Resultater 1 til 17 av 17
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  26
  Tagget i
  0 Innlegg

  Pendlerhodetelefoner

  Jeg flytter på nyåret og vil få en halv times t-bane tur til og fra jobb. Her ser jeg for meg en gylden mulighet til å få hørt på litt god musikk, og ønsker å handle inn et par nye hodetelefoner. Jeg har en del krav til disse, og håper dere der ute kan komme med forslag til gode kandidater.

  Hjemme har jeg Sennheiser HD800 (+HDVD800), samt Beyerdynamic DT 770. Disse er jeg veldig fornøyde med. Tidligere har jeg hatt Sennheiser Momentum. Disse likte jeg ikke da de var ubehagelige å ha på hodet etter en kort stund. Har også hatt Dr. Dre's Beats Solo HD, men jeg likte ikke den altfor overdrevne bassen. Har også hatt Grado SR60i som var helt ok, men åpne klokker passer ikke på banen.

  Nå ønsker jeg:
  1. Ikke for store klokker (DT770'ene er for store syns jeg).
  2. Lukkede klokker slik at jeg ikke plager folk
  3. Enkle nok å drive med en iPhone 5s
  4. Til ca 3000,- - 3500,-

  Har dere noen forslag på gode hodetelefoner som kan underholde meg til og fra jobb (og ellers)?

  :-)

 2. #2
  Hifi Freak Bartesam's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2002
  Sted
  Hus
  Innlegg
  8,498
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bruker Focal Spirit One til halve prisen av dette
  Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

 3. #3
  Hifi Freak soundscape's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Akershus syd
  Innlegg
  4,468
  Tagget i
  7 Innlegg
  Kjøpte et par Bose QC 25 til datteren min nå, jeg har ikke hørt de enda , men hvis støydemping er en faktor er de visstnok markedsleder.
  Det var grunnen til at hun ønsket seg dem. Finnes mange tester av de , og de ligger oppunder 2500,- i pris.

 4. #4
  sorgenfri
  Guest
  Årets NC hodetelefoner

  Audio Technica ATH-ANC7b
  En forretningsmanns beste venn
  Pris: 1.700 kr.
  Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.
  Hodetelefonene sitter deilig på hodet uten altfor mye trykk takket være den myke bøyelige bøylen. Øreklokkene er relativt små, så hvis man har store ører er det mulig at de trykker på og ikke sitter så tett som de burde. Ledningen kan ikke fjernes, så om man bare vil benytte dem for å få det stille er den dessverre litt i veien. Derimot er det lett å finne knappen for å slå på støydempingen slik at man ikke må ta de av og famle.
  Støydempingen fungerer helt utmerket for de frekvenser man normalt sett vil dempe, altså suset fra flyet og irriterende motorlyd. Hyggelig nok introduserer hodetelefonene ikke noe påtagelig eget lydbilde med støydempingen på. Derimot blir lyden litt hvassere når den aktiveres. Lyden er balansert og har en tiltalende varm og fyldig klang. Diskanten er presis, mellomregisteret rent og åpent, og bassen er potent uten å bli overdreven. Derimot er hodetelefonene tungdrevne og man kan ikke spille overdrevet høyt.
  Audio Technicals hodetelefoner er direkte konkurrenter til Bose klassiske Quiet Comfort. Det er hodetelefoner for businessmannen som vil ha noe diskret og praktisk uten en masse problemer. De sitter bekvemt på hodet og er lette å bruke. Man får med de adaptere man trenger, men bærevesken tar plass da hodetelefonene ikke kan klappes sammen. Lyden er godt balansert og passer bra for dynamisk musikk selv om man ikke kan dra på spesielt høyt. Støydempingen fungerer utmerket og påvirker ikke musikken nevneverdig.

  Navn:   ath.jpg
Visninger: 425
Størrelse: 15.0 Kb

  Her er årets beste hodetelefoner - Lyd og bilde - VG

  Jeg har ikke hørt de, og jeg har Bose q15.. bare for å gi deg alternativer..

 5. #5
  Hifi Freak superhkm's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  1,736
  Tagget i
  1 Innlegg
  Husker ikke typenavnet men en gadgetgeek i kontorfellesskapet har noen grisedyre Bose med aktiv støydemping som jeg fikk prøve.Med dempingen av syntes jeg de var ganske triste, med sånn svulmende bass. Med støydempingen på var de rett og slett ikke til å bruke. Det skjer noe helt feil i øvre frekvenser som er skikkelig plagsomt. Jeg bruker stort sett Shure-propper i 2k kr klassen på bane og fly , men er ingen pendler. Hadde jeg blitt det hadde jeg tatt mine Stax sr-002 tror jeg, men de lekker kanskje litt for mye inn...
  pondering the significance of short-person behavior

 6. #6
  sorgenfri
  Guest
  Her tror jeg man må ta et valg. Bra støykansellering, eller bra lyd...

  Bose er bra på å kanslellere støy - ingenting annet.. Veldig fasinerende å ha de på når en kjører bil, og en dump i veien får samme virkning som de gamle bærbare cd spillerene..

 7. #7
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  10,046
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har Logitech UE hodetelefoner, dårligere støykansellering enn Bose men bedre lyd og jeg ga under 1000-lappen for de.

 8. #8
  sorgenfri
  Guest
  ^helt enig.

  Formstøpte IEM - er jo også en vei..

 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2005
  Innlegg
  421
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  Her tror jeg man må ta et valg. Bra støykansellering, eller bra lyd...

  Bose er bra på å kanslellere støy - ingenting annet.. Veldig fasinerende å ha de på når en kjører bil, og en dump i veien får samme virkning som de gamle bærbare cd spillerene..
  Tull! Jeg har brukt opp i alle fall 2 sett med "oppjazzet" Bose lyd og blei lei av å bære med meg disse klokkene over alt. Mye plass tar de og gidder du ikke å pakke dem ned kan du like godt dra ned buksa på knærne og skaffe deg caps. Min løsning blei Shure "In ear monitor" propper. Feit lyd, demper bakgrunns støyen med å forsegle ørekanalen med dertil silikon propp - som da gir like mye "ompf" i bassen som de store "Ghetto klokkene". Ikke minst tar de minimalt med plass. Jeg har mange sett med slike propper- ett med formstøpt øreplugg - og du kommer langt med 3500,- (dog ikke custom støpte puter).
  For min del blei det pes å ha de svette klokkene rundt øra når jeg gikk - du blir klam og svett. "Pluggene" er mye mer diskre, man trenger ikke å lure på hvor man skal legge dem og du fryser ikke på øra selv om det er vinter. Verdt å sjekke opp Shure SE535 Earphones w/detachable cable - - Benum - The Sound Company
  N

 10. #10
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,728
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra superhkm Se Innlegg
  Husker ikke typenavnet men en gadgetgeek i kontorfellesskapet har noen grisedyre Bose med aktiv støydemping som jeg fikk prøve.Med dempingen av syntes jeg de var ganske triste, med sånn svulmende bass. Med støydempingen på var de rett og slett ikke til å bruke. Det skjer noe helt feil i øvre frekvenser som er skikkelig plagsomt.
  Jeg har et par QC25, og kan ikke si jeg opplever det problemet du beskriver. Lyden kan selvsagt ikke konkurrere med den i vanlige, dynamiske hodetelefoner fra konkurrentene til engang halve, eller en fjerdedel, av prisen, men det er ikke poenget med disse. Støydempingen er fantastisk, og er det det du trenger, er disse å anbefale. Vil du ha "bra lyd", ville jeg anbefalt å kikke på gode lukkede hodetelefoner av DJ-typen, eller propper. Ellers liker jeg Momentum, men trådstarter ville jo ikke ha slike.

 11. #11
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2013
  Innlegg
  13
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg bruker PSB M4U2 som pendler-headset og er fornøyd med de.
  Ok støykansellering, flat og fin responskurve og ganske så nøytrale (men ikke kjedelige)

  Kan benyttes uten batteri (passive), med forsterking (aktive) og med støydemping (velger det med en liten bryter)

  Ulempen er at de er ganske store å ha på hodet....

 12. #12
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  26
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for mange gode svar allerede.

  Jeg har aldri hatt noise canceling klokker, og har egentlig heller aldri vært veldig fristet. Mulig det er feil, men jeg har hatt inntrykk dempingen går på bekostning av lydkvaliteten. Bose har jeg heller aldri vært superfan av. Forstår at den siste utgaven (QC25) skal ha bedre lyd enn før, men...

  Propper (av skikkelig kvalitet) har jeg heller ikke prøvd, men dette er kanskje en vei å gå. Skal sjekker ut Shure SE535, som jeg ser ligger ute i underkant av 3000,-.

  Er det noen som har/har prøvd noen av disse:
  Phiaton Bridge MS 50

  Phiaton MS 400

  Beyerdynamic DT1350

  Beyerdynamic T51

  Bowers & Wilkins P7/P5

  Denon AH-MM400


  Div. Audio Technica

 13. #13
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jul 2014
  Innlegg
  62
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sennheiser HD 25?

 14. #14
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  AT ATH-M50 er for billige kanskje.
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 15. #15
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,276
  Tagget i
  10 Innlegg
  Jeg har en del erfaring med B&W P5, og er nå i ferd med å erstatte de med den nye B&W P5 V2, som er oppgradert med de samme driverne som sitter i P7.
  I går hadde jeg mulighet til å sammenlikne begge P5-variantene mot hverandre - og den nye versjonen låter (imo) vesentlig bedre enn forgjengeren.
  I grove trekk: Bassen er både strammere, dypere og bedre definert. Mellomtonen er mer oppløst og fokusert og de oppleves som å ha noe mer kropp og rom.

  P5 V2 blir mine nye reise-htlf, og årsakene er i hovedsak:
  Lydkarakteristikkmessig passer de mine preferanser til det formålet.
  De er solid bygget.
  De går i ei dokument/PC-veske, og får plass i ei (stor) lomme.
  De er behagelige (for meg) å ha på - også i lengre tid. Selv lengre tid på solseng i syden er helt greit.
  De isolerer tilstrekkelig - og jeg liker ikke å være helt "frakoblet" omverdenen slik det blir med aktiv kansellering.

  Jeg hører forøvrig til de som opplever noe ubehag ved bruk av NC-klokker. Propper synes jeg generelt er ubehagelig over tid, men har ikke prøvd formstøpte.
  Over-ear synes jeg blir for store å ha på hodet i reiseøyemed. Men - alt dette er jo av ren subjektiv karakter, og nødvendigvis ikke i samsvar med hva andre måtte mene.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 16. #16
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  166
  Tagget i
  0 Innlegg
  Til pendlerbruk vil jeg anbefale KEF M-500. Isolerer godt, behagelige å ha på over tid, drives enkelt av telefon og lyden er "riktig".
  Eneste bakdel er "trinnlyd" når en går. Stereofil har de på tilbud til 2195,-.

 17. #17
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Innlegg
  85
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra einar007 Se Innlegg
  Jeg bruker PSB M4U2 som pendler-headset og er fornøyd med de.
  Ok støykansellering, flat og fin responskurve og ganske så nøytrale (men ikke kjedelige)

  Kan benyttes uten batteri (passive), med forsterking (aktive) og med støydemping (velger det med en liten bryter)

  Ulempen er at de er ganske store å ha på hodet....
  +1

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed