Kabelforskjeller i nyhetene!

N

nb

Gjest
Dette er vel ikke ny og revolusjonerende innsikt akkurat? Jeg fikk med en slik trippel- eller dobbeltskjermet kabel til å bruke fra kontakten til Get-boxen når jeg hentet TV-boksen min hos get. Jeg hadde masse, masse snø i bildet etter at elektrikeren hadde koblet opp de ca 10 meterene med dobbeltskjermet kabel fra inntaket i leiligheten til antennekontakten min. På stort sett hele strekket på 10 meter går antenneledningen parallelt med en eller flere 230V-ledninger.

Løsning: Tilkalle tekniker, som fant ut at skjermen var koblet feil i ene enden. Da fikk jeg plutselig topp signalstyrke:

Og prisene for herligheten? En hundrings for en trippelskjermet kabel, husker ikke helt hva jeg betalte for uterminert dobbeltskjermet på Elfa, men det var neppe mer enn 25 kroner pr. meter.

Relevans for HiFi: Det koster ikke mye å få en godt skjermet kabel. Sirkuskabel er fortsatt sirkuskabel.
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
En svært så god oppgradering av både bilde og lydkvaliteten er å bytte Scart-kabelen fra en standard plastdings til f.eks. Supra sin Scart RGB -kabel. Definitivt verdt pengene og man bryr seg om sånt.
 

Soundproof

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.07.2007
Innlegg
1.639
Antall liker
0
Dersom du har Get hjemme kan du teste signalet ditt slik:

Trykk Meny>velg Installering>Tast 1539 i stedet for koden din.

Nå kan du avlese to liggende signalreferanser, S(ignal) og Q(uality). Jo nærmere 100 på begge, dess bedre.

===

Har hatt Get installasjon i huset. Byttet ut alle veggkontakter, satte inn en splitter slik at internett ikke går i tv-sløyfen, sjekket alle skjøter og byttet ut et kabelstrekk der det var for stort fall i signalstyrke mellom to kabler (sannsynligvis kobberkjernen som var brutt).

Nå har jeg S=92 og Q=100, i boksen som mater min 50" plasma -- og jeg kan se bildeforbedringen.

Det har liten hensikt å drive å kalibrere skjermer, o.a. dersom signalet som når frem er dårlig.
 
Topp Bunn