Erfaring med trådløse hodetelefoner med bluetooth og aktiv støykansellering

Hedonism

Fersking
Ble medlem
02.12.2015
Innlegg
4
Antall liker
6
Jeg starte en tråd hos diskusjon.no og tenkte å ta den med over her hvor jeg tenker det kanskje er litt mer interesse for å prate om trådløse hodetelefoner.

Jeg har litt dilla på trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering og har igjennom årene eid og testet en god del. Tenkte å dele litt av mine erfaringer med dem og håper flere kan bidra med innspill, spørsmål o.l. De jeg skriver om her er de jeg brukt nylig som i det siste året. De som orker å lese igjennom alt vil se at jeg er mest opptatt av er selvfølgelig bra lydkvalitet, god aktiv og passiv støykansellering, en bra mikrofon for mobilsamtaler og at headsettet ikke blir for stort til bruk når man er ute og går,

De har vært testet med en blanding av følgende mobiler, laptops og tablets: Macbook Air, Dell et-eller-annet laptop fra jobben, iPad Mini 2, iPhone 6S Plus, Samsung S6 og Sony Xperia Z3. Av musikk lytter jeg til rock, (black) metal, noe pop og en god del "oldies" alá The Beatles, Rolling Stones med flere. Er også storforbruker av lydbøker (Audible o.l.)

Parrot Zik 2.0: Disse bruker jeg mest når jeg vet jeg skal i støyende omgivelser da de har klart best passiv og aktiv støykansellering av bluetooth-headsettene jeg har brukt. Grei lyd etter litt tweaking med equalizeren i mobilappen deres, og da særlig via AAC på iPhone/iPad ettersom de ikke har aptx-støtte. Føler de har litt "ullen" mellomtone innimellom og ikke den beste bassen, men det varierer veldig med musikktype. Det mest negative med dem er batteritiden, med aktiv bluetooth og ANC klarer de rundt 6 timer i snitt og de har rett og slett elendig lyd i passivmodus med kabel. Ikke så dumt kjøp nå som de ligger på ca 2300 kroner, jeg kjøpte dem da de kostet 3500 kr. Mangler multipoint-støtte og jeg har hørt flere som har større hode enn meg klage på at de er for små.

B&O H8: Flott design og bra opplevd byggekvalitet. Lyden er grei men står ikke helt i forhold til veilende pris (rett over 4000 kroner, jeg fikk dem til 2200 kroner på salg). Støykanselleringen gjør en grei jobb for å være on-ear design. Komforten er også bra for å være on-ear design, selv for meg som går med briller. Batteritiden er god nok, opplever rundt 13-14 timers bruk med ANC og bluetooth aktiv og de støtter både aptx og aac. De største ankepunktetene mot dem for min del er svak mikrofon for mobilsamtaler i støyende omgivelser, litt ustabil bluetooth-forbindelse innimellom og en forferdelig irriterende "dunkelyd" i dem for hvert steg man tar når støykanselleringen er aktiv. Fungerer best når man sitter i ro og da virker de mot sin hensikt for mitt vedkommende. Samboeren min har lagt sin elsk på disse og bruker dem daglig på jobben.



Sennheiser Momentum Wireles AE: Flott byggekvalitet, hadde problemer med ustabil bluetooth-forbindelse som ble løst med rev 02 av headsettet som Sennheiser har begynt å selge igjen nå etter de var trukket fra markedet i perioden mai-oktober 2015. Jeg liker lyden i disse svært godt, og da særlig at de også låter bra i passiv modus med kabel. Støykanselleringen gjør en grei jobb for lave frekvenser men de er ikke på Zik 2.0-nivå da den den passive isoleringen i dem er svakere. Kjempebra batteritid (ca 22 timer), multipoint-støtte og de kan kobles direkte til datamskinen med lyd via USB-utgangen som også er et pluss for min del. Negative punkter er manglende aac-støtte og at den aktive støykanselleringen enkelte ganger skaper ulyder i form av vibrasjoner i headsettet. De er sammenleggbare som gjør dem ganske lommevennlig i forhold til størrelsen. Sammen med Zik 2.0'ene så er disse et headsett jeg bruker svært ofte, jeg er såpass fan av dem at jeg kjøpte ett nytt par i fargen ivory med (ca 1000 kroner avslag hos Platekompaniet.no på Black Friday-salg) da jeg tenkte å gi paret jeg har nå til min søster som trenger nytt headsett.



Definitive technology symphony 1: Nok et headsett med flott byggekvalitet, men de blir litt for store for komfortabel bruk når jeg er ute og går. Jevnt over bra lydkvalitet, faktisk en av de beste jeg har opplevd når det gjelder lyd kombinert med bluetooth. Aktiv støykansellering på nivå med Sennheiser sin som er godkjent. ANC'en har også veldig lite "egenlyd" i form av susing når denne er påslått noe de fleste headsettene har i større eller mindre grad. Støtter både aptx og aac og audio via USB. Batteritiden ligger rundt 13-15 timer. Ville vært en av favorittene min om jeg kun skulle brukt dem hjemme eller på kontoret, men jeg vil ha noe som er mer portabelt. Jeg endte opp med å returnere dem på åpent kjøp hos lsound.no.



Turtle Beach i30: Fikk disse til 499 kroner hos Platekompaniet på salg og måtte rett og slett slå til for den prisen. Vil ikke anbefale dem til noen, veldig mye sus fra den aktive støykanselleringen uten at det faktisk fjerner så mye lyd, middelmådig byggekvalitet og lyden var ikke overbevisende. Ikke brukt de nok til å få sjekket ut batteritiden, endte opp med å gi dem bort i gave.




Philips SHB9850: Grei byggekvalitet, og fin pris (1795 kroner på kjøpstidspunktet). Støtter både aac og aptx og jeg syntes lydkvaliteten var bra sett i forhold til prisen. Den aktive støykanselleringen gir en del egenlyd i forhold til suselyd men fjerner også en del støy både i de lavere og høyere frekvensområdene med brukbar passiv isolasjon. Batteritiden virker å ligge rundt 15 timer. Jeg valgte å returnere dem til Expert da de ikke ga meg "wow-følelse"og jeg egentlig har nok headsett fra før som gir meg tilsvarende egenskaper med enten bedre lyd eller støykansellering. f



Plantronics Backbeat Pro: Hadde disse i en uke men valgte å returnere dem på angrefrist. Hovedårsaken var størrelsen, de ble for lite portable for mitt vedkommende. Lydkvaliten var grei nok for prisen. Støykanselleringen gjorde en brukbar jobb på lave frekvenser men ikke veldig imponerende og den passive isolasjonen var middelmådig. Jeg ble aldri overbevist av dette headsettet på grunn av størrelsen, de passet rett og slett ikke så bra på hodet mitt. Men om du vil ha et headsett med grei lyd og brukbar støykansellering, kjempebra battertid og kan leve med størrelsen så er ikke dette det verste valget du kan ta.

Samsung Level Over: Igjen et headsett som ble for stort for meg til å kunne leve med det til daglig bruk til og fra jobb, reising o.l. Jeg var fornøyd med lydkvaliteten, de har bra støykansellering både passivt og aktivt og god batteritid. Mobilsamtaler via bluetooth fungerte svært bra, selv i støyende omgivelser. Alt i alt likte jeg disse veldig godt men jeg endte opp med å returnere dem pga størrelsen og manglende mulighet for å legge dem sammen på noe vis. Det negative var enkelte ulyder fra støykanselleringen i form av "poppe-lyder" når man kjører over humper i bil o.l., dette skjer også innimellom med Sennheiser Momentum'ene og B&O'ene.

Samsung Level On Wireless: Mulig jeg fikk et "mandags-eksemplar" men jeg har aldri hatt et headsett som koster over 1000 kroner som lager så mye knirke- og knakelyder. Grei lydkvalitet, helt grei aktiv støykansellering men ikke særlig overbevisende passiv isolering siden de er en on-ear modell. Har lest og sett noen Youtube-videoer med test av dem og ingen har klaget nevneverdig på byggekvaliteten så jeg velger å tro det var den jeg fikk som ikke var skikkelig skrudd sammen. Batteritiden er også grei på rundt 12 timer med aktiv bluetooth og ANC. Alt i alt finnes det bedre alternativer i prisklassen som Philips SBH9850, Sony MDR-ZX770BN og Plantronics Backbeat Pro.

Denon AH-GC20: Disse lånte jeg i to dager og bestilte mitt eget par fra Hifiklubben forrige uke som kommer i ettermiddag om posten sin sporing er til å stole på. Vil oppdatere tråden med mer erfaring når de er i hende men inntrykket fra da jeg lånte dem er at de har svært lite egenlyd fra den aktive støykanselleringen i form av sus og at de er på nivå med Sennheiser sin. Litt mye bass da jeg lyttet til dem men jeg har sett at Denon har en mobilapp med full EQ så den skal jeg teste ut de kommende dagene.

Sony MDR-ZX770BN: Disse har jeg kun prøvd i en kort periode på under ett døgn og oppsummert var lyden helt grei og støykanselleringen ikke spesielt overbevisende. Ville heller kjøpt Philips SHB9850 når de i skrivende ligger i samme prisleie eller Plantronics Backbeat Pro.

 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Informativt og innholdsrikt - må etterhvert ha meg nye reise-hodetelefoner så da får jeg ta en tur innom denne tråden før et kjøp for å søke inspirasjon (ikke minst få en liten oversikt over hva som finnes..).
 

Hedonism

Fersking
Ble medlem
02.12.2015
Innlegg
4
Antall liker
6
Da har jeg hatt Denon AH-GC20 i bruk i et par dager og disse har virkelig begynt å vokse på meg. De har ikke den kraftigste aktive støykanselleringen ved at de høyere frekvensene (stemmer o.l.) ikke dempes noe særlig (dette har vel så mye med passiv isolasjon å gjøre) men jeg liker virkelig at ANC'en ikke har noe merkbar egenlyd i form av susing eller andre ulyder. Den tar bort lave frekvenser helt greit, jeg har foreløpig kun testet de i bil og en kort busstur men ikke tog eller fly. På kontoret fungerer de fint og de har den mest stabile multipoint-funksjonaliteten jeg har opplevd ved at den veksler sømløst mellom mobilen og laptopen eller iPad'en. Lydkvaliteten er bra med en godt merkbar bass og tydelig mellomtone og diskant. Komforten er høy, jeg har hatt de på i ca 4 timer i strekk og utover litt varme rundt ørene så kunne jeg sikkert brukt de litt mer. Batteritiden virker veldig bra, har ikke ladet de eneste gang siden jeg fikk de for flere dager siden. Normalt ville jeg ha ladet Parrot Zik 2.0'ene mine minst to-tre++ ganger i samme tidsrom. Det største ankepunktet mot dem er en svak mikrofon ved mobilsamtaler i støyende omgivelser, det kom litt klager på at jeg var vond å høre når det var vind utendørs eller jeg var i bilen.

Jeg vurderer å beholde disse nå som jeg fikk de til rett under 2000 kroner hos Hifiklubben, de er rett og slett ganske komplette i å levere brukbar ANC, fin lydkvalitet og god byggekvalitet med støtte for både aptx og aac og god multipointstøtte.

IMG_5515.jpg
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Takk for fin briefing :) Mine Sony'er har på en måte tatt kvelden - dvs de er på "sykehus" fordi de sluttet å spise (vil ikke lade).
Skal teste de Denon'ene da jeg generelt sett liker Denon sin lydsignatur.
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Kjøpte meg et par av Denon i dag og out of the box er lyden svært fin på Bluetooth med eller uten ANC.
Har testet med Tidal Hifi, Spotify og Apple Music&itunes match låter.
Men med kabel (som medfølger) er lyden veldig basstung og innestengt, men (pussig nok) ganske ok med ANC aktivert (dette er vel en av få headset hvor man kan ha ANC aktivert når kabel er tilkoblet).

Har trådstarter opplevd det samme?

Komforten er veldig bra, bedre enn Sennheiser Momentum Wireless, IMO, og både passiv og aktiv støydemping er veldig bra.
 

Hedonism

Fersking
Ble medlem
02.12.2015
Innlegg
4
Antall liker
6
Kjøpte meg et par av Denon i dag og out of the box er lyden svært fin på Bluetooth med eller uten ANC.
Har testet med Tidal Hifi, Spotify og Apple Music&itunes match låter.
Men med kabel (som medfølger) er lyden veldig basstung og innestengt, men (pussig nok) ganske ok med ANC aktivert (dette er vel en av få headset hvor man kan ha ANC aktivert når kabel er tilkoblet).

Har trådstarter opplevd det samme?

Komforten er veldig bra, bedre enn Sennheiser Momentum Wireless, IMO, og både passiv og aktiv støydemping er veldig bra.
Flott å høre at du totalt har fått et bra førsteinntrykk.

Jeg har faktisk brukt det med ANC aktivt stort sett hele tiden siden jeg fikk det for noen dager siden og ja, når jeg tester det uten ANC aktiv med kabel nå mens jeg skriver dette svaret så føler jeg faktisk at lyden blir mindre "behagelig" på et vis, lignende det du beskriver. Mer innstengt på en måte. Det er ikke like gale som Parrot Zik 2.0 som er noe av det verste jeg har hørt med kabel uten ANC aktiv men samtidig ikke like bra som Sennheiser Momentum Wireless AE med kabel i passiv modus.

Jeg hentet et par Sennheiser Momentum Wireless AE i ivory-farge i dag siden jeg skal gi bort de sorte jeg har fra før, jeg må innrømme at jeg syntes det er et av de peneste headsettene av alle jeg eier og har prøvd. Det er bare noe med designen som tiltaler meg uten at jeg kan gi noe nærmere forklaring på hva det er. Men det var nå en digresjon fra det du spurte om :)

IMG_5527.jpg
 

Erlendb

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.08.2014
Innlegg
1.443
Antall liker
556
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
1
At de er pene er det ingen tvil om. Momentum har ett fantastisk enkelt og pent design.
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
Takk for omfattende omtaler. Jeg har bare hørt og eid Momentum og Symphony 1. Den ene er solgt. Jeg beholdt Lexusen.
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Jeg har faktisk brukt det med ANC aktivt stort sett hele tiden siden jeg fikk det for noen dager siden og ja, når jeg tester det uten ANC aktiv med kabel nå mens jeg skriver dette svaret så føler jeg faktisk at lyden blir mindre "behagelig" på et vis, lignende det du beskriver. Mer innstengt på en måte.
Jeg vil gå så langt som å si at Denon sine klokker, tilkoblet med kabel, er ubrukelige uten ANC aktivert.
Var innom HFK i dag for å sjekke om det kan ha vært feil på mine, så vi testet et par andre Denon - med og uten head-fi amp.
Saken er den samme; lyden med kabel uten ANC er svært ubehagelig og helt ubrukelig. Det var også den HFK ansatte helt enig i.
Kan det skyldes selve kabelen? Men hvorfor blir da lyden "grei nok" med ANC aktivert?

På Bluetooth er lyden uten ANC helt fin.

Nå er ikke dette med kabeltilkobling et stort problem i det daglige siden batteritiden er god og lademulighet alltid er innenfor rekkevidde.
På lenge reiser vil jeg sørge for å ha med nødlader.
 

Hedonism

Fersking
Ble medlem
02.12.2015
Innlegg
4
Antall liker
6
Kan det skyldes selve kabelen? Men hvorfor blir da lyden "grei nok" med ANC aktivert?

.
Det jeg tror kan være årsaken er at de er noe tungdrevne og når man aktiverer ANC så fungerer det som en enkel variant av en hodetelefonforsterker. Hører på litt akustisk musikk nå via kabel uten ANC og lyden er veldig hul, mens den som du sier med ANC aktiv så blir den grei nok. De hørtes fortsatt en del bedre ut enn for eksempel Parrot Zik 2.0'ene i passiv modus (med og uten ANC aktiv på dem), som ikke sier lite om hvor dårlige Parrot'ene er i passiv modus.

Sennheiser Momentum Wireless AE hørtes veldig bra ut i passiv modus med kabel, de er ganske like de vanlige Momentum'ene i lydbildet og er ganske lettdrevne. Jeg er likevel mer glad i lyden fra Denon-headsettet fordi det er litt mer punch i bassen, mens Sennheiser har noe mer klar mellomtone og diskant.
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Kan det skyldes selve kabelen? Men hvorfor blir da lyden "grei nok" med ANC aktivert?

.
Det jeg tror kan være årsaken er at de er noe tungdrevne og når man aktiverer ANC så fungerer det som en enkel variant av en hodetelefonforsterker. Hører på litt akustisk musikk nå via kabel uten ANC og lyden er veldig hul, mens den som du sier med ANC aktiv så blir den grei nok. De hørtes fortsatt en del bedre ut enn for eksempel Parrot Zik 2.0'ene i passiv modus (med og uten ANC aktiv på dem), som ikke sier lite om hvor dårlige Parrot'ene er i passiv modus.
Nja - jeg har også testet med separat head-fi amp, men dessverre er resultatet like dårlig.
Skulle gjerne testet med en god kabel med tjukkere ledere, men finner ingen med smal nok plugg som passer inn i klokkene. selve mini-jack'en passer, men kommer ikke langt nok inn i klokkene til å få kontakt.

Denon sin tilhørende app med EQ hjelper litt, dvs ganske mye på kablet uten ANC. Da kan man tilpasse så det ihvertfall ikke er direkte ubehagelig å høre på.
Men dessverre så er det kun lokalt lagret musikk på telefonen den kan spille av, ikke fra Tidal eller Spotify.
Ei heller musikk man har i iTunes match eller i iCloud lar seg avspille pga DRM restriksjoner. Synd.

Audyssey appen har jeg ikke testet med disse klokkene siden de ikke har lagt høretelefonene inn i sin database. Der kan man nemlig også bruke Spotify som kilde. En fiffig app, den Audyssey :)

edit: valgte Denon AH-MM300 på Audyssey appen, tweaket diskanten til maks, og bass nesten til 0. Da ble det faktisk ganske greit (kabel, uten ANC).
 
Sist redigert:

Bent

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.10.2008
Innlegg
2.737
Antall liker
613
Sted
Nordhordland
Skaffet meg et par Sennheiser Momentum Wireless AE i forrige uke og må si jeg er mektig imponert. Veldig behagelig lyd, fantastisk komfort og veldig bra batteritid.
Har aldri hatt trådløse hodetelefoner tidligere og det har egentlig alltid plagd meg med ledning som irriterer når man er i farten, men nå er jeg nesten ingen plass ut av huset uten musikk/podcaster eller lydbok på øret. Kjempekjøp for min del, og så er de nå ganske pen og se på også
:)
 

jan_eriks

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.02.2006
Innlegg
433
Antall liker
116
Fikk etpar Bose qc 25 til jul men har ikke sprette de opp ennå. Er litt i tvil om lydkvaliteten på de. Har Shure E 535 men de slipper inn litt mye lyd på flyreiser OL og selvom lydkvaliteten på de er bra blir de ødelagt av kringlyd . Skal jeg prøve noen andre eller bytte de kanskje?
 

fordfiesta

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.03.2008
Innlegg
148
Antall liker
22
Kjøpte meg et par av Denon i dag og out of the box er lyden svært fin på Bluetooth med eller uten ANC.
Har testet med Tidal Hifi, Spotify og Apple Music&itunes match låter.
Men med kabel (som medfølger) er lyden veldig basstung og innestengt, men (pussig nok) ganske ok med ANC aktivert (dette er vel en av få headset hvor man kan ha ANC aktivert når kabel er tilkoblet).

Har trådstarter opplevd det samme?

Komforten er veldig bra, bedre enn Sennheiser Momentum Wireless, IMO, og både passiv og aktiv støydemping er veldig bra.
Jeg var på jakt etter Momentum wireless men fant de ikke i fysisk butikk derfor kjøpte jeg Denon sine, har ikke prøvd de enda, men gleder meg til å få testet de.
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Ja, de er tunet slik (basstunge). Om du føler det blir for mye så kan du justere EQ med Denons app (gjelder kun musikk som ligger på telefonen).
Evt at du bruker Audyssey sin app som også fungerer på Spotify musikk (se min tidligere post).
 

fordfiesta

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.03.2008
Innlegg
148
Antall liker
22
Blei plutselig hyling/hiss/during i hodetelefonene mens jeg hørte musikk, merkelig, sangen spilte på iphone men kun during i hodetelefonene.
Kan det være lite strøm? mener at der burde være 30% -59% strøm igjen.
Lader de opp nå, så får jeg teste igjen.

Det var ikkje tomt for strøm hvertfall, sjekka det nå.
 
Sist redigert:

iMystic

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.03.2014
Innlegg
608
Antall liker
78
Torget vurderinger
1
Ang BT/NC hodetelefoner på markedet blir det et enormt kompromiss mhp lydkvalitet i mine ører. Har testet mye, og hadde forhåpning om at Denon GC20 skulle låte akseptabelt, spesielt siden jeg var så fornøyd med mine Denon MM400. Men neida, GC20 er ikke brukbare for musikklytting for meg. Så et forslag til dere andre som sliter med å finne gode nok BT hodetelefoner. Bygg enkelt inn BT i HP du allerede liker. Jeg festet et Auris BT adapter på mine MM400 og det låter fantastisk. Se bildet hvor enkelt integrert det er, Auris festet med borrelås for enkel demontering.
image.jpg
 
Sist redigert:

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Sikkert en grei løsning, men det er vel "bare" BT og ikke ANC.
 

Imagine

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2014
Innlegg
3.656
Antall liker
859
Sted
osøyro
Har selv et par jbl earburd sport og di kostet meg nesten 1500 kr , disse har Bluetooth og har ganske bra lyd i tilegg , men jeg bruker di nesten ikke for bare man putter mobilen i lommen skurer det med en gang , å ha Bluetooth på headseth altså trådløst i tillegg er og blir noe drit. Bruker di på iphone 6+.

Imagine
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.545
Antall liker
784
Jeg opplever aldri dropouts eller "skurring" mellom Denon klokkene og iPhone (5S). Telefonen ligger da i jakkelomma eller i treningsbuksa.
På mine Sony'er opplevde jeg noe dropouts på samme sted i byen da jeg gikk forbi, hver dag, samme sted! Det var vel forstyrrelser (interferens?) fra basestasjon for mobil eller lignende.
 

iMystic

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.03.2014
Innlegg
608
Antall liker
78
Torget vurderinger
1
Sikkert en grei løsning, men det er vel "bare" BT og ikke ANC.
Det har du helt rett i. Men for meg er det ingen ANC løsning som funker bra nok mhp lydkvalitet. For mye av audiosignalene filtreres bort pga ANC, og generelt dårlig lyd blir dermed resultatet. For meg er da passiv støydemping sammen med HP som har god lydkvalitet eneste brukbare alternativ der det er mye støy. Tror ganske mange andre enn meg vil komme til tilsvarende konklusjon om man sammenligner ANC vs god passiv demping. Men er din prioritet støydemping/lydkvalitet ca 90/10 eller 80/20 så må man nok gå for ANC.
 
Sist redigert:

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
Nei, har ikke testet de, men stiller store spørsmålstegn ved validiteten av denne testen ift egne oppfatninger av lydkvalitet. Jeg tenker spesielt på bedømningen av Sennheiser IE800 og Shure SE846 som jeg opplevde temmelig forskjellige og ikke av samme kaliber. Rent subjektivt selvfølgelig.
 
Topp Bunn