Spade eller banan?

oysteibe

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.11.2004
Innlegg
118
Antall liker
0
Er det noen forskjell på spade eller banan/plugg når det gjelder tilkobling av kabel mellom høytaler og forsterker? Hva gir best kontakt eller er det hipp som happ?
 
N

nb

Gjest
hva som gir best kontakt avhenger nok primært av hvordan terminalene dine er utformet og hvordan spadene/bananpluggene er utformet, du kan jo risikere å kun få kontakt på et bittelite område om terminalene er smale og spadene brede f.eks.
 
O

OldBoy

Gjest
Av rent praktiske årsaker foretrekker jeg bananplugger, særlig for litt stivere kabler. Bananplugger som kan strammes er absolutt å foretrekke. De løsner nesten aldri, og jeg forestiller meg at de må gi bedre kontakt. Det finnes også vinklede bananplugger, som krever mindre plass bak forsterkeren.

Hvis kablene er stive, kan spader kan ha en tendens til å glippe når man justerer kabelstrekket eller flytter forsterkeren.

Jeg har aldri merket noen forskjell i lyden. Så egentlig blir det muligens hipp som happ?
 

EiK

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1.207
Antall liker
714
Sted
Haslum
Torget vurderinger
3
Det er som det ble skrevet tidligere litt avhengig av hva slags terminaler man har på komponentene. Etter det jeg har fått forklart av en kabelprodusent, så vil størrelsen på kontaktflaten på terminalene påvirke signaloverføringen. F.eks.så har mine ht-terminaler større kontakflate ved bruke av banan enn spader; ergo vil banan være bedre i dette tilfellet.
Tradisjonelt sett så har jo banan har man ment at banan er dårligere enn spade, men altså ikke alltid.
 
Topp Bunn