Side 1 av 6 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 111
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt headphone anlegg

  Jeg snuser på mitt første hodetelefonanlegg. Jeg ønsker noe av virkelig topp kvalitet. Når jeg nå først skal gjøre noe med anlegget vil jeg gjerne innføre filbasert avspilling samtidig. Så jeg kommer til å gå til innkjøp av en NAS samt en dedikert kilde for å streame native DSD filer uten konvertering til PCM først i tillegg til en dedikert kilde for å streame hi-res PCM. Jeg kommer selvsagt også til å kjøpe en hodetelefonforsterker og et sett hodetelefoner.

  Planen er følgende:
  - Synology RX10613xs+ NAS m/32GB RAM og Intel Ethernet Converged Network Adapter X520-SR2 og 12 stk Intel Solid-State Drive DC S3500 Series (SSDSC2BB800G401).

  - 2x Synology RX1213sas Expansion Unit m/12 stk Intel Solid-State Drive DC S3500 Series (SSDSC2BB800G401).

  - Sonnet Echo Express SEL 10gbe 10 Thunderbolt2 to 10 Gigabit Ethernet Adapter.

  - Hewlett Packard 3800-24G-2SFP+ Switch (J9575A) TP Switch med to stk fiberoptiske 10gbit/s porter.

  - 2x Hewlett Packard X132 10G SFP+ LC SR Transceiver (J9150A) 10GBASE-SR SFP+ 10 Gigabit Ethernet fiberoptiske moduler.

  - Mac Pro 2,7 GHz Tovkjerners med 30MB nivå 3 buffer m/4x 16GB 1866MHz DDR3 ECC RAM og m/1TB PCIe-basert flashlagring og m/PROMISE Pegasus2 R8 32TB (8x 4TB) Thunderbolt2 RAID-System og m/Apple Airport Time Capsule 3TB og m/Sharp 32" PN-K321 - 4K UltraHD LED Skjerm og m/Apple USB Superdrive og m/Apple Magic Mouse og m/Apple trådløst tastatur.

  - Apple Airport Extreme Router.

  - Astell & Kern AK240 m/384GB.

  - Astell & Kern MQS streaming server for Mac (headfi er det eneste anlegget hvor det ikke benyttes musikkserver med intern harddisk - her benyttes det i stedet to streamere - denne (native DSD) må kunne kommunisere direkte med NAS via routeren gjennom WiFi).

  - Auralic Audio Aries Streamer (headfi er det eneste anlegget hvor det ikke benyttes musikkserver med intern harddisk - her benyttes det i stedet to streamere - denne (hi-res PCM) må kunne kommunisere direkte med NAS via routeren gjennom WiFi 802.11ac).

  - iPad Air 128GB m/Auralic Audio Lightning DS App

  - Auralic Audio Vega DAC

  - Woo Audio WA234 m/Western Electric 300B

  - Abyss AB-1266

  Mvh
  Roysen
  Siste redigert av Roysen; 16.06.2014 kl. 04:21.

 2. #2
  Tittentei
  Guest
  Har fått inntrykk av at du er glad i bass og ikke er det genrelle treble head? I såfall, så kan jeg fortelle at rapportene er at Abyss er litt tizzy og pågående i diskanten. Hvis du vil ha orthoer, så hadde jeg snust på Audeze, og kanskje mest på LCD-2, siden de er mer spenstige i bassen enn LCD-3.

  Audeze har lenge fått pepper for smal soundstage, noe jeg også forstår at du er glad i, og muligens er det grunnen til at du snuser på Abyss(?), da de får kudos for akkurat dette. Uansett, de siste versjonene av Audeze har såkalt Fazor-teknologi som gjør soundstage bredere. Dette er ikke markedsført, så du må være obs på å spørre spesifikt om de aktuelle modellene du lytter til har Fazor. Du kjenner jo gutta på AudioNorge godt, så regner med at du har hørt det meste av hodetelefoner?

 3. #3
  Tittentei
  Guest
  De hodetelefonene som er mest kjent for ekspansiv soundstage er imidlertid Sennheiser HD800, men disse er frempå i diskanten og har aldri fått skryt for stor "larger than life" bass. Beyerdynamic T1 har ganske bra soundstage og veldig bra holografi, men igjen, skarpkantet i diskanten. Bassen i dem er veldig clean, men ingen west coast sound der heller.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har tenkt å spe på med et litt nedskalert alternativt anlegg 2 også. Jeg har da et sett Sennheiser Orpheus på hånda. Alternativt blir det ALO Audio Studio Six og Audeze LCD-3. Uansett så blir det Mytek Manhattan.

  Mvh
  Roysen

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  I anlegget presentert i åpningsinnlegget er det nok først og fremst stor oppløsning og eksplosiv dynamikk jeg er ute etter. Jeg håper forsterkerne bidrar med litt varme som Abyss nok ikke har i utgangspunktet.

  Mvh
  Roysen

 6. #6
  Tittentei
  Guest
  Du hopper inn on the deep end, haha.

  Bruker Mytek 192 STEREO DSD DAC i både stereoanlegg og tidevis også head-fi (før brukte jeg den utelukkende til headfi), har hatt den i over 1 år og den er knallbra og skal ikek bort. Med tanke på at Manhattan er oppgradert, så er det veldig lovende og helt sikkert ikke et dumt valg.

  Orpheus har jo kultstatus fordi produksjonen var så begrenset, men husk at det har skjedd vanvittig mye på headfifronten de siste årene, så ut fra det jeg har lest, så tror jeg du kommer veldig langt (og kanskje lenger) uten å hive deg på dem. Men selvsagt er det sikkert moro å eie noe slikt for de som har muligheten

  Generelt sett, så virker det som om det er en tradeoff mellom laid back lyd og soundstage i hodetelefoner. De som er lyse får ofte ros for bra soundstage, mens de mørke får pepper for manglende. En annen ting er også at åpne hodetelefoner presterer langt bedre mtp soundstage enn lukkede, så du er på riktig spor når du ser på de åpne alternativene.

  Tror dessverre ikke at vi som frekventerer her har erfaring med det utstyret du funderer mest på, men vi kan muligens bidra med sammendrag over konsensus for hva folk sier. Med utstyr i dette prisintervallet, så får du nok flere førstehåndserfaringer på head-fi.org. Det er flere med dype lommer og early adopters der enn her, hehe. Såvidt meg bekjent er det ingen her inne som har hørt verken Orpheus, Abyss eller Studio Six.

 7. #7
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Med den diskkonfigurasjonen du har på NASen din så bør du være klar over at du ikke får hentet ut den latterlige ytelsen du har til rådighet med alle de SSDene over bare gigabit eller trådløst. NASen kan skaffes med 10gbit/s og jeg ville gått for det, samt en ordentlig nettverksswitch og et 10gbit/s NIC i arbeidsstasjonen. Alt dette er selvsagt helt unødvendig for lydmessige formål, men jeg får et inntrykk av at dette er underordnet det å bruke mest mulig penger på løsningen.

 8. #8
  Tittentei
  Guest
  NAS med SSDer i RAID, oi! Har et par SSDer i speilet raid for OS, og får ikke utnyttet lesehastigheten der engang, men kun SATAII kontroller, siden jeg er en late adopter som er flink til å vedlikeholde maskinen regelmessig for støv, ny kjølepasta og shit, så den går som ei klokke og er rask nok i massevis Eneste grunnen til raidet, er til dagen det blir havari (og forhåpentligvis kun på den éne).

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra marsboer Se Innlegg
  Alt dette er selvsagt helt unødvendig for lydmessige formål, men jeg får et inntrykk av at dette er underordnet det å bruke mest mulig penger på løsningen.
  Gidder ikke bruke tid på slike tøvete påstander. Systemet er ikke bare tenkt brukt til hifi og det er skalert for å tackle fremtidige krav til formater og lagringsplass. Ellers kommer jeg til å ignorere flere slike flåsete kommentarer.

  Mvh
  Roysen

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  SSD diskene som skal benyttes er forøvrig Intel Solid-State Drive DC S3500 Series (SSDSC2BB800G401). Disse er ikke valgt av ytelseshensyn, men fordi jeg ønsker å fjerne alle bevegelige deler fra diskavlesingen. Routeren er valgt fordi den anbefales som den hurtigste WiFi løsningen som streameren Auralic Auries støtter.

  Mvh
  Roysen
  Siste redigert av Roysen; 15.06.2014 kl. 04:00.

 11. #11
  Morpheus
  Guest
  Innerfidelity med Tyll Hertsen er en grei plass for informasjon. Mitt inntrykk er at han er generelt mer glad i "varme" hodetelefoner enn "kalde" så hans anbefalinger bør sees i lys av det. Han har en rimelig vitenskapelig tilnærming til hobbyen vår, og han måler alle hodetelefoner han tester. InnerFidelity's "Wall of Fame" | InnerFidelity

  Her er også en fin "test/omtale" av de mest relevante "high-end" hodetelefonene som eksisterer: Battle Of The Flagships (58 Headphones Compared) UPDATE: AUDEZ'E LCD-2 Revision 2 (6/4/13)

  Personlig Tror jeg du kommer langt med Stax SR 009 som jeg har lyttet til ved flere anledninger. Er vel Tor i Lyric som selger dem her på berget. Lykke til!

  Edit: Link til test av Abyss http://www.innerfidelity.com/content...tic-headphones

  Muligens bør du også undersøke TakeT http://www.6moons.com/audioreviews/taket/1.html
  Siste redigert av Morpheus; 15.06.2014 kl. 04:43.

 12. #12
  Overivrig entusiast Guit's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du får prøve et par gamle STAX SRX MK3 Det var en verdens referanse på 70 tallet, det tror jeg forsatt den er for enkelte. Synes å ha sett at en av de fremste headamp produsentene satt med en på hodet. Det jeg liker med denne, er at man slipper å anstrenge seg for å høre detaler og at lyden er frigjort og ukomprimert. Bassen er noe av det mest nyanserte jeg har hørt. Har desverre ikke hørt og sammenlignet med nyere ting, bortsett fra Koss ESP/950. Har ikke vært så opptatt av headfi i det siste. Har vært morsomt å være med på et headfi sammentreff med det beste som er tilgjengelig i dag. mvh. Guit

  EC EMC1 up, Project Rmp 9.1x/ speedbox SE, Ortofon Jubilee, Bel canto Dac 3, stello U3. ASR mini Basis Mk.2, Dp A1s EBW, Dp A1, Dp C1b, Dp EC502 mkII, Polycrystall Rack m.m. Black Magic, silk, silspeak, Audioquest kabler. Clio måleutstyr, JBL- Raven - PHL DIY Høyttaler . Head-fi: Koss ESP/950 E/90, WEE Woo Audio. HRT Headstreamer. Stax SRX MK3/SRM-1 MKII professiomal

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva kreves av headampen for å kunne drive et sett Stax SR-009 som også er med i vurderingen her? Hvordan spiller forøvrig Ultrasone Edition 5 og Ultrasone Edition 10?

  Mvh
  Roysen

 14. #14
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Roysen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra marsboer Se Innlegg
  Alt dette er selvsagt helt unødvendig for lydmessige formål, men jeg får et inntrykk av at dette er underordnet det å bruke mest mulig penger på løsningen.
  Gidder ikke bruke tid på slike tøvete påstander. Systemet er ikke bare tenkt brukt til hifi og det er skalert for å tackle fremtidige krav til formater og lagringsplass. Ellers kommer jeg til å ignorere flere slike flåsete kommentarer.

  Mvh
  Roysen
  Jeg ser at den siste kommentaren var flåsete, men du vil ikke ha nok lagringsplass i fremtiden for annet enn audioformål og dokumenter med bare 24 stk, som du i praksis bør kjøre i 2xRAID6 med 12-disker i hver for å treffe en god balanse på redundans og minimere tap av diskplass.

  10x2x800GB = 16TB som jo er veldig lite. Jeg bruker jo nesten 30TB på media (film, serier, konserter, bilder, hjemmevideo og musikk) her hjemme allerede nå i dag!

  Du bygger med andre ord ingen fremtidsløsning hvis det er mediafiler du bygger løsningen for. Skal du kjøre 100 VMer, eller drifte en databasedrevet applikasjonsløsning for hundrevis av brukere, vil imidlertid løsningen din herje på grunn av den gode IOPS ytelsen. Til oppbevaring av media er det faktisk ganske så skivebom. En diskkonfigurasjon på f.eks 8x4TB eller 12xTB i RAID6, hvor du kan begynne med bare en 5-6 disker inntil behovet for mer lagring oppstår, vil være mye mer egnet for mediabruk i fremtiden og det til en helt annen prislapp og lyden vil jo uansett ikke påvirkes.

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Siden jeg har planlagt disse SSD diskene likevel og da ikke får utnyttet ytelsen uten å gå over til 10gbit/s, hva ville dere anbefale dersom man som Marsboer anbefaler skulle gått for en skikkelig nettverksswitch og en 10gbit/s NIC i arbeidssituasjonen (Mac Pro)?

  Siden jeg liker å eksperimentere kan jeg også informere om at jeg kommer til å kjøre en partisjon med Linux (til meg selv) og en partisjon med Windows 8 (til frøkna) på den Mac Pro burken.

  Mvh
  Roysen

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra marsboer Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Roysen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra marsboer Se Innlegg
  Alt dette er selvsagt helt unødvendig for lydmessige formål, men jeg får et inntrykk av at dette er underordnet det å bruke mest mulig penger på løsningen.
  Gidder ikke bruke tid på slike tøvete påstander. Systemet er ikke bare tenkt brukt til hifi og det er skalert for å tackle fremtidige krav til formater og lagringsplass. Ellers kommer jeg til å ignorere flere slike flåsete kommentarer.

  Mvh
  Roysen
  Jeg ser at den siste kommentaren var flåsete, men du vil ikke ha nok lagringsplass i fremtiden for annet enn audioformål og dokumenter med bare 24 stk, som du i praksis bør kjøre i 2xRAID6 med 12-disker i hver for å treffe en god balanse på redundans og minimere tap av diskplass.

  10x2x800GB = 16TB som jo er veldig lite. Jeg bruker jo nesten 30TB på media (film, serier, konserter, bilder, hjemmevideo og musikk) her hjemme allerede nå i dag!

  Du bygger med andre ord ingen fremtidsløsning hvis det er mediafiler du bygger løsningen for. Skal du kjøre 100 VMer, eller drifte en databasedrevet applikasjonsløsning for hundrevis av brukere, vil imidlertid løsningen din herje på grunn av den gode IOPS ytelsen. Til oppbevaring av media er det faktisk ganske så skivebom. En diskkonfigurasjon på f.eks 8x4TB eller 12xTB i RAID6, hvor du kan begynne med bare en 5-6 disker inntil behovet for mer lagring oppstår, vil være mye mer egnet for mediabruk i fremtiden og det til en helt annen prislapp og lyden vil jo uansett ikke påvirkes.
  Du er tilgitt, Marsboer. Jeg er helt enig med deg. Dessverre er 800GB den største SSD disken disse Synology boksene er kompatibelt med. Det er uaktuelt å benytte noe annet enn Synology NAS og det er kun SSD disker som er aktuelt fordi jeg ikke vil ha bevegelige deler i diskene som skal benyttes til musikkavspilling. Jeg tenkte å begynne med denne diskkonfigurasjonen siden jeg ikke kommer til å lagre film. Forøvrig la jeg ikke inn konfigurasjonen på den Mac Pro jeg planlegger. Jeg skal gjøre det nå. Det vil hjelpe litt. Det er på Macen jeg vil lagre alt som ikke er hifi relatert. NASen vil kun være for å lagre musikk. Ut over det er det bare å utvide NASen videre med flere kombinasjoner av Synology RX1213sas Expansion Unit m/12 stk Intel Solid-State Drive DC S3500 Series (SSDSC2BB800G401) etter hvert som behovet skulle oppstå. Den NASen der kan utvides med totalt 8 slike ekspansjonsenheter som kan settes in "on the fly". Når det gjelder selve NASen (ikke ekspansjonsenheten), så er to av de tolv diskene avsatt til cache. Man kan kun sette inn ti disker til lagringsforemål. Det betyr at regnestykket ditt for tilgjengelig lagringsplass ble litt feil. Det er altså (10x800MB)+(12x800MB)=17,6TB. Legger jeg til ytterligere en ekspansjonsenhet (mulig jeg bør gjøre det) vil det bli (10x800GB)+(2x12x800GB)=27.2TB. Noe plass vil vel bli utgjengelig som en følge av redundans som en følge av speilingen litt avhengig av hvilken RAID balansering man benytter. Hva anbefaler du dersom jeg går for to ekspansjonsenheter?

  Dersom det finnes andre større SSD disker som er kompatible med disse Synology boksene, endrer jeg gjerne konfigurasjonen til å bruke disse. Denne Intel disken var imidlertid den største SSD disken som stod på kompatibilitetslista til Synology.

  Mvh
  Roysen
  Siste redigert av Roysen; 15.06.2014 kl. 13:53.

 17. #17
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Problemet med 10gbit/s switcher er at disse ikke er tilpasset hjemmebruk enda. Samtlige på markedet er laget for å stå i egne nettverksskap eller i serverrom og bråker mye med små 40mm vifter på høygir. Dette vil være et problem i de fleste hjem med mindre man har et egnet sted å plassere den. Det finnes i grunn bare ett alternativ som er "fornuftig" priset på en slik måte at det blir aktuelt for hjemmebruk i dag, og det er Netgear XS708E. Den gjør jobben, men bråker som et jagerfly. Alternativt finnes det også gigabitswticher, som har et par 10gbe uplinkporter, men da gjerne av SFP+-varianten (dvs at du ender opp med fibertilknytning). Hva du trenger avhenger av hva slags 10gbit grensesnitt du har tilgjengelig på NASen du har valgt (SFP+ er en modulslot, mens rimeligere 10gbe gjerne kommer med et kobbergrensesnitt)

  Netgear XS708E - Switch - Finn lavest pris, test og informasjon

  Selv om du må ha 10gbit/s for å høste ytelsespotensialet (som du sa ikke var så viktig i utgangspunktet), så er den eneste måten jeg vet om for å få en stille løsning å trekke point to point forbindelse mellom NAS og arbeidsstasjon. Dessverre har ikke Mac Pro lenger intern utvidelsesmulighet for et 10gbe NIC om jeg skal tolke denne posten riktig:

  The Mac Pro needs 10 Gigabit Ethernet - muada.com

  Da må du bruke et thunderbolt til 10gb adapter, som i tillegg krever egen strømforsyning, og da begynner hele løsningen å bli litt jalla.
  ThunderLink | Thunderbolt to 10GBASE-T Desklink Device | ATTO

  Mitt råd er vel egentlig å styre unna med mindre du er spesielt interessert, siden ytelsen ikke var primærårsaken til å gå for SSD. 10gb-teknologien er ikke tilpasset hjemmebruk per i dag, så terskelen er ganske høy. Men du verden som data flyr over 10gb. Jeg har siklet i årevis på en slik løsning men kostnadene og de støymessige ulempene er vanskelige å svelge for min egen del.
  Siste redigert av marsboer; 15.06.2014 kl. 12:12.

 18. #18
  sorgenfri
  Guest
  Sitat Sitat fra Roysen Se Innlegg
  Jeg har tenkt å spe på med et litt nedskalert alternativt anlegg 2 også. Jeg har da et sett Sennheiser Orpheus på hånda. Alternativt blir det ALO Audio Studio Six og Audeze LCD-3. Uansett så blir det Mytek Manhattan.

  Mvh
  Roysen
  Er det, det settet som sto i Gøteborg?

 19. #19
  Tittentei
  Guest
  Har lurt på å bygge eget NAS og bruke FreeNAS. Har du noen erfaringer med det, marsboer? Det vil jo helt sikkert gi god fleksibilitet, og mulighet for å skifte ut NIC, switcher og router den dagen 10gbit/s på hjemmefronten blir vanlig.

  Hva slags kabler benytter man for 10gbit/s?

 20. #20
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  2,496
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Roysen Se Innlegg
  Jeg har tenkt å spe på med et litt nedskalert alternativt anlegg 2 også. Jeg har da et sett Sennheiser Orpheus på hånda. Alternativt blir det ALO Audio Studio Six og Audeze LCD-3. Uansett så blir det Mytek Manhattan.

  Mvh
  Roysen
  Er det, det settet som sto i Gøteborg?
  Nei, det settet er solgt nå tror jeg. Dette settet befinner seg i UK.

  Mvh
  Roysen

Side 1 av 6 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed