Pioneer SE-Master 1 amp match?

thomassannes

Medlem
Ble medlem
08.08.2014
Innlegg
19
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Hei,
Jeg har nylig fått tak i et par Pioneer SE-Master1 hodetelefoner.
Driver dem per nå med en Meridian Explorer2, men syns det blir litt lite punch i lyden og en smule flatt.
Har akkurat bestilt balansert XLR kabel til hodetelefonene, og var nær ved å bestille Pioneer U-05-s men tenkte jeg skulle sjekke ut mulighetene først.

Jeg tenkte å koble U-05 direkte til en Meridian Sooloos Control 15 med digital coax.
Men kan det være en ide å kanskje heller kjøpe en pure forsterker istedenfor et juletre med masse features?
Ser på Musical Fidelity MX-HPA som koster ca det samme som U-05, og det ser ut som den har balanert XLR utgang uten at jeg har fått bekreftet det.

Hva ville dere gjort? Hører på alt mulig av musikk, men veldig lite rock og metall. Går vel mest i klassisk/akustisk, Kari Bremnes8) og elektronisk.

Har sett for meg noen alternativer:
1. Pioneer U-05-s - koble til Control 15 direkte med digital coax.
2. Musical Fidelity MX-HPA - Bruker Explorer2 som DAC? og koble den til analogutgangen på min Meridian 568.2mm.
3. Andre forslag til SE-Master1?

Kilder jeg har:
Meridian 568.2mm
Meridian Control 15
Mac via explorer2
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
Tor Aamodt har Bryston.
 

Trond_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.08.2004
Innlegg
791
Antall liker
206
Torget vurderinger
19
Auralic Taurus MKII kan også anbefales til SE-Master1 men den har bare 4 pin XLR. Innbiller meg at Bryston låter litt for klinisk men mulig jeg tar feil. Har aldri hørt BHA-1.
 

ardilla

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2009
Innlegg
4.491
Antall liker
1.003
Sted
OSLO
Torget vurderinger
3
Auralic Taurus MKII kan også anbefales til SE-Master1 men den har bare 4 pin XLR. Innbiller meg at Bryston låter litt for klinisk men mulig jeg tar feil. Har aldri hørt BHA-1.
BHA1 låter ikke klinisk med det jeg har hørt den med.
 

Erlendb

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.08.2014
Innlegg
1.443
Antall liker
556
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
1
Med de hodetelefonene bør man tenke mer på kilde/dac enn forsterker som sådan. Schiit Asgaard er en enormt god match! Tenker du fremover og vil ha en forsterker som takler ALT så kjøper du Taurus. Det er en fantastisk forsterker, ingen tvil om det! Kanskje den beste uansett pris under 30k.
 

manpowre

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.07.2015
Innlegg
191
Antall liker
50
Sted
Bergen
Soundgarden i Bergen har endelig fått Pioneer SE Master 1 i lytterommet. Jeg brukte 2 timer i dag og super takk til Soundgarden som brukte tid med meg. Prøvde HD800 sammenlignet med Pioneer sine med både Pioneer sin høretelefon forsterker og sennheiser sin forsterker til høretelefoner.

Når jeg plugget SE1 til sennheiser forsterkeren (samme signalkilde) så ble musikk bildet veldig varmt. Det minnet meg om fjorårets test jeg gjorde med samme forsterker og hd800. Jeg likte ikke HD 800 med sennheiser sin forsterker. Ble for lite engasjement for min del. Men nøytral selvssagt.

Så plugget jeg både HD 800 og SE1 til Pioneer forsterkeren og sammenlignet der, og der var det litt mer Punch i HD800 enn jeg opplevde på Sennheiser forsterkeren. Det skal sies at sangen "Im a Pirate" fra Pirates of Caribbean er veldig avslørende for høretelefoner. Ett mektig lydbilde, og SE1 med Pioneer forsterkeren rotet det litt til når musikkbildet tar av. Men HD800 med Pioneer forsterkeren klarte å spille låten nøytralt. Dette er dog klassisk musikk, så HD800 er nok bedre til klassisk og nøytralt og engasjerende lydbilde.

Nå lytter jeg mye som du Kari Bremnes, blues, ACDC og en del filmmusikk. Til meg passer lydbildet i SE1 veldig bra.

Soundgarden hadde ikke XLR kabel til SE1, mens HD800 hadde XLR kabel. Så det kan være at XLR kabel til SE1 vil sette detaljene i sangen Im a Pirate på plass. Men denne låten er veldig avslørende for de aller fleste HIFI anlegg bare så det er sagt. Mine Sennheiser Momentum med lomme DAC sliter og veldig med den låten.

Pioneer forsterkeren har ikke mulighet for å splitte DA konverter fra forsterker. Altså å bruke annen DA konverter til analoge forsterkeren. Men har mange digitale innganger, og mangler bluetooth eller wifi streaming.

Jeg har ikke hørt Oppo sin forsterker, men den har mange signalkilder blant annet bluetooth mener jeg å lese, så jeg er litt nysgjerrig på Oppo forsterkeren.

Blir spennende å følge med på denne tråden !

takk for at du startet den pga jeg kommer til å investere i SE1 selv med XLR kabel. Spørsmålet er som du hvilken forsterker skal jeg bruke.
 
Topp Bunn