Rekkefølge for kabler - best først eller sist?

BigSwifty

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2004
Innlegg
3.625
Antall liker
3.747
Byttet inn mine Synergistic-kabler med nye fra apex-serien og hadde en interessant mail-veksling med dem (i usa) i den forbindelse.

Kjøpte den beste interconnecten (apex balansert) mellom cd og pre, og var klar for å kjøre samme mellom pre og power. Men synergistic anbefalte å gå et hakk ned (til precision reference) fordi denne kombinasjonen låt best (også den de bruker i sitt eget demo oppsett). Forfriskende å støte på noen i denne bransjen som faktisk anbefaler deg å bruke mindre penger på produktene deres.

Men så heter de jo synergistic, så det er vel ikke helt tilfeldig!

I tillegg til dette har jeg eksperimentert litt med ht kabler og funnet at forskjellene her er mye mindre enn ved signalkabler.

Flere som har erfaringer med dette? Er det slik at jo nærmere kilden du kommer, jo mer har kablene å si?
 

KHH

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2005
Innlegg
2.805
Antall liker
18
Dette var utrolig flott gjort av SR.!
Men de er ikke alene om å komme med gode og rimeligere løsninger, hobbyen våres består ikke bare av sleipe selgere som skal tjene mest mulig penger, som noen helt klart tror..

Veldig fint at du deler erfaringene dine med oss, dette er absolutt matnyttig for oss som hører forskjell på kabler og smaker forskjeller på mat ;)

Et forsøk på å sette den dårligste signal kabelen mellom CD og pre ga et elendig resultat hos meg, det ble så tamt, platt å kjedelig at jeg heller kunne tørket støv eller gjort noe annet fornuftig :p
Så beste kabel først i næringskjeden, alltid.!
Noen ganger har dette noe med matching å gjøre også, derfor heller jeg til å kjøre samme fabrikat, eller aller helst samme serie signalkabler hele veien..

Siden det har blitt en del påstander fra mange hold om at de ikke hører forskjell på kabler, så har jeg brukt litt tid og energi på å teste det jeg selv har, og en del som jeg har lånt av venner..
Vil nesten si at jo bedre HT kabel du har, jo mindre rolle har signal kabelen..
Har du en "dårlig" HT kabel så hører jeg større forskjeller på signal kabler i mitt oppsett..
Akkurat dette overrasket meg en god del, jeg ville faktisk trodd at jo bedre HT kabel du bruker, jo mer har signal kabel å si, men det er faktisk ikke tilfelle her hos meg, noen andre som har denne erfaringen.?
Muligheten er til stede for at de HT kablene jeg har prøvd, er en skikkelig mismatch og at det er grunnen, derfor håper jeg noen deler sine erfaringer med oss andre..
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.444
Antall liker
784
Torget vurderinger
5
Jeg har ikke prøvd alt mellom himmel og jord, men noe har jeg prøvd. Personlig synes jeg det er letter å skille mellom høyttalerkabler enn signalkabler. Litt motsatt av hva de fleste andre gjør. ??? ???
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Jeg er ikke noen kabelmann men etter "drit inn > drit ut prinsippet" ville jeg ha kostet på kabler nærmest kilden.
 
Topp Bunn