Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trønderbataljonen på besøk i Hans Rotmo sine trakter.

  Når man blir invitert til å høre ett av de fysisk største anleggene jeg tror er i mils omkrets her på Innherred så kan man jo ikke takke nei.
  Så jeg hanka inn Milenko og Kgyran, sendte de veibeskrivelser og glemte å ta med til meg selv så at jeg fant frem er i grunn bare flaks..

  Ett lite 10-minutt etter jeg har passert Verdal sentrum kjenner jeg lukta av sats og dårlig brennevin. Jeg innser at i disse traktene har jeg for mange mange år siden kjøpt blankt hjemmebrygg, etter litt mimring fra fordums dager innser jeg at Mekaniacs småbruk er ved neste innkjørsel. Etter litt så blir jeg møtt av en hyggelig herremann og invitert inn. Det første som møter meg i stua er en bjørn som ligger flatt ut på gulvet og en som er utstoppet, slikt kan jeg like!

  Jeg får en kort introduksjon av oppsettet mens vi venter på resten av gutta. Her er det en gigantisk Wadia spiller som jeg mener å huske er toppmodellen fra 2001?
  Navn:   IMG_7998.JPG
Visninger: 352
Størrelse: 133.9 Kb

  Vi har en Hanss Accoustic T-30 platespiller med to armer, en Rega RB300 med Dynavector 20x2 for fest, og en SME arm med en DV 17D3 pickup for hverdags.
  Navn:   IMG_7992.JPG
Visninger: 340
Størrelse: 123.8 KbNavn:   IMG_7993.JPG
Visninger: 347
Størrelse: 111.9 KbNavn:   IMG_7995.JPG
Visninger: 332
Størrelse: 96.3 Kb

  På gulvet står en Urei effektforsterker i bunn, med to Crown forsterkere på toppen. Jeg lurte litt på hva de skulle drive for de "små" høytalerne la jeg nesten ikke merke til.
  Navn:   IMG_7986.JPG
Visninger: 333
Størrelse: 196.2 Kb

  nærmere 200kg høytalerkasser på hver side glir jo lett inn i ett ellers så pent hjem...
  Navn:   IMG_7982.JPG
Visninger: 331
Størrelse: 230.9 Kb

  En Kora styrer hele showet, mens ett sett Antique soundlabs blokker står litt gjemt oppå racket siden de ikke er helt i toppform for tiden.
  Navn:   IMG_7990.JPG
Visninger: 333
Størrelse: 134.3 KbNavn:   IMG_7997.JPG
Visninger: 342
Størrelse: 149.8 Kb

  Totalen blir da slik, her snakker vi WAF av en helt ny dimensjon. Heldigvis viser fru Mekaniac seg å være minst like musikk interessert som han selv, og svært så engasjert i husanlegget så det er ingen fare for at noen må sove på fjøset utenfor. Slikt er jo ikke hverdagskost i denne hobbien! :
  Navn:   IMG_8005.JPG
Visninger: 326
Størrelse: 160.7 Kb

  Litt etter litt så kom Kgyran og Milenko og vi kunne sette oss godt til rette i sweetspot. Kgyran hadde med en rensecd for Wadian har litt hikke og gjør etthvert album evigvarende, noe som resulterte i at godeste Mekaniac som skulle bare høre en siste sang her ei helg ble sittende til kl 06 og med to flasker single malt mindre..

  Vel, rensecd`n var ingen suksess, så det ble mest spilt vinyl, noe som i grunn var helt greit for det var nok av software å velge i mellom!
  Lydbildet som blir presentert er massivt, det oser av muskelkraft og headroom i bøtter og spann! Å sitte og analysere og lete etter typisk hifiparametre er nyttesløst, man blir dratt inn i musikken og rett og slett koser seg! Men den største styrken er nok instrument gjengivelser, enhver gitar er vanvittig leken og spretten i lydilbdet. Mens bassgitarer spiller så vanvittig lekent og uanstrengt i bakgrunnen i motsetning til mange andre oppsett der bassgjengivelse fort kan bli mer anstrengt, blant annet mitt eget.. Mekaniacs anlegg er som skapt for å drikke øl tli, både jeg og Milenko strakk oss flere ganger etter den ølboksen som ikke sto der.

  Det skal ikke mange platene til før man merker at de er svært så gjennomsiktige, shit in shit out prinsippet gjelder her i høyeste grad. På gode innspillinger er det latterlig morsomt, men på dårlige innspillinger så vel... spiller det naturlig nok dårlig. Heldigvis er Mekaniac en mann med god musikksmak og det var lite av de dårlige innspillingene.

  Vi gikk igjennom Pink Floyd sin siste skive, Rival Sons, Terje Rypdal, Hans Thessink, Tom Waits, Marcus Miller, Antonio Forcione m.fl før Kgyran forsiktig etterspurte Slayer - Rain in blood. Det var jo slik en højdare hos Leikis så det måtte jo prøves her også. Mens fru Mekaniac hentet seg en pils og Kgyran smilte fra øre til øre satt resten av oss med ett lett fårete smil. Det spiller vanvittig tøft, men på mange innspillinger følte vi at bassen ikke hang helt med med tanke på 18" JBL i bunn. Vi begynte å leke oss med delefrekvenser og med 250hz/6db deling ble det betraktelig mere slam i lydbildet, kanskje ikke like sammensatt som før, men når vi bruker en iphone til å måle så kan man ikke vente annet. Morsomt er det uansett! Rett før vi skulle dra ble det prøvd 125hz/12db deling, her hang ting mer sammen, men kanskje med litt mere grums. Med ett annet måleutstyr og bedre tid er jeg 100% sikker på at dette kan bli vanvittig tøft!

  Dette er ikke nødvendigvis anlegget for deg som utelukkende spiller spede kvinnestemmer og sakrale kirkeorgel, men er du glad i smekk, dynamikk, engasjement og spilleglede bør du absolutt ta turen til Mekaniac å få hørt dette. Neste gang jeg kommer har jeg med en kasse øl og en klunk båtpuss!

  Takk for at vi fikk komme, tar gjerne turen igjen når du har fått neste last med høytalere, men da må det være dagslys så jeg får sett nærmere på den HF Integralen din
  Siste redigert av pahf; 11.11.2014 kl. 22:07.
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2009
  Innlegg
  866
  Tagget i
  0 Innlegg
  Staselig stueanlegg, og finfin besøksrapport! (Selv med en liten typo i overskriften...)

 3. #3
  Hifi Freak SAL's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  2,500
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Heftige saker, dette liker jeg!

  Mvh.
  SAL
  APL DTR-Master
  APL DSD-Master
  APL HAS-Master.
  APL Gravitas NB-Master
  APL cables.

 4. #4
  Overivrig entusiast mekaniac's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Verdal
  Innlegg
  803
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for besøket folkens og artig med en liten "rapport"
  Dette gjentar jeg gjerne (også hjemme hos dere) og gjerne med no godt i glasset også.
  Ja det er en del å gå på ang justeringer så det blir moro å få til en gylden middelvei.
  Bassen virker jo spesielt tam på "kjedelige/tynne" innspillinger når du sitter å ser på såpass med membranareal, ikke blir det bedre når forrige lp virkelig føltes på kroppen heller...
  Og det stemmer bra det du sier ang skit inn=skit ut, Urei`ene gjør en dårlig jobb i å kamuflere dårlige innspillinger, og forskjeller i innspillingskvalitet merkes godt.
  When you hear sweet syncopation. And the music softly moans. T ain't no sin to take off your skin. And dance around in your bones.
  Bang that head that doesn't bang
  Jbl, Urei, horn, rør, vinyl...

 5. #5
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hehe, godt gjort å bomme på Rotmo navnet Men er rettet nå.

  Mekaniac : Du har jo ett enormt potensiale som skal frigjøres, det spiller utrolig tøft nå, men jeg er helt sikker på at du enormt å gå på med justeringer. Men er vel liten vits å justere så mye før du får de nye Ureiene

  Men som jeg sa i min egen tråd, dette må gjentaes, og hos de fleste av oss er dørene åpne så vi må få tatt noen flere treff til andre også!
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed