OMF besøker TheStig

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Jeg hadde i julen gleden av et lite besøk hos Stig Erik (TheStig), og det var en opplevelse som var egnet for ettertanke. Jeg fikk vel snaut et par timer med lytting, men man danner seg jo et godt inntrykk i løpet av en slik periode.

Når jeg kom inn i lytterommet, slo det meg at det var en del større enn det jeg hadde forestilt meg. Bildene på hjemmesiden hans gir inntrykk av at dette er et skikkelig nærfælt oppsett. Men jeg ble lurt av skalaen her – høytalerne var mye større, basskassene var mye større og rommet var som sagt større. Men det er vel fremdeles for nærfelt å regne.

Her er et bilde av lytterommet. Legg spesielt merke til Hifikatten som er et utmerket tveak!


Kan ta kortversjonen om hva det ble spilt på. Drivverket var en DVD spiller av Rema 1000 varianten, også var vel resten en PC kontrollert digital boks med digitale delefiltere og 10 integrerte DACer. Volumet justeres digitalt og det brukes 6 av DACene til å sende 3 signaler til hver høytalere (diskant, mellomtone og bass) som blir drevet av 3 ICE forsterkere. Altså en totalpris på all elektronikken på rundt 50k (veldig rundt regnet). Høytalerne er en selvbygd og består av en ”legendarisk” Phillips bånddiskan, 2 Seas excel mellomtone og et 15 toms bass element i bunnen. Det står sikkert mye mer om dette oppsettet på hjemmesiden til Stig.

Her ser vi en av høytalerne. Og en estetisk nytelse hvor flere mennesker kan sitte ved siden av hverandre.


At dette anlegget er spesielt ble klart for meg etter 5 sek av første platen. Og å høre på dette anlegget er en noe spesiell opplevelse. Det er ekstremt oppløst, det er ekstremt forvrengningsfritt, det er ekstremt dynamisk….og ja, jeg vet hva dere tenker……spilte det musikk? Men først kommer det som faktisk er det mest spesielle/kontroversielle med dette oppsettet: PERSPEKTIVET.

Slenger inn et bilde til av oppsettet. (For å si litt om størrelsene er det en 42 tommer plasma som står på benken ;D ;D ;D)


Man snakker gjerne om å være plassert langt bak i salen, midt i salen, eller til og med på først rad. Og allerede når man nærmer seg første rad, er det en del som begynner å rynke på nesa. Mitt oppsett er vel omtrent første rad – i oppsettet til Stig er vi ved scenekanten og på enkelte opptak også på scenen. Hvordan føles det…? Jo, det er helt umulig å forholde seg passiv til musikken, holografien, oppløsning, kropp, nærhet til musikk, alt blir forsterket. Det blir overhodet ikke som en hodetelefonopplevelse. Det blir som Virtual Reality, og man kobler helt ut anlegget og lever seg mer inn i musikken. Jeg har aldri opplevd musikk som i så stor grad frikobler seg fra høytalere og rom, og bare oppstår. Så, for å svare på spørsmålet stilt lenger opp….spiller det musikk……ja mer enn noe annet! Og er man tilvent et slikt system vil nok stort sett alt annet oppfattes som å ”lytte på et stereoanlegg” i motsetning til å lytte på musikken.

Har også lyst til å nevne litt om dynamikk. På et par innspillinger med litt freske paukeslag og slagverk og ellers store dynamikkutladinger, så får man en ”kjenne det i kroppen/Live” effekt med store fullrange høytalere. Jeg har lyst til å sammenligne oppsettet her med en demo jeg var på hos Audiofreaks med Avalon Sentinel. Her får man rett og slett skikkelig live-følelse. Men Audiofreaks oppsettet hadde jo et helt annet perspektiv.

Ellers er ord som oppløst, ”grainfree”, naturtro, nakent….ord som man kan slenge om seg om et slikt anlegg.

Ingen negative kommentarer…..??
Perspektivet er nok en vanesak, men jeg ville nok foretrukket å hatt lydbildet en meter eller to lenger unna. Jeg synes også av og til at stemmer og instrumenter ble litt for store. Jeg ville personlig foretrukket mindre utøvere med mer luft i mellom. Jeg savnet også litt av det jeg selv opplevde når jeg fikk inn en rørpreamp inn i mitt oppsett – ”være der følelsen” - ambience (Er det det man kaller det??)…..denne litt udefinerte støyen som gir inntrykk av at ting skjer nå, at det er virkelig…. Jeg tror Stig skjønte hva jeg tenkte på, og akkurat dette hadde han jobbet mye med å bli kvitt - denne ”fnidderen” helt opp i toppen.

Så hva var det som gjør at dette spiler så bra….? Vil først begynne i andre enden og utelukke en del elementer det i hvert fall ikke er:
Dyrt ”high-end” drivverk
Store gigantiske kraftforsterkere
Rør og vinyl
Dyre ”high-end” DA konvertere
Eksotiske og dyre kabler
Shatki, Bybee, Magician, osv

Denne kan altså ikke gjøre så mye galt med lyden…..


Så…hva kan det være……(Her kan du gjerne komme med litt erfaringer Stig….)
Dedikert lytterom med omtrent ”optimal” akustikk¨
Aktiv deling
Utrolig gode høytalere

At han lurte meg….
Ble jeg litt lurt på mitt besøk…..
Nei jeg tror ikke det. Når jeg kom hjem til eget anlegg, opplevde jeg umiddelbart at det spilte litt grått, tilslørt, kjedelig….., men når jeg skrudde opp litt kom godfølelsen tilbake. Så, jeg tror anlegget til Stig tjener litt på at akustikk og anlegget spiller så til de grader forvrengingsfritt at man kan spille en del høyere uten at dette oppleves som plagsomt, og som forsterker egenskapene i anlegget. På den annen side kan dette også være årsaken til de litt ”store” vokalene jeg tidligere ”klagde” over.

Ellers fikk jeg også et par positive opplevelser. Anlegget her spilte flatt til 20Hz, og jeg opplevde ingen store mangler på mitt eget oppsett i forhold til dette i bassområdet. Jeg synes også at klangbalansen ikke var veldig ulik mitt eget oppsett. Godt å vite.

Nå skal det også nevnes at basskassene i lytterommet er de minste i huset. I 2 etasjen er nemlig hjemmekino rommet. Jeg har aldri vært noen bassfreak, men en demo av et slikt hjemmekinooppsett, med (i mine øyne) førsteklasses bilde på lerret, og et velbalansert lydoppsett så var dette den mest imponerende hjemmekinodemo jeg har vært på. Igjen er det den velbalanserte og forvrengningsfrie lyden som gjorde at kampscener med dypbass som ristet sofaen verken virket spesielt høyt eller basstungt.

Da gjenstår vel bare å takke for meg Stig!

Mvh
OMF
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Å den som hadde hatt et sånt lytterom :eek:
 

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
481
Antall liker
1
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Wow, hva skal man si til sånt? Særdeles imponerende, og skulle gjerne lyttet til det selv.
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Det er såpass bra, ja! Å jeg som bor i Løten! :D TheStig får vel en PM i løpet av januar da tenker jeg meg! Det her var skikkelig pent! Takk for god omtale OMF!

mvh

PKS
 

Snickers-is

Bransjeaktør
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
18.250
Antall liker
16.226
Sted
Østfold
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Jeg har ennå ikke fått dratt meg til Løten (samtidig som det har passet for Stig Erik), men beskrivelsene dine sammenfaller meget godt med mine forvrengninger til oppsettet. Både Stig Erik sin kunnskap og måten alt er gjort på borger for at dette skal fungere så bra.

Forøvrig tror jeg nok savnet av litt mer avstand til lytteopplevelsen hadde kunnet løses ved å erstatte en del absorbsjon med diffusjon slik at man ikke dreper primærakustikken. De fleste innspillinger er jo laget en anelse klangfattige for å kunne "overleve" et udempet rom.
 

TEK

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
912
Antall liker
108
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Jeg har ikke hørt anlegget og har vel ingen egentlig anledning til å kommentere lyden.

Men jeg så en del av tegningene når Stig Erik holdt på å bygge lytterommet sitt.
Ble såvidt jeg husker lagt ned en del innsats i det, lyddødt bak HT, "naturlig" rom/refleksjoner foran og mye, mye mer.

Jeg har stor tro på at rommet her må bidra til mye positivt i forhold til lydgjengivelse.
Snakk om at jeg misunner ham her jeg sitter og har fått tildelt et altfor, altfor lite hjørne av stua som kinorom og lytterom!
Savner å komme ut av posisjonen for "nærfeltlytting" gitt! Må få meg nytt hus snart!
 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.175
Antall liker
34.583
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Dette ser jo helt ekstremt rått ut... :D
 

idleman

Medlem
Ble medlem
30.12.2006
Innlegg
17
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

42" skjerm på benken...  tror du må tulle litt jeg... det ser da ut som en 19-20" Samsung pc skjerm... eller finnes det en skjerm som ikke er synlig på bildene ?
 
K

kbwh

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Takk for sist OMF, det var hyggelig med en liten lydprat.

Jeg har også hørt noen plater hos theStig. Vi driver og utvider hverandres musikalske horisonter jevnlig. Anlegget (og rommet) hans er det mest musikalske jeg kjenner.

theStig har lært meg et par lure saker:
1) Jeg bruker nå samme geometri i lyttetrekanten (men avstandene er halvparten av hans, altså ordentlig nærfelt, for jeg spiller i en vanlig stue).
2) Det er ikke gullyd i alt som glimrer.

Men mine høyttalere spiller fletta av hjemmekinosatellittene hans. Det har vi testet hos meg.
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Takk for rosende ord... det var meget hyggelig! (håper det ikke var jug alt sammen)

Litt korreksjoner:
PC-skjermen er 17". Bassene er, som nevnt, 18".

Slenger også ved en kommentar om "luft", som OMF savnet litt. Ja, han har helt rett. I det oppsettet han hørte hos meg manglet nok litt luft i toppen, og var kanskje noe klemt her og der. Årsaken ligger i at det tapes litt oppløsning når det digitale filteret mitt kjører 44.1 kHz samplerate. Nå skal jeg opp på 96 kHz. Det har jeg testet litt på allerede, og det låter mye bedre, og "luften" i toppen er tilbake uten å være et slitsomt "fuzz". Nå venter jeg bare på en sample rate converter å sette mellom drivverket og DAC'en.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Hei!
Flott beskrivelse OMF.
Jeg var en tur hos Stig i sommer (tok meg en MCtur)
Jeg synes at OMF har gjort en bra beskrivelse av besøket sitt
Jeg ser at det har blitt annen farge på ht. og subber.
Jeg på min side ble litt "forstyrret" (psykisk) av å sitte så nære, så jeg valgte å sitte der med øynene igjen for at det ikke skulle "ødelegge" for mine inntrykk.
Det jeg for min del først registrerte var den fine og forvrengningsfrie bassgjengivelsen.
Ikke dermed sagt at det var noe (større) forvrengning videre oppover, men det var nede jeg reagerte mest positivt, dette kan hende kommer av at jeg er vant til at rommet (?) spiller mer med på det meste annet jeg har hørt.
I likhet med OMF så ville vel også jeg sitte lengre unna, og akkurat det har jeg fått litt mer erfaring med nå i mitt nye lytterom i kjeller som akkustisk på sin måte fugerer bedre enn stua, men her blir det litt mindre luft (?) enn jeg får til i stua (som er større) og som også får mer bidrag fra rommet.
Blir det noe i samme gata som det enkelte hevder om lytterommet på
Eltek? At enkelte savner noe, fordi de er vant til annen form for gjengivning?
At lytterommet kanskje er noe av det viktigste å ha orden på står for meg som svært viktig etter hvert, ikke dermed sagt at en ikke kan ha det godt med et rom som bidrar til en viss grad.
Akkurat dette påpekte jo Stig i sitt gode foredrag i OAS, diplomatisk nok ;) , selv om jeg vet hva han mener er best (tror jeg da)

Siden Stig nå har besøkt OAS (foredrag) så burde kanskje OAS besøke ham, vi liker å dra på tur, men denne (eventuelle) gangen skal jeg ikke kjøre MC, for hjem fra Stig i sommer i pøsende regnvær det meste av veien i mørket, var min verste mctur noen sinne (kjører jo ikke ofte turer i det hele tatt da ;) )

Mvh.KW
 

whitenr9

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.09.2005
Innlegg
55
Antall liker
0
Torget vurderinger
2
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

denne DAC løsninga, noen som kan utdype litt mer rundt den? hørtes interessant ut.. :)
 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.539
Antall liker
3.080
Torget vurderinger
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

..........Jeg var en tur hos Stig i sommer (tok meg en MCtur)
Det gjorde jeg også.......................med chaps og t-shirt - et nydelig vær både på tur...............og retur.

En stor opplevelse av LYD - dette var moro !!!
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Jeg hadde også nydelig vær opp til Stig.Det var derfor jeg tok mcen.
Jeg kjørte om Kongsvinger og Elverum (har hytte midt i mellom)
Det begynte å skye over og småregne like før jeg kom frem, småregn er et fullstendig galt uttrykk om hjemreisen :-/ :-/ :-/
Mvh.KW
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

AD/DA'en min er en RME Fireface 800, som har hele 56 separate kanaler. Her bruker jeg en digital-inngang for DVD-spilleren, og to analoge innganger (mikrofon-innganger) for platespilleren. I PC'en kjører jeg så digital deling, høyttalerkorreksjon og litt romkorreksjon i bassen. Og selvsagt RIAA filter for platespilleren. Signalet sendes ut igjen på seks analoge utganger, for henholdsvis bass, mellomtone og diskant i to kanaler. Bak der henger det seks ICE-baserte effektforsterkere.
 

LydKarl

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.11.2004
Innlegg
981
Antall liker
115
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
1
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Flott tilbakemelding/innlegg/artikkel med meget bra bilder, OMF! Triveleg og uvanleg forseggjort lytterom du har, Stig Erik. Veldig spanande løysingar du køyrer på oppsettet! Flotte høgtalarar du har, likar SEAS Excel meget godt.

Mvh. Karl
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Hei!

Skjermen var selvsagt ikke en 42 tommer - det var en spøk.

Det var heller ingen løgn i den beskrivelsen Stig, og jeg tror nok inntrykket hadde vært enda mer positivt om jeg hadde fått vendt meg til anlegget over noen dager.

At bassen ikke var det som imponerte meg mest skyldes nok to ting. Jeg synes selv at bassen hos meg er utrolig god, og så spilte jeg vel ikke musikk som hadde nevneverdig informasjon under 30Hz. Så når jeg skrev at jeg ikke følte noe savn i eget oppsett etter besøket, så betyr ikke det at mitt oppsett går flatt til 20, men at på den musikken jeg spiller så savner jeg ikke noe.

Ellers har jeg lyst til å utfordre Stig til å fortelle litt om sine erfaringer med å få til så god lyd. Om det er rommet, aktiv deling eller frontenden han bruker som er den viktigste bidragsyteren.

Også har du vel en hjemmeside hvor det står litt mer om rommet og riggen....?

Mvh
OMF
 

Pesquera

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.08.2005
Innlegg
1.381
Antall liker
75
Torget vurderinger
11
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

the Stig: Tror du må fortelle litt om rommet ditt. Var inne på hjemmesiden din, men fant ikke så mye. Ser utrolig imponerende ut, er det mulig å spørre om hvilke plater du bruker på veggene?
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Thestig: Har du testet andre drivverk? Rema-spilleren er jo ikke noen superspiller, vil jeg tro, men hva vet vel jeg?

PK
 
E

Erik_Gundersen

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Yeeees, dette var imponerende ;D
Flotte bilder og innlegg fra OMF, han har absolutt anlegg for dette ;D
Skulle hatt flere slike reportasjer fra andre "NERDER";D
 
N

nb

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Thestig: Har du testet andre drivverk? Rema-spilleren er jo ikke noen superspiller, vil jeg tro, men hva vet vel jeg?

PK
Han har vel sagt at DACen han bruker er insentiv for drivverk, for øvrig samme erfaring jeg har selv, dog med annen DAC enn den theStig har.
 

JanR

Rubinmedlem
Ble medlem
26.01.2006
Innlegg
32.190
Antall liker
1.529
Sted
Sarpsborg
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Wow,det må jeg si :)
Flott lytterom,mye fin "hardware" og ikke minst en fin rapport.

/jan
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Noen svar her:

Platene på veggene er Rockwool Standard Akustikkplate, 30 mm tykke. Bak disse er det 15 cm vanlig rockwool isolasjon.

Jeg har prøvd andre "drivverk". Klarer ikke å høre noen forskjell mellom de, og ikke mellom drivverk og PC-basert avspilling heller. Jeg vurderer dog en "ekte" CD-spiller, for brukerkomfort og funksjonalitet på disse billige DVD-spillerne er elendig. Det jeg dog hører forskjell på er digitalkabler som funker og de som ikke funker. F.eks en Clas Ohlson "skolisse" audio-kabel låtere dårligere som digitalkabel enn en 75ohms RG-59 antennekabel. Dette har kun med impedansen i kabelen å gjøre, og intet annet. Men nå har jeg byttet til Toslink, og unngår hele problemstillingen....


Som jeg har sagt i andre tråder her, er det to vesentlige faktorer som må til for å få lydgjengivelse på høyt nivå:
1. Dedikert lytterom med spesialtilpasset akustikk
2. Aktiv faselineær digital deling, digital høyttaler-EQ, og evt. digital romkorreksjon (i bassen).

En god basis for høyttalere er også viktig selvsagt, gode kabinetter og det beste av drivere på markedet, noe jeg mener jeg har funnet fram til også.

Gode forsterkere er viktig også så klart, men det er mindre kritisk i et sånt oppsett jeg har med 3-veis aktiv deling. Det kan godt hende at det finnes forsterkere som er mye bedre enn de jeg har (som er ICE-baserte), men uansett er det ikke her det kritiske punktet er etter min mening. Det samme gjelder DAC. Det kan godt være DP eller DCS har bedre DAC'er enn det som sitter i min RME....
 

OS

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
1.587
Antall liker
11
Torget vurderinger
3
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

AD/DA'en min er en RME Fireface 800, som har hele 56 separate kanaler. Her bruker jeg en digital-inngang for DVD-spilleren, og to analoge innganger (mikrofon-innganger) for platespilleren. I PC'en kjører jeg så digital deling, høyttalerkorreksjon og litt romkorreksjon i bassen. Og selvsagt RIAA filter for platespilleren. Signalet sendes ut igjen på seks analoge utganger, for henholdsvis bass, mellomtone og diskant i to kanaler. Bak der henger det seks ICE-baserte effektforsterkere.
Kan du si litt om platene du har på veggene bak anlegget og i taket? Evt. link til en tidligere tråd her.

mvh,
OS
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

OMF; du må ikke spøke sånn med oss. Vi biter jo på alle slike. ;D

Det må være kjedelig å ha et så godt lytterom. Man går jo glipp av all moroa med tweaking for å redusere akustikkproblemene. Takk for et glimrende innlegg.

For øvrig skjønner jeg at det er uvant å få lyden tett på. Avantiene holder som regel en viss avstand. Jeg opplever ofte det samme selv når jeg hører andre oppsett.
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Det må være kjedelig å ha et så godt lytterom. Man går jo glipp av all moroa med tweaking for å redusere akustikkproblemene. Takk for et glimrende innlegg.
Hehe... joda, du skulle bare sett all akustikk-tweakingen jeg gjorde de 10 åra før jeg bygde lytterommet... der var det mye ville greier. Tweaking av akustikken er jeg sånn sett ferdig med! Nå synes jeg det er mye morsommere å leke med digitalteknikken, for det er mye å hente her også. Også er det artig å teste nye basselementer... jeg har skiftet basser to ganger på et halvt år nå. :)

Når det er sagt - jeg bruker mye mer tid på å lytte til musikk for tida enn jeg har gjort på mange mange år. Dette handler delvis om fornyet interesse for klassisk musikk (takk skal du ha Valentino), samt at det er en større nytelse å spille musikk over det anlegget jeg har nå.
 
N

nb

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Stilig med noen som tar den HELT ut, om enn på en noe utradisjonell måte. For de som bor i mer sentrale strøk er jo dette i praksis umulig å replikere, selv i en light-versjon.

Som OMF sier i sin fine reportasje, så gir jo dette en pekepinn på hva som faktisk betyr noe for god lydgjengivelse, og om man har muligheten til å legge forholdene optimalt til rette mht akustikk, så er ymse dyre og eksotiske remedier feil ende å begynne i og muligens noe man trygt kan holde seg unna.
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Som OMF sier i sin fine reportasje, så gir jo dette en pekepinn på hva som faktisk betyr noe for god lydgjengivelse, og om man har muligheten til å legge forholdene optimalt til rette mht akustikk, så er ymse dyre og eksotiske remedier feil ende å begynne i og muligens noe man trygt kan holde seg unna.
Tenk heller på hva andre mer ekstreme komponenter hadde gjort for lyden i det rommet. Avalon oppsettet som OMF nevner i TheStig's rom, det måtte jo vært himmelsk. Desverre er det få som har mulighet til å ta det så langt som TheStig :'(
 

Snickers-is

Bransjeaktør
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
18.250
Antall liker
16.226
Sted
Østfold
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Man ville være sjanseløs på å komme ned i samme forvrengningsnivå som i anlegget til Stig med for eksempel Avalon.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Tenk heller på hva andre mer ekstreme komponenter hadde gjort for lyden i det rommet. Avalon oppsettet som OMF nevner i TheStig's rom, det måtte jo vært himmelsk. Desverre er det få som har mulighet til å ta det så langt som TheStig  :'(
Her tror jeg du tar feil.

Oppsettet til Stig er på mange parametre det desidert beste jeg har hørt, og ikke langt unna på resten.

Hvis man skulle legge til grunn "vanlige hifi-fordommer" og implementere topp drivverk, high end dacer, utganger med rør, monstere av effektforsterke, og svinedyre høytalere med eksotiske matereialer, alt koblet sammen med kabler som er både fryst, varmet og kledd i okseforhud- og dette faktisk gav det utbytte som man får inntrykk av at det gir i de fleste forum og blader - så ville oppsettet til Stig bli så hinsides mye bedre enn alt annet jeg har hørt at det i seg selv virker litt selvmotsigende.

Jeg tror:
- fremtiden ligger i digital signalbehandling, deling og forsterkning og at det her ikke er så store kvalitetsforskjeller, men at man kan få tilnærmet optimal gjengivelse med et relativt rimelig oppsett - slik som Stig har i sitt oppsett.
- Lytterommet er selvsagt utrolig viktig, dette uavhening av resten av riggen.
- Høytalerne til Stig er utrolig bra, og tilsvarende kvalitet i et kommersiellt produkt hadde nok ihvertfall havnet på feil side av 100k, og kanskje 200k.

Mvh
OMF
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Her tror jeg du tar feil.

Oppsettet til Stig er på mange parametre det desidert beste jeg har hørt, og ikke langt unna på resten.

Hvis man skulle legge til grunn "vanlige hifi-fordommer" og implementere topp drivverk, high end dacer, utganger med rør, monstere av effektforsterke, og svinedyre høytalere med eksotiske matereialer, alt koblet sammen med kabler som er både fryst, varmet og kledd i okseforhud- og dette faktisk gav det utbytte som man får inntrykk av at det gir i de fleste forum og blader - så ville oppsettet til Stig bli så hinsides mye bedre enn alt annet jeg har hørt at det i seg selv virker litt selvmotsigende.

Jeg tror:
- fremtiden ligger i digital signalbehandling, deling og forsterkning og at det her ikke er så store kvalitetsforskjeller, men at man kan få tilnærmet optimal gjengivelse med et relativt rimelig oppsett - slik som Stig har i sitt oppsett.
- Lytterommet er selvsagt utrolig viktig, dette uavhening av resten av riggen.
- Høytalerne til Stig er utrolig bra, og tilsvarende kvalitet i et kommersiellt produkt hadde nok ihvertfall havnet på feil side av 100k, og kanskje 200k.

Mvh
OMF
Dette var da en total misforståelse av mitt innlegg, du leser jo som fanden leser bibelen ;)
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Man ville være sjanseløs på å komme ned i samme forvrengningsnivå som i anlegget til Stig med for eksempel Avalon.
Dritt i Avalon da, poenget var andre komponenter som er av høyere og bedre standard ;)
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Dette var da en total misforståelse av mitt innlegg, du leser jo som fanden leser bibelen  ;)
Kan jo ta kortversjonen da, av det jeg skriver.
Oppfatter at du sier "tenk hvor bra dette hadde vært hvis utstyret hadde vært bedre".

Jeg er ikke sikker på om det finnes så mye utstyr som er bedre...

Mvh
OMF
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Når det gjelder høyttalerne mine så tviler jeg sterkt på om det faktisk er noe bedre å finne noe sted.

Men på elektronikk-sida vet jeg ikke helt.. selv om jeg har bra saker der også. Jeg har ikke testet DCS konvertere. Mulig de er bedre? Uansett må jeg ha 3 stk, så rent pengemessig er det en kneik.

Et mål for meg er å få best mulig lyd for en moderat sum penger. Jeg kunne, hvis jeg ville, brukt 1 mill på utstyr, men jeg ser ikke poenget i det.
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Jeg kunne tenkt meg litt mer info om forsterkeriet. 3 stk ICE-forsterkere, javel. Men er dette også selvbygg, med B&O-komponenter eller...? Mulig disse er presenter før, men ikke leser jeg alt her, og ikke er jeg utstyrt med klisterhukommelse.
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Kan jo ta kortversjonen da, av det jeg skriver.
Oppfatter at du sier "tenk hvor bra dette hadde vært hvis utstyret hadde vært bedre".

Jeg er ikke sikker på om det finnes så mye utstyr som er bedre...

Mvh
OMF
Jeg får vel ;D han bytter jo utstyr selv i ny og ne ;)
 
T

theStig

Gjest
Re: Hjemmebesøk hos TheStig

Jeg kunne tenkt meg litt mer info om forsterkeriet. 3 stk ICE-forsterkere, javel. Men er dette også selvbygg, med B&O-komponenter eller...? Mulig disse er presenter før, men ikke leser jeg alt her, og ikke er jeg utstyrt med klisterhukommelse.
Det er prototyper basert på ICEpower teknologi. ICEpower er ikke tilgjengelig for DIY, kun til firmaer som har partnerskap med B&O ICEpower.

Noe mer kan jeg dessverre ikke si, da jeg driver utvikling av noe som på sikt vil bli et kommersielt produkt.
 
Topp Bunn