Jazz; hva hører du på nå?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Påska er tiden for lene seg tilbake med god musikk; det er på tampen av sesongen; snart kommer sommeren med ståk og støy, båtliv, ferieturer, fisketurer i skog og på fjell, grilling og annen elendighet; et evig mas med andre ord. Og det pokkers lyset til langt på natt som forhindrer jazz i sin rette stemningsskapende belysning; mørket fra noen stearinlys og dempede lamper.

    Andre avdelinger har hatt "hva lytter du på"-tråder; noen kan synes det er irriterende oppramsinger, de om det; jeg synes det er tilnærmet uendelige kilder med tips til god musikk, gjerne med en liten kommentar fra presentør.

    Min jazz-interesse synes å ingen ende ta; jeg har prøvd å slutte mange ganger; men får visst vente til det fins en pille ala røykesluttpiller. For de som har fulgt ekstra godt med, og kjenner meg, så er det ingen hemmelighet at mitt hjerte ligger i jazzen fra 40-tallet gjennom 60-tallet hovedsaklig; med enkelte streif i begge retninger på tidsaksen. Videre er det ingen hemmelighet at blant mine desiderte favorittartister finner vi John Coltrane (selvsagt), Sonny Rollins, Dexter Gordon, Charlie Parker, Billie Holiday, Charles Mingus, Thelonius Monk, Andrew Hill, Ben Webster, Serge Chaloff (!) og mange andre tilsvarende fra denne jazzens gullalder.

    Siden påskeroa har senket seg, og avmarsj til påskefjellet ikke er før i morgen, så har jeg funnet frem en LP-trilogi som Dexter Gordon spilte inn under Zürich Jazz Festival august 1975. Med seg hadde han den glimrende Kenny Drew (p), NHØP (b) og Alex Riel (d). Det suverene danske plateselskapet Steeplechase, som jeg samler entusiastisk på, med den aktive Nils Winther i front, utgav de tre LP'ene som SCS-1050, SCS-1090 og SCS-1110.

    Til mitt store hell, og som endel kanskje vet, så ble mange av Steeplechase's mastere gravd frem for noen år siden, jeg tror det måtte ha vært rundt midten av 90-tallet, og veldig mange av deres mest populære titler ble audiofilt remasteret fra 1.generasjons mastere med topp elektronikk, og presset på super 180g jomfruvinyl. Til den største glede for audiofile jazzentusiaster verden over; de solgte som hakka møkk i f.eks USA.
    Jeg ble jo selvsagt over-the-top glad for tiltaket, og nølte ikke med å sende inn bestilling på hele katalogen komplett. Idag er jeg glad for det.

    Idag er det Dexter Gordons Swiss Nights trilogi som snurrer på LP12. Dette er jo Dexter på et tidspunkt hvor han nok er forbi sine største øyeblikk (som f.eks Go! og Dexter Callling for BlueNote) men det samme kan definitivt ikke sies om hans band. Sammen lager de noen forrykende konserter disse augustkveldene i '75, og det er ingenting som minner om avdanket-stjerne-på-reunion-pengeinnsamlig overhodet. Ikke noe nybråttsarbeide forsåvidt, standarder fra Rollins, Jobim, Lester Young, Mancini, Ellington og andre) men forrykende like fullt.







    Tilgjengelig fra både Amazon, cduniverse og andre. Det er mye bra å velge i når man gløtter i Dexter Gordons diskografi;

    http://www.jazzdisco.org/dex/cat/

    ..også fra Steeplechase helt tilbake til slutten av 60-tallet;- selv ville jeg kanskje ha sjekket ut Go!, A Swinging Affair, Our man in Paris, Takin' Off, Dexter Calling osv dersom jeg var helt fersk med artisten; men nå er altså Swiss Nights en glimrende trilogi også, og det er den jeg hører på idag; og livestemningen er til å føle og ta på. Dexter spiller veldig fokusert og godt, men kanskje ikke helt med den energien han fremviste 15-20 år tidligere.

    Det spørs om det ikke blir enda mer jazz senere idag.

    Mvh Vidar P
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.525
    Antall liker
    7.003
    Vidar P skrev:
    Andre avdelinger har hatt "hva lytter du på"-tråder; noen kan synes det er irriterende oppramsinger, de om det;
    Ja; meg om det.
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.908
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Synes innlegget var både på sin plass, og meget inspirerende. Min kjærlighet til jazzens mysterier vokser for hver eneste dag. Jeg hører hele tiden deilig musikk i for meg relativt ukjente musikere, men jeg håper å plukke opp flere godbiter. Fortsett mer enn gjerne i denne stilen Vidar P :)
     

    soundscape

    Æresmedlem
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    10.895
    Antall liker
    32.615
    Sted
    Nordre Follo
    Torget vurderinger
    17
    En egen jazz tråd synes jeg var en god ide. Nå er jazz blitt et tøyelig begrep siden 40-60 tallet, og mye av det jeg lytter til er av nyere dato.

    Men, jeg må nesten nevne denne perlen som kom i posten i dag:



    Pink Floyd plukket ned i molekyler og gjenoppstått som et solid jazz album.
    Kvartett bestående av Hammond B3, elektrisk/akustisk gitar, Tenor sax og trommer.

    Det er chesky som har gitt ut denne god-biten som dessuten er av audiofil kvalitet.
    Herved anbefalt !
     

    Tor S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.10.2005
    Innlegg
    333
    Antall liker
    117
    Torget vurderinger
    2
    Hei

    Jeg syns det var på plass med en tråd som dette :)

    Stadig vekk finner jeg nye jazzperler som jeg gleder meg vilt over å få snurra på cd-spilleren :D
    Jazzen tar stadig vekk større plass i musikksamlinga mi, og det er godt å se hva andre spiller/ setter pris på innen sjangeren. Her er mye flott musikk.

    Denne cd'en går nå mens jeg holder på å male taklister :)

    God jazzpåske til alle :)
     

    Vedlegg

    O

    om.s

    Gjest
    Jazzen har värt en stadig tilbake vendende sjanger for meg i 15-20 år etter som man er mer el minder alt etende på musikk, så kan det absolutt väre på sin plass med en slik tråd...

    mvh
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.525
    Antall liker
    7.003
    Vidar P skrev:
    Beklager noruego. Det var i beste mening innlegget mitt. Om det er så fælt så kan jeg slette det; så kan heller du lage en langt mer interessant tråd kanskje?
    For all del, ingen grunn til å bli hårsår. Som du selv påpekte "noen kan synes det er irriterende oppramsinger, de om det". Akkurat. Selv om jeg personlig ikke har den helt store sansen for "(sett inn klassisk, rock, kabler etc); hører du på i dag?"-trådene, så har jeg ikke tenkt å ødelegge gleden for dem som har det.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Jeg er ikke hårsår noruego. Jeg synes jeg gav et ok innlegg om Dexter Gordon på Steeplechase jeg, og har ikke dårlig samvittighet for det. De som ikke liker slike ting oppfordres til å finne andre tråder. Håper den innfallsvinkelen med dette er avsluttet.

    Dette ligger i jazz-avdelingen; og er en tråd hvor jeg håper å se mange plater nevnt. Her er det ikke noe poeng å finne "den beste" ei heller engang trenger plata å være god, og slakt er like velkomment som positive omtaler; dette er en tråd hvor jazz-lyttere kan nevne noen ord om den platen de hører på nå, eller nylig, og sånn sett berike oss andre.

    Takker for fine tips så langt fra dere alle; det er fint med bilder og linker; noe av det fine med cduniverse og andre topp nettbutikker er jo at man sågar kan høre smakebiter fra plater som blir gitt oppmerksomhet; jeg skal sørge for å meddele inntrykk fra de jazz-plater jeg spiller så langt jeg kan.

    Mvh Vidar P
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Kjekk tråd.

    I går hos impulse fikke jeg høre et par kutt fra Ellingtons Blues In Orbit. Det er en plate jeg ikke kjenner fra før, selv om det er noen kjente låter der. Den platen skal jeg ha. Kan ikke få for mye Ellington (og Hodges).
     

    soundscape

    Æresmedlem
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    10.895
    Antall liker
    32.615
    Sted
    Nordre Follo
    Torget vurderinger
    17
    Lagt merke til at mange liker Tord Gustavsen Trio, Helge Lien og liknende.
    Da kan det anbefales og sjekke ut Anders Widmark Trio.
    På skiva jeg spiller nå har han tatt for seg svenske salmer. Etter å ha plukket rundt 60 salmer så gjorde trioen et kresent utvalg på 16 stk. Også klare likheter med Jan Johansson m.flere.

     
    K

    KindOfBlue

    Gjest
    Kan jeg få anbefale mitt vannhull i Oslo: Bare Jazz. Midt i sentrum, tilbaketrukket, god mat og drikke - og mengder av Jazzinnspillinger tilgjengelige. Klassisk og nytt. Sikkert kjent for de fleste her, men kommer dere utenfra og har lyst til å finne et sted der man kan sitte og slappe av, vekk fra kjaset, så er dette plassen:

    http://www.barejazz.no/
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Tar stadig frem Skywards av Rypdal.
    Virkelig synd det ikke kommer flere album fra denne gjengen :'(
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Nydelig skive dette; Jimmy Cleveland and his all stars. Emarcy/Mercury MG36066 innspilt 1955. Det er altså ren fløyel for øregangene; smektende toner spilt på en aldeles nydelig måte.



    Noen detaljer her; http://microgroove.jp/mercury/MG36066.shtml

    Min er en ny Speakers Corner 180g vinylskive; jeg er så glad i den produsenten. Ikke bare lager de skiver som er nydelig masteret og presset, men de trekker også frem god og viktig musikk fra glemselen; musikk man i mange tilfeller ellers aldri ville ha kommet over.

    Mvh Vidar P
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Kjekt å se at smaken virkelig er allsidig her inne (NB ingen underliggende sarkasme ment her).
    Når det gjelder amerikansk jazz så sier jeg som Bugge Wesseltoft - det har ikke skjedd noe særlig nytt de siste 20-30 år.
    Med enkelte unntak, så er jazzmusikken herfra stort sett et stort gjesp i mine ører ihvertfall.

    For min egen del (60 modell) så ser jeg meg skjelden tilbake. Noe nostalgi finner jeg i Return to Forever, Brand X, Miles, ol. men ellers går det mye i 'Nordic sound' genren i tradisjonell sammenheng og klubbjazz når det skal kjøres på ettertrykkelig 8)
     
    O

    om.s

    Gjest
    Nå føre påske avfarten lyttes det til Keith Jarrett "My foolish heart" nydelig skive som av flere "kjenner" mener den er blandt hans beste...

    mvh
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Valentino skrev:
    Kjekk tråd.

    I går hos impulse fikke jeg høre et par kutt fra Ellingtons Blues In Orbit. Det er en plate jeg ikke kjenner fra før, selv om det er noen kjente låter der. Den platen skal jeg ha. Kan ikke få for mye Ellington (og Hodges).
    Denne er ypperlig. Særlig komposisjonene hvor Billy Strayhorn er involvert synes jeg mye om. De andre også for den del.
    Johnny Hodges sin altsax på noen av kuttene er god nok grunn til å kjøpe den også.



    Jeg kjøpte den på Classic Records vinyl i sin tid da den kom ut som 180g LP. Det står 1995 på den, så det var vel det da.
    Innspillingen er fra 1959 såvidt jeg vet. Originalt på Columbia six-eye; de var ellers kjent for særlig høy lydkvalitet og en svært god artist-stall; noe denne plata understøtter.

    http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=CS8241QP

    Mvh Vidar P
     

    olllie

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.07.2006
    Innlegg
    530
    Antall liker
    464
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ja, påsken er så smått kommet , den, og jeg er i mitt sedvanlige påskehumør,som slett ikke er noe å le av. Det gjenspeiler seg i musikken jeg spiller. Jeg begynte med Handels Messias, fulgte opp med den vakre Jazz på svenska, med Jan Johanson. Deretter Quartet West, med Allways say Goodbye.
    Var derettter så dom at jeg slo på TV`n. Der gikk det stort sett bare noen deprimerende komiserier.
    TV`n ble slått av, og nå snurrer plate 2 av Bill Evans 6 CD box Turn Out the Stars; The final Village Vaguard Recordings June 1980. Når en har hørt igjennom denne boxen noen ganger, har en følelse av å kjenne Bill Evans både som person og musiker. Ikke noe å le av det heller.God påske, alle sammen, hilsen Olllie
     

    Slabbedask

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    3.077
    Antall liker
    34
    Denne har nå snurret i spilleren et par ganger utover ettermiddagen.



    Med et slikt stjernegalleri måtte det bare bli bra. Og det ble det til gangs.
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Distinctive skrev:
    Når det gjelder amerikansk jazz så sier jeg som Bugge Wesseltoft - det har ikke skjedd noe særlig nytt de siste 20-30 år.
    Med enkelte unntak, så er jazzmusikken herfra stort sett et stort gjesp i mine ører ihvertfall.
    Jeg ser point’et ditt, og er vel til en viss grad enig. Situasjonen er langt på vei den samme innen både elektrisk og akustisk samtidsmusikk, men det er vel grenser for hva som kan finnes opp og samtidig passere som musikk (Nye tonearter? Ukjente takter og tempi?)

    Men dersom du søker noe ”nytt”, så vil jeg på det sterkeste anbefale at du tar en titt på Rune Grammofon sine utgivelser – prøv In the Country og Supersilent. Hører i skrivende stund på "losing stones, collecting bones" av førstnevnte. Ellers kan også jeg anbefale medlemskap i Helge Lien Trios fanklubb; de fortsetter der Jarret slapp for nettopp 20-30 år siden.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Pesquera skrev:
    Distinctive skrev:
    Når det gjelder amerikansk jazz så sier jeg som Bugge Wesseltoft - det har ikke skjedd noe særlig nytt de siste 20-30 år.
    Med enkelte unntak, så er jazzmusikken herfra stort sett et stort gjesp i mine ører ihvertfall.
    Jeg ser point’et ditt, og er vel til en viss grad enig. Situasjonen er langt på vei den samme innen både elektrisk og akustisk samtidsmusikk, men det er vel grenser for hva som kan finnes opp og samtidig passere som musikk (Nye tonearter? Ukjente takter og tempi?)
    Enig med dere begge; amerikansk jazz (og forsåvidt samtidsmusikk) har vel ikke akkurat blomstret de siste 20-30 år; det er mulig at det kan relateres til den øvrige utviklingen i det amerikanske samfunnet kanskje, uten at jeg skal våge meg på noen samfunnsdebatt. Men man kan vel om man legger godviljen til se visse paralleller i andre bransjer hvor US var store før 70-tallet; biler, forbrukerelektronikk, maskineri etc etc? Eller kanskje ikke..

    Kanskje kan man se jazzen som et slags speil på samfunnet som fostrer den? Det er verdt å merke seg at europeisk jazz har beveget seg, iallefall så langt jeg kan se, langt mer enn US jazz de siste 20-30 år; selv om det er med god hjelp fra eldre generasjoner US musikere.

    Akkurat nå hører jeg ikke på jazz forresten, sitter på påskefjellet; så innlegget er gjerne utidig.

    Mvh Vidar P
     

    toref

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.04.2006
    Innlegg
    2.174
    Antall liker
    38
    Sted
    Trondheim
    På en sløv langfredag. Pat Metheny: Letter from home



    Ganske pent, men en smule for glatt og enfoldig for min smak. Produksjonen er dog helt i toppklasse, med utsøkt nærhet til instrumentene og moderat bruk av kompresjon etter hva jeg kan bedømme.


    Mvh
     

    Vedlegg

    olllie

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.07.2006
    Innlegg
    530
    Antall liker
    464
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Akk ja.det er så mye fin musikk å høre på. Pat Metheny har lenge vært en av mine favoritter, men har sin helt spesielle sound, som man må ta som det er. Fire plater som ikke er helt standard Metheny er:

    Bright Size Life
    Rejoicing
    New Chautauqua
    Question And Answer

    Gode plater som fremhever Matheny som en glimrende gitarist.

    Ellers kan dere sjekke ut den legendariske fransk/amerikanske saxofonisten Barney Wilen. Det finnes noen få CDèr på markedet, men det er de eldre vinylplatene som virkelig er noe å ha. Jeg kan anbefale platene ved navn `Moshi`og `La Note Bleue`.

    mvh Ollllie
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.281
    Antall liker
    2.244
    Torget vurderinger
    4
    Litt tidligere i dag...Chet Baker



    Veldig flott album! Særlig cd2 med de norske innspillingene.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    olllie skrev:
    Ellers kan dere sjekke ut den legendariske fransk/amerikanske saxofonisten Barney Wilen. Det finnes noen få CDèr på markedet, men det er de eldre vinylplatene som virkelig er noe å ha. Jeg kan anbefale platene ved navn `Moshi`og `La Note Bleue`.

    mvh Ollllie
    Tiltredes Ollie; en glitrende artist!

    Mvh Vidar P
     

    donnerwetter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.02.2008
    Innlegg
    1.377
    Antall liker
    105
    Litt usikker på kategoriseringen her, men pytt; Al DiMeola Project: Tiramisu :)
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.494
    Antall liker
    2.925
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Denne ble med fra Island i går- 500 islandske kr:




    Strøken vinylplate med jazz slik mye av jazzen var 1977.
    Med musikere og ikke minst en trompetist som kan spille i ytterpunktene med vitalitet og inderlig følelse
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.617
    Antall liker
    15.381
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1

    En svært rolig og sløy vokal-basert skive.



    Nok en vokal-basert skive.


    Ikke like god som Careless Love, men bra nok!
     
    T

    Thomas1

    Gjest


    Jan Garbarek. I took up the runes



    Guttorm guttormsen. Satunurdi og Albufeira.

    Begge på vinyl og begge er MUST HAVES!
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.617
    Antall liker
    15.381
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jazz, tidlig morgen på en sakral andre påskedag, litt sånn før man egentlig har våknet nok til å kunne se ut av vinduet og konstantere at snøen fremdeles ligger på terrassen, men øynene er fremdeles så trøtte at de ikke rekker helt bort til himmelen ....blir det sol i dag mon tro? Jazz, jazz, altfor mye jazz ....i øynene enda. Er enda altfor trøtt - lukk øynene du, la ørene overta! Jeg kjenner at jeg våkner laaaangsomt til Soulful 8) .....................Jazz

     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Er litt i Emarcy-modus om dagen; MG-36037 snurrer i øyeblikket.



    Min er på 180g vinyl fra Speakers Corner; dette er glimrende bop og kanskje en av Emarcy's mest signifikante utgivelser fra 1955? Denne er innspilt februar dette året; de fleste kuttene er originaler (unntatt to) og både komposisjonene og solistene peker virkelig fremover i tid; bare hør på Harold Lands tenorsax og tenk Sonny Rollins, John Coltrane etc i årene som skulle komme.

    Innspilt i gloriøs big-mama mono, og masteret så suverent at du har kvintetten stående bang-midt-i stua.
    Noe å tygge på forresten; hva er forskjellene i opplevelse fra en stereo til en monoutgivelse? Jeg har endel dubletter i hhv stereo og mono; jeg vil nesten oppmuntre til å se denne morsomme innfallsvinkelen; i stereo blir lytteren fraktet inn til innspillingslokalene; i mono blir musikerne fraktet inn til lytterens stue.

    Dette er uansett stor jazz!

    http://microgroove.jp/mercury/MG36037.shtml

    http://hardbop.tripod.com/study.html

    Mvh Vidar P
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    På en lettere grå påskedag med tendenser til begynnende migrene er det en skive som peker seg ut; Monica Zetterlund og Bill Evans´ fantastiske "Waltz for Debby". Innspilt i et filmstudio i Stockholm i løpet av tre timer en sommerdag i 1964. Pur magi!
     

    Vedlegg

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Som sagt er jeg i Emarcy-modus om dagen. Sånn snarest kan jeg nevne at Emarcy (MRC!) ble startet i 1954 som jazz-avdelingen til Mercury Records... emarcy, MRC (Mercury Recording Coorporation)... ikke sant :)

    En av de første artistene på labelen var Sarah Vaughan; men den aller første 12" LP, MG 36000, var Dinah Washingtons "Dinah Jams"; se diskografi her;

    http://microgroove.jp/mercury/EmArcy.shtml

    Det er synd og skam å ikke nevne Sarah Vaughan her. Idag har jeg hørt på to av hennes plater; den første fra faktisk 1954, MG 36004;



    Min er en cd fra Verve-serien "Master Edition".

    Den Sarah Vaughan-skiva jeg har hatt mest glede av, fikk jeg anbefalt fra Bodil Niska allerede da hun jobbet bak disken på jazz-avdelingen på Akers Mic i Kongens gt, det måtte ha vært 1988-89 eller noe slik. Takk Bodil!
    Plata er en live-innspilling fra 1957 på Emarcy/Mercury; "Sarah Vaughan at Mister Kelly's". Jeg synes til dags dato at dette er Sarah Vaughans aller beste bestrebelser, attpåtil innspilt veldig flott av Mercury's teknikere.
    Ja ikke bare det; jeg tenderer til å synes at dette antakelig må være en klar favoritt til tittelen "de beste vokale fremførelser av jazz-standarder som noensinne er festet til tape i innspillingshistorien".



    http://www.vervemusicgroup.com/artist/releases/default.aspx?pid=10060&aid=2864

    Den plata skal man bare kjøpe, så sant man har en cd-spiller. Den låter veldig bra; men som vanlig er jeg ikke overbevist over japanske masteringresultater, dette er et typisk eksempel imo; de synes å gi Sarah's stemme en ekstra piff i presensområdet som jeg tviler på skal være der. Fremmer kanskje en falsk følelse av "klarhet", men blir litt hardere og kaldere enn hva jeg gjetter ligger på masteren.
    Og det er å håpe at Speakers Corner eller andre får kloa i de originale 1.generasjons masterene også fra denne Emarcy-skatten, og får utgitt den i all sin gloriøse soniske prakt på vinyl.

    Mvh Vidar P
     
    K

    KindOfBlue

    Gjest
    Går ned i kne her. Når jeg har lyst til å sveve avsted lytter jeg til denne. Så nå skal jeg sveve avsted!

     
    O

    om.s

    Gjest
    impulse skrev:
    På en lettere grå påskedag med tendenser til begynnende migrene er det en skive som peker seg ut; Monica Zetterlund og Bill Evans´ fantastiske "Waltz for Debby". Innspilt i et filmstudio i Stockholm i løpet av tre timer en sommerdag i 1964. Pur magi!
    Denne fikk de siste tonene hos meg og för man gikk ut döra på jobb i ettermiddag, nydelig!

    mvh
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn