Rangering av ulike kabler i et anlegg..

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Når det gjelder interconnect rca,der har jeg forskjellig prsede kabler...fra 700 til4200 pr sett...spiller på pre/power,cd-vinyl.med stepup...det blir 4 sett i bruk...hvor bør jeg egentlig bruke den dyreste kablen for å oppnå mest ut for den.....feks mellom cd og pre...elller mellom effekt og pre....Ja jeg hører jo ved bytte,men når en kjører to ulike sett,å bytter på pre/power--cd vice versa,syntes jeg det er vrient å finne ut...ved korte seanser hvordan det helst bør stå over lengere tid...derfor spør jeg om dette...håper på s var--Espen ;D
 
K

kbwh

Gjest
Pris skal jeg ikke bruke som målestokk, men det meldes fra folk som er cured all right at de hører signifikante forskjeller mellom tonearmskabler. Du har vel mulighet til å bytte kabel mellom armbase og RIAA?
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.423
Antall liker
35.203
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Pris har ikke alltid noen sammenheng med kvalitet i dette markedet. Hvis det er vrient å høre forskjell, som du sier, så har det kanskje ikke så mye å si hva som står hvor. En sak er likevel viktig: Bruk kabelen med lavest kapasitans mellom tonearm og RIAA-trinn. Her kan du lese hvorfor: http://sound.westhost.com/cables-p3.htm#interconnects

Generelt bør de svakeste signalene ha den beste beskyttelsen i form av skjerming etc. Det svakeste signalet går fra pickup til RIAA-trinn. Preamp er vanligvis en attenuator, så signalet ut fra preamp har lavere nivå enn signalet fra f eks CD-spiller til preamp.

Bruk alltid kabler med gode kontakter, og tørk gjerne av kontaktene med et egnet rensemiddel fra tid til annen for å fjerne eventuell oksydasjon. Kortest mulig kabel er alltid en god idé, likedan å holde signalkabler lengst mulig unna strømkabler og høyttalerkabler. Virkningen av å halvere lengden på en kabel er som regel større enn å bytte fra en "billig" kobberkabel til en "dyr" sølvkabel.
 
Topp Bunn