Resultater 1 til 12 av 12
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2020
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tips til hodetelefonforsterker ønskes

  Hei!

  Jeg har ikke all verdens erfaring med hifi-utstyr. Jeg har hatt noe enkelt utstyr fra studietiden stående over mange år, men har de siste årene "oppgradert" slik at min gamle Rega Planar 3 nå er kombinert med et par Klipsch R-15PM og en Pro-ject Phonobox. Dette har resultert i at LP-samlingen har kommet vesentlig mer i bruk, og jeg har derfor vurdert hvorvidt jeg skal ta sikte på å oppgradere anlegget ytterligere siden erfaringen har vært så god så langt.

  Ut fra en vurdering av både kostnad, hvilke føringer som allerede er gitt i rommet utstyret brukes i og den praktiske bruken når det er små barn i huset har jeg imidlertid kommet til at det blir "most bang for the buck" hvis jeg legger penger i en hodetelefonforsterker og et par hodetelefoner. Pr. i dag har jeg et par Soundcheck fra Jensen, og tanken min har vært å først skaffe en god hodetelefonforsterker, for på sikt å oppgradere med et nytt sett hodetelefoner.

  Budsjett er i utgangspunktet 8000,- for disse to enhetene totalt. For min del er det ikke bare mulig, men gjerne ønskelig å kjøpe i alle fall forsterkeren brukt. I utgangspunktet kommer anlegget til å bli brukt til å spille vinyl, men om forsterkeren også har en DAC så er det et pluss fordi det gir muligheter på sikt. DAC er imidlertid ikke et krav. Musikken er i hovedsak rock eller pop.

  I utgangspunktet har jeg notert meg at Burson HA-160D virker å være et interessant alternativ, i og med at den virker å ha evnen til å spille bra med det meste av hodetelefoner. Så har jeg også notert meg at på brukmarkedet lokalt vil det være mulig å få tak på så forskjellige ting som Rega ear (som kanskje vil passe bra med min platespiller), Heed Canamp II, og Marantz HD-DAC1. Jeg har imidlertid ikke noen spesielle preferanser her, men er åpen for alle gode forslag og håper noen kan bidra med tips eller vurderinger her.

  På forhånd takk for hjelpen!

 2. #2
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,764
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  5
  Det er mye å velge mellom. Du kan f.eks sjekke ut Violectric HPV200. Mye omtaler og reviews på nett. Kan oppgraderes m/DAC. Dukker opp på bruktmarkedet fra tid til annen.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 3. #3
  Hifi Freak Destiny's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  2,223
  Tagget i
  0 Innlegg
  Schiit asgaard 3 !!!

  Destiny :-)
  Denon AVR-X 3300W - Marantz SA 15 S2 LE - Rega P3 - Graham Slee Era V/PSU1-Dynaudio Exite X 34 -Linn Phonokabel- QED signature - Chord Oddesey 2.-- Audioquest Nghtowll - Beyerdynamic DT 1770 Pro - Schiit asgaard 2 .

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2010
  Innlegg
  132
  Tagget i
  0 Innlegg
  Schiit Magni 3 gir mye lyd for penga til godt under 2000
  Da kan du kjøpe flere par med hodetelefoner og prøve deg frem litt
  Nyter musikken

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Sør-Helgeland
  Innlegg
  442
  Tagget i
  0 Innlegg
  Phono-Box har bare en analog utgang, ønsker du å koble på både høyttalere og hodetelefonforsterker, må sistnevnte ha Line-Out, som du så kobler til høyttalere. De to Schiit forsterkerne har 'bare' Pre-Out. Går du for kombinert DAC/hodetlf.forsterker, får du tilsvarende problemstilling, uten analog utgang får du ikke koblet til høyttalere, og får bare nyttet DAC-delen til hodetelefonbruk.

 6. #6
  Hifi Freak MarkusH's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Toten/Lillehammer
  Innlegg
  1,373
  Tagget i
  3 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Jeg er/Har vært på jakt etter hodetelefonamp/dac og hodetelefoner i det siste og har funnet ut at det ble mye vanskeligere å finne noe jeg kan være fornøyd med, enn det jeg trodde. Det er mange valgmuligheter og mitt beste tips, som alltid er at du må finne ut hvilke type lyd du ønsker. Er det varmt, er det kalt, eller kanskje nøytralt? Lufighet og oppløsning som er mest viktig, eller er det bass og følelsen av trykk i midbass? Jeg hviler et sted midt i mellom, men jeg kjøper dog produkter jeg tror vil føre meg i den retningen jeg ønsker. Det kan såklart bli noen bomkjøp av slikt, men poenget mitt er at det er viktig å vite hva du vil ha før du kjøper noe og det beste tipset til å finne ut hva du vil ha er å lytte til mange forskjellige kombinasjoner av både hodetelefoner og amper/dacer. Det dyreste og beste er ikke det beste for alle.

 7. #7
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,785
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  2
  Ofo: Rega Ear er et inspirert valg der. Kombiner gjerne så høyt opp i Focal-hierarkiet som mulig, men tar du inn et par Listen Professional til den vil du ikke bare ha et sett knallfine klokker laget for profesjonelt bruk, men også nok igjen til å oppgradere resten av systemet på andre steder.. For eksempel bytte Pro-Ject med Rega. Vil du fortsette Rega/Klipsch der også, prøv Klipsch Heritage

  PS: Den Burson-saken er en mer enn habil linjepre også. Sammen med et par Timekeepers utgjør den et utrolig kult forsterkersett til for eksempel PMC og Klipsch...Søte , men "slemme", de..
  Siste redigert av Auditor; 16.01.2020 kl. 05:27.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  380
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kan pådet varmeste anbefale SPL Phonitor Mini. Spiller luftig og åpent og med ett formidabelt trykk når det kreves, vanvittig headroom og overskudd. Driver AKG701 og 371 så det spruter :-)
  Kuzma Stabi, Wheaton Triplanar MkIII, Benz Ebony LP, Linn Linto, Copland CD288 XO-clock, CarySLP308, Mcintosh MC2102, AKG701Ref, IMF RSPM MKVII,Infinite Resolution, Isotech minisub

 9. #9
  Hifi Freak Destiny's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  2,223
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sennheiser hd 650 og shiit asgaard 2 er en super kombo ! Beyetdynamic dt 1770 pro og audioquest nightowl fungerer også suverent med asgaard 2.

  Destiny :-)
  Denon AVR-X 3300W - Marantz SA 15 S2 LE - Rega P3 - Graham Slee Era V/PSU1-Dynaudio Exite X 34 -Linn Phonokabel- QED signature - Chord Oddesey 2.-- Audioquest Nghtowll - Beyerdynamic DT 1770 Pro - Schiit asgaard 2 .

 10. #10
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,723
  Tagget i
  12 Innlegg
  S.M.S.L M500 er en strålende DAC og hodetelefonforsterker.

  -BB-
  KINKI STUDIO EX-M1 | Dared Saturn KT150 SET | Henry DAC | KINKI STUDIO DAC-1 | HifiMe DAC | Ifi Nano iUSB 3.0 | Harbeth C7ES3 | Harbeth SHL5 Anniversary | Tannoy Kensington GR | Mac Mini | Parks Audio Puffin | Rega RP8 | Whest Audio riia| Hana SL PU | VPI ScoutMaster | Transfiguration Aria PU | Soundsmith MCP2 MK2 riia | Cyrus 8vs2 | Cyrus CDi | Sony WH-1000XM2 | Sennheiser M2 | Audeze EL8.

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Sør-Helgeland
  Innlegg
  442
  Tagget i
  0 Innlegg
  ^ M500 er uten analoge innganger, så ingen måte å koble på platespiller/riaa

 12. #12
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2020
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for mange ulike og gode innspill. Jeg ser noen anbefaler ting de selv har, mens andre har mindre produktspsifikke, men likevel nyttige tips! Pro-ject'en er absolutt aktuell for oppgradring på litt sikt. Fortsett gjerne med flere innspil. Det haddde vært kjekt om det kom også med noen vurderinger av de modellene jeg nevner, også opp mot hverandre.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed