Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Erlendb's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  1,385
  Tagget i
  4 Innlegg

  Hifiman edition x - test

  Hifiman Edition X
  Jeg har tidligere skrevet om Hifimans flaggskip HE-1000 som jeg synes kan være magiske, men med en litt tilbakelent spillestil. Utseende til Edition X minner mest om en mindre HE-1000, de er planar dynamiske og der stopper også likhetene. Første gangen jeg så dem demonstrert av Fang Bian ble de presentert som så følsomme at de kunne drives tilfredsstillende av en mobiltelefon. Og det er klart, med nominell impendace på 25ohm og følsomhet på 103dB kan de drives av en eske fyrstikker. De er ganske mye mindre og de bruker heller ikke den samme nano-tynne diafragmaen som HE-1000 er kjent for.
  Alt på Edition X er i tillegg optimalisert for noenlunde portabelt bruk. Jeg syntes dette var en veldig god ide. Det er ikke alle som vil, eller er i stand til å kjøpe knusedyre hodetelefoner og en forsterker som godt kan matche prisen. For det andre vil lettdrevne hodetelefoner gi en veldig god fleksibilitet. Man kan ta dem med seg og spille på stort sett alt med hodetelefon-utgang. Jeg likte også at de kom ut med noen lettdrevne åpne klokker. Hodetelefoner som kan drives av mobilen er stort sett lukkede, av helt åpenbare årsaker. Når man er på farten vil man ikke at andre skal høre hva du spiller, og det er en kjempefordel om de ikke lekker så mye lyd inn. Edition X er følgelig hodetelefoner man koser seg i sofaen med, men som man enkelt kan dra med seg på hytta, uten å måtte ta med seg hele tjernobyl-racket fra stua.

  Hva, hvor hvorfor?
  Men jeg sitter likevel med en følelse av en hodetelefon som ikke helt vet hvor den vil. Er den laget for bruk med portabelt utstyr eller med en forsterker hjemme i godstolen? Man kan ikke brette den på noen måte for å transportere den lettere og det er noe som skurrer litt for meg.

  Når man åpner den flotte eska finner man to kabler. En liten grå kabel på en halvannen meter med 3,5mm minijack som passer til hva det skal være av portabelt utstyr. Jeg liker også at pluggen er bøyd 90-grader så man får mindre slitasje på pluggen. Man finner også en 3meter lang kabel med 6,35mm jack plugg. Kablene er lett utskiftbare virker veldig solide. De er også veldig tøyelige som er ett pluss.

  Utseende og kvalitet

  De ser rett og slett fantastiske ut med farge som reflekteres i lyset så man får alle mulige nyanser. Hodebåndet er av svart falsk lær og alt på klokkene matcher godt. Putene er av falsk lær med deilig plysj på det som treffer ansiktet. Men om man dunker litt i koppene finner man raskt ut at her en metallet skiftet ut med plastikk. Det finnes mange gode grunner til å bruke plastikk, som vekt, demping osv. Men man merker fort forskjellen på god og dårlig plastikk. Edition X -plasten minner mest om dashbordet på en billig bil. Det var også litt slinger i hengslene og jeg hadde en følelse av dårlig kvalitet, som om noe skulle knekke, om hengslene skulle dette ut osv. Dette er ikke en følelse jeg vil ha over ett par med hodetelefoner til i overkant av 20,000 hardt tjente kroner. Putene så veldig bra ut og føles kjempebra. Men de bruker altså kunstig lær og igjen kommer en følelse av at man går glipp av High End opplevelsen. For dette er High End pris og man må kunne forvente kvalitet og levetid på ett slikt produkt.
  De ser hvertfall mye bedre ut enn HE-1000. Jeg kom faktisk over en person som mente HE-1000 så ut som gammal stråleovn. Nok om det. Kvaliteten er bare ikke på nivå med storebroren i det hele tatt.
  Komfort
  Store gode puter og akkurat passe trykk mot ørene. De er veldig behagelige rett og slett. Man kan sitte å nyte musikk i time etter time.

  Lyden

  Rett fra mobilen (iphone 6s) synes jeg det manglet en del dynamikk, det låt greit og man kunne skru dem opp på ett greit volum. En liten portabel hodetelefon-forsterker gjorde for meg en veldig positiv forskjell. Tro meg, disse hodetelefonene låter veldig veldig bra! Bassen har godt med punch og igjen ble jeg imponert over måten Hifiman kan gjengi gitarer så flott. Man hører hver minste detalj i plukking av strenger på en overbevisende måte med nydelige overtoner. De klarer også elektronisk musikk med bravur! Det som slo meg var hvor forskjellige de faktisk er fra HE-1000. Dette er ikke som Sennheiser HD800/HD700 som ligner veldig på hverandre der den siste er det hakket dårligere på omtrent alt. Dette er rett og slett en annen hodetelefon og ikke en strippet HE-1000. De skaper luft, rom og lydbilde på høyde med det beste jeg har hørt kanskje med unntak av Sennheiser HD800 som er i en helt egen liga på det området. Men Edition X er ikke så analytiske. De gjør det gøy å høre musikk. All slags musikk faktisk! Til og med dårlige innspillinger kan være givende med en driv og musikalitet som redder stumpene. Med en dynamikk som først og fremst gjør dem så lekne at det er en fryd. De har rett og slett ikke den samme tilbakelente spillestilen som storebroren.

  Jeg vil si de har en meget nøytral lyd og bassen er ikke så heftig som noen Audeze hodetelefoner kan prestere. Men den er detaljert kan ta i skikkelig når det trengs.
  elv om det låter kanon med en bærbar forsterker vil jeg anbefale dere å prøve dem på en skikkelig dac/forsterkerkombinasjon. Uansett er kilde alfa og omega med lettdrevne hodetelefoner. Jeg vil tro en god dac med utgang for hodetelefoner ville gjort en glimrende jobb.

  Konklusjon
  De er ett tveegget sverd disse hodetelefonene. Det er ikke ofte jeg har tenkt så mye på en anmeldelse som denne. Fordi jeg liker lyden av Edition X. De spiller helt glitrende og lydmessig så er de absolutt verdt pengene tatt konkurrentene i betraktning. De er veldig lette å drive samtidig som man aldri ville tatt åpne hodetelefoner med på toget eller flyet. Så da er det hodetelefoner som er lette å drive til hjemmet eller hytta. For å pakke den digre eska med på ferie er fryktelig tungvindt. Og uten eska er jeg redd den elendige plasten kan knekke. Du trenger ikke blakke deg på en dyr hodetelefon-forsterker og det er jo en god ting. For 20,000 er mye penger for ett par hodetelefoner og man bør kunne forvente bedre byggekvalitet enn dette her. Det føles som om de har spart penger på absolutt alt unntagen kablene.
  Jeg kan jeg ikke gi en god score til Edition X i denne prisklassen, til det er konkurransen for tøff. Selv for halve prisen finner man hodetelefoner med mye bedre byggekvalitet enn dette. For noen som tar spranget og kjøper sin første skikkelig dyre hodetelefon vil kvaliteten være en nedtur. Det er også ett faktum at de som befinner seg i faresonen (les markedet) for å kjøpe så dyre åpne hodetelefoner, de bryr seg ikke om å spille rett fra mobilen. Det finnes skikkelig gode lukkede hodetelefoner som Beyerdynamic T5P, Mrspeakers ether c osv. De vet hvor de vil og hva de skal brukes til. Det gjør dessverre ikke Hifiman Edition X. De unngår karakter 2 på grunn av den gode lyden.

  Bånnbredde 8hz – 50 000hz
  Vekt: 399 gram

  Pris: 20 990,-

  Karakter: 3

  +Nydelig lyd

  -Plastic fantastic

  -Prisen får meg til å grine litt
  Siste redigert av Erlendb; 19.02.2017 kl. 12:42.
  Overentusiastisk Hodetelefonist! Har også en del tradisjonell hifi.

 2. #2
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk, veldig interessant!

  Jeg har ikke hørt denne "førsteutgaven". Men Hifiman har akkurat lansert MK2 av Edition X, som jeg hørte for et par dage siden på Duet i Bergen. I følge innehaver Martin har Hifiman gjort mange forbedringer fra førsteutgaven (blant annet i byggekvaliteten). OG de har satt ned prisen ganske betraktelig, til 14000 hos Duet.

  Det blir ikke noen lang anmeldelse fra meg... men jeg syntes de spilte helt eksepsjonelt! Teller sterkt på knappene for om jeg skal slå til på dem med en gang eller ikke.

 3. #3
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Var visst 15000 forresten: HifiMAN Edition X V2 - Duet Audio
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed