Romjuls Hi-End tur hos X3, Vivid Audio Giya G2 på menyen!

32bit

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.09.2003
Innlegg
1.234
Antall liker
306
Torget vurderinger
1
Etter at X3 hadde gitt meg nyss i at nye høyttalere var på vei, har jeg gledet meg til å få komme og høre. Og de nye høyttalerne var jo intet mindre en Vivid Audio Giya G2. Har en del lytteerfaring fra hans forrige høyttalere, Marten Bird. Så dette kan bli spennende.

Oppsettet forøvrig består av Plinius SA reference, MBL dac og drev, Mark levinson pre-amp, Nordost Valhalla og Zensati kabling

Litt usikker på hva jeg synes om utseendet på G2, men kun sett de på bilder, så når jeg ankommer stua så står det to nydelige skulpturer der. De er mye penere i virkeligheten enn på bilder. Lakkeringsjobben er meget godt utført. Og det er befriende herlig å se en høyttaler som ikke har en standard rektangulær kasseform.

Så til lyden, Birdene var jo gode høyttalere så ikke bare bare og overgå de. Men etter en tre timer lytting har jeg gjort meg opp ei mening. Oppe i disse prisklassene er det ikke snakk om vanvittige forbedringer, men en god del punkter synes jeg G2 var en god del bedre enn Birdene,som hadde en tendes til enkelte ganger å bli en anelse skarp på noen innspilinger og kanskje over the top oppløst. Mens der igjen er G2 utrolig homogen og naturlig ikke en eneste gang i løpet av de tre timene jeg hørte musikk følte jeg at lyden ble "digital" og fikk "ringing/forvrngning" i diskant eller mellomtone i presensområdet. Det er vel noe jeg har til gode å oppleve på noen anlegg som spiller så oppløst og naturlig. Bassen liker jeg også noe bedre enn Bird, her er det mere slam og futt og fart.
Så konklusjonen må bli at dette er høyttalere med utrolig liten egenlyd og forvrenging samt et vakkert skulpturtelt utseende.

Er det noe jeg kunne tenkt meg annerledes? Dette blir jo smak og behag. Men følte kanskje på enkelte innspillinger at de ble holdt litt igjen på lyden. Dette er vel lydsignatur i MBL Dacen og dette opplevdes akkurat likt på Birdene. X3 selv sier at han liker det sånn.
 

Vedlegg

X3

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.02.2004
Innlegg
553
Antall liker
255
Torget vurderinger
2
Takker for en trivelig kveld:)
Gleder meg til jeg får spilt en 2-300 timer på dem,
om det skjer enda mere lydmessig.
Har også pratet med naboen ang dunkingen i taket når jeg spiller musikk, det var visst sønnen i huset.
Så moren skulle ta en prat med han:)
Så da er det vell bare å spille i vei:)
 

32bit

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.09.2003
Innlegg
1.234
Antall liker
306
Torget vurderinger
1
Bare hyggelig, en fryd å høre musikk hos deg nå, skulle gjerne hatt den lydgjengivelsen der i stua mi;)

Satser på at Emotikon tar noen bedre bilder enn meg, han er blitt skikkelig flink til å ta bilder.
 
  • Liker
Reaksjoner: X3
Topp Bunn