Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 23
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Ja, her kommer rapporten fra mitt Burmester besøk.

  Det er mange inntrykk som gjør seg gjeldende, alt fra gjestfriheten og imøtekommenheten som var fenomenal, til fullt ut dedikert bedrift som søker å optimalisere sine produkter, - i musikkens tjeneste. La oss ikke glemme at alt det vi tross alt bedriver som en hobby på våre respektive nivåer, i bunn og grunn dreier seg om å lytte til musikk/se på film.

  Samme dag som jeg ankom Berlin litt før lunsj den 12. januar, var min avtale med Burmester og Thorsten oppmøte kl 1430. Dette ga meg god tid til å sjekke inn på mitt Hotel (var i Berlin anledning en konferanse for IFBEC – nå kan dere gjette…) ta meg en god lunsj, og gjøre litt jobb, før jeg bega meg ut i taxien. Berlin er nå ikke bare dekket med snø, men har tilnærmet Oslo tendenser med snø mengde. Det ligger i hvert fall 20-30 cm rundt om kring. Dette medførte da også at ankomsten til Burmester ble 5 min forsinket grunnet tilløp til kaos da en lastebil ikke kom seg av gårde og derav sperret traseen ned til Burmester sine lokaler. Bilene her skrapet ned i snøen med understellet…!

  Så da var det bare å traske ned til bygningen, som ligger litt bortgjemt men ”naturskjønt” og stille til fra hovedgatene. Bygningen er helt ordinær 2 etasjer med kjeller i tillegg. Når jeg ankom, så jeg at resepsjonen var i 2 etg og løp lettere andpusten opp for å melde min ankomst. Der ventet en vakker og blid dame på meg og spurte om ikke det var Herr Warberg som nå hadde ankommet. Blid og fornøyd kunne jeg konstatere dette, og registerte til min forbauselse at det hang et stort norsk flagg i oppgangen! Etter å ha akseptert en kopp kaffe mens jeg ventet på Thorsten, ankom han kort tid etter, og kunne fortelle meg at de hadde gjort i stand flagget i anledning min ankomst!  Lettere beæret bega vi oss inn i deres museum som huset alle deres forskjellige produkter gjennom tidene.  Det som glinset inn i hjørnet i gull, var et komplett rack av cd spiller, forsterkere etc. til yachter. Thorsten kunne fortelle at dette var et ikke uvesentlig element av deres produksjon. For en kommende yacht som nå bygges, er det levert ikke mindre en 36 komplette systemer (1 til hver lugar) samt et par hjemmekino anlegg. Så har da denne yachten også eget missil system, ubåt og andre morsomme ting som naturlig hører hjemme for disse folkene.  En del av de andre produktene på museet var kanskje ikke like vellykket som dagens design, se blant annet disse forsøkene utført av noen studenter. Ellers er det helt klart at den gamle B97 høyttaler ikke hadde fått plass i stua mi, noe som nok skyldes dette delefilteret….  Vi begynte så på selve runden, hvor vi først stakk innom utviklingsavdelingen. Her var det ingen, men det viste seg at halvparten av avdelingen var sykemeldt (2). Uansett, det var interessant å snakke med Thorsten om utfordringene knyttet til de nye formater for hjemmekino, både Blue Ray, og prosessorer. Jeg røper vel ikke for mye når jeg sier at det kommer en ny prosessor som er klargjort for hdmi 1.4 i løpet av en vel 12 måneder. Det som er et større problem, er å få tak i godt nok drivverk til en Blue Ray spiller. Lisenskostnadene er så store at produksjon i småskala blir ekstremt dyrt. Samtidig er den nåværende kvalitet på OEM produsentenes drivverk ikke god nok. Men det er klart at de vil komme med en Blue Ray spiller, spørsmålet er bare når.

  Vi begynte så en gjennomgang av fabrikken, og det er helt klart at begrepet ”The devil is in the details” gjelder her. For makan til kvalitetsgjennomgang har jeg ikke sett på lenge. Fra mine student dager hvor jeg jobbet litt innenfor profesjonell lyd, med alt fra produksjon, dokumentasjon og montering, har jeg en viss innsikt. Dette var en svært profesjonell operasjon, hvor grundighet står i høysetet.

  La meg ta noen eksempler. Alle kretskortutlegg blir produsert utenfor huset, men etterpå blir alle komponenter i kretskortene montert for hånd, før deres egen avanserte loddemaskin lodder disse. Greit nok, men komponentene de bruker, utgjør kun den beste seleksjonen fra en serie (10 %). I tillegg tester de selv alle komponenter og skraper igjen 80 % av disse. Dette er beinharde krav.

  Når det gjelder høytalerelementer, blir alle disse brent inn i ukevis før de måles igjen og parres. Thorsten viste med eksempler på hvordan elementer endrer karakter etter hvert som de brennes inn, og det er signifikante endringer som skjer. Så i verkstedet var det hyllerad på hyllerad med forskjellige elementer som gikk på strøm.  Burmester er jo kjent for sine fronter i chrome, og det er kun en bedrift som de har funnet som klarer å produsere dette med tilfredsstillende kvalitet. Alle deler blir eksaminert under spesiallys hvor ting som oppdages skrapes, ting som du og jeg aldri hadde sett. Apropos chrome, et kjent alternativ er jo å få levert ens Burmester produkter i gull. Det er ikke bare - bare. Han viste meg en jubileums modell av forforsterkeren 808, som vanligvis koster ca €25 k.  Jubileumsmodellen i gull koster nærmere € 50k. En av grunnene er blant annet at alle deler som du ser og som er i gull farve, må dubleres, dvs lages i 2 sett. Grunnen til dette er at hvis kunden får en skade, så må erstatningsdelen være i samme farve nyanse, og det klarer man ikke å gjøre i ettertid. Komponentene må ha vært i det samme farvebad.

  Ellers blir alle produkter, etter de er testmålt, også de som har vært inne til reparasjon, uten unntak testet lydmessig i et eget testrom for å avdekke ting som ikke kom frem på testingen. Nå fortalte Thorsten at det er sjelden at de avdekker ting på nyproduserte produkter, men dette er likevel viktig for dem for å være sikre på at kunden får et fullverdig produkt.  All elektronikk blir også i et par uker stresset til det ytterste for å avdekke eventuelle feil, og de har her, ikke avslapningsavdelinger, men egne stressavdelinger for all elektronikk!

  Ellers må jeg jo bemerke at innmaten i de forskjellige produkter er imponerende med ikke bare flott layout, men gjennomtenkte konstruksjoner. Eksempelvis vil en rekke av produktene ha sølvkabling internt. Bare se på den største effektforsterkeren, 909, som har en enorm trafo, som igjen er innkapslet i en massiv stålkonstruksjon for å forhindre ”stråling”.

  Vi gikk videre til området hvor de produserer høytalere, og fikk se bl a en B100 i svart høy glans, svært flott, selv om den er og blir massiv! Det som dog imponerte, eller skal vi si skremte meg mest, var delefilteret til B97 som var et bord ca 20 cm bred og nesten 2 meter høyt, helt rått! Over tid her de klart å redusere i hvert fall høyden på høytalerne. Likevel er det vel ingen hemmelighet at B80 nok er manges favoritt også internt i Burmester…. :-).

  Etter denne runden, gikk vi opp i demorommet hvor Thorsten hadde forberedt litt forskjellige demoer, alt fra stereo til hjemmekino. La meg si det slik, Nils Loftgren som vi har hørt noen ganger, fikk et løft. Her klarte jeg å få tak i opptaksrommet på en helt annen måte. Det var vel egentlig det som slo meg gjennom alle sangene vi spilte, presence/ nærhet, å føle og ta på den syntetiske tilværelse som ble presentert foran oss, nesten som en organisk transformering hvor du ble brakt til opptaksstudioet, konserthallen, eller det som var avslutningen, U-571 hvor lyden av synkeminer, knirkende stål, kaldt vann som fosser inn, ventiler som skriker, ble brakt frem på en aldeles fantastisk måte. Så kjørte de også påB100 foran, C8 senter og B30 bak, samt med 2 subber, så ble dette kolossalt! Og dette var dvd, ikke den blå versjonen! Det eneste som nok kan bli bedre, er at de får opp et lerret og en bedre projektor, noe Thorsten var helt enig i!

  Etter demoen, var Thorsten opptatt av at jeg fikk møte Herr Dieter Burmester, det ble litt leting, før vi fant han i garasjen i sin svarte Porsche Panemera Turbo (selvfølgelig var valg av bil ene og alene muligheten for å kunne få et Burmester bilstereo anlegg!) Herr Burmester var en svært hyggelig mann! Etter møte med Herr Burmester, gikk vi opp i resepsjonen hvor en liten avskjedspresang ventet, inneholdende en cd, krus og litt infomateriell. Jeg takket så for en aldeles fantastiske 3 timer og gikk ut i den grå og mørke Berlin kvelden hvor den ventende taxi sto klar. Likevel var jeg særdeles lys til sinns, på en måte følge jeg meg ikke bare privilegert, men også takknemlig for hva livet kan bringe en på ens ferd mot mye mål og nye muligheter.

  Hilsen

  Erik

  (PS av plasshensyn kommer flere bilder nedenfor DS)
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder        
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Flere bilder..;

  Museum  Studentforslag  Stor forsterker  Trafo til 909  Innmat til 909  Lytterom  Vedlagte bilder Vedlagte bilder       
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Flere bilder:

  Lytterom  911 mkIII til innbrenning  Dypere inn i en 909  Kanskje sølvfargede høytalere?  Museum

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder      
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Enda flere bilder!

  Fra innbrenningsanlegget  Forsterker med krokodilletopp!

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 5. #5
  Hifi Freak thomand's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  4,574
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  WOW. Dette var imponerende. Takker for spennende lesning og flotte bilder

 6. #6
  Medlem Aminox's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  26
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Utrolig flott tråd, årets beste

  Takk for innsynet
  A man is the less likely to become great the more he is dominated by reason: few can achive greatness -and none in art-if they are not dominated by illusion

 7. #7
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Oct 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  4,203
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Fine bilder og moro lesning!
  Jeg jobber hos OHC.

 8. #8
  Hifi Freak Jan_I's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  4,029
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Enig her
  Takk for en fin tråd og herlige bilder av fine produkter
  Det delefilteret var jo

  Mvh Jan I

 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Takk for tilbakemeldingene!

  Det var en utrolig fin opplevelse, som jeg syntes var viktig å dele med andre likesinnede.

  Litt irriterende at bildene må justeres ned fra 3 mb til 280 kb, da en del av kvaliteten forsvinner underveis.

  Hilsen

  Erik
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 10. #10
  Roysen
  Guest

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Fantastisk rapport enw. Takk for den. Fikk du noen hint om fremtidsplanene til Burmester for PC-basert avspilling? En 24/192 USB inngang på 069 hadde ikke vært å forakte.

  Mvh
  Roysen

 11. #11
  Overivrig entusiast gwikse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  1,079
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Artig lesing og pene bilder
  JRMC21 og Roon - Amanero USB - TPA teleporters - TPA Buffalo 3SE w. Belleson PSU - Holton NXV 500R2 | Nordost Heimdall | AP Virgo V
  gwikse`s system - en reise inn i diy verden

 12. #12
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Fantastisk rapport enw. Takk for den. Fikk du noen hint om fremtidsplanene til Burmester for PC-basert avspilling? En 24/192 USB inngang på 069 hadde ikke vært å forakte
  Nei ikke spesifikt. Det som er klart, er at i hvert fall den største cd spiller 069, nok kommer å bli kunne bli oppgradert etter hvert, siden den er modulbasert. Det var de klare på. Men om det omfatter usb inngang i tillegg til de digitale og analoge! innganger, glemte jeg å spørre om :P

  Erik
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 13. #13
  Hifi Freak pstraums's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Flateby
  Innlegg
  1,417
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Arti tråd Spennende !

  Litt OT:

  Jeg hadde noe som lignet på denne på nittitallet :


  Min så slik ut :

  (faen den var FIIN ??)
  Head-Fi: HiFiMan HE-500 / DT770 / CAL <- Schiit Lyr <- DACs <- Tidal/Server
  Stereo: Snell J/3 <- RX-A2050 <- DAC <- Chromecast Audio <- server / Tidal HiFi
  \\ Fuji-X //

 14. #14
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Fantastisk, ser ut som Burmester tok den et hakk videre!

  Erik
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 15. #15
  Æresmedlem ErosLoveking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  15,740
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  her var det jo mye rart. Litt morsomt det studentprosjektet, kunne gått rett inn på et barnerom. Tidlig krøkes som god audiofil skal bli.  Hva er det forresten med tyskere og det norske flagg?
  Manley Shrimp+Snapper, Tannoy Turnberry SE, Ear324, VPI SSM, Benz LP, Lyra Skala+Helikon mono, AT33ev, KimberSilverstreak interconnects, Furutech strømkabelage, Sony dvd,Grace M903, VPI 17.5 vaskehall, Sennheiser HD650+AKG K701m+Beyerdynamic T1, Cayin HA-1A, iMac/iPad/MBpro, Wurlitzer 2410s.(Impulse H6 og Techn. 1210mkII)

 16. #16
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Hva er det forresten med tyskere og det norske flagg?
  Vel, det var faktisk hengt opp i anledning mitt besøk !

  Hilsen

  Erik

  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 17. #17
  Hifi Freak Powerpoint's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  4,424
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Hjertelig takk for rundturen hos Burmester enw
  Jeg har selv hatt fornøyelsen av å ha en lukket aften med Herr Burmester i regi av OAS hos OHFS.
  Nei, ikke på lukket avdeling som mange kanskje mener jeg hører hjemme
  Trivelig kar med mye kunnskap Dieter.

  Forøvrig tar jeg en B 911 mkIII "any day"
  Dr.Feickert Firebird, Kuzma 4Point, Miyajima Shilabe, DPR 2.2, Audionet ART G2 + EPS, DP DAC 8.01, DP C1b, DPA 6.4, Quad ESL-2905, Black Magic R IC mk.II SE XLR, DP Blå Digital, Black Magic Emotion, LMC FAT, Shunyata Phyton Cryo, Shunyata Taipan Helix Cryo, DP 20A, Fisch Audio nettfilter, Audionet M10-8, Base 4.0, Solid Tech Radius Solo 5

 18. #18
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  19,221
  Tagget i
  3 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Det var mye interessant å se. Særlig den BRIO forsterkeren.

  Mye bra bilder. Interessant å lese og å se.


  Mvh. Bjørn
  Hegel H90, Monitor Audio GS20, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, Chromecast, Blue Jean Cable, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Selges: Focal/JM-Lab: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 19. #19
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  199
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  HaHa Brio!

  Vel du har rett, godt det er studenter som ikke fikk gjennomslag...!

  Erik
  Nordost Valhalla signalkabler - Anthem Statement d2v processor - Burmester 911 MKIII - Burmester 113 DAC - Nordost Tyr høytalerkabler - Tyr 2 signalkabler- Burmester B50 - Burmester 948 Power Conditioner - Audio Physics Rhea 2 - Nordost Valhalla 2 og Frey strømkabler - Marantz UD8004 - Mac Mini m/Amarra - Avelio Radiance

 20. #20
  Hifi Freak Ludo's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2008
  Sted
  Sandefjord
  Innlegg
  2,648
  Tagget i
  0 Innlegg

  På fabrikkbesøk hos Burmester

  Oh! Dette var morsomt å se, nesten som en pose med Twist; den ene godbiten etter den andre
  Burmester er virkelig flotte saker! Fikk en heftig demo i Bremen, men det ble ikke noe handel - €95.000,- ble litt i meste laget....
  -----

  EC Living Tana SL-1 & Tana L-1 / Sira L-1 Sub

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed