går på disse produktene.

Ser ut som om luft som isolasjon er den nye trenden blant kabelprodusenter. Både Nordost og Tara Labs med sin Air serie ser ut til å mene at dette er måten å gjøre det på. Duelund er vel inne på noe av det samme med sin bruk av filt og olje. Virker også som disse kablene karakteriseres av mange som å ha mye av den samme lydsignaturen med hurtige transienter og nøytral lyd.
 

Rizzo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.11.2006
Innlegg
248
Antall liker
49
Torget vurderinger
11
Dr.Evil skrev:
Xindak har forøvrig kommet med enda en toppmodell (dobbelt så dyr som FS-Gold); Xindak FS-Gold SE (special edition), som i korte trekk har doble electrum (gull+sølv) ledere (mot enkle i FS-Gold), de beste WBT kontaktene, samt omfattende lyttetester av konstruktøren.
MVH

Dr.Evil
Si i fra når du skal selge de du har nå...
 
Topp Bunn