OMVENDT

manpowre

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.07.2015
Innlegg
191
Antall liker
50
Sted
Bergen
Jeg tenkte å lage en litt artig tråd, og det går på omvendt vurdering av utstyret vårt, og her går fantasien bare løpsk.
La meg prøve å forklare.

Jeg har altså Sennheiser Momentum2 med kabel, og disse LCD4, og ungene fikk ett "profesjonelt" headsett i pakken med en mikrofon og opptaksenhet for snart ett år siden (de synger).

Rett som det er synest jeg det er gøy å plugge disse momentum2 til oppsettet mitt hvor jeg normalt lytter med LCD4, altså Yggdrasil dac - V281 amp med disse usb filtrene mine. Det jeg da gjør er at jeg endrer litt på oppsettet, skifter over fra AES input på dac'en til spdif og prøver å høre forskjell, samme med coax. Så dropper jeg ett usb filter, og lytter litt til. Så dropper jeg usb til AES (gustard u12) og kobler rett på USB på dacen (som låter ok med lcd4, men det er stor forskjell i lydbildet med alle de andre modulene i mellom til det bedre). Stort sett hører jeg små forandringer i lyden med Momentum2, men så kobler jeg alt på igjen - og voila så satt lydbildet igjen, samme som med LCD4.

Det neste jeg har prøvd meg på er å bruke ungenes sine kjipa telefoner (som låter crap i forholdt til momentum2), og gjorde samma greien med utstyret, mixet og maxet - guess what ? hører jaggu forskjell der og, men vanskeligere med små justeringer, men gjør jeg store endringer som fra det "verste" til det "beste" i oppsettet så hører jeg jaggu forskjell til det bedre med det beste oppsettet.

Nå i kveld har jeg faktisk bare på gøy lyttet til spotify (gratis versjonen), mot mine hdtracks filer både med LCD4 og momentum2. Selvssagt klarer jeg å høre stor forskjell på musikken med gratis spotify - rett og slett komprimert musikk og det mangler masse detaljer.

Derfor tråden - omvendt vurdering av utstyret våres med andre komponenter enn det vi vanligvis bruker for å evaluere endringer i oppsettet våres for å se hvordan endringer slår ut.

Har du flere gode idéer på flere slike tester med utstyret våres ? det er jo en hobby !
 

oOF

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.01.2015
Innlegg
245
Antall liker
35
Jog koblet CD-spilleren opp mot dac/amp og lyttet til Opeth - Porcelain Heart rett fra CD-spiller og gjennom S/PDIF til dac og amp. Etterpå sammenlignet jeg mot Spotify. Hodetelefonene var Fostex TH-X00 Purpleheart. Det var veldig stor forskjell, som ventet selvfølgelig.
 

manpowre

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.07.2015
Innlegg
191
Antall liker
50
Sted
Bergen
CD/DVD spiller med SPDIF og/eller coax ja.. den tenkte jeg ikke på.. må finne en måte å brenne ut noen cd'er med mine flac filer.. og analog feed til min amp. jeg har jo en gammel dvd spiller liggende :)

kunne vært interessant med spdif siden dac'en styrer klokken med spdif, og ved å spille 16/44 gjennom usb - til dac'en og fore den med spdif på samme måte som en cd spiller, kan man jo faktisk sjekke om lyden blir påvirket av cd spillerens drev/spdif signal.
 
Topp Bunn