Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 35
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trønderbataljonen på besøk hos Leikis

  Trønderbataljonen bestående av Milenko, Kgyran og pahf smir mens jernet er varmt og drar på nok en tur utenbys, Kgyran skulle levere noen høytalere hos Leikis og både jeg og Mil var kjappe med å melde oss som co-piloter.

  Så klokken 08.00 i morrest sto jeg på jernbanestasjonen klar til å plukke opp to søvndrukne karer som kom tuslende utav morgentoget fra Steinkjer.
  Til tross for trøtte tryner var humøret upåklagelig på alle mann og selv om vi ikke visste helt hvor vi skulle hadde vi peilet oss sånn ca inn på Kyrksæterrøra. Jeg som verken eier retningssans eller logisk tankegang fikk både Mil og kgyran til å finne frem hver sin gps så vi skulle finne veien.

  Etter ca tre timer på veien kom vi frem til ett rødt hus, og der ble vi møtt av en hyggelig herremann bedre kjent som Leikis her på forumet. Vi fikk kjapt byttet ut Fountekene Leikis skulle kjøpe med den etterhvert så beryktede LM 218 som kgyran skulle prøve før vi ble geleidet inn i stua for en nærmere titt på stueoppsettet.

  Navn:   IMG_7705.JPG
Visninger: 935
Størrelse: 121.4 Kb

  Det besto idag av en av om ikke den største integrerte forsterkeren fra Thule, en appletv og ett par Infinity Renaissance 90 fra tidlig 90tall mens Infinity var en av de bedre aktørene på markedet etter min mening. Til tross for at de sto klint nesten helt inntil bakveggen tegner de opp ett stort lydbilde stappet med lekende rytmer i stua. De var litt friskere i toppen enn i bunn, men når de fikk litt volum viste de seg å være en skikkelig morsom klassiker som fungerer til det meste av musikk etter min mening.

  Navn:   IMG_7702.JPG
Visninger: 865
Størrelse: 125.5 KbNavn:   IMG_7711.JPG
Visninger: 862
Størrelse: 129.9 Kb

  Når kaffen var ferdig traktet var det på tide å trekke ned i mørket, men først en liten stopp innom lodderommet til Leikis, det var ikke så stort, men fullstendig stappet med alt man trenger for å bygge det meste innen elektronikk. For en med tusen tommeltotter som meg selv må man bare bøye seg i støvet over de som bestitter slike evner! Til slutt her skimter vi en snart ferdigbygd Aleph-J forsterker.
  Navn:   IMG_7715.JPG
Visninger: 849
Størrelse: 218.9 KbNavn:   IMG_7716.JPG
Visninger: 936
Størrelse: 233.8 KbNavn:   IMG_7713.JPG
Visninger: 854
Størrelse: 182.1 Kb

  Rett rundt hjørnet lå rommet til eldstesønnen i huset, her var det såvidt jeg hørte ett par HFS subber som gjorde vei i vellinga, man kan bare drømme om å hatt ett slikt anlegg som 15åring!

  Så var det på tide å finne frem gruvelykten å prøve å ikke snuble mens man forsiktig støttet seg veien mot en lyttesofa, for her er det mørkt, virkelig mørkt! Jeg har vel sjeldent eller aldri brukt så mye blitz, lav blender og høy iso for å få til noe som ligner ett bilde av hvordan ting er.
  Navn:   IMG_7744.JPG
Visninger: 842
Størrelse: 12.8 Kb

  Litt etter litt venner man seg til mørket og legger plutselig merke til noen gigantiske Infinity RS 1 bestående utelukkende av båndelementer i en dipol konfigurasjon som er modifisert av Geir Fredriksen (Adyton) og titter mann litt til siden ruver det to gigantiske tårn bestående av 12x12" Peerless XLS elementer også i en dipol konfigurasjon. Det er ett massivt skue, men likevel utrolig pent etter min mening.
  Navn:   IMG_7722.JPG
Visninger: 891
Størrelse: 146.6 KbNavn:   IMG_7723.JPG
Visninger: 873
Størrelse: 135.9 Kb

  Elektronikken ser man knapt i mørket og der er i grunn fryktelig synd for den er av det svært pene og forsseggjorte slaget. Her er alt utenom MiniDSP HD`n hjemmelaget, og består av 2 monoblokker til å drive bassene, og en dual mono forsterker til å drive toppene, samt en dac og alt er av merket Holton som om jeg ikke tar feil er av Australsk herkomst.

  Navn:   IMG_7741.JPG
Visninger: 850
Størrelse: 161.0 Kb

  Sweetspot her er i grunn en eneste stor egospot, noe jeg kjenner godt igjen fra tiden med elektrostater, men siden jeg fikk være førstemann ut klaget jeg ikke. Fra første lille tone slår an så opplevde jeg noe om ikke det dypeste lydbildet jeg har vært borti. Her snakker vi om ett lydbilde som er er vanvittig bredt, men samtidig utav proposjoner dypt. En kunne nesten tro at godeste Eivør sto på havna i Trondheim og sang, mens backingbandet var plassert i Orkdalen. De 12x12" er så presise og kontakte at alt av bassinformasjon er en fryd og både høre og kjenne på! Jeg har vel ytret misnøye med bånddiskanter tidligere, men det utsagnet dementerte jeg vel temmelig tidlig i denne lytteseansen. Makan til detaljering og oppløsning fra disse RS1 er det etter min mening svært få som besitter. Jeg benyttet tiden min godt og prøvde det meste av musikk, alt fra Yello, Eric Bibb, Bjørn Berge, Eivør, Dire Straits, Charly Antolini, Candy Dulfer, Bodil Niska m.fl. Alt av musikk fungerer like godt. Kgyran fikk høre en favoritt fra Slayer og smiler vel like godt enda. Milenko er ett barn av grungen og spilte noen friske spor det er veldig lenge siden jeg har hørt, og noe som minnet om viking rock jeg har glemt navnet på. Tøft var det uansett.

  Når jeg ga fra meg plassen i sweetspot og snudde meg bak i rommet så jeg at her var jo kinodelen, noe jeg i grunn skulle ha skjønt tidligere siden jeg deisa hodet i prosjektoren litt tidligere. Kinoen er selvfølgelig bestykket med Infinity den og, og her er det de mindre Kappa 7 som bestemmer.
  Navn:   IMG_7727.JPG
Visninger: 870
Størrelse: 147.4 Kb

  For å vise hvor enorme RS 1 er måtte vi jo ta noen forholdsbilder. Det er på ingen måte smågutter vi snakker om, men igjen det er verken kgyran eller jeg heller. Gyran i høyden og jeg i bredden..
  Navn:   IMG_7754.JPG
Visninger: 848
Størrelse: 157.6 KbNavn:   IMG_7756.JPG
Visninger: 873
Størrelse: 170.1 Kb

  Tilslutt ett bilde av hele frontrekka.
  Navn:   IMG_7775.JPG
Visninger: 856
Størrelse: 139.0 Kb


  Tusen takk for at vi fikk komme Leikis, dette var virkelig en morsom opplevelse både for lyden, men like mye for det sosiale. Du har gitt meg noen vanvittige lytteminner, endel og tenke på og en hinsides motivasjon til å få ferdig kjellerrommet! Håper virkelig jeg får muligheten til å høre dette systemet igjen, for det har noen kvaliteter svært få besitter!


  (Helt til slutt : Jeg har bevisst valgt å ikke kommentere eventuelle feil og eller mangler ved dette systemet da jeg ikke drar rundt for å finne feil. Alle anlegg er tunet etter eierens ører og som alle vet lyd er utelukkende subjektivt!)
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 2. #2
  Hifi Freak SRM's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  2,352
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  3
  Takk for reportasjen. Ser spennende ut!

 3. #3
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,184
  Tagget i
  12 Innlegg
  Du skriver godt pahf.. Skulle tro du hadde jobbet på institusjon og skrevet endel rapporter der...
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 4. #4
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hehe, har vel skrevet noen tusen rapporter de siste årene ja Morro at skribleriene mine er til glede.
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 5. #5
  Bransjeaktør Flageborg's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  2,813
  Tagget i
  1 Innlegg
  To skikkelige Tårn Hvor stort/lite er egentlig rommet i m²?
  http://www.kringlyd.no - Hosted by ProIsp

 6. #6
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,085
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Flageborg Se Innlegg
  To skikkelige Tårn Hvor stort/lite er egentlig rommet i m²?
  Omtrent 25 kvm ca 3.9x6,4 om jeg husker rett
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Integrert: Thule IA 150B
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.
  Hegel HD-2 Tidal PC usb dac.

 7. #7
  Overivrig entusiast FrodeR's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er så godt skrevet at jeg ler ennå, lenge etter at jeg leste det. Om dere ønsker en tur lengre ut i havet er dere hjertelig velkomne
  If your CD outperforms your analog setup, you don`t have the right combination of components.

  Selger: Hanss RIAA PA-23 og linn Adikt

 8. #8
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,667
  Tagget i
  3 Innlegg
  Skulle ønske Kyrksæterøra ikke var så sabla langt fra Nærsnes. Det står stor respekt av hva du har klart å skape av anlegg Leiki, og moro å lese tilbakemeldinger fra bastionen. Makan til kunnskap, guts og driv! Ikke mange som kan skryte av et anlegg som er til de grader DIY fra forsterkeri til høyttaler.
  Holton/Leiki forsterkeren har blitt en av mine kjæreste komponenter, og hvis den er representativ for hva du har av lyd i kjelleren må dette anlegget være noe av det råere nord for Karihaugen.

  Ser frem til nye prosjekter, og håper det kommer noe spennende ut av lytterunden du hadde i høst. Ser ut som du har god plass til noen tuter også

 9. #9
  Hifi Freak Milenko's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Sted
  Steinkjer
  Innlegg
  5,557
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er umulig å bli annet enn imponert, om jeg trenger å få bygd noe vet jeg hvor jeg spør først, en ting er at alt er diy...finishen er alt annet enn diy.

 10. #10
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,085
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Hvor har de virkelig satt opp en haug de kalle Kari ?
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Integrert: Thule IA 150B
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.
  Hegel HD-2 Tidal PC usb dac.

 11. #11
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 12. #12
  Overivrig entusiast FrodeR's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra pahf Se Innlegg
  Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe
  Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
  If your CD outperforms your analog setup, you don`t have the right combination of components.

  Selger: Hanss RIAA PA-23 og linn Adikt

 13. #13
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Frøya er ett overkommelig mål uten tvil, du hører sikkert fra oss etterhvert
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 14. #14
  Hifi Freak Milenko's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Sted
  Steinkjer
  Innlegg
  5,557
  Tagget i
  0 Innlegg
  Roadtrip :-D

 15. #15
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,085
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Skulle absolutt vært utover til FrodeR å hørt på mine gammle gode RS2B jeg også ! :-)
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Integrert: Thule IA 150B
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.
  Hegel HD-2 Tidal PC usb dac.

 16. #16
  Overivrig entusiast FrodeR's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Leikis Lyd Se Innlegg
  Skulle absolutt vært utover til FrodeR å hørt på mine gammle gode RS2B jeg også ! :-)
  Som nevnt tidligere Leikis er du hjertelig velkommen du også Hadde vært virkelig moro å fått til dette. Jeg har god plass, så ingen problemer.
  If your CD outperforms your analog setup, you don`t have the right combination of components.

  Selger: Hanss RIAA PA-23 og linn Adikt

 17. #17
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Røra
  Innlegg
  263
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hadde vært arti med tur til Frøya. Det må være snart min tur til å kjøre på oss fra innherred. Fikk et akutt havari forrige helg på min saab. Står fremdeles på verksted. Siste info derfra var mistanke om dieselpumpehavari. Blir ikke billig. Ellers så lånte jeg med meg en LM218 som Leiki hadde hatt på lån. Har drevet å teste i 2 dager her. Driver å flytter høyttalere for optimal lyd. Har en MI11/mosfet som sammenligning. Vil ikke si at det står tilbake for rørforsterkeri. Blir mer testing i løpet av uka. Hvis noen vil komme å hjelpe til med testing, er de hjertelig velkommen. Bor på Røra. Send PM

  Ha en fin kveld.

  Mvh

  Kenneth

 18. #18
  Hifi-entusiast Costanza76's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  169
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dæven! Trodde ikke Frøya var såpass representert her på forumet. Er selv Frøyværing, om enn utflyttet - men det er moro å se at noen dyrker interessen for go'lyd der ute også. Da jeg var ung (les:nykonfirmant) var det mange med til dels velvoksne festanlegg av Denon+NAD+CW-typen, men lite annet. Snakker vi et miljø, eller sitter man på hver sin kant?

  Og nei; Frøya er nærmere enn du tror!

  Sitat Sitat fra FrodeR Se Innlegg
  Sitat Sitat fra pahf Se Innlegg
  Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe
  Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
  ....har alltid rett!

  GoldenEar - Lyngdorf - Bluesound - Sony - ProJect - AudioQuest - Qed
  (Hifiman - Project Sunrise - Schiit - Apple)
  Scandyna - Marantz - Apple

 19. #19
  Overivrig entusiast FrodeR's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra kgyran Se Innlegg
  Hadde vært arti med tur til Frøya. Det må være snart min tur til å kjøre på oss fra innherred. Fikk et akutt havari forrige helg på min saab. Står fremdeles på verksted. Siste info derfra var mistanke om dieselpumpehavari. Blir ikke billig. Ellers så lånte jeg med meg en LM218 som Leiki hadde hatt på lån. Har drevet å teste i 2 dager her. Driver å flytter høyttalere for optimal lyd. Har en MI11/mosfet som sammenligning. Vil ikke si at det står tilbake for rørforsterkeri. Blir mer testing i løpet av uka. Hvis noen vil komme å hjelpe til med testing, er de hjertelig velkommen. Bor på Røra. Send PM

  Ha en fin kveld.

  Mvh

  Kenneth
  Du er selvfølgelig velkommen du også Kenneth. Må snart begynne å sette en dato her nå. Når passer det herskapet? Kona er på tur 15-16 november tror jeg. Skal sjekke dette, men hvordan passer det sånn ca?
  If your CD outperforms your analog setup, you don`t have the right combination of components.

  Selger: Hanss RIAA PA-23 og linn Adikt

 20. #20
  Overivrig entusiast FrodeR's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Costanza76 Se Innlegg
  Dæven! Trodde ikke Frøya var såpass representert her på forumet. Er selv Frøyværing, om enn utflyttet - men det er moro å se at noen dyrker interessen for go'lyd der ute også. Da jeg var ung (les:nykonfirmant) var det mange med til dels velvoksne festanlegg av Denon+NAD+CW-typen, men lite annet. Snakker vi et miljø, eller sitter man på hver sin kant?

  Og nei; Frøya er nærmere enn du tror!

  Sitat Sitat fra FrodeR Se Innlegg
  Sitat Sitat fra pahf Se Innlegg
  Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe
  Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
  Hallo Costanza. Arti at det fantes flere av samme sorten her inne Det er vel ikke det største miljøet på Frøya, men @Midtsian og jeg har da litt kontakt, spesielt på vinteren. På sommeren har vi så mye annet å holde på med, og så varmer disse monstra noe så for j...ævlig, så det nytter ikke med de temperaturene vi normalt har her ute
  If your CD outperforms your analog setup, you don`t have the right combination of components.

  Selger: Hanss RIAA PA-23 og linn Adikt

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed