Trønderbataljonen på besøk hos Leikis

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Trønderbataljonen bestående av Milenko, Kgyran og pahf smir mens jernet er varmt og drar på nok en tur utenbys, Kgyran skulle levere noen høytalere hos Leikis og både jeg og Mil var kjappe med å melde oss som co-piloter.

    Så klokken 08.00 i morrest sto jeg på jernbanestasjonen klar til å plukke opp to søvndrukne karer som kom tuslende utav morgentoget fra Steinkjer.
    Til tross for trøtte tryner var humøret upåklagelig på alle mann og selv om vi ikke visste helt hvor vi skulle hadde vi peilet oss sånn ca inn på Kyrksæterrøra. Jeg som verken eier retningssans eller logisk tankegang fikk både Mil og kgyran til å finne frem hver sin gps så vi skulle finne veien.

    Etter ca tre timer på veien kom vi frem til ett rødt hus, og der ble vi møtt av en hyggelig herremann bedre kjent som Leikis her på forumet. Vi fikk kjapt byttet ut Fountekene Leikis skulle kjøpe med den etterhvert så beryktede LM 218 som kgyran skulle prøve før vi ble geleidet inn i stua for en nærmere titt på stueoppsettet.

    IMG_7705.JPG


    Det besto idag av en av om ikke den største integrerte forsterkeren fra Thule, en appletv og ett par Infinity Renaissance 90 fra tidlig 90tall mens Infinity var en av de bedre aktørene på markedet etter min mening. Til tross for at de sto klint nesten helt inntil bakveggen tegner de opp ett stort lydbilde stappet med lekende rytmer i stua. De var litt friskere i toppen enn i bunn, men når de fikk litt volum viste de seg å være en skikkelig morsom klassiker som fungerer til det meste av musikk etter min mening.

    IMG_7702.JPG
    IMG_7711.JPG


    Når kaffen var ferdig traktet var det på tide å trekke ned i mørket, men først en liten stopp innom lodderommet til Leikis, det var ikke så stort, men fullstendig stappet med alt man trenger for å bygge det meste innen elektronikk. For en med tusen tommeltotter som meg selv må man bare bøye seg i støvet over de som bestitter slike evner! Til slutt her skimter vi en snart ferdigbygd Aleph-J forsterker.
    IMG_7715.JPG
    IMG_7716.JPG
    IMG_7713.JPG


    Rett rundt hjørnet lå rommet til eldstesønnen i huset, her var det såvidt jeg hørte ett par HFS subber som gjorde vei i vellinga, man kan bare drømme om å hatt ett slikt anlegg som 15åring!

    Så var det på tide å finne frem gruvelykten å prøve å ikke snuble mens man forsiktig støttet seg veien mot en lyttesofa, for her er det mørkt, virkelig mørkt! Jeg har vel sjeldent eller aldri brukt så mye blitz, lav blender og høy iso for å få til noe som ligner ett bilde av hvordan ting er.
    IMG_7744.JPG


    Litt etter litt venner man seg til mørket og legger plutselig merke til noen gigantiske Infinity RS 1 bestående utelukkende av båndelementer i en dipol konfigurasjon som er modifisert av Geir Fredriksen (Adyton) og titter mann litt til siden ruver det to gigantiske tårn bestående av 12x12" Peerless XLS elementer også i en dipol konfigurasjon. Det er ett massivt skue, men likevel utrolig pent etter min mening.
    IMG_7722.JPG
    IMG_7723.JPG


    Elektronikken ser man knapt i mørket og der er i grunn fryktelig synd for den er av det svært pene og forsseggjorte slaget. Her er alt utenom MiniDSP HD`n hjemmelaget, og består av 2 monoblokker til å drive bassene, og en dual mono forsterker til å drive toppene, samt en dac og alt er av merket Holton som om jeg ikke tar feil er av Australsk herkomst.

    IMG_7741.JPG


    Sweetspot her er i grunn en eneste stor egospot, noe jeg kjenner godt igjen fra tiden med elektrostater, men siden jeg fikk være førstemann ut klaget jeg ikke. Fra første lille tone slår an så opplevde jeg noe om ikke det dypeste lydbildet jeg har vært borti. Her snakker vi om ett lydbilde som er er vanvittig bredt, men samtidig utav proposjoner dypt. En kunne nesten tro at godeste Eivør sto på havna i Trondheim og sang, mens backingbandet var plassert i Orkdalen. De 12x12" er så presise og kontakte at alt av bassinformasjon er en fryd og både høre og kjenne på! Jeg har vel ytret misnøye med bånddiskanter tidligere, men det utsagnet dementerte jeg vel temmelig tidlig i denne lytteseansen. Makan til detaljering og oppløsning fra disse RS1 er det etter min mening svært få som besitter. Jeg benyttet tiden min godt og prøvde det meste av musikk, alt fra Yello, Eric Bibb, Bjørn Berge, Eivør, Dire Straits, Charly Antolini, Candy Dulfer, Bodil Niska m.fl. Alt av musikk fungerer like godt. Kgyran fikk høre en favoritt fra Slayer og smiler vel like godt enda. Milenko er ett barn av grungen og spilte noen friske spor det er veldig lenge siden jeg har hørt, og noe som minnet om viking rock jeg har glemt navnet på. Tøft var det uansett.

    Når jeg ga fra meg plassen i sweetspot og snudde meg bak i rommet så jeg at her var jo kinodelen, noe jeg i grunn skulle ha skjønt tidligere siden jeg deisa hodet i prosjektoren litt tidligere. Kinoen er selvfølgelig bestykket med Infinity den og, og her er det de mindre Kappa 7 som bestemmer.
    IMG_7727.JPG


    For å vise hvor enorme RS 1 er måtte vi jo ta noen forholdsbilder. Det er på ingen måte smågutter vi snakker om, men igjen det er verken kgyran eller jeg heller. Gyran i høyden og jeg i bredden..
    IMG_7754.JPG
    IMG_7756.JPG


    Tilslutt ett bilde av hele frontrekka.
    IMG_7775.JPG



    Tusen takk for at vi fikk komme Leikis, dette var virkelig en morsom opplevelse både for lyden, men like mye for det sosiale. Du har gitt meg noen vanvittige lytteminner, endel og tenke på og en hinsides motivasjon til å få ferdig kjellerrommet! Håper virkelig jeg får muligheten til å høre dette systemet igjen, for det har noen kvaliteter svært få besitter!


    (Helt til slutt : Jeg har bevisst valgt å ikke kommentere eventuelle feil og eller mangler ved dette systemet da jeg ikke drar rundt for å finne feil. Alle anlegg er tunet etter eierens ører og som alle vet lyd er utelukkende subjektivt!)
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.497
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Takk for reportasjen. Ser spennende ut!:)
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Hehe, har vel skrevet noen tusen rapporter de siste årene ja ;) Morro at skribleriene mine er til glede.
     

    Flageborg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2005
    Innlegg
    6.594
    Antall liker
    3.130
    Torget vurderinger
    0
    To skikkelige Tårn :) Hvor stort/lite er egentlig rommet i m²?
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Det er så godt skrevet at jeg ler ennå, lenge etter at jeg leste det. Om dere ønsker en tur lengre ut i havet er dere hjertelig velkomne :)
     

    JoHoo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.02.2013
    Innlegg
    4.278
    Antall liker
    4.190
    Torget vurderinger
    16
    Skulle ønske Kyrksæterøra ikke var så sabla langt fra Nærsnes. Det står stor respekt av hva du har klart å skape av anlegg Leiki, og moro å lese tilbakemeldinger fra bastionen. Makan til kunnskap, guts og driv! Ikke mange som kan skryte av et anlegg som er til de grader DIY fra forsterkeri til høyttaler.
    Holton/Leiki forsterkeren har blitt en av mine kjæreste komponenter, og hvis den er representativ for hva du har av lyd i kjelleren må dette anlegget være noe av det råere nord for Karihaugen.

    Ser frem til nye prosjekter, og håper det kommer noe spennende ut av lytterunden du hadde i høst. Ser ut som du har god plass til noen tuter også ;)
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.834
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Er umulig å bli annet enn imponert, om jeg trenger å få bygd noe vet jeg hvor jeg spør først, en ting er at alt er diy...finishen er alt annet enn diy.
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja :) Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe ;)
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja :) Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe ;)
    Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya :) @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Skulle absolutt vært utover til FrodeR å hørt på mine gammle gode RS2B jeg også ! :)
    Som nevnt tidligere Leikis er du hjertelig velkommen du også :) Hadde vært virkelig moro å fått til dette. Jeg har god plass, så ingen problemer.
     

    kgyran

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    01.03.2005
    Innlegg
    264
    Antall liker
    240
    Sted
    Røra
    Torget vurderinger
    4
    Hadde vært arti med tur til Frøya. Det må være snart min tur til å kjøre på oss fra innherred. Fikk et akutt havari forrige helg på min saab. Står fremdeles på verksted. Siste info derfra var mistanke om dieselpumpehavari. Blir ikke billig. Ellers så lånte jeg med meg en LM218 som Leiki hadde hatt på lån. Har drevet å teste i 2 dager her. Driver å flytter høyttalere for optimal lyd. Har en MI11/mosfet som sammenligning. Vil ikke si at det står tilbake for rørforsterkeri. Blir mer testing i løpet av uka. Hvis noen vil komme å hjelpe til med testing, er de hjertelig velkommen. Bor på Røra. Send PM

    Ha en fin kveld.

    Mvh

    Kenneth
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Dæven! Trodde ikke Frøya var såpass representert her på forumet. Er selv Frøyværing, om enn utflyttet - men det er moro å se at noen dyrker interessen for go'lyd der ute også. Da jeg var ung (les:nykonfirmant) var det mange med til dels velvoksne festanlegg av Denon+NAD+CW-typen, men lite annet. Snakker vi et miljø, eller sitter man på hver sin kant?

    Og nei; Frøya er nærmere enn du tror!

    Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja :) Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe ;)
    Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya :) @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Hadde vært arti med tur til Frøya. Det må være snart min tur til å kjøre på oss fra innherred. Fikk et akutt havari forrige helg på min saab. Står fremdeles på verksted. Siste info derfra var mistanke om dieselpumpehavari. Blir ikke billig. Ellers så lånte jeg med meg en LM218 som Leiki hadde hatt på lån. Har drevet å teste i 2 dager her. Driver å flytter høyttalere for optimal lyd. Har en MI11/mosfet som sammenligning. Vil ikke si at det står tilbake for rørforsterkeri. Blir mer testing i løpet av uka. Hvis noen vil komme å hjelpe til med testing, er de hjertelig velkommen. Bor på Røra. Send PM

    Ha en fin kveld.

    Mvh

    Kenneth
    Du er selvfølgelig velkommen du også Kenneth. Må snart begynne å sette en dato her nå. Når passer det herskapet? Kona er på tur 15-16 november tror jeg. Skal sjekke dette, men hvordan passer det sånn ca?
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Dæven! Trodde ikke Frøya var såpass representert her på forumet. Er selv Frøyværing, om enn utflyttet - men det er moro å se at noen dyrker interessen for go'lyd der ute også. Da jeg var ung (les:nykonfirmant) var det mange med til dels velvoksne festanlegg av Denon+NAD+CW-typen, men lite annet. Snakker vi et miljø, eller sitter man på hver sin kant?

    Og nei; Frøya er nærmere enn du tror!

    Frode R : Hvor langt ut i havet snakker vi om da? Knappe 3 timer til Leikis var ingen stor utfordring så litt lengre enn det går sikkert greit ja :) Utrolig hvor langt man kommer med litt boller og kaffe ;)
    Det er ikke så veldig mye lengre å kjøre. Dere skal ut til Frøya :) @Midtsian kan også besøkes vil jeg tro. Bor rett i nærheten av meg.
    Hallo Costanza. Arti at det fantes flere av samme sorten her inne :) Det er vel ikke det største miljøet på Frøya, men @Midtsian og jeg har da litt kontakt, spesielt på vinteren. På sommeren har vi så mye annet å holde på med, og så varmer disse monstra noe så for j...ævlig, så det nytter ikke med de temperaturene vi normalt har her ute ;)
     

    kgyran

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    01.03.2005
    Innlegg
    264
    Antall liker
    240
    Sted
    Røra
    Torget vurderinger
    4
    Hei FrodeR

    Takk for invitasjonen.

    Passer for meg den 15-16. Skal høre med de 2 andre fra Innherred.

    Ha en fin kveld
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    Hadde vært arti med tur til Frøya. Det må være snart min tur til å kjøre på oss fra innherred. Fikk et akutt havari forrige helg på min saab. Står fremdeles på verksted. Siste info derfra var mistanke om dieselpumpehavari. Blir ikke billig. Ellers så lånte jeg med meg en LM218 som Leiki hadde hatt på lån. Har drevet å teste i 2 dager her. Driver å flytter høyttalere for optimal lyd. Har en MI11/mosfet som sammenligning. Vil ikke si at det står tilbake for rørforsterkeri. Blir mer testing i løpet av uka. Hvis noen vil komme å hjelpe til med testing, er de hjertelig velkommen. Bor på Røra. Send PM

    Ha en fin kveld.

    Mvh

    Kenneth
    Du er selvfølgelig velkommen du også Kenneth. Må snart begynne å sette en dato her nå. Når passer det herskapet? Kona er på tur 15-16 november tror jeg. Skal sjekke dette, men hvordan passer det sånn ca?
    15 til 16 ? Snakker vi overnatting me champis, mat, karsk å lyd :)
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.834
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Kona har jobb helg, men skal undersøke med besteforeldre om det muligens kan bli en løsning.
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Vi snakker overnatting med full pakke ja gutter :) Skal vi først høre på musikk får vi gjøre det ordentlig. Jeg kjører fra Trondheim på fredag for den som måtte trenge skyss. Beregner å returnere på søndag.
     

    FrodeR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2007
    Innlegg
    1.149
    Antall liker
    302
    Sted
    Trondheim
    Da bekrefter jeg helga. Kona er borte :) Leikis er klar, så mye er klart. Hvem andre?
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    Da bekrefter jeg helga. Kona er borte :) Leikis er klar, så mye er klart. Hvem andre?
    Meget inntrisert betyr att jeg må få klarert litt med øvriheta i heimen. Men det virker lovende :)
    Jeg har allerede begynt å glede meg, og vet hvilken champis vi skal ha som velkomst drikke ;-)
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Det hadde vært gøy, men den helga er jeg opptatt! Blir derimot mer enn gjerne med ved neste anledning!
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Er heldigvis ikke opptatt så veldig mange andre helger så jeg forhåndspåmelder meg til neste treff!
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    D va nå som svarte, ikke mange ledige helger framover. Får håpe nordtrønderne kommer opp med en dato som passer meg også, for dette gleder jeg meg til !!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn