Side 1 av 16 12311 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 301
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2003
  Innlegg
  2,436
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Det er ganger hvor jeg føler meg helt satt ut og ikke helt vet hva jeg skal tro eller mene om noe. Dette er en av de gangene. Foranledningen? En invitasjon fra Lagga om å bli med til R. Solhaug for å hente noen nettkabler og slå av en prat med denne mannen og, ikke minst, kanskje få hørt på anlegget hans. Kan det leve opp til hypen han selv har dynget ned på det?

  Vel framme tusler vi ut av bilen og inn i stua - og der står anlegget. Høyttalerne er fantastisk lekre utseendemessig sett. Finishen er upåklagelig, de fire elementene følger etter hverandre i størrelse fra topp til bunn, de er kablet opp (selvfølgelig) med solid-core kabler tilsluttet en hjemmelaga nettpadde. Elektronikken består av en blodmodda EC 250 (type: så blodmodda at lokket ikke lengre lar seg skru på), en EC-pre (uvisst om den er modda?) og en omtrent 20 år gammel Denon-spiller som også er blodmodda - og elektronikken (med unntak av effekten) står stabla oppå hverandre. I mellom HT står også bl.a. en TV. På gulvet står en Dual 1219, koplet til en gammel NAD, kjøpt fordi den hadde RIAA. Førsteinntrykket er litt sånn "What the fuck?!". Det bryter med de fleste av audiofile tanker om hvordan et anlegg skal være stilt opp og se ut. Kan dette spille a?

  Etter litt prat og kaffe, begynner vi å spille musikk. De første par-tre låtene sitter jeg helt, helt stille i sofaen og skjønner ikke helt hva som foregår. Så spiller han en låt med Notodden Blues Band, en Count Basie låt, Shaw/Atlantic SO sin versjon av "Ildfuglen" til Stravinsky (på Telarc).

  Jeg kjenner at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne å si noe om musikken og lyden i dette anlegget. Det er, sannsynligvis, bare å ta sats og starte et sted og jeg får starte med dette: Jeg har aldri hørt et bedre anlegg hjemme hos noen. Jeg tror, med en hel masse forbehold, at jeg ikke har hørt noe som har vært vesentlig bedre på noen messer.

  Det er et fravær av fnidder, støy, kall det hva du vil, men disse nesten umerkelige artefaktene som gjør ting litt kornete, litt mer fjernet fra virkeligheten. Det er bass som på Stravinsky er så kontant, hurtig, brutal at det er helt sjukt. For første gang som jeg kan erindre har jeg hørt et stereoanlegg gjenngi noe som jeg kunne tro var en faktisk skarptromme. Blåserne på Count Basie låta flytter luft, du kan omtrent fornemme glinsinga i messingen. Og, først og fremst: det er så sjukt musikalsk, i den grad det er et ord med mening. Men dette er det andre anlegget jeg hørt i mitt liv hvor jeg har slitt med å tenke hi-fi fordi at musikken var så nærværende, tilstede, intens at det ble nesten teit å begynne å tenke i hi-fi baner (første gangen var Quad 2805).

  Transienter, kropp, størrelse på utøverne, bass, mellomtone, diskant, ja da. Det er der. Det var ingen hi-fi parametre jeg klarte å ta som problematisk, manglende eller noe noe som helst negativt. Og alt dette pluss et trøkk uten sidestykke i min verden, en oppløsning som er helt vill, et nærvær til musikken som fungerer som den beste tidsmaskinen jeg har vært borti. Det var virkelig, virkelig vilt. Og jeg kjenner at ord blir fattig i forsøket på å beskrive dette.

  Jeg gjentar: jeg vet ikke om jeg har hørt noe bedre enn det jeg hørte i kveld hos Solhaug. Jeg har hørt ting som har vært tett på, men det har kostet sjukt, sjukt mye penger.

  Så, med forbehold om at jeg har hørt få high-end anlegg hjemme hos noen: anlegget til Solhaug er et rått og heftig high-end anlegg som spiller musikk så det står etter. Det er noe av det aller nærmeste jeg har hørt "live" noengang. Ja, du hører at rommet det spiller i er for lite. Bassen får ikke helt utfolde seg. Det er tendenser til metning i lyden når det står på som verst. Dybden i lydbildet er ikke sjukt, sjukt bra (bare bra) - men jeg antar det vil bedres kraftig med et mer egnet rom.Og jeg ville sikkert funnet noe mer å plukke på hvis jeg orka å leite, men ærlig talt: dette er langt forbi bra nok. Jeg var mest opptatt av å høre på musikk.

  Jeg er dypt imponert og glad over at jeg har fått høre det og jeg kjenner at mange av hi-fi fordommene mine har fått kjørt seg så det står etter. Bare så synd at anlegget mitt høres veikt ut i sammenligning. :P

  Tusen takk for besøket!

  (Og det lille vi hørte på Dual 1219 var ikke så rent imponerende det heller).

  PS: Lagga har noen bilder han skal legge ut...
  ____________________________________
  Server / Audiolense / HTPC - DIY DAC-TVC - Heretical - Hegel H2A - Magnepan MG12 (moddet delefilter) - GIK Acoustics

 2. #2
  Hifi-entusiast Tor S's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  325
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Hei Mbare

  Forstår så inderlig godt hva du beskrev her.

  Jeg var innom The Cable Master for et par uker siden sjøl, og jeg er fullstendig enig i hva du skriver.
  Denne mannen har laget/tweaket et anlegg så godt at jeg har aldri hørt bedre før.
  Høyttalerne, som RS har laga sjøl, er vel det som imponerte mest.
  For en sømløshet på disse fireveis-konstruksjonene.
  Hvor mye watter, eller kraft det lå bak her aner jeg ikke, men Stravinskis "Ildfuglen" kommer jeg aldri, aldri til å glemme etter dette søndagsbesøket.

  Det ble veldig rart å komme hjem til sitt eget anlegg....

  mvh

  mvh Tor S
  diy 300B eller modda MA XD845, pre Tron Seven line, Cary Cd 306 SACD, Lenco PTP 2, Terminator T3Pro arm og Denon 103R i MIDAS alu body, diy Halden-riaa og Audiotorum 23 step up og Avantgarde Acoustic Nano høyttalere + kabler i hytt og pine. Clearaudio smart matrix platevasker.

  http://www.ecm-collector.com/

 3. #3
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,134
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Jeg kan bare si meg enig med det dere skriver. Jeg har vel så vidt nevnt et eller annet sted at jeg hadde hørt ihvertfall de beste høytalerne i Østfold. Som jeg har hørt.

 4. #4
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,982
  Tagget i
  2 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Jepp, jeg må bare si meg enig med Mbare; dette var bare helt rått!!!
  Men la meg dvele, rent visuelt, over den forbløffende kontrasten mellom hvor uhøytidelig RSolhaug stiller opp anlegget sitt, kontra hvor intenst seriøs RSolhaug er om LYD - med trykk på MUSIKK.
  Komponentene er uten videre seremoni stablet oppå hverandre, og på en gammel melkekasse, no less:

  Viktighet av underlag, avkobling osv? Ikke tema i det hele tatt.
  En blodtrimma AW 250 står skjøvet inn under TV'n, så bola at det ikke lenger lar seg gjøre å få toppdekslet nedpå...

  En modda padde tar hånd om legio solid core nettkabler.

  RSolhaug har også fått en (grøss!) Dual inn i stua, rack fins jo ikke, så kverna er bare satt rett ned på golvet.

  Massivt, sier jeg! - var RSolhaugs sobriquet for inntil ganske nylig, og det er massive saker som fører lyden fram til høyttalerne..
  Vel...... - hva slags inntrykk sitter man igjen med så langt?
  Skrekk og gru? Å langt ifra!
  RSolhaug konstruerer jo høyttalere må vite, og hvilke høyttalere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Er dette vakkert, eller hva?
  Solhaug One:
  Høyttaleren er utviklet over flere år, og er så fint avpasset, at det bl.a. ikke finnes et fnugg av dempematerialer
  inne i kassen.....  Lyden var åpen, med masse luft og en påtagelig tilstedeværelse, dynamikk i massevis og en respons så rask, -at jeg ikke tror
  jeg har hørt maken til den, noen gang........ Deilig var det også å registrere, at elementene fløt ganske så sømløst sammen, jeg kunne ikke skille diskant fra øvre mellomtone osv.
  Bassen var også lynrask, stoppet like fort som den startet, og det var fullt opp med detaljer og TRØKK i den - glad jeg ikke var pissatrengt, for
  si det sånn; på "Ildfuglen" ville det gått gæernt......
  Det var en viss kompresjon, spesielt i bassen, men du hørte så tydelig at høyttaleren/bassen var klar som et egg, kompresjonen handlet kun om
  rommet, som burde vært minst et par meter dypere.

  Må jo også nevne vinyllyden, som var, for å si det mildt; lovende...

  RSolhaug brenner for lyd, dvs; han brenner for musikk - og han har fyret opp loddebolt etc for virkelig å prøve ut sine ideer;
  det foreløpige resultatet fikk Mbare og undertegnede lytte til i går aftes - det vi hørte var ganske enkelt:

  sjelssettende.....
  RSolhaug; gratulerer med dette mesterverket av en høyttaler, og det "rølpete" anlegget med den store lyden,
  det var en åpenbaring!


  Morten


 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug


  Takk for hyggelig besøk guttær, jeg lukta lunter da jeg så kameratet men ikke det her

  Jøje meg, det var da ikke måte på. Jeg drar på et skeivt flir; har knapt spilt på anlegget etter at jeg flytta inn i det lille kaninburet jeg holder til i nå, (økonomien behøvde en klysterbehandling) satte bare fra meg sakene der det var plass og siden har det blitt stående. Høyttalerne spiller jo uansett hvordan de står
  Visst ville det kunne spille bedre om jeg gjorde mer ut av oppsettet, men som nevnt har jeg ikke prioritert det ettersom jeg alikevel anser rommet som uegnet/for dårlig. Handla nettopp inn både Naka kasettspiller og den der NAD`en er på besøk så det begynner å bli en farlig høy stabel på melkekassa

  I motsetning til dere gutta vet jeg bare så alt for godt hvordan det her greiene spiller i et større rom og med sikkelig strøm. Her har jeg kun en 10A kurs med treg sikring, det gir ikke rare trøkket. (=treg strøm ) Når så det som er igjen av bassen reduseres av romutfasninger blir det sådær.
  Ja, jeg planlegger å flytte


  Morro med vinyllyden! Den gamle Dual`en er knapt nok pakka ut og "slengt ut" på gulvet for å sjekke om alt virker. 68€+porto, og via en gammel NAD-dings leverer absolutt lovende lyd. Og så bare med komisk nål da
  Skal møte søstern i tigerstaden den 25. (Bob-bob-konsert) Da blir det vel til at jeg kjører oppover til Modum og henter vinylen så jeg har litt å spille også.


  Mvh. RS  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 6. #6
  Rubinmedlem JanR's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  32,190
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Vært innom R.S ett par ganger men ikke fått hørt på anlegget ennå

  Ser ikke annen løsning på det enn at du MÅ få laget den siste nettkabelen til meg
  Tar med ett par plater under armen når jeg skal hente den så får man høre om de har noe å stille opp mot Klipsch

  /jan
  Nomen mihi Legio est, quia multi sumus

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra R.Solhaug
  Her har jeg kun en 10A kurs med treg sikring, det gir ikke rare trøkket. (=treg strøm )
  Nå håpe je virkelig at du kødder?  PK
  IMO<br /><br />Mvh PK

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra JanR
  Vært innom R.S ett par ganger men ikke fått hørt på anlegget ennå

  Ser ikke annen løsning på det enn at du MÅ få laget den siste nettkabelen til meg
  Tar med ett par plater under armen når jeg skal hente den så får man høre om de har noe å stille opp mot Klipsch

  /jan

  Å pokker, den hadde jeg glemt

  - får hoste opp en stiv en omgående. Husk CV-pluggene


  Mvh. RS
  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra pks
  Sitat Sitat fra R.Solhaug
  Her har jeg kun en 10A kurs med treg sikring, det gir ikke rare trøkket. (=treg strøm )
  Nå håpe je virkelig at du kødder?  PK
  Tenker du på "treg strøm"? Det burde du skjønne


  Mvh. RS
  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 10. #10
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,982
  Tagget i
  2 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  10 amp kurs eller ikke RS, dette var ikke noe bli lei seg for, måten høyttalerne og anlegget spiller
  musikk, slik vi hørte det; er da mer enn overbevisende nok.
  Eller for å si det på en annen måte; hvis du mener at Mbare og jeg hørte et "underærnært" anlegg i et
  dårlig rom - så gleder vi oss til fortsettelsen!

  Igjen takk RS, dette var imponerende, - og tankevekkende......  Morten

  PS Krysser fingre for diskanten.... DS

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra R.Solhaug
  Sitat Sitat fra pks
  Sitat Sitat fra R.Solhaug
  Her har jeg kun en 10A kurs med treg sikring, det gir ikke rare trøkket. (=treg strøm )
  Nå håpe je virkelig at du kødder?  PK
  Tenker du på "treg strøm"? Det burde du skjønne


  Mvh. RS
  Jeg tenkte på begge utsagnene...
  10 amp: så lenge den ikke går har du jo mer enn nok.
  Tregheten hadde vel ikke vært et uvanlig utsagn på hfs...

  PK
  IMO<br /><br />Mvh PK

 12. #12
  Slorbak
  Guest

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug  Morro og lese disse lovordene om anlegget til Solhaug. Skal ned til ham til søndag og håper jeg kan få høre dette anlegget.
  Pass på nå at ikke alle signalkablene blir solgt.
  Solhaug har fått fritt spillerom på en Tech cd spiller som jeg har liggende.

  Mvh Roar

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra pks

  Jeg tenkte på begge utsagnene...
  10 amp: så lenge den ikke går har du jo mer enn nok.
  Tregheten hadde vel ikke vært et uvanlig utsagn på hfs...

  PK

  Du tror det er sånn det virker? Sikringa er ikke problemet, men 1,5kv tråd gir langt fra nok momental strøm, no slam. Dette hadde du vel visst om du hadde hatt erfaring med strømsterke sluttrinn.  Mvh. RS


  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 14. #14
  RoDa
  Guest

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Dæven gutter, dette er spennende å lese!!
  Rene Duelund-stemningen her.
  Moro at disse høyttalerne (som før var i salg?) nå har blitt the talk of the town igjen.

  Action i østfold, det er det ikke tvil om!

  R

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  3,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra RoDa
  Dæven gutter, dette er spennende å lese!!
  Rene Duelund-stemningen her.
  Moro at disse høyttalerne (som før var i salg?) nå har blitt the talk of the town igjen.

  Action i østfold, det er det ikke tvil om!

  R

  I salg var de riktignok ikke, men like før. De jeg sitter med i dag var ment som demoer, en nedskalert "OBOS"-versjon da jeg ellers bygger dem med 12" bassær. Planlegger å gjøre en bærbar utgave for demo i løpet av...


  Mvh. RS
  Trollmannens hule<br /><br />For those who understand, no explanation is necessary, for those who don’t, none is possible

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Artig!

  Jeg har tro på både Snåsamannen og Solhaug.


 17. #17
  lark
  Guest

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra pedal
  Artig!

  Jeg har tro på både Snåsamannen og Solhaug.


  Litt sarkasme å spore, pedal? Morsomt å lese om en kar som har et så avslappet forhold til utstyrshysteriet som hr. Solhaug. Myter står helt klart for fall.

 18. #18
  RoDa
  Guest

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Helt klart veldig veldig spennende dette, lark.
  Det har vært store bølger før, og vil nok komme flere etter denne.
  (Ref Duelund-tilstandene vi hadde tidligere)

  Men jeg må innrømme at dette "pirrer" og at et ekte Solhaugisert anlegg hadde vært moro å høre.
  Ikke minst å teste ut kabler selv en gang.

  R

 19. #19
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra lark
  Sitat Sitat fra pedal
  Artig!

  Jeg har tro på både Snåsamannen og Solhaug.


  Litt sarkasme å spore, pedal? Morsomt å lese om en kar som har et så avslappet forhold til utstyrshysteriet som hr. Solhaug. Myter står helt klart for fall.
  Kremt!
  Nå er vel ikke pedal motstykket da, når det kommer til utstyrshysteri.
  Nøktern fyr når det kommer til duppeditter,kabelløftere, hifirack, kabler og mye annet denne pedal, så dette ble litt bom i så måte imo.
  Dette selv om han har godt med headroom forsterkerimessig, men det må delvis til for å drive det han har av ht.
  Mvh.KW

 20. #20
  lark
  Guest

  Hjemmebesøk hos The Cable Master - R. Solhaug

  Sitat Sitat fra KW


  Kremt!
  Nå er vel ikke pedal motstykket da, når det kommer til utstyrshysteri.
  Nøktern fyr når det kommer til duppeditter,kabelløftere, hifirack, kabler og mye annet denne pedal, så dette ble litt bom i så måte imo.
  Dette selv om han har godt med headroom forsterkerimessig, men det må delvis til for å drive det han har av ht.
  Mvh.KW
  Nå har jeg finlest mitt innlegg både baklengs og framlengs, og jeg finner ikke snev av antydning om at pedal er utstyrshysteriker. Bom på deg også, KW Jeg også anser pedal som en fyr med bakkekontakt når det gjelder dilldall og krimskrams (herunder ledninger, eller "kabler" som det heter på fint).

Side 1 av 16 12311 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed