Tore Johansen - Jazz Mass

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Denne gleder jeg meg til kommer ut 9.november

Tore Johansen - Jazz Mass



Jazz Mass ble urfremført i en fullsatt Bodø Domkirke, fredag 19. desember 2008. Verket ble støttet av Norsk Kulturråd og samarbeidet mellom Bodø Domkor og Bodø Sinfonietta, samt overskuddet etter det store publikumsoppmøtet, har muliggjort denne store produksjonen. I fem forskjellige sesjoner, fra februar til juni 2009, har verket blitt festet til plate, vekselvis i Store Studio og Bodø Domkirke.

Jazz Mass tar utgangspunkt i latinske og engelske messetekster samt dikt av den engelske poeten Rupert Brooke. Tittelen ”Jazz Mass” henspeiler først og fremst på at verket følger en tradisjonell messeform, men det er også komponistens lille ”hilsen” til jazzmiljøet i Trondheim, der han studerte i perioden 1996-2000. ”Jazz Mass” var forløperen til Trondheim Jazzfestival og musikken som Johansen absorberte i byen, så vel klassisk som jazz, har vært store inspirasjonskilder.

Jazz Mass er Tore Johansens sjuende plateutgivelse i eget navn, og han har tidligere samarbeidet med jazzmusikere som Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog, John Surman og Arild Andersen, samt med artister som Espen Lind, Halvdan Sivertsen og Unni Wilhelmsen.

Medvirkende:

Tore Johansen – trompet og komponist
Elin Rosseland – vokal
Bodø Domkor – dir.: Ragnhild Strauman
Bodø Sinfonietta – konsertmester Sveinung Lillebjerka
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Lars Jansson – piano
Bjørn Kjellemyr – bass
Roger Johansen – trommer
Finn Sletten – perkusjon

Mer info: http://www.innerear.no/
 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.377
Antall liker
35.127
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Oi, dette kan ble meget bra, gleder meg!
 
Topp Bunn