Har egentlig ikke brukt mye hodetelefoner de siste 20 åra, men så ble det til at jeg kjøpte AKG K551. Etter en del bra tester må jeg si jeg var litt skuffa da jeg koblet disse sammen med min Fiio E7. Det var flott rom rundt stemmer og instrumenter men lyden var veldig flat og realtivt ubehagelig på litt volum.
Nå er det vel ikke siste type DAC som sitter i E7 så jeg Googla litt og bestemte meg får å prøve Ifi - idsd DACen som også har hodetelefonutgang. Lyden var mer smooth med denne men forsatt veldig flat. Små og større nyanser i dynamikkområdet kom ikke frem. Bassen var også relativt svak.
Jeg gikk i tenkeboksen og vurderte sterkt å prøve andre hodetelefoner, men med en del erfaring fra hi-fi utstyr var dette etter min mening ett tegn på manglende kontroll fra forsterker. Jeg kontaktet derfor meget hyggelige Moiz audio og fikk lånt Heed Canamp som har fått en del skryt online.
Jeg brukte Idsd som dac med RCA kabler inn i Heed Canamp. Det var da med stor glede at mine AKG våknet opp og ga men en helt annen opplevelse enn hva jeg tidligere hadde opplevd. Micro og Makro dynamikk + mye mer og bedre bass var det første jeg la merke til. Det er nesten merkelig at disse blir solgt til bruk med Iphone, Ipad o.l Disse trenger clean power. Bare et lite tips til de som sitter med lignende hodetelefoner eller samme opplevelse.