Stax SR-84 Lambda Junior

2014_jarlt

Fersking
Ble medlem
19.02.2014
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei og god kveld.

Min første tråd og beklager hvis det er noen som har spørt om dette før her på forumet (jeg fant ikke)..:)

Jeg er et tastetrykk unna for å anskaffe meg settet Stax SR-84:rolleyes:. Det settet blir liksom min inngang til elektrostatisk hodetelefoner verden. Jeg hørte et sett fra Stax i min ungdomsalder (vet ikke modell) og siden den gangen viste jeg at jeg måtte eie et sett fordi lyden var noe av det råeste jeg hadde hørt:cool:. Hørte en demo av noen som kom inn igjennom en dør og gikk rundt meg:eek:. Musikken som ble spilt fikk en annen dimensjon etter min mening..

Jeg ser på et sett Stax SR-84 til 1400,- ..er det noen som har en formening om prisen er ok?

Også lurer jeg på dette: Som jeg har forstått så er ikke SRD4 spennings matet fra stikkkontakt, bare kun høyttaler kabler +/- som kobles til. Altså sette blir i grunn koblet i parallell med eksisterende høyttaler. Må jeg ha en skikkelig Hi End forsterker for å klare å drive settet? Jeg har lest litt at Stax trenger opp mot 600V for å drives skikkelig osv. Klarer en "vanlig" stereo forsterker å levere eller må jeg kjøpe nytt? :confused:
 
Sist redigert av en moderator:

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Sr84.jpg


[...] Jeg er et tastetrykk unna for å anskaffe meg settet Stax SR-84:rolleyes:. Det settet blir liksom min inngang til elektrostatisk hodetelefoner verden.
Det ser ut som om dette er elektrethodetelefonen STAX SR-80 + STAX SRD-4 forsterkeradapter.

Wikiphonia: Electret Driver Principle:
Keep in mind that except for the Toshiba and Audio-Technica back-electret models, all electret headphones were designed as entry-level models. It would be fair to say that they were designed to be Electrostatic Heaphones For The Masses, thus it would be unfair to compare them directly to their much more expensive brandmates.
STAX SRD-4_IMG_5254.jpg


Også lurer jeg på dette: Som jeg har forstått så er ikke SRD4 spennings matet fra stikkkontakt, bare kun høyttaler kabler +/- som kobles til. Altså sette blir i grunn koblet i parallell med eksisterende høyttaler.
Jeg har ikke erfaring med STAX SRD-4, kun STAX SRD-7SB. Den kobles til høyttalerutgang på en integrert forsterker eller en effektforsterker. Høyttalerne kan kobles til høyttalerutgangen på STAX SRD-4. Bryteren på fronten benyttes til å velge mellom hodetelefon og høyttaler. Hvis forsterkeren har flere sett med høyttalerutganger (A + B), kan man isteden koble både høyttalerne og STAX SRD-4 direkte til forsterkeren.

stax_sr34_10.jpg


stax_sr34_7.jpg




Må jeg ha en skikkelig Hi End forsterker for å klare å drive settet?
Nei. Jeg kjøpte opprinnelig min for bruk med en NIKKO NA-2000 integrert forsterker. Jeg har lurt på om jeg skulle forsøke min Parasound Zamp v.3.

Jeg har lest litt at Stax trenger opp mot 600V for å drives skikkelig osv. Klarer en "vanlig" stereo forsterker å levere eller må jeg kjøpe nytt? :confused:
Nei, du må neppe kjøoe nytt. Elektrostatiske hodetelefoner benytter høy spenning og lite strøm. Høyttalere benytter lav spenning og en del strøm. Slike forsterkeradaptere transformerer signalet fra lav til høy spenning. Elektrostathodetelefonforsterkere leverer høy spenning.

Se gjerne Wikipedia -> Headphones -> Electrostatic.
 
Topp Bunn