Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Kaare G. Opsahl
  Guest

  Til Toten på en vanlig hverdag

  kjørte en tur til Toten en helt alminnelig mandag kveld. for å besøke Haavard å lytte til H6 Impulse cloner, rørforsterkeri og annet snadder. Etter et par timers kjøring ankom man Haavards vakre hjem på idylliske Lena (Toten) Ble anbragt ned i en svært så komfortabel sofa og ble servert en meget god lyttekaffe. Hifi brillene var på og jeg var igjen klar til å fyre av Hififloskler. pussig hvilken tilstand enn befinner seg i når man har kjørt 2 timer ens ærend for å lytte til et Hifi anlegg. Som å gå opp til muntlig eksamen. Konsentrert og spent.

  Første ut: Isobel Campbell og Mark Lanegan, vakker folk/roots inspirert musikk med fantastiske vokalister. Hifibrillene forsvant og jeg strøk til floskeleksamen (blir aldri HIFI journalist, drømmen brast )

  Fantastisk! lyden kan beskrives som grenseløst åpen og detaljert og med en fabelaktig dynamikk i hele registeret. Jeg ble umiddelbart revet inn i musikken og vil spesielt fremheve måten sårheten, raspet og fylden i Lanegan´s stemme ble gjengitt (han er en av mine favoritt vokalister) Neste ut. The Groove Armada, Techno! Dynamikk!, morsomt! tøft! Videre: The Chieftains - live. Haavard spilte et spor hvor de forskjellige musikere presenterer seg selv. Igjen dette herlige drivet, denne livefølelsen som får opp energinivået og humøret.

  Mellom musikken ble det rikelig tid til prat. Haavard er en ualminnelig hyggelig og ikke minst gjestfri kar.

  Maria juaho var neste artist ut, overjordisk vakkert med masse rom og mikrodetaljer som ikke kom i veien for musikken. Imponerende! Arild Andersen og Charlie Haden og annet som jeg ikke husker fulgte, alt like engasjerende med denne dynamikken til å dø for.

  Bravo!
  En herlig opplevelse som gjorde de to timene i mørket i bil hjem som en lek. Haavard har bygget disse Impuls clonene selv, intet annet enn imponerende. Jeg håper jeg får anledning til å besøke Lena, Toten og Haavard igjen

  Sonus Faber står og sutrer i skammekroken noen dager
 2. #2
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,561
  Tagget i
  4 Innlegg

  Til Toten på en vanlig hverdag

  Tusen takk for hyggelig omtale.
  Det er enkelt å være hyggelig når det kommer folk på besøk som tørker tårer fra første tone .
  Fra spøk til alvor, jeg såg veldig stor fram til besøket av den enkle grunn at dette ville bli en anledning til å sette mine høyttalere i lyset fra de originale Impulse høyttalerne. Dere hadde jo begge lyttet til Impulse sine H2.

  Jeg må korrigere deg litt Baard, jeg har ikke bygget disse alene, Norbert Kulscar i Agard (Ungarn) har hjulpet meg mye. Delefilteret er hans, og som mange vet er jo det hjertet i høyttaleren. Har også fått hjelp av Norcad på sentralen til å måle, min antydning om for høyt nivå i diskanten ble bekreftet.

  Ellers finner dere byggetråd her.
  http://www.hifisentralen.no/forum/in...c,17158.0.html

  Begge disse herrene fra den store hovedstaden bekreftet det jeg ville høre, de kjente igjen de originale H2. Slektskapen er der og den var tett skjønte jeg. mer ros kan vel en ikke forlange. Nå får vi se om det blir noen flere eksemplarer .

  Haavard

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Mark Levinson
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra Kimber & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 3. #3
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg

  Til Toten på en vanlig hverdag

  Nå har jeg også vært en tur på Toten. Riktignok er det det etpar uker siden , men det blir flere turer, det er helt sikkert. En helt vanlig hverdag ble det nemlig ikke.

  Haavard er en helt usedvanlig trivelig og gjestfri kar. Fint hus har han også! Et sånt som får en ihuga storbypatriot som meg selv (som riktignok er bosatt litt utenfor hovedstaden PT..) til å filosofere litt over grunnene til at folk orker å trøkke seg sammen i pressområdene, omtale en gressplen på størrelse med et mellomleggspapir som "hagen", betale bokostnader til lommeboka blør og aldri få parkert bilen der du vil....

  65 finger, HCS og undertegnede ble servert en svært velsmakende middag med helt utenomjordiske jordbær til dessert, og så var det tid for å lytte til det ganske kresent sammensatte anlegget. Og når jeg sier kresent, mener jeg det. Slik jeg ser (og hører!) det, er Haavards anlegg satt sammen av komponenter som virkelig har noe ved seg, denne X-faktoren jeg har vært inne på i forskjellige tråder fra tid til annen. Vi spilte ganske fri og progressiv jazz, roots, swing og klassisk pop, og uansett hva vi satte på, var lyden åpen, distinkt, dynamisk, detaljert og ikke minst veldig naturlig. Det var aldri noe tema å dissekere lydbildet og komme trekkende med hifi-parametere. Til det var lyden altfor utvunget, sammenhengende og befriende musikalsk. Haavard har bygd Impulse H6-kloner, og det var ikke vanskelig å høre slektskapet til mine egne H2, så han har ikke kuttet hjørner i byggeprosessen, det er sikkert! Ellers har han også gått for Oblivion Technologys ganske grensesprengende kabler. De gjorde ikke akkurat skam på oppsettet de heller! Mannen har jo utsøkt smak, må jeg si. Her finnes både en AN-dac, en cj-forsterker, overnevnte kabler og ikke minst en kresen platesamling. Bare synd han solgte vinylriggen for etpar år siden. Du trenger en ny platespiller, Haavard!

  Apropos AN-dac.. Vi opplevde nok et bevis på hvor god, men også hvor kresen en slik kan være. 65finger hadde med en Base-plattform som var tiltenkt brukt under Haavards AN 1.1x Straks den ble satt på plass, ble bassen betraktelig dypere og mer impulsvillig, og lydbildet vokste i høyde og bredde. Jeg tror ikke den blir tatt vekk....

  Jeg må si jeg skjelden har hørt et anlegg spille så langt utover hva prisen på komponentene skulle tilsi. Det er et ganske digert og helt uforbeholdent kompliment. Det hadde vært veldig spennende å høre hva en god SET triode kunne få til her, selv om den klassiske cj MV 50´en var ytterst musikalsk og hadde et imponerende grep om det hele....

  Takk for en veldig trivelig kveld, Haavard. Jeg kommer mer enn gjerne igjen!

  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 4. #4
  Kaare G. Opsahl
  Guest

  Til Toten på en vanlig hverdag

  Gleder meg til neste tur til Haavard, Lena og Toten

 5. #5
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,561
  Tagget i
  4 Innlegg

  Til Toten på en vanlig hverdag

  Jeg må vel innrømme at jeg rødmet litt da jeg leste det du skrev impulse.
  Takk for ros. Jeg liker oppsettet mitt, det jeg legger jeg ikke skjul på. Ekstra morsomt er det når andre også liker det.

  Angående H6, for meg er det komplett umulig å forstå at ingen annen høyttalerfabrikk har tråkka videre i sporene etter Brian Taylor og Impulse. Impulse H6 er en vanvittig enkel høyttaler og ikke det er ikke noe hokus pokus med den.

  Dørene står åpne neste gang dere kommer også.
  Skulle noen andre være i traktn eså ta kontakt, en lytt skal vel la seg gjøre å få til.

  Håvard

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Mark Levinson
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra Kimber & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed