Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 23 av 23
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra ardilla Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Sitat Sitat fra ardilla Se Innlegg
  Fostex T50RP (som MrSpeakers bruker driveren og delene til) er mørk og svært tilbakelent...

  Det er en egen sub-kultur på headfi som kjøper T50RP og modder med Dynamat, bomull, Newplast osv. for å tune dem. MrSpeakers var en av disse, LFF (LFF Paradox) også. Hvis trådstarter er av det nevenyttige og fiklevillige slaget kan det jo være en vei å gå for å finne drømmelyden =)
  HÆ? Sier du det? Ja, jeg er klar over dette, det finnes vel ikke noe mer hypet kar enn MrSpeakers. Men poenget mitt var ikke hvordan utgangspunktet er, men sluttresultatet. Alpha Dog er lys. Jeg var interessert i den sjæl, inntil det ble klart at den er lys. Det samme skal vissnok den nyeste plus-versjonen eller hva den heter være. Grunnen til at jeg sa det, er fordi trådstarter er spesifikt ute etter mørk lyd, og da er ikke Alpha Dog noe godt alternativ.
  Det var vel egentlig ikke deg jeg prøvde å belære her.... :P

  Har du hørt AlphaDog selv?

  Mad Dog går for å være varmeere og mørkere angivelig.
  Du siterte jo meg, så det så ut som om det var meg du svarte.

  Nei, er ikke interessert i å bruke masse penger på å få hørt noe som låter lyst.

  De modifiserte versjonene til Mayflower Electronics er langt varmere og mer interessante, så om jeg skulle hatt en mod av dem, så hadde det blitt en av dem, men nå går alle pengene inn i bassere og stereo

 2. #22
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2013
  Innlegg
  34
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker så meget! Dette skjønte jeg:-) Blir spennende å se om jeg via EQ klarer å få bort noen spisse lyder i vokal.

  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Sitat Sitat fra dan-erb Se Innlegg
  Får vente på nanodigi'en da og se hva den kan gjøre? Håper ikke software'en er for vanskelig å sette seg inn i..
  Den er enkel å sette seg inn i, men du får si fra her hvis du trenger hjelp. Jeg bruker den som du vet selv.

  Kort prosess:

  Koble den til, last ned app, route riktig input til output. Jeg har koblet det til med coax inn, coax (1) ut.

  Inne i appen reduserer du input med maks boost. Siden jeg booster maksimum 4dB, så har jeg redusert input med 4dB.  Så router du input 1 og input 2 (venstre og høyre kanal) til output 1 og 2.  Deretter går du til outputkolonnen  Her er output 1 og 2 de to kanalene du bruker. Under PEQ kan du stille inn EQ'en.  Legg merke til at jeg har linket kanal 1 og 2, så jeg ikke må sette samme filtere i hver kanal individuelt. De jeg legger inn i kanal 1 blir også aktivert i kanal 2 automatisk.

  Det er viktig å se til at du ikke har verken høypass eller lavpassfilter. I xovermenyen skal kanalene se slik ut (med det mener jeg at begge filterne er bypasset, slik at du ser en rett strek)  Legg merke til at også denne er linket til kanal 2.

  Har gjort andre innstillinger for andre hodetelefoner som er langt mer komplekse. Det er utrolig mye fleksibilitet i denne lille saken. Legg merke til at du også har PEQ på input, så hvis du skal legge inn flere filtere enn de 5 du har under hver output, så har du 5 ekstra på input (i input menyen).

 3. #23
  Tittentei
  Guest
  Det kommer ikke til å bli noe problem

  For best resultat, ikke bruk veldig spisse filtere. Du har tre filtere som er nyttige, high shelf, low shelf og peak. For å korrigere for peaker, så bruker jeg peak-filter med negativ gain. Hvis jeg vil at hodetelefonen skal låte varmere, så bruker jeg et high shelf filter med negativ gain fra cirka 300-500 Hz og oppover.

  Det beste er alltid å fjerne, ikke legge til. Å booste 3dB i bassen, blir som å trekke fra 3dB i alt annet enn bassen. Ting er jo relativt. Jeg viste bare et eksempel over. Hvis du kun trekker fra, så trenger du heller ikke korrigere for maks boost på input (dette må gjøre for å unngå klipping over 0dBFS).

  Gleder meg til å høre hva du synes når du har fått din. Det er en vidundermaskin. Alle ting man irriterer seg over kan lett renskes bort, og man kan ha 4 innstillinger simultant + lagre filteranordninger lokalt + at den kan styres med fjernkontroll, så du får den muligheten på kjøpet au.

  Jeg har planer om å bruke den til både head-fi og et par studiomonitorer jeg skal ha på PC'en. Bærre gull!

  Du kan også lage avanserte tilpassede filter med biquads, men det kan du vente med inntil du har fått litt erfaring med den Bare husk at små korreksjoner gjør mye, så ikke gå bananas for da blir ofte resultatet dårlig.

  En annen ting er å ha en innstilling uten filtere og en med, så flipper du fort mellom dem for å høre hva som låter best.

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed