Bruk av subwooferkabel som signalkabel?

O

OldBoy

Gjest
Sønnen min er blitt hektet på surround, og har nå kjøpt seg et stereo effekttrinn til å drive surroundhøyttalerne, og har tenkt å plassere dette effekttrinnet i nærheten av høyttalerne, slik at han får forholdsvis korte høyttalerkabler.

Til gjengjeld får han behov for ca. 2x5m signalkabel. Jeg har tilfeldigvis 2x5m såkalt subwooferkabel liggende, som jeg tenkte han kunne overta.

Så til spørsmålet: Kan en slik subwooferkabel brukes som vanlig signalkabel eller er det noe med konstruksjonen av slike spesielle subwooferkabler som gjør dem uegnet til vanlig hi-fi-signalformidling? Jeg tenker på at man kanskje mister mye informasjon i diskanten, siden de muligens er spesielt beregnet for å håndtere bass... Jeg vet ikke, derfor spør jeg.
 

Cundis

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2005
Innlegg
2.755
Antall liker
489
Sted
Stockholm
Bare en måte å finne ut det på -å prøve..! Er man fornøyd med resultatet bør det jo være greit, er man ikke fornøyd kan man jo prøve å deponere på en bedre kabel, og se om det blir bedre..! :)
 
O

OldBoy

Gjest
Den omtalte subwooferkabelen er allerede testet, og fungerer tilsynelatende helt fint som signalkabel.

Problemstillingen er tatt opp her i Hifisentralen av to grunner:

1. For å få avklart om det faktisk er konstruksjonsmessigge forskjeller mellom slike subwooferkabler og vanlige signalkabler, og om slike forskjeller i så fall betyr noe for hva slike kabler kan eller bør brukes til.

2. For å slippe den gnagende uroen som får lydfreaker som oss til å bruke tid og penger på å løpe rundt i dyre butikker for å teste stadig nye kabler.

Det er med andre ord greit å vite hvorvidt man i utgangspunktet er helt på jordet med hensyn til valg av produkt, eller om man kan slappe av og nyte sin musikk.
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Subkabelen er antageligvis helt vanlig kobber, som leder bra.
Tror hele idéen med subkabler er at de er lange.
En ledning fungerer ikke som et filter.

Pk
 
O

OldBoy

Gjest
Distinctive skrev:
Råder deg til å være litt på vakt for enkelte typer:
'Unfortunately, when used for full range analog audio, the discontinuity of plating silver over copper causes high frequencies to sound edgy and harsh.'
http://www.needledoctor.com/Audioqu...eTa3aSaxmTe34Pa38Ta38Oahr0?sc=7&category=1146
Interessant!

Jeg har hatt en mistanke om at det var noe ved, i hvertfall enkelte, subwooferkabler som gjorde dem litt spesielle. For sikkerhets skyld har jeg sjekket mine subwooferkabler, og det er garantert ikke noe sølv i dem. Da går det kanskje bra likevel?

Som den utålmodige sjel han er, har sønnen min allerede prøvd subwooferkablene mine, og verken han eller jeg er i stand til å høre noen mislyd. Inntil videre, ikke noe poeng å love for altfor lange perioder ad gangen i denne bransjen, har han bestemt seg for å bruke kablene mine. Så får vi se......
 
Topp Bunn