Hvorfor noen kjøper ferdigkabel til ågerpris.

R

Rojoh

Gjest
Det finnes veldig gode grunner til å slenge opp en del hundrelapper for kabler. Jeg tenkte jeg skulle ha balansert signalkabel, og kjøpte med god samvittighet en XLR-kabel i den lokale musikksjappa. Når tiden for å koble til var kommet, så oppdaget jeg selvsagt at jeg bare hadde 1 kabel. (Jeg var vel så happy med å få 6m med billig kabel, at jeg glemte at jeg hadde bruk for 2 til stereo)? Vel, jeg hadde jo plenty kabel, og løp ned til musikksjappa, og kjøpte meg et par Neutric plugger. Hadde jo nok billig kabel, og pluggene kostet meg skarve 70,- for han/hun.

Lykkelig over å spart mange kroner dro jeg frem loddebolten, og tenkte at dette var jo en billig deal. Til min overraskelse oppdaget jeg plutselig at jeg hadde en hand for lite. Med loddebolten i den ene, kabelen i den andre og loddetinnet liggende dumt på bordet fremfor meg. (Dette er til og med dummere enn kaldlodding). Gode råd er dyre, og sunn, elementær loddeteknikk skyves til side til fordel for praktisk realisme. Men nei, de fisletynne lederne krøller seg i alle retninger, og før en vet ordet av det, så har de hoppet ut av kontakten før tinnet stivner.

Osen fra tinnet og brent isolasjonsmateriale river i nesen og halsen. Kjenner at banneordene ligger på tungen. "Ok, la oss prøve en gang til..." Hadde du sett på makan: Samme greia enda en gang! F..n, f..n, f..n!!!

Har tatt pause nå, og føler for å slippe ut litt steam. Jeg har enda ikke slått hull i døren eller kleiset til keramikkvaser eller annet i umiddelbar nærhet. Dermed er det fortsatt mulighet for at kablene kan ende opp som "billige" - men sannelig om jeg vet: Kanskje det hadde vært lettere å gå ned til den lokale kabelhaien, og kjøpt en fancy, overpriset og glorete kabel tross alt?

Mvh. Johan
 
B

Back_Door

Gjest
Avstand fra glede til mareritt ved "gjør det selv løsninger", er som regel ikke stor.. ;D
 
S

slowmotion

Gjest
Få tak i et par limklemmer så er problemet løst.



Får du i mange forskjellige størrelser, og de er billige.
Får du sikkert også hos Clasern.

;)
 
O

OldBoy

Gjest
En vanlig strikk surret et passende antall ganger rundt nebbet på nebbtangen, og vips har du en tredje hånd. Billigere kan det ikke bli.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Kjempefint innlegg.
Det er i en slik sammenheng en må og bør ta med de forskjellige sine sitt utgangspunkt.
Noen benytter seg av diy av flere gode grunner og årsaker.
Det blir billigere, noen synes også at det er artig å drive med + at en sikkert også lærer mange ting på sikt.
Dårlig økonomi alternativt anderledes prioritering kan gjøre det lønnsomt.
Jeg hører ikke til i diy leieren, men respekterer selvfølgelig at andre velger denne "veien".

Her har jeg lyst til å FLETTE inn et eksempel om flettede kabler ;)
Jeg la merke til Ht.kablen som ble brukt på Gaia ht. under Horten messa.
Det var et ganske så omstendelig flettverk for å si det mildt.
Antagelig gjort "diy", men det jeg undrer meg over er hvorfor noen har sittet og flette disse settene, noe som vel ikke er gjort i en fei, med mindre en mener at det gjør noe positivt for lyden sammenliknet med "enkle" ledere sc eller mc uten noe mer mikk makk.
Jeg aner ikke om det er snick sjøl eller andre som har gjort det, men regner det som sannsynlig at det er en intensjon med å benytte de?
Mvh.KW
 
R

Rojoh

Gjest
;D Joda, jeg har en slik "hjelpende hånd". Den er dog litt for lett og vinglete. Innlegget var nok mest ment som en liten oppmuntring til meg selv mens frustrasjonen stod på som værst. Fikk det til til slutt, men noe dill av en annen verden er det dog IMHO. :) (Kvaliteten på loddingene tilsier nok også kjøp av ferdigkabel etterhvert) Går nok greit hvis man planlegger litt først, og har alt man trenger rede for hånd. Disse "pro"-kablene er også veldig tynne og har veeldig tynne kordeler. Skal ikke mye til for kludre det til. Nuvel, får håpe jeg har loddet riktig, og at ikke ting eksploderer ved påslag.

Mvh. Johan
 
O

om.s

Gjest
Er ikke "åger pris" egentlig veldig relativt i denne sammenhengen?....

mvh
 
R

Rojoh

Gjest
Jo, det er det nok. Mitt humoristiske skråblikk på DIYernes besparelser var ment å belyse den andre siden; nemlig at det går an å spare seg til fant også. En god investering er ikke alltid det samme som bruk av lite penger, og penger er ikke alltid det eneste som teller. ;)

Mvh. Johan
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Veldig fint innlegg.

Fint at vi kan blaase ut litt frustrasjon paa en positiv maate.

Og tro meg - som wannabe DIY har jeg vaert der - mange ganger.

Jeg tror man blir mer fingernem etterhvert og laerer seg vel noen triks ogsaa.

En liten bord-tvinge med gummierte klemmflater (Biltema) i kombinasjon med en slik "helping hand" og innimellom noen loese krokodilleklemmer i tillegg, det hjelper.
 
R

Rojoh

Gjest
Ja, DIY krever litt forutsetninger - som f.eks. innkjøp av riktig utstyr. For oss som normalt ikke bedriver DIY, men som både har mulighet (d.v.s. det nødvendigste av utstyr ::)) og behov for å få gjort noe i en fei, så kan det av og til gå litt fort i svingene.

Mvh. Johan
 
S

slowmotion

Gjest
DIY er vel noe man enten liker å holde på med eller ikke. ;)
 
R

Rojoh

Gjest
Det kan iallefall være litt frustrerende når man egentlig ikke hadde planlagt å varme opp jernet. Men: Når det funker, så gir jo DIY en særs god følelse, da. Fikk meg to flotte balanserte kabler i dag. ;D Den sorte skyen over hodet er forduftet, og jeg slapp å bruke penger på legevakten for å lappe sammen knytteneven.

Mvh. Johan
 
Topp Bunn