AKG K 551 vs. Beyerdynamic DT770 pro

liern

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.07.2003
Innlegg
252
Antall liker
2
Noen synspunkter på AKG K 551 vs. Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm? Prismessig er de ganske like. Klangmessige likheter og forskjeller? Hvilken er "best"? Skal brukes mot en Nuforce Icon iDo på kontoret, så det er viktig at de er godt lukket.
 

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55
Begge er "best". Kommer an på lydsignatur du liker og om de passer ditt hode. DT770Pro synes jeg er en av markedets mest komfortable lukkede hodetelefoner. K551 fikk jeg ikke til å passe i det hele tatt, med uggen bass som resultat; har mao. for "smal" skalle til K551 :)
DT770Pro har mer bass (spesielt 80 ohm versjonen) og en mer "pågående" diskant enn K551. Jeg mener DT770Pro isolerer bedre enn K551 (både ut og inn av klokken).
 

krrm

Hi-Fi interessert
Ble medlem
30.12.2013
Innlegg
89
Antall liker
122
Noe jeg har satt pris på med mine DT770 er at de tåler ganske mange fall i gulvet. Mine har holdt i rundt 8 år nå og viser fortsatt ingen tegn til å gi seg. Velurputene har riktignok blitt litt slappe. Aldri fått klager eller hørt lekkasjer for andre med DT770, så med mindre du spiller veldig høyt er dempingen god nok for landskap.
 
T

Tittentei

Gjest
Har DT770 32 ohm, og de har nok ikke like mye bass som 80-omsversjonen, til gjengjeld har de veldig klar og fin lyd, men kan bli litt pågående i øvre mellomtone. Tror dette er typisk for Beyerdynamic, det var i alle fall slik med flaggskipet deres, Beyerdynamic T1 også.

Har klaget litt over DT770 32 ohm før, og det fordi jeg forventet en basshead-hodetelefon, men fikk noe ganske annet. Om man EQ'er bunnen bittelitt i dem, så blir det dog noe helt annet. Bassen i dem er der, og den går både dypt og er ganske detaljert, men ikke hevet - i alle fall ikke i 32-omsversjonen som sagt.

Har hatt parret i 2-3 år, og det har sett bedre dager, for dette er "jeg driter i dere hodetelefonene" mine, og har derfor brukt dem under harde forhold, sånn som når jeg ligger og endt opp med å sovne med dem på, hehe. Det fine er at de lett lar seg demontere, rengjøres og deler kan byttes, slik som velourputene, foamen foran driveren, hodebåndpaddingen osv. De er også ganske komfortable å ha på, men en anelse grunne, så hvis ørene dine bygger litt ut fra knollen, så kan du forvente at deler av øret ditt vil være innat skumgummimaterialet som beskytter driveren.
 
T

Tittentei

Gjest
Dette med manglende bass i 32-omsversjonen kan ha følgende grunn:

Øret er generelt mindre sensitivt for lave frekvenser enn de som ligger cirkus i området 2-7kHz (siden det er der menneskestemmer holder til, og vissnok er hørselen vår fra et evolusjonistisk perspektiv tweaket mot dette området). Hvis man er sensitiv for sibilans, som ofte ligger rundt 2-7kHz [ikke siter meg på dette intervallet, men det er i området], så bør man være klar over at DT770 32-ohm har en heving her.

Personlig er jeg sensitiv mot sibilans i dette området, så det er ubehagelig å lytte til dem høyt nok til at bassen kommer til rette. Men fremfor å heve bassen, så kan man også dempe diskanten i dette området, men det beste er en bassheving, siden man da kan spille lavt, og fortsatt få greit med bass.
 
Topp Bunn