Kimber Monocle erfaringer...vurderer

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hei,vurderer kjøp av et sett kimber Monocle kabler itl oppsettet mitt,ønsker en oppløst kabel,samt god bassgjengivelse,men på andre kabler,feks viablue har jeg slitt noe med sakrpe s-er i topp..Kimber 8tc spiller greit her,men oppfattes som litt hard i bassen,og noe lite oppløsning,s ene er der,men bedre enn på feks Blue heaven,og viablue..

Da imp.ikke har kabel for utlån legger jeg inn dette her i håp å få noen meninger,min skarp s-fobi vil jeg gjerne ha bukt med,kan monocle gjøre men god jobb?

Høyttalere er Klipsch rf-82

Forsterker :copland cta 402 int.

Håper på resonering før kjøp her inne,kablen koster jo litt.aktuell lengde 1,5 meter.
Takker for svar,mvh Espen ;)
 
M

Medlem 1792

Gjest
Kimber 8TC er etter min erfaring (i mitt anlegg) bedre enn Monocle XL på flere områder. 8TC føles litt mer ”oppløst” i de øvre frekvensene enn Monocle XL samt at bassen også virker litt ”kjappere”.
8TC er faktisk en kjempe bra kabel til prisen. Monocle XL ”slører” lydbilde en tanke mer enn 8TC både i de øvre og nedre frekvensene syne jeg.
Har du problemer med skarpe ”s’er” så er kanskje Monocle XL tingen (om du ikke vil bytte høyttalere da ;D), men disse Monocle XL kablene koster ganske mye mere enn 8TC.
Jeg har hatt Monocle XL tidligere og er nå interessert i å kjøpe ett par brukte Monocle XL på 0,9m, men jeg synes ikke de er verd prisen de koster som nye.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Nei prisen er stiv....kommer til å prøve mot(om det blir mulig)..audiqest 8-cv(den er tilfredstillende på s-ene)..og ett hakk opp til aq rockefeller...ev mot Kimber monocle xl

Vet du om det går an å få den biwiret??

Hater virkelig s-ene...de er der emd 8tc og,emn i mindre grad enn med mye annen spaghetti..

Viablue var helt ubrukbare her i allefall.

skal ha lengde på 1,5 meter i anlegget her.

Takker for tipsene som kommer inn,hvis noen er helt betatt av andrekabler i samme prisleie 5k si gjerne ifra...(for å gjøre kaoset komplett he he) :eek: :eek:
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
Prøv med kimber 4/8vs. Jeg liker denne bedre enn tc pga snillere topp. Tc låter sykt bra, men litt "syntetisk" i forhold til lillebroren.
Kan være verdt ett forsøk. Bor du i nærheten av kristiansand så kan du få teste mine 4vs (ikke for salg)

Ellers har chord noen latterlig gode høyttalerkabler.
www.maxwellimport.com
 
M

Medlem 1792

Gjest
Det går selvfølgelig an å ”bygge om” AudioQuest 8-CV til bi-wire men jeg ville heller da kjøpt ei lengde til. 8-CV har 4 ledere (med varierende tykkelse) til henholdsvis + og - , om man bygger om til bi-wire blir det få ledere (lite tverrsnitt) til hver av de fire terminalene på høyttalerne.

Om du stort sett liker Kimber 8TC så kan det være en ide (som thomand sier) å prøve Kimber 8VS eller 4VS som bi-wire på de øvre frekvensene, disse VS kablene virker litt mørkere i lyden enn TC kablene. VS kablene minner mye om Monocle kablene synes jeg.
Om du har ”lettdrevene” Klipsch høyttalere så behøver du kanskje ikke kabler med så stort tverrsnitt som 8TC/8VS om du bi-wirer?
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
jeg takker for info,men mørkere lyd er ikke aktuellt,da rørutstyret er noe mørkt i seg selv...nå har jeg kun prøvet kimber 8tc og har de på ,lån,de er innspillt.'

Det er kun s-ene jeg sliter med,ellers kan 8tc være grei....kanskje litt snillere bass hadde gagnet naboen da men.. ;) ;)

Kimber monocle skal visstnok spille stooort lydbilde,derfro kan den være aktuell,ser ut til at jeg får lånt en kabel 1 kveld,og det holder,spiller da mot 8tc...audioqest rockefeller,og aq 8cv....så nevner noen cord,aknskje det.....men det er mye forskjellig,uten en forhandler nær oslo,eller neon som har her inne,blir dette som rullett he he,gjør det ikke,vil ha en kabel å leve med denne gangen,sånn sett er ikke pris helt avgjørende,om den koster 2000 eller 5000,bare det hele blir flott lydmessig..

Kjøpe kabler til titallstusen syntes jeg uansett bir tull.d gidder jeg ikke. ::)taKK folkens!!
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Audioqest 8-cv er BIWIREKABEL..... ;)( den jeg hadde her i allefall,mulig den fåes i fler utførelser..
 

Rob

Medlem
Ble medlem
14.09.2005
Innlegg
22
Antall liker
1
Torget vurderinger
3
Kan anbefale at du prøver Nordost Red Dawn. Så du ikke likte Blue Heven så godt, men RD spiller på en annen måte, med en litt varmere balanse med oppløst og glatt topp, flott mellomtone og stram bass
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Klipsch har problemer med sssssssssssssssssssslyder før de blir innspilt. Slik var det med mine. Det er vekk nå. Bortsett fra at det er en del innspillinger som kan være litt spisse. Men det er ikke så mye å gjøre med det. Xindak lager bra kabler som ikke koster all verden. Jeg bruker FS-3 og er fornøyd med de.
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
Jeg har overhode ingen problemer med betoninger av denne typen i mitt anlegg, men all erfaring tilsier at problemene i hovedsak ligger andre steder enn i kablene. Uansett er både Monocle X, Dynaudio Focus og Lavry DA 10 komponenter som har styrt lyden i riktig retning i forhold til alle vesentlige parametere. Monocle X legger ikke til noe uønsket i så henseende.
 

Grumpy

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
5.629
Antall liker
15.452
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Har hatt svært gode erfaringer med både Kimber og Nordosten som nevnes tidligere i tråden; Red Dawn.

Testkabler bestod av Kimber 4vs, 8tc, Monocle XL og Nordost Red Dawn.

Etter kjedsommelige timer med kabelbytter under testperioden falt valget tilslutt på Monocle XL som en klar favoritt i mine ører (Jeg har en forkjærlighet for oppsett som har litt ekstra punch i dypbassen). I tillegg ble kablene testet etter beste evne på to ulike oppsett, både på et brukbart kinesisk og på det "norske" de er tilkoblet i dag.

Dette var neppe et klargjørende svar på problemstillingen du stiller i tråden. Jeg sitter med en magefølelse av at dersom 8tc'en ikke løser oppgaven slik du ønsker, innbiller jeg meg at hverken X eller XL utfører de kvantesprangene du ønsker. Da tar jeg utgangspunkt i at du ikke er tilfreds med 8tc. Men tar jeg feil, så unner jeg deg den gleden.

Du har også sikkert registrert at Kimberne trolig ikke påvirker lydbildet i den grad som de andre kablene du har forsøkt. Nordost forsterker nok S'ene dine i større grad enn hva Kimberne gjør. -Det er ihvertfall min oppfatning.

- Kanskje det ville være en ide å vurdere et forsøk med en MIT Terminator i tillegg til X og/eller XL?

Du nevner bare to av komponentene, eller er det noe jeg ikke ser - hva med resten av kjeden? Både harware og "software"? -Match?



/Lykke til hilsen Grumpy. Håper ikke dette var mer forvirrende enn forklarende.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hei,nå har fåt thørt på monocle xl RUNARS var så generøs å tok en tur på fredag....fin kabel som roet ned litt,men s er er fortsatt ganske tydelige med denne,testtid var 2 timer,men en innspillt kabel...Kablen er bra,men syntes det manglet litt i bassen(punsh)...jeg liker forøvrig 8tc bra,det er bare at s ene er litt for hissige,på enkelte vokaler.

Audioqest 8-cv har vært på besøk,den er s ene borte på,men de låter litt flatt i mellomregisteret,nå tester ejg vel snart hakket over på aq for å se der...Nordost red dawn har jeg ikke prøvd...kanskje det kunne vvært noe?

Får høre med hificenterkjeden om et testsett,men såpass kostbare kabler har vel ikke sjappa for lån tipper jeg,i allefall ikke ferdig innspillt....

Noen som har et sett,og har lyst på en kopp kaffe,å nyte utsikten i Rælingsåsen ,så holder jeg varm pizza,drikke etter ønske om det frister ;D
Innspillt kabel,eller kankje innbrent er jo enda bedre..

Hva koster 2x2meter biwire av denne?
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Da henter jeg red dawn på hck i morra.....blir spennede. 5995,- minus pruting.om det virker som jeg vil da.....hvis ikke gir jeg opp nordcheese for evig fremtid!!!!!!!! :eek:
 
Topp Bunn