Stax ST-009S - ingen ulemper/minus?

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.781
Antall liker
5.431
Sted
Holmestrand
Sitter og leser L&Bs panegyriske omtale av nevnte hodetelefon. Den er angivelig bedre enn nesten hva som helst ellers som finnes.
Og den har ikke noen minus!
Ikke en gang en prislapp på 45.000 er verdt å nevne.
Heller ikke at du må benytte T8000 (også fra Stax) til 50.000 for i det hele tatt å få lyd i den er et minus.

Misforstå meg rett. Jeg er Stax-entusiast, og spiller fortsatt på mine gamle SR-Lambda.

De er store og klumpete, men oppleves lette på. De spiller for hele lokalet, og må ha en dedikert boks for å fungere.

Bra lyd, ja jøss!! Minus/ulemper? Joda, de finnes.

På samme måte tror jeg helt sikkert at SR-009S også har noen «bakdeler».

Selv vil jeg gjerne nominere prisen. For min (og antagelig mange andres) del er tett på 100.000 for en hodetelefon ikke bare et minus. Det er fullstendig diskvalifiserende.
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
Men er det diskvalifiserende for det markedssegmentet de sikter seg inn på?
Hadde en Rolls Royce kostet det samme som en Volvo hadde nok mistenksomheten bredt om seg og merkebyggingen hadde nok fått seg en smell.
Kompromissløse statement modeller plasseres i denne prisklassen, nærmest uavhengig av kost.
 

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.183
Antall liker
2.648
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
Jeg vet ikke jeg , etter å ha hørt andre topp modeller stax og etter å ha eiet noen staxer oppigjennom , både konden sator pick upper , kullfiber armen og noen hode telefoner er jeg betatt for ever .Jeg husker pro modellen som var en utgave revidert av den merces benz bestillte for " in
car low freqencies noise analyzes "De har etter den tid bar utviklet seg . De var tidlig ute med fets , cccs shunt regulatorer og klA kretsløp .Har jeg hørt noe bedre ? Nei IMO , Det er det mest virkelighets nære en hode telefon gjøre for ett opptak ,,,, eneste ulempen jeg kunne komme på at de har ett ganske høyt lyd nivå på utsiden , og jeg irriterte på meg mang en gang andre familie medlemmer :(
Den andre ulempen er jo nevnt her prisen , topp modellene er best .
Nå er jeg brukbart fornøyd med mine AKG 701 balansert kl A fet drft , men de kan ikke slå stax
sine topp modeller IMO
Nå vet jeg ikke hva du kan få stax for i utlandet , muligens får du dem billigere i utlandet `?
Det virker som det blir 2-3 x dyrere når det kommer til norge .Feks min siste CD drive kostet meg under halvpart hva importør i norge ta , til med inkludert ommbygg til 220v
Det samme gjeder mine siste PU
 

extenso32

Medlem
Ble medlem
03.05.2012
Innlegg
44
Antall liker
18
Det er interessant å lese hva "spritzer" sier. Han konstruer elektrostatiske forsterkere (https://mjolnir-audio.com), og regnes for å være en av de i verden med mest kunnskap om Stax. I en diskusjon om forskjellen mellom 009 og 009S sier han at "the 009S is a clear upgrade as it fixes the skewed tonal balance of the original but it's not perfect. While they fixed that skew it exposes the other issues the 009's had, most prominent the bass suckout and limited bloom".

Generelt fortrekker "spritzer" forgjengeren 007: "To me there is no comparison. The 009's don't sound real to me and while the 009S is an improvement, you can hear a large chunk of the sound just missing so yeah, the 007's walk all over them. Over the last 7 years I've categorized the 009's as the ´hifi´ sound, they initially impress and it might work with some material but push them and...well they crumble."

https://www.head-case.org/forums/topic/786-the-headcase-stax-thread/?do=findComment&comment=799921

(Jeg har selv eid 009, og syntes de var glimrende, men jeg lytter nok ikke så høyt som "spritzer".)
 

Georgb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
22.10.2018
Innlegg
184
Antall liker
574
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
1
Spritzer lener mot varme(re) lydsignaturer, det er godt kjent. Når det er sagt så er det ikke uvanlig blant trente lyttere å poengtere at 009 ikke er låter helt naturlig frekvensmessig, og den er objektivt sett noe lett i bassen selv etter DF target. Dette er jo problemer som kan fikses med EQ, men veldig mange virker til å vegre seg for å bruke EQ.

Jeg avventer faktisk et par 009S for øyeblikket, gleder meg til å høre på dem. Regner med dere hører fra meg hva jeg synes etter hvert :)
 
Topp Bunn