Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 30
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Feb 2014
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg

  HiFi vs Head fi

  Nå er jeg ganske ny i gamet når det kommer til både Hifi og headfi, men ikke når det kommer til god lyd. hadde stereo i bilen til 70tusen i min gamle bil. men grunnet at storken kom med en liten mini måtte de ny bil til og anlegge vike unna for barnevogn og barnesete. så hadde tenk og investere i et skikkelig HiFi hjemme i stede, men usikker på om jeg skal velge skikkelige hodetelefoner eller anlegg. da de er så mye mere "bang for the buck" når det kommer til hodetelefoner. mine beyerdynamic custon one pro på mitt asus lydkort låter mye bedre en mitt stue anlegg til et par tusen som består av en 5.1 pioneer forsterker og fronthøytalere fra dynabel. Men høytlere har så mye mere "3D "effekt eller dybde i lyden og du føler den på hele kroppen

  Så hvor mye må jeg regne med og investere i et hjemme anlegg kontra et headfi anlegg for og kunne få skikkelig HiFi lyd?

 2. #2
  rudo
  Guest
  Et hjemme hifi og bilanlegg kan fort koste "omtrent" det samme, så budsjett hifi kr 70000 som ditt bilstereo kostet er jo et greit utgangspunkt...!

  Alternativ head-fi budsjett så kommer du bra "i mål" med ca 1/10, dvs ca 7000,-

  Head-fi budsjett f eks kr 10000,- gir deg en del muligheter for god lyd, bare unngå å svi av for mye av det til dyre DAC løsninger, det gir "liten" effekt for pengene. Velger du head-fi må du prioriter i denne rekkefølgen, forutsatt du ikke velger f eks Hifiman HE6, men selv for HE6 kan du faktisk få en god ampløsning for en tusenlapp...tro det eller ei!

  Head-fi prioritering:

  1) hodetelefon type/kvalitet
  2) head-amp
  3) DAC/kilde

  Vet at mange her vil reagere på at jeg "nedprioriterer" DAC og kilde. Men mitt poeng er at her får du faktisk høy kvalitet uten å bruke mye penger på det. Helt avhengig av hvordan du tilnærmer deg det. Men bruker du digitale kilder/filer så må du jo bare vurdere hva som er god nok oppløsnimg og avspillingsmetode. Selv komprimert 320AAC rett fra datamaskin låter jo potensielt bra, og der har mange ellerede løsningen på plass. Så kan du evt streame via en Apple Airport, faktisk uten annen DAC enn airporten.... Gevisnst ved dyrere løsninger kan "du se bort fra" sett i sammenheng med hodetelefoner og amp til 10000. Men totalt bir dette "bang-for-the-buck"...!

 3. #3
  sorgenfri
  Guest
  Hvis storken nettopp har vært med en leveranse - vil vel et skikkelig headfi anlegg være smart?

  Da, kan du dra på når du vil, med den reneste samvittighet..

  Hifiman He-500 og en Burson! Da, er du i mål!

 4. #4
  Hifi Freak ardilla's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  4,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  ^Enig i at hodetelefone>forsterker>kilde

  Hifiman HE500 og en egnet forsterker (den trenger litt kraft) er et skikkelig godt oppsett.

 5. #5
  rudo
  Guest
  Hodetelefon type blir jo i stor grad en smaksak, men har selv Hifiman som en av mine favoritter.

  Jeg vil her selv fremheve det som er blitt mitt primæroppsett i stua. Alt-i-ett-boks + Hifiman HE6. Sammen med Bluesound Powernode opplever jeg HE6 ennå mer "allround" enn på andre amper jeg har. Full body sound, god soundstage og ingenting av detaljer går tapt. Og Det er full støtte for hi-res FLAC filer blant annet...
  Powernode er jo en hi-res streaming receiver for høyttalere, men som skapt for HE6.

  Navn:   IMG_9430.jpg
Visninger: 536
Størrelse: 45.4 Kb

 6. #6
  Tittentei
  Guest
  Det er vel tilnærmet konsensus her i head-fi forumet om at hodetelefon > amp > DAC. I stereooppsett har jeg inntrykk av at forskjellene mellom DAC'er er tydeligere. Det er litt merkelig i og med at hodetelefoner har veldig høy "oppløsning", slik at man skulle tro forskjellene ble tydeligere.

  Trådstarter; mitt råd er å gå for begge deler. Du får LCD-2 eller HE-500 brukt for rundt 5000 og 3000. For 10-15k totalt har du da ganske romslig budsjett for headamp i tillegg. Det er fort at det baller på seg innen headfi også, bare spør ardilla her inne. På et tidspunkt hadde jeg f.eks. LCD-3, Auralic ARK MX+ og Auralic Taurus. I butikken er det 17+15+13=45k. Det var knallbra, men mener nok at man med samme sum og ved smarte valg så får man "mer musikkglede for pengene" i stereo for 45k.

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  1,374
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gikk selv runden fra varebil til bil med hvite skilter for noen år siden, og etter det var storken på besøk året etter også. I denne perioden så leste jeg flere tråder hvor gikk ut med at nå var det på tide å nedgradere siden det var kommet småttiser i hus, noe jeg ikke så helt poenget i. For min del så ble det mer innetid og langt færre fjellturer i helgene, dvs mer tid til musikk i hjemmet, og medfølgende ønske om oppgradering og utprøving. (Platespilleren og platene ble satt på svigers hytte en periode..)

  Noen erfaringer:
  - Headfi er langt billigere vei til godlyd en stereoanlegg.
  - Headfi er en fin måte å få lyttet til musikk når man sitter i samme rom/nær rom hvor det kreves at det er stille.
  - Åpne/halvåpne øretelfoner gir bra lyd, men er ikke like morro for de andre som oppholder seg i samme rom..

  - Det er morro å ha ordentlig god lyd også for resten av familien.
  (Vi har spillt mye musikk (og høyt) mens småttisene lå i magen, og spiller også mye musikk sammen med barna nå. "Rockerunde" etter barnehagen er en fin aktivitet, og barna må selvsagt få inn de første musikkerfaringene med litt lydkvalitiet! )
  - Når de små har sovnet så går det fint å spille musikk på stereoanlegget, de sover godt med litt lyd i stua. (Har åpent rett fra stuene og inn til gangen med soverommene, og 4 12" basser hovedannlegget som står i ene stua..)

  Jeg gikk fra ett stereoanlegg, og ett hjemmekinoanlegg, til ett stereoanlegg m/tv og headfi oppsett. Og deretter bort fra headfi til et ekstra annlegg i en bod som det var meningen å få bygget om til oppholdsrom. Årene etter det har det vært bytte av hus, og flere nye konstellasjoner av anlegg(ene).

  Prøv ut hva du tror passer deg ang hifi/headfi, og husk å dele tidlig med det nye familiemedlemmet, da blir det flere å dele musikkinteressen med. OG du ender ikke opp med mas om kun avspilling av "Justin Beaber" osv.. på dagtid!

 8. #8
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Headfi er Hifi og begge begrepene forsøker oppnå det samme målet. Høy kvalitetsgjengivelse av lyd.

  Hifi vs Hifi?

 9. #9
  Hifi Freak ardilla's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  4,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra MatsGyver Se Innlegg
  Headfi er Hifi og begge begrepene forsøker oppnå det samme målet. Høy kvalitetsgjengivelse av lyd.

  Hifi vs Hifi?
  Ja takk begge deler

 10. #10
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,276
  Tagget i
  10 Innlegg
  Sitat Sitat fra ardilla Se Innlegg
  Ja takk begge deler
  Helt enig. For meg er det to helt ulike måter (og opplevelser) å lytte til musikk på.

  Men - med en liten skrikhals i hus hadde jeg nok definitivt prioritert et decent Head-Fi oppsett - og da lukkede htlf som isolerer godt
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 11. #11
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Sitat Sitat fra ptb Se Innlegg
  Sitat Sitat fra ardilla Se Innlegg
  Ja takk begge deler
  Helt enig. For meg er det to helt ulike måter (og opplevelser) å lytte til musikk på.

  Men - med en liten skrikhals i hus hadde jeg nok definitivt prioritert et decent Head-Fi oppsett - og da lukkede htlf som isolerer godt
  Enig og velger en Ole Brumm ja takk begge deler jeg også. Lydkvalitetsmessig holder jeg høyttalere og hodetelefoner likt. Høyttalere har etter min mening generelt sett bedre treble og stereoperspektiv, mens hodetelefoner har bedre kontroll på bassen. Hvorfor det er slik har med energinivå og fysikk og gjøre.

  Binauralt og hodetelefoner trumfer imidlertid stereoperspektivet til stereohøyttalere med enda en liten margin. Mulig 7,1 surround trumfer binauralt og hodetelefoner, men jeg har aldri hørt et kvalitets 7,1 anlegg slik at det blir bare spekulasjoner. Crossfeed korter også avstanden i kvalitet fra hodetelefoner til høyttalere i stereo.

  Samtidig som høyttalere har en komfortmessig fordel av at hodet er fritt for vekt og ledninger, og hodetelefoner den fordelen at det er langt mindre sjenerende for omgivelsene. Hva som er best avhenger etter min mening i stor grad av hva som er mest hensiktsmessig ut fra en gitt situasjon. Jeg liker som sagt å ha muligheten til å velge.

 12. #12
  Tittentei
  Guest
  For ikke å snakke om at høyttalere kan banke brystet rosenrødt i pur musikalsk eufori!!

 13. #13
  Helt fersk
  Ble medlem
  Feb 2014
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker for gode svar Det blir nokk begge deler hehe, men har bestemt meg for og begynne med Hodetelefoner så tar jeg de andre siden! har tenk åpne eller halvåpne, da jeg har beyerdynamic custum pro som er lukkete fra før, noen anbefalinger? ser noen anbefaler LCD-2 og HE-500 finnes det steder i bergen der disse kan prøvelyttes?


 14. #14
  Tittentei
  Guest
  Pass deg. Det kan hende du ender opp som ardilla. Han har flere hodetelefoner enn Oslo Hificenter.

  Navn:   1825baf9fe2da9cfd4ac270a4c9c775d.jpg
Visninger: 404
Størrelse: 104.5 Kb

  Siden du har custom one pro, så er du sikkert glad i bass? I såfall, ville jeg definitivt sjekket ut både LCD-2 og HE-500. LCD-2 er nok sjefen over alle sjefer på basskvalitet og extension i denne prisklassen, men de har ikke den helt ville punchy bassen som lukkede klokker har, men med ampvalg så kan du komme langt, men pass på ørene. Ville nok lest om LCD-2, LCD-X og HE-500 først. Sett om noen av dem høres interessante ut ift. hva folk skriver om dem, og så tatt det videre derfra. Da får du noen felles referanser.

  Valg av hodetelefoner henger jo sammen med hva slags lyd du liker også. Vil du ha masse, masse bass og etchy diskant, så er kanskje Fostex TH-900 noe for deg.

 15. #15
  sorgenfri
  Guest
  Til trådstarter:

  Tittentei, og Ardilla har oceaner av erfaring, og du gjør klokt i å lytte til de! Det eksisterer imidlertid alltid et men!

  - Hvis du bestemmer deg for å gå for Headfi - start lavt, på toppen! Mitt anbefalte startsted er:

  HE-400-->PSii-->Bitfrost Her får du smaken av "champagne til prisen av brus" SÅ kan du sitte med dette på hodet å lese om alt det andre som eksisterer der ute..

  DET gir deg marginale forbedringer til prisen av Cokain!

 16. #16
  Tittentei
  Guest
  Beklager ovenfor de støtte at jeg refererer til ardilla sin hodetelefonsamling hele tiden. Har fått krass kritikk. For ordens skyld er bildet ovenfor fra Oslo Hificenter, og ikke hjemme hos ardilla.

  Det sorgenfri sier er sant, men for å sette pris på billigere modeller er det nok best å begynne med de dyre. Da ser du hvor bra de billige er.

 17. #17
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  Til trådstarter:

  Tittentei, og Ardilla har oceaner av erfaring, og du gjør klokt i å lytte til de! Det eksisterer imidlertid alltid et men!

  - Hvis du bestemmer deg for å gå for Headfi - start lavt, på toppen! Mitt anbefalte startsted er:

  HE-400-->PSii-->Bitfrost Her får du smaken av "champagne til prisen av brus" SÅ kan du sitte med dette på hodet å lese om alt det andre som eksisterer der ute..

  DET gir deg marginale forbedringer til prisen av Cokain!
  Bare sånn av egen erfaring: HE-400 er ikke verdt å vudere når HE-500 ikke koster så mye mer, men er mer behagelige i lyden (bedre mellomtone, ikke så skarp topp). Og he-500 gjør sånn 90% av det (overprisa) lcd-3 gjør, så vi snakker fortsatt champagne til prisen av brus uansett.

 18. #18
  sorgenfri
  Guest
  ^TRUE!

 19. #19
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  484
  Tagget i
  2 Innlegg
  Hva med å gå for mobilt hifi først, og deretter vurdere stereoanlegg? Har selv stor glede av (overraskende god lyd med) Sennheiser Momentum (around air fit) drevet av Fostex HP-P1 mobil headamp med i-dac ifbm togpendling. Har erfart at jeg brukte stasjonært headfi lite, for anlegget gir mer fysisk musikkglede når man har anledning til å lytte hjemme, i mitt tilfelle. Har derfor solgt stasjonær headamp og åpne øreklokker, selv om disse også spilte bra. Hilsen 3-barnsfar

 20. #20
  Helt fersk
  Ble medlem
  Feb 2014
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Grans champane brus då me andre ord? hehe er nokk redd det blir litt mere en 1 øretelefoner når jeg får skikkelig smaken på det, har oppigjennom de siste årene hatt flere subwoofere og bil-forsterekere en jeg kan telle på 2 hender. så det er ikkje så store forskjellen på et par hodetelefoner til fks 4 tusen vs et par til 10? forskjelen fra en subwoofer element til 4lapper vs et til 10 som er drevet av skikkelig er Som natt og dag, eller metaforisk: Avløpsvann vs champange en helt annen liga kan ikke sammenlignes en gang. men ja er veldig glad i bass,men når det kommer til øretelefoner syns jeg ikke det trenger og overdrives da de drukner mye detaljer vist det blir for mye bass men noe alla nest nederste hakk på basslusen custum one pro er passelig bassmenge, det viktigste er at de går dypt da mye av musiken som fks er hiphop og elektro/dubstep osv har bass i de lavere frekvenser. Ellers Er jeg glad i naturlig lyd som høres mest mulig"ekte" ut men samtidig har en crystalklar diskant som får frem detaljer i lydblde.
  (sorry menger me skrive feil, dyslektiker på et nytt tastatur!)
  mvh

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed