Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Element
  Guest

  HT-kabel som interconnect

  Hei, till alle kabel elskere og hatere!

  Kan noen gi meg en utredning om hvorfor høyttalerkabler, omterminert, med rca kontakter skal ha noe for seg som signalkabler kontra vanlige "dedikerte" signalkabler?

  Kunne tenke meg å bruke mine gamle SPM ht kabler som signal med furutech rca plugger, til fordel for Red Dawn rev II signal.

  Noen som har prøvd seg på et lignende prosjekt?
  Noen som har noen konstruktive kommentarer til et slikt prosjekt?

  MVH

 2. #2
  Hifi-entusiast easyrider's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  255
  Tagget i
  0 Innlegg

  HT-kabel som interconnect

  Hei.

  Jeg har ingen fysiske forklaringer, men en ganske grei erfaring. Jeg har bygget meg et par HT kabler med 0,4x4mm flatvalset finsølv, og de låter helt superdupert:-) So far so good. Jeg hadde litt sølv igjenn så jeg bygget to sett med signalkabler terminert med fine bulletplugs. Hadde hørt at det ikke var nødvendig med så mye gods i signalkabler, men vill prøve. Fysj og fy.. det låt ikke bra. Bare masse bass og lite detaljer i toppen. SÅ bygget jeg meg nye signalkabler med samme materiale, men med tynn sølvtråd flettet (terminert med de samme bulletplugs). Dette ble meget bedre.

  MIN KONKLUSJON: Godset i HT kabler har ofte for høyt tverrsnitt for å lage gode signalkabler. Det er meget lite strøm som skal gå gjennom kabelen i motsetning til HT kabler som skal ha frem litt "power" til høytaleren.

  Om ikke annet en ærlig erfarng fra en skarve amatør.
  God kveld..

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  STORD
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  HT-kabel som interconnect

  Jeg har samme erfaringer med dette som Easyrider. Har også lekt meg med å lage småsignalkabler med tykke høyttalerkabler. Det ble helt forferdelig lyd. Tykk, grumsete, ingen detaljer. Bare fysj, hele greiene.

  Prøvde så med en ultratynn kabel, så tynn at en skytestreng hadde blitt en tykk kabel i sammenligning. Det låt varmt, deilig, ren og fin diskant, men bassen var nesten fraværende.

  Fant da ut at et kompromiss var å ha mange slike ultratynne ledere, som hver for seg var isolert, og kople dem sammen i endene. Dette gav godt reslutat.

  Er det noen som har prøvd å lage småsignalkabler med antennekabel. Fungere fint, men jeg har alltid erfart at det blir litt for sibilant s-lyder i dem, og litt for mye diskant. Dere som liker Nordost-kabler, kan hende vil like lyden som kommer i disse antennekablene. Det låter faktisk mer oppløst i disse billige antennekablene enn i billige Nordost-kabler. Men noen Vallhallalyd får du ikke.

  Jeg bruker ikke antennekabel, fordi jeg synes diskanten stikker seg for mye ut da. Men et tips kan det jo være til diskantgutter som elsker masse diskant. Jeg hadde en kamerat som hadde kjøpt seg en kabel til mange mange tusen kroner. Han fikk sammenligne den hos meg mot en slik småsignalkabel med antennekabel. Han klippet bare sundt denne dyre kabelen. Han tenkte slik at pluggene sikkert er gode, og så loddet han antennekabel på disse gode pluggene. Så noen liker denne lyden. Så bare prøv. En billig måte å kunne få en meget oppløst kabel på.

  Prøv en RG5 kabel.
  McIntosh MC1,25 kW effektblokker—Consen Design Pre—Von Schweikert UniField 3—Wadia 322 DAC—Audio Note CDT THREE Transport—Velodyne SPL-R serien sub—Isotek Sigmas—MIT Oracle V.2 (Biwiring) høyttalerkabel—Nordost Valhalla RCA, 3 stk.—Furutech 230V nettkabel FP-314Ag med FI-50 R og FI-E50 R plugger. Bruker dem på MC1,25

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed