Lyttekveld hos gut_man: En kveld, fire digitalrigger!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Da gjør jeg et forsøk på å starte denne tråden. Lytteinntrykk og bilder kommer litt etterhvert. Ting tar litt tid, fordi denne kvelden førte til havari på to signalkabel sett. Dette som følge av "riksing" og strekk :( Må ta en telefon til PM audio, og smile til Paul i dag.... Det positive, er at jeg har fått lånt meg et sett balanserte kabler som jeg bruker mellom pre og effekt. Dette virker å være noe å satse på videre, så jeg må nok skaffe meg et sett balanserte signalkabler til bruk her også!

    Tilbake til saken; sammenligningen. Som en liten teaser, kan jeg opplyse om at alle i "testpanelet" var like ovverasket over hvor store forskjeller det egentlig var i lyden! For min egen del, var jeg temmelig sikker på at min tilårskomne DP dac ville falle gjennom i direkte sammenlikning med disse høyst kompetente 10 år nyere konstruksjonene! Forhåndsfavorittene mine, var EAR Acute og Accuphase dp 78 (den største integrerte Accuphase spilleren etter hva jeg har forstått). Alle spillerne ble lyttet til med samme kabler (Audio Note ikke med balanserte kabler, siden Dac ikke har slike utganger). Vi spilte samme spor på cd på alle spillerne, for så å skifte plate og spille denne på alle spillerne i motsatt rekkefølge. Til slutt, ble to plater som jeg har både på cd og vinyl, lagt i henholdsvis cd skuffe og på platetallerken. Etterfulgt av en direkte sammenlikning med min vinyl rigg, som etterhvert må sies å holde en rimelig grei standard :)
    En liten stemningsrapport til å starte med:

    Slike kvelder krever hardt arbeid. Ungdommen settes i sving, Necroth i arbeid (legg merke til arbeidsantrekket ;)):

    To be continued :)
     

    Vedlegg

    ELEL6200

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.08.2004
    Innlegg
    1.434
    Antall liker
    117
    Spennende :) Gleder meg til å lese lytteinntrykkene deres.

    Lf
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.554
    Antall liker
    2.738
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    gut_man skrev:
    Til slutt, ble to plater som jeg har både på cd og vinyl, lagt i cd skuffen.
    Interessant! ;D

    Kan du utdype hvordan du fikk plass til vinylen i cd-skuffen? ;-)

    Høres forøvrig ut som en interessant tråd, som bør følges opp nærmere, gjerne av andre/flere

    mvh
    Proffen
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Du har jo et så grenseløst smakfullt oppsett at vi holder pusten av lyttintrykkforventning her! Raska på, mann. Spill the beans! ;D
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Proffen skrev:
    gut_man skrev:
    Til slutt, ble to plater som jeg har både på cd og vinyl, lagt i cd skuffen.
    Interessant! ;D

    Kan du utdype hvordan du fikk plass til vinylen i cd-skuffen? ;-)

    Høres forøvrig ut som en interessant tråd, som bør følges opp nærmere, gjerne av andre/flere

    mvh
    Proffen
    Point taken! En middelmådig formulering fra min side. Den er redigert :) Regner forøvrig med at flere av deltakerne i lyttepanelet kommer til å komme med sine kommentarer. Det var imidlertid meg som ble satt opp med blokk og blyant denne kvelden. Så jeg har påtatt meg å skrible ned en slags oppsummering av kvelden. Har bare en del andre ting på tapetet, samt at jeg skal på jobb i kveld. Så dere får heller bære over med at ttt...
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Matchet dere nivåer på øret eller med måleutstyr?
     

    JackX

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.03.2002
    Innlegg
    2.428
    Antall liker
    1.377
    Se dette, dette vil HFS se mer av!!!

    Både fra deg og dine, gut_man, men også fra andre lydlaug og venner av HFS!

    Skal se at det er fler enn HFS' lesere som finner dette interessant .. og vil kunne omtale ;)

    <sikle> <sikle> :D

    mvh

    JackX
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Mange spennende inntrykk denne kvelden. Mange overraskelser også ;)

    Må få gjort dette en gang ved en senere anledning også, og så ha litt bedre tid til rådighet :)
    Men det er klart at når så mange tunge komponenter skal rokeres i benken, og spille de forskjellige cdene, så skal det litt til å få tiden til å strekke til.

    Som du ser på bildene jeg sendte deg, så var det nok litt i mørkeste laget for noen skikkelig gode bilder, men de gir jo et overblikk ;)
    Får ta med en "byggesol" neste gang ;D
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Da hiver jeg meg ut på glattisen og prøver å formidle mine inntrykk fra sammenligningen. Først får jeg vel presentere kandidatene;
    - Forsell/Base Transport og Andervik modifisert DP dac med batteri psu
    - EAR/Yoshino Acute integrert cd spiller
    - Audio Note Dac 1 signatur og Audio Note CDT-2 drivverk
    - Accuphase dp78 integrert cd spiller
    - Vinylrigg bestående av VPI TNT platespiller, Airtangent arm, Dynavector DRT XV-1s pickup og EAR riaa.
    Som jeg har nevnt tidligere, hadde jeg visse forventninger til hvordan denne sammenligningen ville falle ut. Jeg forventet egentlig også bare nyanseforskjeller mellom spillerne. Allerede nå, kan det avsløres at begge mine forventninger ble ”gruset”.

    Jeg gjorde noen notater mellom omkobling, som det ble mye av denne kvelden. ”Testprosedyren” var at vi spilte et spor fra en valgt cd på alle spillerne etter tur. Så skiftet vi cd, og spilte samme spor på alle spillerne i motsatt rekkefølge. Siste runde ble det spilt to cd-er som jeg også har på vinyl. Til slutt gjorde vi en direkte sammenlikning med vinylutgavene på vinylriggen min. Alle kabler som ble brukt på alle kilder var Black Magic revelation, foruten digitalkabelen min, som er den svarte DP kabelen.
    Platene vi spilte var;
    - Camel – Rajaz
    - Leonard Cohen – Teten New songs
    - Terje Rypdal - The Singles Collection
    - Jan Garbarek – I took up the runes
    -
    Først ute var Camel Rajaz, spor 2:
    Forsell/Base DP: Dette er min rigg som jeg kjenner svært godt, og kanskje andre er bedre til å gi en objektiv vurdering av prestasjonene til akkurat denne spilleren, Jeg noterte imidlertid et par observasjoner; Luftig og dypt lydvilde. Dyp definert bass med en varm fint oppløst mellomtone. Mellombassen er thight og fin. Musikken oppleves løssluppen, og ikke stresset, til tross for oppløsning av klasse.

    Audio Note: Mørkere, slankere i bassen. Dynamikken i mellomtonen oppleves som veldig god. Og skarptrommene på Camel kuttet, gjengis med en meget god realisme. I frekvensflankene oppleves imidlertid noe mindre oppløsning. Cymbaler ikke på samme måten som forrige rigg. Alt i alt oppleves denne komboen som noe mellomtonefokusert og en smule klassisk rør klang, med en meget bra mellomtone men med subjektive mangler i topp og bunn. For all del. Spilleren lager musikk den, og jeg vet ikke hvor mye man ville savnet på frekvensfløyene uten en direkte sammenlikning som her!

    Accuphase; Wow, her skjer det saker i bassen. En dyyyyp basspuls i åpningen av Camel låten, var ikke tilstede på Audio Note. Med denne spilleren, gjengis den dypt og konsist. I det hele tatt fremstår denne spilleren som meget autoritær, med en oppløsning som oppleves veldig bra!Mellomtonen har ikke helt den samme varmen og gløden som de andre spillerne, og olleves litt ”tynnere”. For å konkretisere; i slutten på Camel kuttet, kommer det inn en fuzz gitar som ligger langt fremme i lydbildet og sikkert med vilje fremstår som noe rå i lyden. På Accuphase spilleren synes jeg denne gitaren fremsto som litt mer ”flisete” enn de foregående spillerne. Nå skal det i rettferdighetens navn sies at denne spilleren ikke har 50 timer på telleren enda, og mitt ankepunkt kan meget vel være et utslag av manglende innspilling. Og for ordens del, her snakker vi nyanser!


    EAR Acute; Jeg vurderte denne spilleren selv i vår/sommer, men valget falt på den pornografisk flotte (i mine øyne da) Basemodifiserte Forsell spilleren og DP dac. Jeg hadde store forventninger til denne spilleren fordi jeg forventet synergieffekt med mitt EAR/Yoshino forsterkeri. Den eneste seriøse testen jeg har lest av denne spilleren, er i Positive Feedback, hvor testeren bruker et sett Avalon høyttalere med samme elementbestykning som jeg har i mine Ascoltaer for mellomtone og diskant. Han var veldig entusiastisk i sine inntrykk og mente den danket ut spillere til flere hundre tusen…. Derfor visse forventninger. Så til lyden av Camel spilt på EAR: På blokka står det; Varm fin mellomtone. Mindre velartikulert og hardtslående mellombass. Mangler en del i dypbass området. Spesielt sammenliknet med Accuphase og Forsell/Base-DP. Spiller på en høflig og behersket måte som nesten virker for behersket. Mellomtonen er som på den andre rørbaserte deltakeren (Audio Note) meget behagelig og organisk. EAR virker også å ha noe mer å gi i de øvre frekvensene kontra Audio Note. Men Audio Note virker hakket mer dynamisk i mellomtoneområdet. Spesielt på skarptronmer.

    Runde to, men Leonard Cohen – Ten new songs, spor 6

    Denne runden bekrefter vel egentlig de fleste inntrykk som jeg satt igjen med etter første runde. Accuphase og Forsell/Base- DP oppleves å være svært like med Accuphase som litt lysere i klangbalansen. Det oppleves spesielt på Cohens stemme, som har mer brystklang med Forsell/Base DP. Samtidig oppleves små nyanser i musikken og artikulasjonen i øvre mellomtoen som bedre på Accuphase. Den dypeste bassen opplevdes dypere og en smule mer homogen med Accuphase. Her snakker jeg nyanser.

    Forskjellene mellom de rør baserte og solid state konstruksjonene syntes å være markante. Nå har vi ikke prøvd oss på rør rulling osv. for å se om det går an å tweake konstruksjonene nærmere samme klangsignatur, men eierne fikk bruke sine favoritt rør i testen. Forskjellene slår meg å være klassiske for rør/transistor komponenter. Når jeg har endt opp med rør forsterkere, har jeg ikke opplevd begrensninger i topp og bunn som klassiske rør konstruksjoner kritiseres for av og til. Men her i signalkilden, opplevde jeg akkurat disse forskjellene. En flott, mellomtone (kanskje litt for mellomtonefokusert), med klare begrensninger i frekvensgangen sammenliknet med solid state/transistor konstruksjonene..

    Det mest overraskende for min del, var at DP dac’en fremdeles hevder seg i celebert selskap, over 10 år etter at den ble laget. Det er imponerende!

    De siste to platene Rypdal og Garbarek. Ble først spilt på cd, så på vinyl. Og for å gjøre en lang historie litt mindre lang, så var det en klar seier for vinylriggen. I direkte sammenligning med Accuphase, hadde vinylriggen en enda mer ekstrem oppløsning i hele frekvensspekteret. Bassgjengivelsen gikk subjektivt enda dypere og med mer autoritet. Og det hele presenteres på en så organisk og delikat måte at det nesten er ”overjordisk”… Klangbalansen opplevdes ellers ganske lik, med unntak fra at ankepunktet mitt mot den litt slankere mellomtone signaturen til Accuphase. Jeg smile fra øre til øre over denne observasjonen.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    coolbiz skrev:
    Valentino skrev:
    Matchet dere nivåer på øret eller med måleutstyr?
    Meget godt og relevant spørsmål. Kan noen ta seg tid til å svare? :)
    Klart noen kan ta seg tid.... Må bare vente til man har litt ;). Nei vi brukte ingenting for å matche nivå. Vi fant ut når vi hadde startet at vi nok burde ha brukt et eller annet for å matche nivåer. Vi hadde imidlertid ingen måle instrumenter tilgjengelige hos meg.. Et godt poeng, for det var ikke lett å matche nivåer med ørene. Nå er jo ikke målet med denne sammenligningen å utkåre noen vinner, og jeg prøver ikke å trekke for bastante konklusjoner. Til det er grunnlaget alt for tynt, og variablene for mange. Det viste seg faktisk å være en rimleig omstendelig prosess å sammenligne disse spillerne i mitt anlegg. Er det annet utstyr enn db meter som dere mener man kan bruke for å matche nivå?
     

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    6.999
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    Spennende kveld var det, og veldig hyggelig med en Onsdags"klubb" i ny og ne for og slippe unna annet ukentlig stress og hardheter i mellomtoner.

    Den som utmerket seg mest var Accuphase, makan til spiller. Feide løs på plata og viste hva som var skrevet inn der fra første tone. Bass som runget og oppløsning som markerte sitt revir, kanskje ikke lige fyldig og fin men ærlig og redelig på godt og ondt.

    Forsell/DP var gode de, man vet for godt hvordan det spiller oppe hos gut_man at det var veldig vanskelig og igjen bedømme dens spillestil. Men oppløst og med en liten helning til det varme står det risset inn i hjernebarken.

    Acute er en kjempegod spiller slik jeg har hørt den hos eieren selv, men her utmerket den seg ikke noe spesielt. Den kan være av en art man venner seg til og like og elske når man får vennt til øra. Men selv om denne såkalte synergieffekten med resten av forsterkersettet var der så var det få ting den utmerket sin eksistens med.

    AN var nok ikke helt hva som matchet resten der oppe, det ble for grøtete og romantisk kan man si. Mellomtonefokusert og gjorde seg godt på fek.s Garbarek på trompet. Det som undrer meg er at sist jeg hadde den oppe hos gut_man og brukte Forsell som transport så var det mindre nyanser som skilte AN og DP. Slik var det ikke denne gangen.

    Dette var skikkelig morro, let's not make a long turn until next time!
    :)

    PS: Det ble da knipset flere fotografier? 8)
     
    K

    kbwh

    Gjest
    gut_man skrev:
    coolbiz skrev:
    Valentino skrev:
    Matchet dere nivåer på øret eller med måleutstyr?
    Meget godt og relevant spørsmål. Kan noen ta seg tid til å svare? :)
    Klart noen kan ta seg tid.... Må bare vente til man har litt ;). Nei vi brukte ingenting for å matche nivå. Vi fant ut når vi hadde startet at vi nok burde ha brukt et eller annet for å matche nivåer. Vi hadde imidlertid ingen måle instrumenter tilgjengelige hos meg.. Et godt poeng, for det var ikke lett å matche nivåer med ørene. Nå er jo ikke målet med denne sammenligningen å utkåre noen vinner, og jeg prøver ikke å trekke for bastante konklusjoner. Til det er grunnlaget alt for tynt, og variablene for mange. Det viste seg faktisk å være en rimleig omstendelig prosess å sammenligne disse spillerne i mitt anlegg. Er det annet utstyr enn db meter som dere mener man kan bruke for å matche nivå?
    En enkel lydtrykksmåler og testtoner på en cd er vel det som skal til. En plate med en 1kHz sinus med 20 (?) spor fra -1 til -20dBFS ville være et fint verktøy. Noen her inne vet kanskje om en slik plate, eller lydfiler en slik kan lages av?
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Takk for en hyggelig kveld, og for mange spennende inntrykk!

    Accuphase viste seg helt i fra første tone, å ligge heeeeelt i toppsjiktet hva gjelder digital rigger.
    Og det i helt uinnspillt tilstand. Den leverte en fantastisk oppløsning i hele frekvens spekteret, og utmerket seg med en superb dypbass. Bakgrunnen var bekmørk, og hele greia bare var "mindblowing" ;)

    DP/Forsell/base komboen har vist seg som en meget kapabel rigg fra første stund. Den er superoppløst, og dynamisk, og helt i toppskiktet, men den føles nok litt slank i mellombassen, men det tar den igjen når man snakker om dypbass. Den mangler nok fremdeles en god del helt nederst for å holde følge med Accuphasen.

    AN Dac/drivverker spillte meget dynamisk, og oppløst. Som med rør cd spillere/dacer flest manglet den bassen som en velkonstruert SS cd spiller greier å levere, men mellomtonen da mann..... ;) Jeg følte vel kanskje at fokuset på mellomtonen var litt mer tilstede, og ikke overveldende, så i allefall mer enn på SS riggene. Oppløsningen oppover syntes også meget bra med rørkonstruksjonen.
    Nå vet jeg ikke helt hva rør som satt i, men det spillte litt varmt. Allikevel var ikke AN til å kjenne igjen i forhold til hvordan den spiller hjemme hos Necroth. Jeg følte vel noe av det samme med EAR Acute også.

    EAR Acute viste seg å spille ganske på samme måte som på AN, men manglet litt punch i bassen, og fokuset på mellomtonen tok litt overhånd. Den spillte første runde med ubalanserte kabler. Robert H. Levi forteller at dette er en særs dårlig løsning. Jeg har faktisk gjort meg samme erfaring, og gjorde "gjengen" oppmerksom på dette. I første runde var faktisk dette ganske så fremtredende. Lydbildet var lite og ufokusert, og mellomtonen rotet det til.
    Ved bytte til balansert forsvant disse tingene, men jeg satt alikevel med en liten bismak om at noe ikke stemte. CD spilleren spillte rett og slett ikke "likt seg selv" i det hele tatt. "knurring" fra innsiden av cd spilleren når de balanserte kablene var tilkoblet indikerte at noe ikke var helt riktig. during i høytalerne gjorde seg også gjeldende.
    Merkelige greier, som jeg ikke hadde lagt merke til før. Rørene var et sett med NOS Mullard ECC88 som var nye, og hadde spillt i ca 100 timer. Jeg trodde faktisk at noe var seriøst galt, og fikk ikke fred før jeg koblet til hjemme i eget rack før jeg tok kvelden. Borte var ALL støy :eek:

    Jaja.... HiFi hobbyen, med tilhørende nevroser er jammen lunefull ;)

    Nå skal NOS Mullard ut, og originalrørene tilbake..... Lurer på hva jeg kommer til å savne?! ;)

    Ellers så syntes jeg gut_man var litt kjip med bildene jeg sendte ham, så her er et par til ;)
     

    Vedlegg

    A

    Afterglow

    Gjest
    Meget bra tiltak, flott jobbet! 8) 8) 8)
    Når det gjelder Accuphase og eventuell manglende innspilling: hvor mange timer hadde denne spilleren på "baken"?

    mvh
    FMG
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    FMG skrev:
    Meget bra tiltak, flott jobbet! 8) 8) 8)
    Når det gjelder Accuphase og eventuell manglende innspilling: hvor mange timer hadde denne spilleren på "baken"?

    mvh
    FMG
    Bare å lese litt det ;)
    50 timer syns jeg så i posten til gut.

    /jan
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.570
    Antall liker
    27.614
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Hei Gut_Man, dette var et kjempetiltak!
    En stor takk til Jæren og Omland Lydlaug. Undertegnede vet jo hvor mye arbeid det er å gjennomføre noe slikt.
    Mhp nivåtilpasning, er jeg virkelig litt usikker på hvor mye det har å si. For meg virker det som om selve vurderingen av lyden var såpass entydig at dB- måler og sinustoner er relativt unødvendig.
    Hvis noen vil ha blindtesting og nivåtilpasning +/- 0.1 dB, får de til h.... teste sjæl.
    mvh
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Man leser enkelte erfaringer folk har gjort ved å sammenlikne med matchede nivåer, og leter etter flere slike. Det må man vel få lov til, for h....?
     
    P

    Parelius

    Gjest
    Valentino skrev:
    Man leser enkelte erfaringer folk har gjort ved å sammenlikne med matchede nivåer, og leter etter flere slike. Det må man vel få lov til, for h....?
    Skal du ta glæden ut av forskjellene også nå, Valentino! ;)

    Er nok enig i det du sier, men på den andre siden så er jo lyrikken i hobbyen vår viktig (ingen ironie her). Så gjør vi våre sammenlinkninger i sosiale settinger med et glass malt (som syntes fraværende på bildene) og koser oss. Deretter gir vi en liten stemningsrapport fra våre opplevelser med lyden. Nuvel, det er i det minste slik jeg fungerer. Så får en ta det for det det er. Det gjør i det minste jeg, og jeg håper for guds skyld at folk leser det lille jeg skriver om lytteinntrykk på den samme måten. For Fidelity gjelder (alvorlig talt nå) andre kriterier. Det betyr ikke at vi i vår lyrikk er uetterrettelige, men vi befinner oss innen en dimensjon hvor feilkildene er mange.

    Så personlig; jeg tar det for det det er, men aldri livet om jeg ville vært uten slike rapporter. Men var det konsensus om at VPI/Dyna var overlegen?

    Takker for fin tråd!
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Jeg ønsker ikke å frarøve noen gleden ved forskjellene; Noen legger hodet i venstre hånd og noen i høyre, og vakre er de okke som.

    Jeg setter stor pris på disse rapportene. At det skulle være slike skriveføre mennester i min fødeby. Det må være sjøluften, som også gjør de beste malter gudommelige.
     

    Flageborg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2005
    Innlegg
    6.595
    Antall liker
    3.131
    Torget vurderinger
    0
    Valentino skrev:
    sammenlikne med matchede nivåer...........
    er så viktig - og avgjørende - at "tester" ikke bør utføres uten at man sørger for "level matching"

    Ellers er det herlig å lese om - og se bilder fra seansen deres - kjør på!
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Man kan da alltids legge ut noen flere bilder ;)

    Vi må jo ikke glemme at den eminente VPI TNT, og DV Pu var med på seansen den også ;D
     

    Vedlegg

    P

    Parelius

    Gjest
    Der ja! Herlig. Fy faen den er stor den spilleren! Hva med malten?

    Den Dynaen er bare et eneste stort erotikum å se på, og når lyden hensetter en i det samme, så må en vel nesten kunne si seg litt fornøyd.

    Men altså; hva var de andres mening om sort gull vs. sølvaktig plast den kvelden?
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Parelius skrev:
    Der ja! Herlig. Fy faen den er stor den spilleren! Hva med malten?

    Den Dynaen er bare et eneste stort erotikum å se på, og når lyden hensetter en i det samme, så må en vel nesten kunne si seg litt fornøyd.

    Men altså; hva var de andres mening om sort gull vs. sølvaktig plast den kvelden?
    Vinyl rocket helt klart denne kvelden IMO ;)
    Og det er meget forståelig at "sort gull" foretrekkes i de fleste tilfeller der i gården.
    Nå skal ikke jeg ta munne for full, og si at jeg har hørt uovervettes mange vinylrigger i "spitzenklasse", men jeg har da hørt noen ;) VPI TNT, og Dynaen spiller med en selvfølgelighet, og autoritet, som jeg ALDRI før har hørt ;) og som ligger i en helt annen divisjon enn de fleste digital rigger jeg har vært borti.

    Når det kommer til de digitale kandidatene, så må det sies at de alle er representanter på digitalrigger helt i toppsjiktet, og at både klangsignatur, og spillemåte var svært forskjellige på alle kandidatene. Forskjellene mellom rør og SS, var faktisk av en slik art at man kunne plukket dem ut i en (nå skal jeg si et populært ord) blindtest uten problemer. Nivåmatching eller ikke!

    Morro var det helt klart ;)

    Når det kommer til Malten, så var dessverre jeg på vakt. De andres årsaker for å ikke nyte noe Malt av første klasse kjenner jeg ikke til ;)

    Et bilde til :)

    Hugh End!
     

    Vedlegg

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.428
    Antall liker
    25.882
    Torget vurderinger
    24
    Fabelaktig tiltak gutter, virkelig flott. Du skriver forståelig og grundig gut_man, aldeles utmerket. Moro å lese og matnyttig. Slikt liker vi. Mange takk.

    Litt av noen rigger dere har for hånden. Og igjen, et utsøkt oppsett verten har.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Parelius skrev:
    Der ja! Herlig. Fy faen den er stor den spilleren! Hva med malten?

    Den Dynaen er bare et eneste stort erotikum å se på, og når lyden hensetter en i det samme, så må en vel nesten kunne si seg litt fornøyd.

    Men altså; hva var de andres mening om sort gull vs. sølvaktig plast den kvelden?
    Dynaen er et vakkert skue ja. VPI TNT er faen så svær, og sammen lager de lyd som er himmelsk vakker ;) Nå skal jeg ikke frata de andre deltakerne muligheten for å uttale seg, men i tilfelle de ikke gjør (har registrert FallenA sin uttalelse), oppfattet jeg at det var konsensus om vinylriggens fortreffelighet. Jeg registrerrte Shadow's glis når perkusjonen på Garbarek plata bretter seg ut i lag på lag, med en dynamisk kontrast som er uovertruffen IMO. Både han og doktoren (la oss kalle ham det, siden han er ikke aktiv på sentralen, og dermed ikke har et alias) var klare på resultatet i etterkant. Doktoren uttalte at det er noe herlig avslappende med vinyl. At skuldrene senker seg på en måte, og lyttetretthet blir et ikke tema. Håper jo at flere kommenterer sine inntrykk selv mht. forskjeller på cd kontra vinyl!

    Når det gjelder den vitenskapelige holdbarheten på vår sammenligning, tror jeg at man som Parelius sier; skal ta det for det det er! Dette skal være morro, og denne sammenligningen ble foretatt for morro skyld. Vi har ikke teknisk eller vitenskapelig bakgrunn nok til å foreta etterprøvbare, dobbeltkontrollerte, randomiserte multisenter studier for å bevise det vi hører. Så folkens, senk skuldrene, gi oss gjerne tips til hvordan vi kan bli bedre på metodikk (for all del) for vi er ikke hårsåre! Dette er, og skal være morro og nytelse ;)

    Som en liten off topic opplysning, kan jeg fortelle at jeg fikk ringt PM Audio i går, og klaget min arme nød for mine to kabelsett som gikk fløyten under testen. En svakhet i gummi avlastningen på Furutech XLR kontakten hadde sprukket og førte til at en lodding slapp, mens den andre kabelen terminert med Neutrik rca knakk i pluss pinnen som går inn i hullet i chassis kontakten i effektforsterkeren. Resultatet av dette var at det nå står en brukken pinne bom fast i utgangsterminalen. Jeg regner med at den må skrues ut og loddes av for å få ut pinnen.

    Paul var forståelsen selv, og ga meg en god deal på innbytte av begge kablene til lenger kabler. Han tilbydde seg å hjelpe meg med å få ut den faststittende pinnen i rca chassis kontakten! Jeg benyttet også anledningen til å bestille balanserte kabler til å ha mellom effekt og pre. FallenA har hatt meget gode resultater med dette på sitt EAR sett! Paul spurte om jeg tok utfordringen med å teste gull kontra rhodium legering i xlr kontaktene. Klart jeg gjør! Jeg er ytterst skeptisk til om det er hørbare forskjeller, men jeg prøver gjerne jeg! Inntrykk vil selvsagt formidles, selv om jeg frykter konsekvensene om det mot formodning skulle vise seg å være forskjell på gull/rhodium kontakter.... Vil igjen få ytre min tilfredshet med PM Audio sin service! Nytt kabelsett lages til meg i helgen, og sendes på tirsdag. Og da har jeg bestilt 1.5 meter sett, så jeg ikke skal risikere mer trøbbel. For det skal ikke stikkes under en stol at etter at jeg foretok ommøblering da VPI'en kom i hus, har blitt noe langt mellom komponentene, og 1 meter settene mine, har holdt med knapp margin. Greit å få litt mer "armslag"! Jeg har også bedyret at jeg kommer til å trekke racket lenger ut fra veggen ved første anledning. Sånn at det blir enklere å komme til på baksiden av komponentene. Nå fomles det mye i blinde.. Summa sumarum kommer det kanskje noe positivt ut av uhellet mitt :)
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Flotte bilder,masse godis :)
    Artig å lese det her gutter.Ikke noe dill dall.
    Imponert over hva dere klarte å samle under ett tak.
    Regner med og håper at det her vil bli gjentatt ?

    Igjen,flotte bilder og veldig bra skrevet FA/gut :D

    /jan
     
    R

    Rojoh

    Gjest
    Kjempeflott reportasje. :) Eneste minus er at man (jeg) plutselig får forferdelig lyst til å kjøpe platespiller og tilhørende vinyl... ;D Fortsett med å knipse bilder og å skrive.

    Mvh. Johan
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Flere her som fikk lyst på vinyl etter denne reportasjen ja :D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn