Tre kæll på tur til KW

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Mbare troppet opp med den franske slede slash direktørbil sammen med Lille_Adam, begge stilig antrukket i dressjakker.
    Så bar det mot KW sitt anlegg!

    Jeg slenger ut noen bilder i tråden og regner med de andre to fyller på med inntrykk. :)

    Mvh
    Rolf
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Koaksial glede






    Vet ikke helt hvilket område denne tar seg av






    Denne lekre saken var dessverre (?) ikke i aksjon denne kvelden







    Velodyne kan bass 8)








    Fra Mac, gjennom luften og inn i denne via Airporten.
    Ikke det verste stedet å lande kanskje?







    De herran karan va det opptil fleire av i anlegget







    R
     

    Vedlegg

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Småsignalbenken







    Monumentale høyttalere :eek:






    Ikke noen småtasser de subwooferne heller ;D







    Hele oppsettet.
    Et bilde sier mer enn 1000 ord sies det, og når Mbare her sitter og sjekker saldo på kontofonen så sier det sitt? ;)






    R
     

    Vedlegg

    RBN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.05.2007
    Innlegg
    2.436
    Antall liker
    1.600
    Kjør på Roda.
    Endelig en positiv tråd her inne som skal bli morsom å følge.

    RBN
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.593
    Antall liker
    32.354
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Endelig en sånn koselig tur igjen ;)
    Vi venter mer bilder og lytteinntykk, for mannen har jo et duganes anlegg ;D

    gismo
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.136
    Antall liker
    10.610
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Det er veldig flott. Ser innbydende ut.. Håper det svarte til forventningene :)
     

    Lille_Adam

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2007
    Innlegg
    1.686
    Antall liker
    14
    Jeg får prøve å yte aldri så lite, siden det brått ble slutt her...

    Først må jeg takke for utmerket traktement, med både øl, boller og brus. For min del var det første gang jeg la øyne på KW, men det var ingen grunn til bekymring, da han i likhet med alle andre sentralgjengere jeg har møtt i levende live viste seg å være en særdeles hyggelig og liketil kar.

    Ad lyden så lar jeg andre besørge detaljene, siden jeg ikke ødela lyttegleden med å analysere det jeg hørte i særlig grad. Analyse var heller ikke nødvendig for å konstantere at KWs anlegg er et av de alle beste, om ikke det beste, jeg har hørt til dags dato. Både Karan-elektronikken og Kefene ga inntrykk av absolutt soliditet, absolutt kontroll og en uanstrengt, absolutt autoritet i gjengivelsen av materialet de ble matet med. 15-tommerne fra Velodyne bidro selvsagt med et avgrunnsdypt, kontrollert fundament. Det eneste ankepunkt jeg kunne finne var at det etter min smak var vel mye bass, men det er en ren smakssak og dessuten justerbart, og dermed uproblematisk. Resten av frekvensspekteret ble gjengitt som en ren selvfølgelighet - intet stakk seg ut og det fantes helt enkelt ingen lyter å henge en merkelapp på.

    High Fidelity, helt enkelt.

    Mange takk for at jeg fikk komme KW!
     

    andreas

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.10.2003
    Innlegg
    2.366
    Antall liker
    146
    Hørte rykter om at dette anlegget spilte bra, ja ;D. Mbare var nokså begeistret i telefonen i går kveld.
    Flotte bilder, Roda.
     

    EHED

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    15.03.2010
    Innlegg
    1.256
    Antall liker
    258
    Sted
    Nordby
    Torget vurderinger
    3
    Ser du kjørte med akustikkplater, KW. Ikke dumt det :)

    Synes du at det har løftet lyden selv nå?
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.992
    Antall liker
    6.216
    Det der kan da umulig låte no sæli! ;D
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Lyden av KKK og Emm!

    Jeg har lenge vært på tur til KW og anlegget hans, men aldri fått fingeren ut før nå.
    Heldigvis er Mbare handlingens mann og nå fjernmobil med egen (direktør)slede, så da han inviterte med på tur kunne jeg ikke si nei. Takk for initiativet, Mbare og ikke minst for gjestfriheten KW. (Takker ikke for 40 minutter sightseeing i Oslo sentrum, Mbare, men det tror jeg du forstår..)

    Jeg har hatt gleden av å hilse på KW, og flere av hans medsammensvorne i OAS, tidligere.
    Men det er kun R.E.S. av OASerne jeg har hørt anlegget til. (Kan vel egentlig ikke si jeg har hørt det heller lengre siden det er stort sett skiftet ut siden sist…)

    Tilbake til KW. Spennende hus med mange uvanlige vinkler og halvetasjer hele veien. Tydelig preget av vertens store hobby, både innendørs og ute.
    Lytterommet var ganske annerledes enn jeg hadde forestilt meg ut fra bilder jeg har sett tidligere. Det var både lavere i terrenget, bredere og kortere enn jeg hadde trodd. (Så for meg at det var utsikt gjennom vinduene foran, og at det var i en del av en større stue med vinkel ut til kjøkken og spisestue, sofagruppe og andre greier i bakkant av rommet…)
    Helt tydelig et hifinerd-rede i aller mest positive betydning av ordet.
    Golden horn i fleng, en V6er og fire V4ere for å spise opp etterklangstid i bassen, DaaDer og Furutechpaneler dandert både her og både der.
    Til og med en søt liten Noise Harvester plugget inn i veggen. Ellers kunne jeg skimte en feit strømsnok fra PS Audio inn i EMM Labs og et filter av noe slag liggende på gulvet bak.
    Ellers vet jeg ikke hvilke kabler eller andre remedier som var koblet opp. Vi snakket ikke om hverken tweaks eller kabler, så det var ikke grunnen til at Lille_Adam puttet fingrene i ørene…. (Mer om det senere)

    Da vi løp inn fra regnet som bøttet ned og ble ønsket velkommen inn i lytterommet var det noe jungelmusikk som ble spilt? KW satte deretter i gang en liten demorunde gjennom forskjellig musikk mens han rippet noen av de platene vi tre hadde med oss. (Jeg vet, det er hoderystende. Han rippet mens det pågikk avspilling!! :eek: )
    For meg ble det raskt utfordrende å høre på anlegget uten å glise, for når det låter så fett som hos KW er det jævli moro å høre på musikk! :) :)
    Vi fikk tilbud om både tørt og vått i mange varianter og ble truet til å spise en bolle hver. Ikke det at vi måtte trues så kraftig da… ;)

    Det første som slo meg med lyden var hvor kontrollert bassen virker, deilig trøkk med masser av luftflyttekapasitet! Det neste var hvor rolig/dempet/naturlig mørkt og nesten litt laidback det låt. Men tro meg på at når musikken krever så låter det også tøft. 8)
    Det virker rett og slett balansert og lyden virker til en stor grad bestemt av hvordan innspillingen låter.
    Kefene er noen utrolig flotte byggverk til en, i sammenhengen med andre toppmodeller, nesten gunstig pris. Subene kunne jeg ikke høre skilte seg ut, det har nok vært en grundig og dyktig kar som har justert inn disse. (Kan jo hende noe av det jeg hørte var en effekt av implementeringen, men mer om dette senere).
    Musikken er HELT frisluppet fra høyttalerne, og selv om jeg ikke er spesielt god til å høre lydbilder så mener jeg at det dukket opp noen plinger og plonger bak hodet mitt i ny og ne. Tre-de!

    Vi fikk spille vår ferskrippede musikk alle tre, veldig greit for å sammenligne med hva vi har hørt før. Jeg synes litt synd på Lille-Adam som måtte putte fingrene i ørene da Mbare fikk spille sin tøffeste (vel, egentlig var det nok ikke det heller) hip-hop-rap-gængsta musikk, Outkast. Den andre delen av meg var redd for at Lille_Adam skulle bli sint av å høre denne musikk og begynne å slå vilt rundt seg. Lille_Adam er nemlig verken liten eller heter Adam…. ;)

    Så hva sitter jeg igjen med av inntrykk? Rett og slett at anlegget til KW er et helvetes bra stereoanlegg, det er et av de oppsettene som er så bra at det blir vanskelig å si noe om det. Det har oppløsning til å knuse alle stygge kanter i innspillingene, det er FULLfrekvens og det lar musikken komme igjennom uten at det som ligger på plata blir farget eller endret i større grad.

    På slutten av dagen, i dette tilfellet nærmere midnatt, blir det smak og behag hva man foretrekker når det gjelder lydgjengivelse. Selvsagt farget av det man til daglig hører på. Mitt anlegg er en miniatyrvariant på alle mulige måter av hva KW sitt er. Det var ikke helt tilfeldig at jeg unnlot å spille på det da Mbare og Lille-Adam ble med inn for toalettbesøk, melk og oppussingsbefaring. Ville jeg personlig hatt det noe annerledes hos KW?

    Ja. Jeg ville forsøkt å dempe bassen litt, fordi jeg synes det tyknet til noen ganger og at det hørtes som om rommet slet med å svelge unna hva anlegget har kapasitet til i bassområdet. (4 x 10 + 2 x 15..) For meg så stjeler det litt av fokuset fra resten av frekvensområdet, samtidig som det gjør at lyden ikke blir så luftig/lettbeint/eksplosiv som jeg tror den kunne vært. Med et oppsett som KW sitt kunne jeg lekende lett justert i vei for å teste ut dette. Kan det være at det er litt å hente på timing mellom bassene og "satelittene", at det kan gjøre at det området smekker i fokus i enda større grad? NB!! Dette er bare masse ord som spinner ut fra en liten tanke. Noe reelt ankepunkt er det ikke, men noe må jeg jo skrive... :-X

    Et oppsett jeg har hørt som jeg tenker på i etterkant er RBN sitt. Det har mange av de fantastiske kvalitetene til KW sitt, samtidig som det nok er nærmere mine preferanser og låter åpnere og flyter lettere. Begge er utsøkte oppsett med bare litt annen tilnærming fra eierne. Nå kjenner jeg at jeg fikk lyst på en ny lytt hos RBN, faktisk!

    Må det koste så mye penger? Ja, dessverre. Skal man ha lyd i denne klassen, i alle fall fullfrekvens, så vil det normalt bikke halvmillionen… Deprimerende ikke sant? Selv om det har vært belyst noen tilfeller av det motsatte i tråder her på HFS så er det normalt slik at kvalitet koster penger. Anlegget til KW er ikke bygget opp av mystiske komponenter, bare veldig gode komponenter av høy kvalitet. At det er verdt å legge penger i er innlysende å høre! Gratulerer til KW med en av de beste anleggene jeg har hørt noensinne og et lytterom til begjær!! Jeg vrir hodet veldig for å finne ut hvordan jeg skal komme nærmere en slik opplevelse hjemme, men regner med at KW-lyden slipper tak i hjernecellene snart sånn at jeg atter en gang kan gå inn i en tilstand av lykkelig uvitenhet. ::) :D

    Hjertelig takk for at vi fikk komme på besøk og for en berikende musikk- og lydopplevelse. :)
    Snakkes!

    Mvh
    Rolf
     

    Vedlegg

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.974
    Antall liker
    1.837
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Takk for det, RoDa! ;D
    Holdt på å etterlyse (flere, unnskyld Lille_Adam) beskrivelser fra dette besøket...

    Edit: Glemte Lille_Adam
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Takker JanR og Saltydog.
    Det var et helsikes rom å ta bilder i, så det måtte bli som det ble. :)

    R
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.593
    Antall liker
    32.354
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Takk for ennå en god beskrivelse og flotte bilder Rolf ;)
    Skjønner godt at dette oppsettet har det meste, og at på til om ønskelig, kan "fin justeres" til de fleste sine lyd-preferanser ;D

    gismo
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Det var da voldsomt, ja såpass at jeg fikk en følelse av uro og måtte drøye med å skrive noe.
    Dette kan henge sammen med min egen måte å utrykke meg på når jeg sjeldne ganger uttaler meg om lyd hos andre men også hjemme om eget.
    Jeg er dempet (og kanskje gjerrig) på måten jeg uttrykker meg om lyd, altså slik at når jeg sier det er bra så sier andre kanskje at det meget eller jævli bra :-[

    Jeg må jo bare takke først for besøket og dernest for meget positiv tilbakemelding, nok noe over forventning.
    Grunnen til det er at selv om jeg sjøl synes det låter bra her nå, så vet vi jo alle at preferansene er forskjellige fra kar til kar.
    Begge har jo kommet med sine betraktninger om bass, noe som ikke var helt uventet, derfor var jeg veldig opptatt av å klargjøre at ikke det skulle feste seg for mye da en satt utenfor sweetspot (som er midt i stua nesten) ved sidevegg eller bakerst.
    Anlegget er tunet inn til min smak i sweetspot og har vel noe såkalt "Hedmarkskurve" i seg.
    Som Lille_Adam og RoDa har nevnt så er det for de noe som er uvant om ikke annet, men dette kommer jeg tilbake til senere.

    Kan jo nevne at det var mer for bare ei uke siden, men Roald som er min medhjelper fra målemafiaen hjalp til for kort tid siden for 4 eller 5 gang med sitt måleutsyr.
    Vi fikk justert ned både ved 20 og 25 hz og litt opp ved 63 for ytterligere å jevne ut responsen der nede.

    Jeg får håpe jeg har rett i min tro på at Roald også synes det er litt gøy og interessant å hjelpe, men er uansett veldig takknemlig for at han aldri er vond å be.

    Før jeg nå går videre, så vil jeg komme inn på de som har vært hos meg på påsketreffet i år og tidligere og kanskje stiller seg noe undrende til den i grove trekk svært positive omtale som her kommer frem, skal vite at det er en rimelig og hørbar anderledes, jevnere og bedre frekvensrespons her nå.

    Ytterligere forsøk med justering for optimalisering vil ønskelig være noe å drive med utover høsten..............om Roald bare ikke går lei 8)

    Jeg har forståelse for at enkelte har andre preferanser enn meg sjøl siterer RoDa;

    Ja. Jeg ville forsøkt å dempe bassen litt, fordi jeg synes det tyknet til noen ganger og at det hørtes som om rommet slet med å svelge unna hva anlegget har kapasitet til i bassområdet. (4 x 10 + 2 x 15..) For meg så stjeler det litt av fokuset fra resten av frekvensområdet, samtidig som det gjør at lyden ikke blir så luftig/lettbeint/eksplosiv som jeg tror den kunne vært. Med et oppsett som KW sitt kunne jeg lekende lett justert i vei for å teste ut dette. Kan det være at det er litt å hente på timing mellom bassene og "satelittene", at det kan gjøre at det området smekker i fokus i enda større grad? NB!! Dette er bare masse ord som spinner ut fra en liten tanke. Noe reelt ankepunkt er det ikke, men noe må jeg jo skrive..

    Dette tar jeg med meg videre i den jobben, og selv om jeg ikke er flink til å finne de rette ordene/uttrykkene
    så kan jeg bare si det som tilting av frekvensresponsen.
    Dog har det litt å si imo hvilket lydnivå en lytter til og ved litt lavere volum så ville bassen kanskje (sier bare kanskje) vært mer passe i forhold til resten.
    Jeg har merket at jeg må passe meg noe med volumet, siden jeg lytter mange timer hver dag og det skal visstnok ikke være bra på litt for høyt volum.
    Lyden har blitt sånn at jeg ikke egentlig merker at jeg spiller høyt og i går spillte vi litt høyere enn jeg vanligvis gjør eller ihvertfall bør begynne med (lavere).


    Siste målinger tatt for litt over ei uke siden, vil jeg legge ut her om kort tid, når jeg får de av Roald.

    Begynner å bli langt, så jeg kommer med mer etterhvert, men takker igjen for det jeg oppfatter som veldig positiv omtale med noen antydninger til egne preferanser, som jeg slettes ikke er uenig i kan medføre ytterligere forbedringer også for meg.

    Mvh.KW
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    RoDa skrev:
    Takker JanR og Saltydog.
    Det var et helsikes rom å ta bilder i, så det måtte bli som det ble. :)

    R
    Kjenner meg igjen i dine beskrivelser hos KW, (ja jeg har vært der selv) opplevde mye av det samme.
    Men si meg R har ikke du vitbalans innstillinger i menyen på kameraet ditt,- i beste mening.

    Flott tur dere gutter har hatt og en fin fin besøksartikkel..
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.403
    Antall liker
    1.137
    Torget vurderinger
    4
    Kan tenke meg at det låter bra, den Kef modellen har virkelig imponert meg.

    Fint anlegg og det var på høy tid med en ny og hyggelig tråd
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    RoDa skrev:
    Takker JanR og Saltydog.
    Det var et helsikes rom å ta bilder i, så det måtte bli som det ble. :)

    R
    I know!
    Jeg må ha godt med farger rundt meg, særlig i det mørke vinterhalvåret.
    Kan dog tenke meg mer nøytralt etter påvirkning av de som legger ut bilder av egen oppussing.
    Mer elegant men jeg kvier meg for å starte et slikt prosjekt.

    Mvh.KW
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Kjører du med "0"-innstilling på bassen KW? Eller har du tatt ut kortslutningen?

    Til kæll som ikke aner hva jeg prekær om så er baksiden til en KEF Ref her, og der er det mulig å justere både bass og diskantnivå vha screw-in kortslutninger;
     

    Vedlegg

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    RoDa skrev:
    Vet ikke helt hvilket område denne tar seg av



    R
    Bildet av den øverste 10 tommeren kom ikke med det er den med blank i midten.

    120hz-350hz

    Signalkabler: 2par XLR Whistler Coanda
    HT. kabel: BM Giant (for tiden lånt)
    Netkabler: PS Audio Statement og Plus og LMC uten pyntestrømpe ;D til PP Premier
    Duppeditter: 2x4 Finite Universal som er plassert under platespiller og dac, det er vel det jeg har av slikt.

    Filteret du snakker om er PS Audio Oulett, som ikke brukes i anlegget men til TV opplegget med div.


    Mvh.KW
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Vidar P skrev:
    Kjører du med "0"-innstilling på bassen KW? Eller har du tatt ut kortslutningen?

    Til kæll som ikke aner hva jeg prekær om så er baksiden til en KEF Ref her, og der er det mulig å justere både bass og diskantnivå vha screw-in kortslutninger;
    Shiit nå lurte du meg godt Vidar ;D
    For det første enset jeg ikke at det var deg men trodde det var RoDa og hans bilde.
    Begynte derfor å sjekke og fikk det ikke til å stemme at den pluggen ikke skulle sitte i.
    Noe som heller ikke stemte, det er jo bildet av dine lånte 205.2 8)

    Nei, hos meg sitter nå alle pluggene i, noe som betyr at jeg kjører flatt i bassen og med +0,75 db i fra 2khz.

    Dette siste er noe jeg ikke hadde trodd jeg noen gang skulle komme til å gjøre, har jo ligget på -1,5db mestepaten av tiden.
    Med subber og dertil gode muligheter for å få stillt inn ønsket samt jevnere frekvensrespons der nede og etter mine ører da en totalt sett bedre tilpasset frek.respons så kunne jeg også gå opp til maks (0,75) ved 2khz og ikke minst i tillegg vinklet ht. tydelig mer innover enn tidligere.

    Ved siden av ny plassering av ht. i rommet og dette ved hjelp av målinger (ikke minst) så har dette blitt muligjort med mer respons som følge i området fra 2khz og heldigvis litt mer over 3khz (og oppover) enn ved 2-2,3 hvor det er nok.


    Nei , jeg kjører flatt med pluggen inne, men har diskutert litt med Roald at vi kan ha en mulighet for å prøve 2db ned siden jeg likevel har nok energi der ned nå.
    Vi kommer nok kanskje til å prøve ved en anledning, så får vi se hva det resulterer i.
    Mvh.KW
     

    Espen L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.03.2010
    Innlegg
    3.985
    Antall liker
    10.601
    Sted
    Skien
    [/quote]
    Flott reortasje dette her KW, mulig jeg plinger på neste gang jeg er på kjøretur så jeg for lyttet til det flotte opsettet ditt og smakt på bollene dine ;D
    Mvh: Espen
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    KW, hehe, det var meg ja og det var et bilde fra nett, men her er 205/2 hjemme hos meg;



    Og her er bilde av mine egne 207/2. Det er samme bakpanel.
     

    Vedlegg

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    EHED skrev:
    Ser du kjørte med akustikkplater, KW. Ikke dumt det :)

    Synes du at det har løftet lyden selv nå?
    Jeg synes nok det ja, og vet at de hjelper, har jo fra tid til annen hatt de oppe.
    Dog syntes jeg de hadde større virkning nede i kjellerommet, og det er jo ikke noe rart i det mindre rommet.
    Nå har jeg jo ikke noe komplett anlegg nede, så det kommer til å stå slik i stua nå i det mørke halvåret.
    Så får jeg se hvordan jeg prioriterer til vår/sommer når det kan være greit å se ut fra stua ;)

    Mvh.KW
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    johnnygrandis skrev:
    Men si meg R har ikke du vitbalans innstillinger i menyen på kameraet ditt,- i beste mening.
    Jo, det er akkurat det jeg har.... :-[
    Satte det på 3200 kelvin som er den laveste tempen jeg kan stille det på.
    Prøvde også AWB uten at det ble noe bedre. ::)
    Skulle kanskje hatt den på egendefinert og skutt noe hvitt.
    Men, trøster meg med at KW sa det var vanskelig å ta bilder i rommet og mannen vet hva han snakker om. 8)

    Mvh
    Rolf
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.862
    Antall liker
    13.717
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Takk for hyggelige kommentarer til alle sammen.
    Det er en velkommen oppgave å lage sånne besøkstråder på HFS. :)

    Mvh
    Rolf
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Takker så mye for kommentarer samt hyggelige ord jeg også.

    Mvh.KW
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.424
    Antall liker
    12.958
    RoDa skrev:
    Takk for hyggelige kommentarer til alle sammen.
    Det er en velkommen oppgave å lage sånne besøkstråder på HFS. :)

    Mvh
    Rolf
    Ja, og så får du sagt hva du mener på en lett forståelig måte RoDa.
    Sammen med bilder og innspill fra verten blir slikt hyggelig.

    Det ser ut for å ha blitt mektig i bassen KW 8)
    kanskje ikke så dumt og dempe Kefene med -2 db der.
    Men som du sier er smaken forskjellig fra kar til kar.
    Skal bli artig en vakker dag å høre hva du har fått i stand nå.
    Jeg har jo som flere andre fulgt deg på din HiFi vei en del år nå.
    Det har middels talt forekommet en revolusjon i finlyttestua de gjennom snart 10 år.
    God helg!
     

    Mbare

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.02.2003
    Innlegg
    2.436
    Antall liker
    11
    Jeg skal være kort, for Lille_Adam og RoDa har sagt det meste som trenges å si. Jeg vil egentlig legge til for egen regning at jeg også opplevde dette anlegget som noe av det aller beste jeg har hørt. Og bra i den forstand at jeg har ikke så mye å si om det - det spiller som ei kule. Rett og slett.

    Kommer tilbake etterhvert med mer, inntil videre: Takk for besøket!
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Powerpoint skrev:
    RoDa skrev:
    Takk for hyggelige kommentarer til alle sammen.
    Det er en velkommen oppgave å lage sånne besøkstråder på HFS. :)

    Mvh
    Rolf
    Ja, og så får du sagt hva du mener på en lett forståelig måte RoDa.
    Sammen med bilder og innspill fra verten blir slikt hyggelig.

    Det ser ut for å ha blitt mektig i bassen KW 8)
    kanskje ikke så dumt og dempe Kefene med -2 db der.
    Men som du sier er smaken forskjellig fra kar til kar.
    Skal bli artig en vakker dag å høre hva du har fått i stand nå.
    Jeg har jo som flere andre fulgt deg på din HiFi vei en del år nå.
    Det har middels talt forekommet en revolusjon i finlyttestua de gjennom snart 10 år.
    God helg!
    Det er nå ikke helt sikkert at det bare er positivt å foreta den 2 db dempingen, siden den starter/angriper allerede ved 300 hz et godt stykke utenfor subbenes virkeområde, og jeg har ikke for mye ved f.eks. 200hz for å si det sånn.
    Ellers får du bare komme innom når du er på disse kanter, kommer uansett til å ha et OAS open house her før juleakevitten vår siste lørdag før jul.
    God helg ja ;)

    Mvh.KW
     

    uob

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    12.04.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    89
    Sted
    Oppegård
    Ett lekkert annlegg, og en hyggelig og positiv tråd. Slike er det for få av.

    Hvor deler du (KW) mellom subber og KEF? Og har du noen målinger (du hadde jo som jeg forsto foretatt en del) å vise frem?
     

    Jan_I

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    4.128
    Antall liker
    308
    For en super tråd :) :) helt uten negative bemerkninger, sånn liker "vi" :) :)

    Takk for flott beskrivelse og fine bilder av noe som ser ut som et mega anlegg, eia var en der.. ;) ;D
    OG ikke minst med oppfølgingen fra KW som har fulgt sitt eget hode.. ÆH.. ører.
    OM du demper bassen "for mye" så kan det jo hende "morofaktoren" uteblir, så all kudos for at du går egne veier KW. (liker å høre slikt)

    Disse KEFene er de vanskelige å sette opp? (tenker da på i forhold til vegger)

    Mvh Jan I
     
    S

    Stereo_Mono

    Gjest
    RoDa skrev:
    johnnygrandis skrev:
    Men si meg R har ikke du vitbalans innstillinger i menyen på kameraet ditt,- i beste mening.
    Jo, det er akkurat det jeg har.... :-[
    Satte det på 3200 kelvin som er den laveste tempen jeg kan stille det på.
    Prøvde også AWB uten at det ble noe bedre. ::)
    Skulle kanskje hatt den på egendefinert og skutt noe hvitt.
    Men, trøster meg med at KW sa det var vanskelig å ta bilder i rommet og mannen vet hva han snakker om. 8)

    Mvh
    Rolf
    KW har det nok «varmt» og godt :) Har opplevd noen ganger at å skyte i Raw og justere senere hjelper mye i vanskelig forhold.
    Super hyggelig tråd forresten. Har alltid likt Kef Reference serien og den dagen jeg har større rom skal jeg ha det igjen.
    Hadde Model 2 og 4 i flere år og vet meget godt hva Kefene duger til :)
     

    Ludo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    3.031
    Antall liker
    539
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    1
    Oh!!! Endelig en koselig 'på besøk' tråd ;D

    Veldig artig å lese, flotte bilder og et råflott oppsett!!! Keep it commin' ;)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Takk for titten KW. Dette anlegget virker utsøkt i prestasjon og utseende. Og takk til Lille og Roda som deler velvillig bort sine gode inntrykk og bilder.. :)
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.271
    Antall liker
    2.508
    Torget vurderinger
    1
    Ser at målinger er etterlyst..

    Her kommer frekvensresponsen vist med 1/3 oktav glatting




    Som flere av tilbakemeldingene sier, dette spiller bra ;D

    Som kurven viser er det gjort noen beviste valg for hvordan anlegget skal låte, men denne tonale balansen er ikke endelig og små endringer blir sikkert gjort.

    Men det er viktig og bruke litt tid så ørene får spilt seg inn på endringene og muligens besøke noen for og høre etter egenskaper man ønsker mer eller mindre av.

    Og kw jeg går nok ikke lei, har ofte dårlig tid men erfaringene fra måle/lytte til andre sine oppsett gir stadig flere knagger og henge go`lyden på, så når jeg kan stiller jeg ;)

    Besøk burde være en obligatorisk øvelse for hifiere som ønsker å få maks utbytte av eget anlegg
     

    Vedlegg

  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn