Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,788
  Tagget i
  0 Innlegg

  Frode Gjerstad Trio på Tribute sundag 8.12.2013, Sandnes.

  Først jazzkonsert ever på rocke scenen Tribute i Sandnes, og så er det Frode Gjerstad Trio, dette blir interessant!
  Frode Gjerstad Trio | Tribute


  Navn:   Frode Gjerstad.jpg
Visninger: 347
Størrelse: 56.6 Kb


  "Der er ikkje hardrock, men jazz som blir presentert av Frode Gjerstad Trio på Tribute sundag kveld.

  Jon Rune Strøm, Paal Nilsen- Love og Frode Gjerstad er mennene bak Frode Gjerstad Trio som inviterer til konsert med improvisert jazz.
  Jazzmusikaren Frode Gjerstad frå Stavanger spelte for kort tid sidan konsert med Armar & Bein på Tribute. Scenen og lokala fall i smak.

  Ville tilbake

  Han likte spelelokala så godt at han spurde om å få koma tilbake og spela med sitt eige band. Det fekk sjølvsagt lov til. Frode Gjerstad og Paal Nilsen-Love har eit langt vennskap og musikalsk samarbeid bak seg. Dei har spelt saman sidan dei var tenåringar. Sidan den fyrste innspelinga i 1992 har det blitt ni plater. Den siste plata kom ut i vår.

  Gjerstad blei kjent internasjonalt då han starta samarbeidet med John Stevens og Johnny Dyani. Sidan har han laga plater med musikarar som Borah Bergman, Bobby Bradford, William Parker og Hamid Drake. Han blei kåra til årets jazzmusikar i 1996. For tre år sidan fekk han kulturprisen i Stavanger.

  Nokre av dei beste

  Paal Nilsen- Love har spelt med nokre av dei beste musikarane i verda innan denne sjangeren. Han har spelt med Joe McPhee, Ken Vandermark og Mats Gustavsson. Han speler trommer av ulike storleikar, samt på ein mengde andre ting. Jon Rune Strøm er ein ung bassist som allereie har rokke å spela med kjende namn som Johannes Bauer, Martin Küchen og Paul Lytton. Han er utdanna ved jazzlinja i Trondheim.

  Gjerstad speler klarinett og saxofon. Saman improviserer trioen nokre gonger veldig høgt, og nokre gonger veldig svakt. Konserten er improvisert frå byrjing til slutt. "
  Minutten anbefaler Jazzplater fra perioden 1955-1965:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post517940
  Minutten anbefaler jazzplater:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post562007

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  512
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde Frode Gjerstad som lærer på slutten av 70-tallet. Rett før en time han kom inn med vinyl under armen. Jeg spurte hvilke plater det er.., han svarte; "Det er ihvertfall ikke Uriah Heep"

 3. #3
  Hifi Freak 2m's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Skien...
  Innlegg
  1,580
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kommer rett fra konsert med Frode Gjerstad Trio nå ( var faktisk to konserter: Raoul Bjørkenheims Ecstacy og Frode Gjerstad Trio, i Porsgrunn kulturhus Ælvespeilet). Var en kjempebra kveld. Frode Gjerstad Trio i kjempeform.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed