Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Smiler Besøk hos Renaissance Audio i Bergen. Den ukjente lyd-oasen blant de syv fjell

  Jeg var i Bergen for to uker siden og benyttet da sjansen til å besøke Renaissance Audio, butikken til den blide Roald Mikkelsen.
  Bergen by på en solskinnsdag er uten tvil en av de vakreste byene i dette landet, det kan også sies om butikken til Mikkelsen - dog er den ikke så avhengig av solen.
  Vedlegg 337540
  Oppe i Stølegaten ligger det for mange en kanskje noe ukjent Hifi- oase litt gjemt i byen blant de syv fjell. Da jeg kom inn døren (noen gater opp i fjellsiden bak Bryggen) ble jeg møtt av et kobbel med flotte høyttalere parkert foran det store butikkvinduet. En smilende Roald Mikkelsen ønsket velkommen.
  Lokalet er et sammenhengende stort rom med dempede vegger og tak med ulike tepper på gulv. Det er ulike oppsett fordelt rundt i lokalet.
  Vedlegg 337487
  Av alle Hifi - butikkene jeg har besøkt er det uten tvil Renaissance Audio som skiller seg mest ut i positiv forstand her til lands.
  Man får en følelse av eksklusivitet i dette lokalet.

  1. Butikken: Interiøret i denne butikken er utsmykket med kunst av høy kvalitet, og på deler av veggene finnes det dedikert lyd-installasjoner fra Wisdom Audio, også franske Devialet har fått en hedersplass i lokalet. Vakkert og meget profesjonelt utført med tilhørende designmøbler.
  Vedlegg 337488
  Det er hengt opp lydabsorbenter rundt om på veggene og sammen med kunst fra ulike kunstnere blir det riktig pent og eksklusivt.
  Langs veggene står flere lekre komponenter utstilt i all sin prakt og flotte høyttalere konkurrer om oppmerksomheten ute på gulvene.
  Vedlegg 337489
  Design er ordet man raskt tenker på mellom alle synsinntrykkene.

  2. Utstyret: Når de utstilte lyd komponentene blir presentert i samme delikate setting som interiøret, må det sies å bli meget lekkert! Hvis det er én ting Renaissance Audio får til bedre enn de fleste, er det å få frem eksklusiviteten av High End Hifi!

  Hos Roald blir gromme komponenter som høyttalere fra blant annet JMLab, Sonus Faber, Vivid audio. Forsterkere fra Devialet, Audio Research, Jeff Rowland m.m. eller ulike vakre LP spillere i montere presentert som de eksklusive, vakre og påkostede produktene de er!

  Presentasjon er viktig, noe Devialet og Renaissance Audio har forstått.
  Vedlegg 337492
  Etter å ha kikket litt på kunsten på veggen, siklet litt på de råflotte Sonus Faber Amati Futura høyttalerne eller myst på den enda lekrere platespilleren på sin pidestall midt i rommet ble jeg hyggelig tilbydt en lytteseanse i en behagelig design-skinnstol.

  3. Lyd: Ukas hovedoppsett for Roald var ovennevnte Sonus Faber høyttalere, sammen med Devialet forsterkeri og Metronome CD spiller. Kablene var for meg av en ukjent variant.
  Oi Oi Oi, Hvilken musikalsk presentasjon, hvilken atmosfære og for et bunndrag som utspillte seg mellom og bak høyttalerne. Jeg har holdt på med denne hobbyen siden sent 80 tidlig 90-tallet. Jeg har etterhvert lyttet til ganske mye utstyr i alle prisklasser, og lar meg ikke lenger så lett imponere. Men denne ettermiddagen foran nevnte anlegg var det noe sjeldent musikalsk til hifi å være. Jeg har hørt høyttalerne før i ulike settinger, også Devialet som jeg har testet hjemme hos meg selv, men aldri har jeg hørt noen av de spille på denne måten. Ikke i nærheten en gang! Man skjønner når noe har det lille ekstra. Man slutter å snakke i tekniske termer, og innser at det låter bare naturlig og veldig musikalsk. Om dette skyldes høyttaler, forsterker eller kilde vites ikke, men årets hittil beste lyd-demo ble et faktum.
  Vedlegg 337494
  At den for meg ukjente Metronome cd-spinneren holder et ekstremt nivå ble klart da vi skiftet fra Devialet til Audio Research VSI75. Nyansene mellom de ulike forsterkerne kom til sin rett og man fikk frem ulikhetene mellom de.
  At flere rørfantaster der ute velger Devialet når de skal prøve “den andre siden” er nå forståelig for undertegnede. Med Devialet som forsterker låt det ekstremt flott. Også med Audio Research VSI75 låt det fantastisk med enda litt mer musikalsk sjel men ikke uten å ofre noen av de andre parametrene. For som normalt forsvant den imponerende bassgjengivelsen med rørforsterkeren tilkoblet. At det skulle bli så stor forskjell i nedre frekvensområdet var ikke helt ventet, men da Roald fortalte at det var mest pga Devialet sit SAM-system ble det mer forståelig. Til de av dere som ikke er oppdatert på Devialet og deres SAM-system, er det Devialet som spesialtilpasser det innebyggede delefilteret i forsterkerene til hver enkelt høyttalermodell. Fabrikken i Frankrike får tilsendt ulike høyttalere fra produsentene, og fintilpasser deretter delefilter settinger digitalt for valgt modell. Det gjør at en høyttaler som eksempelvis Amati spiller mye dypere og renere en ved normale forsterkerløsninger
  . '
  4. Hr Mikkelsen: Når Roald Mikkelsen presenterer utstyr enten på messer eller i butikk virker han å tyne mer godlyd ut av utstyr/lokaler en de fleste andre. Han synes å finne frem til komponenter som synger ekstra pent sammen. Hvordan han finner disse synergiene i utstyret han presenterer vet jeg ikke, men at nitidig matching krever timer med egeninnsats vet vi alle. Jeg har sjelden blitt presentert for utstyr som ikke spiller ekstremt bra når Roald spiller musikk. At han har spilt instrumenter selv på hans yngre dager skader vel heller ikke når man jakter beste mulig lyd.

  5. Kabler: Til de av dere som ikke har kjennskap til Roald Mikkelsen sine egenproduserte kabler, er det bare en ting å si. PRØV DE! Om du vurderer nye kabler, så er min personlige oppfatning at en ikke bør kjøpe noe før en har fått testet Renaissanceaudio kabler. De er absolutt mer enn konkurransedyktige hva lyd per krone gjelder. Vakre å se på er de også.
  Vedlegg 337498
  6. Konklusjon: Bor du i Bergen, eller ønsker en god grunn for å dra dit, så er et besøk hos Renaissance Audio i Stølegaten alt du trenger.
  Renaissance Audio er en butikk du trygt kan ta med din beste halvdel for å lytte til musikk og nyte kunst på samme tid. Noe for begge parter med andre ord. Der får du oppleve å dykke ned i musikalske høydepunkter av ekstrem kvalitet lydmessig. Jeg mener butikken tilbyr lyd, musikk og design i vakker samspill med en kvalitet som er få unt å oppleve i en butikkdemonstrasjon. At presentasjonen krydres med vakker kunst blir som topping på en ellers superb kake å regne. Til de som husker underetasjen hos Hificenterkjeden sin gamle storbutikk på Solliplass i Oslo, eller har besøkt Erling Neby sitt hifi museum også i Oslo, så finnes det fortsatt en slik butikk i Bergen.
  At lyden man blir presentert for holder slik en høy klasse er bare å ta av seg hatten for. Bravo!
  Jeg tar gjerne turen over fjellet igjen ved første anledning og oppfordrer alle andre til å benytte høsten til en real vestlands-bytur med lyd som formål.
  Takk Roald for en virkelig flott og hyggelig demonstrasjon i din butikk.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder                
  Siste redigert av Lydnirvana; 14.09.2015 kl. 22:57. Årsak: Bildene viste ikke. For mange lagt til.

 2. #2
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg
  Veldig fin presentasjon med lekre bilder fra en uhyre flott hifi-forretning. Men at Renaissance Audio skulle være ukjent, stemmer jo ikke i det hele tatt!
  Roald er bransjens aller hyggeligste mann, og har ekstremt peil på det han driver med. Ikke så rart at han har lydreferansene i orden heller. Han har spilt selv, men ikke minst er begge sønnene to av de mest talentfulle ungdomsmusikerne i landet.
  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 3. #3
  Overivrig entusiast Fugazi's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  872
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra impulse Se Innlegg
  Veldig fin presentasjon med lekre bilder fra en uhyre flott hifi-forretning. Men at Renaissance Audio skulle være ukjent, stemmer jo ikke i det hele tatt!
  Roald er bransjens aller hyggeligste mann, og har ekstremt peil på det han driver med. Ikke så rart at han har lydreferansene i orden heller. Han har spilt selv, men ikke minst er begge sønnene to av de mest talentfulle ungdomsmusikerne i landet.
  Som jeg skulle sagt det selv.
  Har vært innom Roald på de fleste Bergensturer i jobbsammenheng, og alltid like hyggelig hos han.
  Jeg ville på vårparten kjøpe Devialet forsterker av han. Men siden jeg bor i Oslo område, fortalte han at jeg heller skulle gjøre handelen hos Norsk Audio Teknikk som var Devialet sin forhandler i Oslo området. Meget seriøs aktør må jeg si.
  Siste redigert av Fugazi; 14.09.2015 kl. 23:31.
  Devialet 440 Pro Core infinity / Marten Django XL / VPI Classic / VPI SDS / Lyra Kleos / Macmini / Trafomatic Experience Head One / Audioquest Dragonfly Black/
  Grado RS2i / AKG K701 / Audio Technica ATH MSR7 / Sony UBP x800 Bd-Sacd / Music Hall CD 25.2 / Squeezebox / Tidal HiFi / STEREO+testpanelet / Medlem i Asker & Bærum Audio

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og takk for positiv tilbakemelding på innlegget.
  Jeg vet at mange selvsagt har hørt om Roald Mikkelsen og hans produkter, men jeg møter fortsatt hifi-folk som ikke har hørt om han, butikken, eller kablene.
  Innlegget er ment som informativt, inspirerende og oppmuntre for ett besøk til butikken, Bergen og Roald.
  Til alle som har interesse av lyd, uansett pris størrelse og utseende så er denne butikken verdt et besøk. Man forlater nok lokalene med en riktig god følelse.
  Vi har en fin hobby og slike opplevelser må deles.

 5. #5
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  236
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Tusen takk for hyggelig og omstendelig "rapport" fra ditt besøk i butikken min Lydnirvana. Kjekt at du hadde en sånn fin opplevelse av besøket. Hyggelig at du satt pris på både lyden, utstyret og selve butikken. Du er raus i dine beskrivelser. Velkommen tilbake over fjellet når det måtte passe. Det gjelder selvsagt alle :-)
  Renaissance Audio - Audio Research - Master Audio - Wisdom Audio - Magico - Gamut - Von Schweikert - Wilson Audio - Constellation Audio - darTZeel - Pure Audio - Ypsilon - Metronome Technologie - Conrad Johnsen - Hanss Acoustics - Oracle - Transfiguration - Ortofon - EAR - TriPlanar - Origin Live - Edge - Avalon - Crystal Cable - Finite Elementè - Gallo - Parasound - WBT - KEF - Vivid Audio - Sonus Faber - Norma Audio - Elac - Koetsu - Ayon - Piega - Oyaide - Audio Desk - Auralic - Benz

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker for et godt og utfyllende innlegg
  Blir garantert et besøk innom neste gang jeg er på den siden av fjellet.

 7. #7
  Hifi Freak soundscape's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Nordre Follo
  Innlegg
  4,856
  Tagget i
  9 Innlegg
  Utrolig gjennomført og lekker butikk ! Jeg har fremdeles en av de blå kabler i hovedanlegget.............

 8. #8
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  236
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Kjekt å høre at du liker min butikk soundscape, og at du fortsatt spiller på en av mine blå Renaissance Audio kabler :-)
  Renaissance Audio - Audio Research - Master Audio - Wisdom Audio - Magico - Gamut - Von Schweikert - Wilson Audio - Constellation Audio - darTZeel - Pure Audio - Ypsilon - Metronome Technologie - Conrad Johnsen - Hanss Acoustics - Oracle - Transfiguration - Ortofon - EAR - TriPlanar - Origin Live - Edge - Avalon - Crystal Cable - Finite Elementè - Gallo - Parasound - WBT - KEF - Vivid Audio - Sonus Faber - Norma Audio - Elac - Koetsu - Ayon - Piega - Oyaide - Audio Desk - Auralic - Benz

 9. #9
  Helt fersk
  Ble medlem
  Feb 2014
  Innlegg
  8
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vakkert, vakkert! Har akkurat handlet Roalds Oracle Delphi MK VI, en sann fornøyelse - og en utrolig kunnskapsrik og behagelig person å handle med!
  Artig når lidenskap og estetikk smelter sammen med kunnskap og service!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed