høytalerkabling til rørforsterker

jokris

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2006
Innlegg
6.412
Antall liker
2.603
Torget vurderinger
7
hei
har nettopp kjøpt min første rørforsterker en tac88
på 2x55 watt, er grønn på hvilken type høytalerkabel som har best egenskaper for denne, bruker klipsch rf 82 høytalere
på forhånd takk

mvh
jk
 

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.917
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Heisann, prøv noe fra Kimber eller evt MIT. Gode kabler, MIT er ganske feit i bassen så kanskje den vil være litt for mørk men Vincent T.A.C er vel ganske lyse i tonen? Så da er MIT eller kanskje Cardas noe for deg, du finner masse info om begge disse her på forumet
 
N

nb

Gjest
Kjøp noe på rull fra Clas Ohlson eller Biltema, det er høyst sannsynlig det samme som det er noen meter av inne i høyttalerene dine. Skal ikke starte noen stor debatt her, temaet er debattert opp og i mente opptil flere ganger, men noen mener hvilken type kabler man har er viktig, andre mener det er temmelig irrelevant så lenge kvadrat og lengde henger sånn noenlunde på greip. Forskjellen på sølv og kobber er for øvrig at sølv har ca 5% bedre lederevne og prisen er noen hundre prosent høyere. Dvs at 95 cm kobber har samme ledevne som 1 meter sølv ved likt tverrsnitt.

Du kan jo alltids høre med en butikk i nærheten om du kan låne noen / deponere på noen og prøve hjemme hos deg selv i fred og ro, det bør en butikk gjøre. Det er også forhandlere som har en "try before you buy"-ordning.
 
Topp Bunn