Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 46
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  En liten snutt av en reiseskildring; siden Mjøsa er så lang og smal så er det et stykke fra Toten til Hedmarken; men etter noen dager gløtting over fjorden så kunne jeg ikke dy meg lengre, og inviterte meg selv på en snarvisitt hos Valentino.

  Og det var lurt. Der fikk man, i tillegg til å drikke veltraktet kaffe og høre på de nyeste vidunderne fra Tangen, se en stor samling spennende klassisk musikk. Helt åpenbart musikk som Valentino kjenner godt; han hadde ikke noe problem med å finne akkurat rette spor som han ville spille, på alle platene. Plater som jeg håper på å bli bedre kjent med etterhvert som MDT oa får levert. Og ikke bare det; Valentino er en usedvanlig hyggelig og kunnskapsrik mann, og en perfekt vert.

  Jeg ble spilt et puss da; Norrington klarte å lure meg til å begynne å undre på om Mendelssohns 4. var en Mozart-overture sågar. En rar mann

  Hele hifisystemet hos Valentino er jo nytt for meg, i likhet med konseptet med effektiv romfrakobling; men jeg skjønte da såpass at denne innfallsvinkelen til hifioppsett gir en effekt av å forflytte seg selv inn i innspillingen, heller enn å la innspillingen komme til deg inn i ditt rom. Sånn sett kan man si at man får en effekt av innsikt inn i artistenes bedrivende som man ellers skal ha et svært velfungerende rom for å få på samme måte.

  Et hifiliv har stort sett lært meg at alt man vinner er oftest på bekostning av et eller annet av andre ting; men her hos Valentino ser jeg absolutt fordelene ved romavkoblet transparens, klarhet og åpenhet, som ellers vanligvis står i noen grad av motsetning til romfyllende fullskala, kroppslig, rik kraftfull presentasjon som involverer rommet som en medspiller.

  Jeg satt lenge og grublet på hvor jeg tidligere hadde hørt noe i nærheten av denne lydtypen... men på veien hjem kom svaret; det er ikke så lenge siden jeg hørte de sist; Monitor Audio PL300!
  Ved et tilfeldig eller ikke fullt så tilfeldig streif, så har de ved nærmere ettertanke også bånddiskant og alu/magnesium koniske elementer... Valentino; de skulle du ganske sikkert ha likt! Det var ikke rent få likhetstrekk.

  Alt i alt en svært lærerik seanse; selv om jeg har tiårs bestrebener bak meg på å lære meg å "forstå" lydpresentasjon fra et system, så følte jeg her at dette var så sammensatt og rikt på kvaliteter at jeg håper på mer tid foran det. Hint hint...

  Takk for gjestfriheten, og for innføringen i et svært spennende musikksystem Valentino!

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 2. #2
  Hifi Freak Erland's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  3,238
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  Takk for en velskrevet og fin rapport Vidar.

  Ikke har det falt meg inn at du bodde på Toten.
  Er selv utflyttet Gjøvikenser som siklet mine første hifi-dråper hos EB audio på begynnelsen av 80-tallet. Så våre aner er da ikke så langt fra hverandre.

  Go'helg!
  Member of NBPM

 3. #3
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra Erland
  Takk for en velskrevet og fin rapport Vidar.

  Ikke har det falt meg inn at du bodde på Toten.
  Er selv utflyttet Gjøvikenser som siklet mine første hifi-dråper hos EB audio på begynnelsen av 80-tallet. Så våre aner er da ikke så langt fra hverandre.

  Go'helg!
  Hei Erland; du tar ikke feil; jeg er nok ikke totning. Men kona er det; fra Kapp-traktene.
  Så vi bor i familiens fritidshus nede på Tangnes ved Mjøsa når vi er her; så får vi naturskjønne omgivelser, fred og vannlinje. Veldig fint!

  Jeg er fra Kristiansund, og vi bor der til vanlig. Men kona savner jo familien innimellom, så da drar jeg gladelig med hit!

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 4. #4
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  17,391
  Tagget i
  3 Innlegg

  A Valentines Day

  Det var et veldig hyggelig besøk å få, det var langt fra påtrengende.

  Litt prestasjonsangst har man jo. Besøk av mannen med hva jeg tror er HFS' største klassiske platesamling, men det var jo vennlige ord å få om min egen beskjedne.
  Jeg måtte jo spille Norrington. Uten at Vidar P visste hva han hørte. Et lite trick jeg har lært av nicket M Forever på GMG-forumet det; Når man ikke vet hvem man hører må man ta stilling til hva man hører og ikke hvem man hører på. Vidar P klarte seg bra.

  Spillelisten:

  Mozart: Kyrie fra C-mollmessen, McCreesh' innspilling på Archiv
  Mendelssohn: Symfoni nr. 4, 1. sats, med LCP og Norrington på EMI
  Beethoven: Symfoni nr. 8, 2. sats "metronomen", samme gjengen som på Mendelssohn.
  Boulez: Pianosonate nr.2, 1. sats. Pollini på DG.
  Vivaldi: Salme "Laudate pueri". Sandrine Piau etc. på Naïve
  Beethoven: Strykekvartett op.95 "Serioso", Eksposisjonen i 1.sats. Hagenkvartetten v.s. Quartetto Italiano, på DG og Philips respektive
  Schubert: Symfoni nr. 9, scherzo. Berlinerfilharmonikerne og Vidar P's avatar W. Furtwangler i et opptak fra 1942, før den gamle filharmonien ble bombet. Obskurt plateselskap, den finnes sikkert i bedre restaurerte versjoner (Vidar spurte om hvordan anlegget låt på fæle opptak, så derfor denne.)
  Haydn: Høstjakta fra Årstidene. Jacobs' innspilling, på Harmonia Mundi
  Ellington: Arabisk dans fra hans fabelaktige radbrekking av Griegs Peer Gynt-suiter, på Columbia

  Si fra neste gang det passer, Vidar P. Vi må gjenta dette.
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  Grotesque music, million dollar sad / Got no tactics, got no time on hand

 5. #5
  Hugh
  Guest

  A Valentines Day

  Jeg ser det for meg: To Herrer. Ett anlegg. Flere stabler med plater. Ledig, men elegant antrukket, ikke for anledningen, men fordi det aldri er noen grunn til å se ut som om man bor i campingvogn et sted i midtvesten.

 6. #6
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Impulse: 330B SET og horn...
  Vidar P: Naim, Naim, Naim etc + Kef ref...

  Begge skryter Valentinos oppsett opp i skyene, hva kan man trekke ut av det?

  Alt låter "likt" når det er gjort ordentlig?
  Alle er hyggelige i sine kommentarer?
  Respekt for at det er folk med andre prioriteringer enn en selv?

  Savner litt mer "ufine" kommentarer, og det tror jeg anleggseiere flest også tåler.
  Hvor bommer det i forhold til ens egne preferanser?

  Det hadde vært interessant og lærerikt, samt at det ikke behøver å være noe mindre hyggelig.

  R

 7. #7
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  "Likt" låter det iallefall ikke

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 8. #8
  Hugh
  Guest

  A Valentines Day

  Det er vel ganske klart fra Dr Vidar sin side at dette ikke er helt hans cup of tea. Det betyr ikke at han ikke liker det selv om han liker noe annet bedre.

  Selv liker jeg en Chianti. Det betyr ikke at jeg ikke kan like en Barolo bedre. Dessuten skal ikke ”settingen” eller omgivelsene, om du vil, undervurderes. Det å høre hos en annen, i hyggelig selskap er nemlig veldig bra! Det er noe annet når man kommer hjem og er overlatt til ens egen nådeløse hjerne og selvkritiske sans. Hvem har ikke kommet hjem med middelmådig vin kjøpt i gledesrus på vingård i Italia eller Frankrike, for så å finne ut at Polets til 119.50 var minst like god tross alt. I eget selskap. I eget hjem.

  Ingen grunn til ufinheter synes jeg. Dårlig musikk burde ergre langt mer enn forskjellige preferanser vedrørende lyd.

 9. #9
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Så var det dette med "kropps-språk" og internett da.

  Forsøk på konkretisering:
  Dersom man klarer å si noe om egne preferanser og dermed litt om hvor man står, så kan det være lærerikt og forklarende om man også sier noe om det anlegget man besøker og hvor det treffer/ ikke treffer i henhold til disse sine egne preferanser.

  Ikke for å fortelle om hvem som har den sterkeste pappa'n, men mere for å prøve å tydeliggjøre hva anlegget gjør og ikke gjør.

  Deler dine tanker rundt dette om at man i en hyggelig setting med hyggelige folk (som jo hifitullinger flest er) kan nyte noe man normalt sett ikke liker like got, eller ville levd med.
  Slik har jeg det ofte med SET + horn. Dritmoro der og da, men for mye kompromisser i forhold til ekstremegenskaper til at jeg ville kunne levd med det over lang tid.
  Men selvfølgelig forstår jeg gleden ved det, og kan skjønne hvorfor noen ønsker å leve med akkurat det.

  Nå tok jeg sikkert brodden av egen påstand, men essensen er fortsatt:
  Dersom eier er med på det, så fortell litt om hva som er på tvers av egne preferanser og med fokus på hvordan og ikke "bra eller dårlig"

  Mvh
  Rolf

 10. #10
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  Nja, nå har jeg da visserlig ikke sagt så mye om hva jeg liker og ikke liker; og det er da heller ikke hverken interessant eller relevant, siden alle har sin egen smak; men Valentinos system var et svært interessant bekjentskap; jeg må si jeg skjønner godt fascinasjonen til de som prioriterer romavkobling når det er så gjennomført som der.

  Det at jeg sa at det ikke låter likt med mitt, er neppe noen bombe; det skulle bare mangle; jeg har en helt annen type elektronikk, helt andre høyttalere, helt annet rom, og en helt annen innfallsvinkel til å plassere høyttalere i samspill med rommet. Så jeg synes muligens du tolker litt mer enn hva som ligger i utsagnene Hugh

  Og god musikk var det også! Så dette var en seanse jeg ser frem til å kunne gjenta! Apropos gjenta, så kan jeg jo minne Valentino på at han også har stående invitasjon hjem til meg, om ikke annet så for å høre på rommet

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  479
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra Storebror
  Impulse: 330B SET og horn...
  Vidar P: Naim, Naim, Naim etc + Kef ref...

  Begge skryter Valentinos oppsett opp i skyene, hva kan man trekke ut av det?

  Alt låter "likt" når det er gjort ordentlig?
  Alle er hyggelige i sine kommentarer?
  Respekt for at det er folk med andre prioriteringer enn en selv?

  Savner litt mer "ufine" kommentarer, og det tror jeg anleggseiere flest også tåler.
  Hvor bommer det i forhold til ens egne preferanser?

  Det hadde vært interessant og lærerikt, samt at det ikke behøver å være noe mindre hyggelig.

  R
  Hvorfor etterspør du kun "ufine" kommentarer, eller kommer med hentydninger i negativ retning når det er Ice-forsterkeri i kjeden?

 12. #12
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  17,391
  Tagget i
  3 Innlegg

  A Valentines Day

  Jeg tror at de fleste av oss evner å skille snørr og barter.

  Jeg liker impulses greier fordi det er tonalt ok. Han spiller selvfølgelig alt for smalt og med alt for stor lytteavstand i forhold til mine preferanser...
  Jeg liker KindOfBlues greier fordi det er tonalt ok. Men jeg vil ha mindre rompåvirkning selv.
  Jeg liker tangenAVdesigns store anlegg fordi det låter som mitt eget, bare akustisk ennå tørrere, spesielt i bassen. tangenAVdesigns lille anlegg, som er klin likt mitt eget - spiller ikke så godt som mitt på grunn av rommets befatning.
  Jeg liker Pareliuses anlegg fordi det er tonalt ok. Men i mai var rommet fælt.
  Jeg vet ikke om jeg liker (lyden av) Fosses anlegg for jeg har ikke hørt "our music" på det.
  Jeg ble ikke fortrolig med Gaialyden da jeg hørte dem hos Karma, men jeg var jo der for å gi kritikk. I januar. Siden den gang har det vært skrudd litt, så jeg ser ikke bort fra at de ville falle i smak nå.

  Vidar P kommer fra stor lytteavstand til nærfelt hos meg. Han blir nok ingen nærfeltsmann, selv om han tikjennegir at det har noen positive sider. Vi vet at Vidar Ps høyttalere er tonalt ok...

  Jeg tror at den viktigste årsaken til en vellykket lytteseanse som dette var er at musikken evner å treffe, og ikke så mye samspillet høyttaler/rom. Hva elektronikken angår skal den jo bare dekode kilde og drive høyttalere...

  Og hva angår antrekk er det godt at vi ikke tok bilder. Ikke sant, Vidar P?
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  Grotesque music, million dollar sad / Got no tactics, got no time on hand

 13. #13
  musicus
  Guest

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra Storebror
  Så var det dette med "kropps-språk" og internett da.

  Forsøk på konkretisering:
  Dersom man klarer å si noe om egne preferanser og dermed litt om hvor man står, så kan det være lærerikt og forklarende om man også sier noe om det anlegget man besøker og hvor det treffer/ ikke treffer i henhold til disse sine egne preferanser.

  Ikke for å fortelle om hvem som har den sterkeste pappa'n, men mere for å prøve å tydeliggjøre hva anlegget gjør og ikke gjør.

  Deler dine tanker rundt dette om at man i en hyggelig setting med hyggelige folk (som jo hifitullinger flest er) kan nyte noe man normalt sett ikke liker like got, eller ville levd med.
  Slik har jeg det ofte med SET + horn. Dritmoro der og da, men for mye kompromisser i forhold til ekstremegenskaper til at jeg ville kunne levd med det over lang tid.
  Men selvfølgelig forstår jeg gleden ved det, og kan skjønne hvorfor noen ønsker å leve med akkurat det.

  Nå tok jeg sikkert brodden av egen påstand, men essensen er fortsatt:
  Dersom eier er med på det, så fortell litt om hva som er på tvers av egne preferanser og med fokus på hvordan og ikke "bra eller dårlig"

  Mvh
  Rolf
  Jeg legger gjerne hodet på blokken, og inviterer deg til å legge noen ord om det du hørte forrige helg, (ikke i denne tråden riktignok, men) både med uten Cerise innkoblet .
  Og jeg tar det ikke negativt om du beskriver det slik du skisserer her, tvert om er jeg vel på linje med deg når det gjelder det konstruktive i å gi slike kommentarer, det fører ofte til at man tenker gjennom sine prioriteringer og tar en personlig evaluering av tingenes tilstand, man skal alltid våge utfordre seg selv, og kanskje spesiellt når man er fornøyd, imho

  mvh

 14. #14
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg

  A Valentines Day

  Du snakker om å være konkret, Storebror... men setninger som "for mye kompromisser i forhold til ekstremegenskaper" blir veldig lite konkret for meg. Jeg har slett ikke behov for å forsvare egne preferanser her, men er rett og slett nysgjerrig på hva du legger i dette. Så, om du kunne være konkret for et øyeblikk, er jeg lutter øre. Eller øye.

  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 15. #15
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra Valentino
  Og hva angår antrekk er det godt at vi ikke tok bilder. Ikke sant, Vidar P?
  Ja, de færreste vil vel se sjarmen i at vi dresser oss opp som pingviner for å avnyte Handels årstider.

  Sitat Sitat fra Valentino
  Hva elektronikken angår skal den jo bare dekode kilde og drive høyttalere...
  Bare og bare fru Blom...

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 16. #16
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra ron-hi
  Hvorfor etterspør du kun "ufine" kommentarer, eller kommer med hentydninger i negativ retning når det er Ice-forsterkeri i kjeden?
  Du bommer, dette er ikke mine tanker.
  Det jeg har hørt av ice (for en god stund siden, vel å merke) hadde jeg noen ankepunkter til.
  Men jeg har tro på at dette kan være borte i senere generasjoner.

  Når det gjelder et totalt oppsett hvor ice (eller SET rør eller transistor) er optimalt implementert, så mener jeg de iboende "svakheter"/egenskaper med teknikken minimeres eller forsvinner. Eksempelvis tror jeg ikke det er mye "ice-lyd" i oppsettet til Valentino.

  I beste mening
  R

 17. #17
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra Valentino
  Jeg liker impulses greier fordi det er tonalt ok. Han spiller selvfølgelig alt for smalt og med alt for stor lytteavstand i forhold til mine preferanser...
  Jeg liker KindOfBlues greier fordi det er tonalt ok. Men jeg vil ha mindre rompåvirkning selv.
  Jeg liker tangenAVdesigns store anlegg fordi det låter som mitt eget, bare akustisk ennå tørrere, spesielt i bassen. tangenAVdesigns lille anlegg, som er klin likt mitt eget - spiller ikke så godt som mitt på grunn av rommets befatning.
  Jeg liker Pareliuses anlegg fordi det er tonalt ok. Men i mai var rommet fælt.
  Jeg vet ikke om jeg liker (lyden av) Fosses anlegg for jeg har ikke hørt "our music" på det.
  Jeg ble ikke fortrolig med Gaialyden da jeg hørte dem hos Karma, men jeg var jo der for å gi kritikk. I januar. Siden den gang har det vært skrudd litt, så jeg ser ikke bort fra at de ville falle i smak nå.
  Herlig, konkret og beskrivende
  Tonalt ok = rimelig rak frekvensgang i lyttepos?

  Jeg tror at den viktigste årsaken til en vellykket lytteseanse som dette var er at musikken evner å treffe, og ikke så mye samspillet høyttaler/rom. Hva elektronikken angår skal den jo bare dekode kilde og drive høyttalere...
  Det er helt klart, man bør også sjekke vertens terskel for konstruktive tilbakemeldinger

  R

 18. #18
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra musicus
  Jeg legger gjerne hodet på blokken, og inviterer deg til å legge noen ord om det du hørte forrige helg, (ikke i denne tråden riktignok, men) både med uten Cerise innkoblet .
  Og jeg tar det ikke negativt om du beskriver det slik du skisserer her, tvert om er jeg vel på linje med deg når det gjelder det konstruktive i å gi slike kommentarer, det fører ofte til at man tenker gjennom sine prioriteringer og tar en personlig evaluering av tingenes tilstand, man skal alltid våge utfordre seg selv, og kanskje spesiellt når man er fornøyd, imho

  mvh
  Det vet jeg kjære venn, tilbakemelding/rapport kommer i din tråd

  R

 19. #19
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Sitat Sitat fra impulse
  Du snakker om å være konkret, Storebror... men setninger som "for mye kompromisser i forhold til ekstremegenskaper" blir veldig lite konkret for meg. Jeg har slett ikke behov for å forsvare egne preferanser her, men er rett og slett nysgjerrig på hva du legger i dette. Så, om du kunne være konkret for et øyeblikk, er jeg lutter øre. Eller øye.
  Kortversjon:
  Noen av de anleggene jeg har hørt med set+horn har vært ekstreme og berusende gode på dynamikk (eller mer beskrivende plutselighet).
  Det gjør noe spesielt når du ikke får muligheten til å vente på oppbyggingen av transienter, men får dem servert i fleisen før du aner det. Herlig!!

  Men så er det noe med kasseresonanser og frekvensgang som ikke helt er (i min mening) til å leve med over tid.
  Når kassen synger som gitarer i seg selv, eller det er tydelig at enkelte frekvensområder er trukket tilbake eller døttet frem så får ikke jeg heeelt fot.
  Men har stor respekt for de som prioriterer annerledes.

  R

 20. #20
  Storebror
  Guest

  A Valentines Day

  Sorry for vrakingen av tråden, men håper det kan bli konstruktivt alikevel.

  R

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed