Hjelp, RCA paralell med XLR

Poseidon

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.06.2007
Innlegg
60
Antall liker
0
Hei alle sammen.

Vurderer å bytte ut min Electrocompaniet EC 4.7 med en EC 4.8. Problemet er at det er ikke RCA ut på 4.8 så jeg har ingen plasser å koble Sub'en uten at jeg må få en adsapter eventuellt lodde meg en ny utgang paralellt til XLR ut bak på dyret. Har noen vært ute for en slik adapter eller må jeg få laget en. Litt dumt med gode kabler mellom komponentene hvis man skal ha ett svakt ledd i pluggen. Gode råd mottas med takk. Bruker en AW 250R og to AW 180 på kraftsiden. ???

Mvh,
Steve
 
O

OldBoy

Gjest
Min sønn kjøpte en ECI-4 for noen år siden. Da fulgte det med 2 stk. forholdsvis gedigne EC XLR-RCA-overganger. Hvorvidt slike fortsatt er å få tak i, skal ikke jeg ha sagt altfor mye om, men det høres ikke helt usannsynlig ut. De nevnte overganger fungerer i hvert fall helt utmerket.

Men jeg ble så sent som i går fortalt i en annen tråd her på HFS at EC4.7 ikke liker å ha i bruk mer enn én utgang i slengen, så du bør kanskje sjekke om det samme er tilfelle med EC4.8 før du går videre.
 
N

nb

Gjest
RCA-XLR - overganger får du til en noenlunde fornuftig rimelig penge på sjapper som selger pro-utstyr. Jeg mener å huske at jeg betalte ca 100 kroner for to stk - de så i tillegg ganske tøffe ut og var meget solide.
 

Poseidon

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.06.2007
Innlegg
60
Antall liker
0
Takke for svar.
Jeg ordla meg ikke helt rett i første runde ser det ut til. Jeg bruker min 4.7 i ett ballansert oppsett med en AW 250R og monoblokkene AW 180. For drift av AW 180 så har jeg XLR ut i tillegg til inn bak på AW 250R slik at hele sulamitten er koblet opp på de to XLR (høyre/venstre) bak på 4.7. I tillegg så har 4.7'en 2 RCA utganger bak (venstre/høyre ut) og der har jeg koblet suben inn. Dette fungerer som bare det slik 4.7 er lagt opp. Problemet er at 4.8 kun har 2 XLR utganger og ingen plass til suben (les RCA). Electrocompaniet selv sier at jeg uten problem kan kjøre flere kilder på same utgang men må da koble meg paralell på de to eksisterende XLR ut. Dette betyr at hvis jeg vil ha RCA så må jeg bruke + og - fra XLR på hver side og lage meg RCA eller XLR for den del ekstra slik at jeg kan koble 2 kilder til same utgang. Håper jeg fikk dette forståelig denne gangen. :)

Mvh,
Steve
 
O

OldBoy

Gjest
Takk, veldig forståelig.

Der det stokket seg for meg i farten, var det med at EC4.8 bare har én utgang (XLR stereo), mens EC4.7, som jeg var klar over, har to utganger (både XLR stereo og RCA stereo).

Da spørs det om det ikke blir litt DIY for deg her, for jeg har aldri hørt om noen XLR-signalsplittere som kan gjøre det du vil at de skal gjøre. Verken det ideelle: fra XLR til XLR+RCA, eller det nestbeste: en ren XLR-signalsplitter pluss en XLR-RCA-overgang på den grenen som går til sub'en. Men kanskje større eksperter enn meg her på HFS vet bedre?

Sub'en din tar ikke signaler på høyttalernivå, da?
 

Poseidon

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.06.2007
Innlegg
60
Antall liker
0
Takk igjen.

Jo' suben tar fra høytalernivå også så jeg lurer litt på eventuellt og montere ett sett ekstra XLR eller RCA uttak bak i paralell med de to som er på EC 4.8 fra før. Må bare sjekke om det er plass. Tanken da er og benytte disse som sub utganger. Har ikke kjørt suben på den måten før så jeg lurer da på om delefilteret i sub gjør jobben som normalt?

Blir mye om og men, skjønner ikke hvorfor de er så gnien med utganger på forforsterkerene sine på companiet. Det finnes jo så mange oppsett rundt om kring. Men som du sier, jeg må nok varme opp loddebolten.

Mvh,
Steve
 
O

OldBoy

Gjest
Jeg tror ikke at du trenger å bekymre deg for delefiltret i sub'en. Jeg splitter pre-out signalet hjemme hos meg med en Monster (riktignok RCA) signalsplitter slik at signalet deler seg til effekttrinn og sub, og dette fungerer aldeles utmerket.

Det jeg tenkte på da jeg stilte spørsmålet om sub'en din tar signaler på høyttalernivå, var at i så fall kan du bli kvitt hele signalsplittingsproblemet ditt og koble sub'en din til høyttalerutgangene i stedet. Slik jeg forstår oppsettet ditt, må det i så fall bli til bassterminalene. Bruk av slike høynivåsignaler skal etter hva mange mener, inkludert en rekke seriøse sub-produsenter, gjøre integrasjonen mellom sub og fronthøyttalere enda bedre.
 
Topp Bunn