Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rangering av ulike kabler i et anlegg..

  Når det gjelder interconnect rca,der har jeg forskjellig prsede kabler...fra 700 til4200 pr sett...spiller på pre/power,cd-vinyl.med stepup...det blir 4 sett i bruk...hvor bør jeg egentlig bruke den dyreste kablen for å oppnå mest ut for den.....feks mellom cd og pre...elller mellom effekt og pre....Ja jeg hører jo ved bytte,men når en kjører to ulike sett,å bytter på pre/power--cd vice versa,syntes jeg det er vrient å finne ut...ved korte seanser hvordan det helst bør stå over lengere tid...derfor spør jeg om dette...håper på s var--Espen
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 2. #2
  kbwh
  Guest

  Rangering av ulike kabler i et anlegg..

  Pris skal jeg ikke bruke som målestokk, men det meldes fra folk som er cured all right at de hører signifikante forskjeller mellom tonearmskabler. Du har vel mulighet til å bytte kabel mellom armbase og RIAA?

 3. #3
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,873
  Tagget i
  15 Innlegg

  Rangering av ulike kabler i et anlegg..

  Pris har ikke alltid noen sammenheng med kvalitet i dette markedet. Hvis det er vrient å høre forskjell, som du sier, så har det kanskje ikke så mye å si hva som står hvor. En sak er likevel viktig: Bruk kabelen med lavest kapasitans mellom tonearm og RIAA-trinn. Her kan du lese hvorfor: http://sound.westhost.com/cables-p3.htm#interconnects

  Generelt bør de svakeste signalene ha den beste beskyttelsen i form av skjerming etc. Det svakeste signalet går fra pickup til RIAA-trinn. Preamp er vanligvis en attenuator, så signalet ut fra preamp har lavere nivå enn signalet fra f eks CD-spiller til preamp.

  Bruk alltid kabler med gode kontakter, og tørk gjerne av kontaktene med et egnet rensemiddel fra tid til annen for å fjerne eventuell oksydasjon. Kortest mulig kabel er alltid en god idé, likedan å holde signalkabler lengst mulig unna strømkabler og høyttalerkabler. Virkningen av å halvere lengden på en kabel er som regel større enn å bytte fra en "billig" kobberkabel til en "dyr" sølvkabel.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed