Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  rudo
  Guest

  HE-6 & HD 800 amp alternativer

  Hei!

  Mange har sikkert prøvd litt av hvert av amp for HE-6, ikke så alt for mange amper duger som kjent.
  Jeg nevner i tråden også HD800, til tross for at disse klokkene er særdeles ulike. Mitt innlegg er ment å gjøre dere oppmerksom på en skikkelig "underdog" i markedet, som varmt anbefales enten det er for HE6 eller for HD800.

  Sjekk ut denne, og "løp og kjøp" er mitt entydige råd! Den er nesten gratis!

  Skal ikke bruke mye ord for å beskrive hvordan det låter.

  Vil sammenligne Atrox V100 lydkarakter med "SAC headamp SE" som er spesiel designet for AKG-K1000, og den har hittil vært min referanse amp på både HD800 og HE6. Fra nå er Atrox fast koblet med mine HD800. Låter svært åpent og transparent, men "full-body-sound". Ingenting går tapt for å si det ennå enklere, alle instrumenter/detaljer kommer frem som det skal, også all vokal. Veldig balansert med andre ord. Mangler overhodet ikke bass for de som lurer. Men Atrox har en bass-boost knapp for de som måtte trenge det...

  PS
  Jeg har ingen personlig interesse av markedsføring av produktet, er bare en meget fornøyd kunde!

  Atrox V100 klasse A hodetelefonforsterker
  Siste redigert av CDWMcInSpots; 14.02.2014 kl. 17:42. Årsak: Fjernet lenke til produktannonse jfr. HFS-regel 6a)

 2. #2
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Atrox V100 klasse A hodetelefonforsterker

  Produktinformasjon hentet fra en annonse på Finn.no (som ikke skal lenkes jfr. HFS-regel 6a)). Jeg har ikke funnet annen informasjon.
  Atrox V100 klasse A hodetelefonforsterker

  Navn:   56_1718459152.jpg
Visninger: 590
Størrelse: 34.3 Kb

  Pris: kr 999,-

  Beskrivelse

  Atrox V100 er en selvkonstruert forsterker og er en av få klasse A hodetelefonforsterkere på markedet som kan ta livet av et hvert headset. Hver eneste komponent er massivt overdimensjonert for å være 100% sikker på at ingen svakheter er å finne. Atrox V100 vil kunne drive ditt headset til sitt absolutte ytterpunkt uavhenig av headsettets impedanse. Takket være et klasse A design vil den kunne gjøre dette med en forsvinnende lav forvregning. Dette er forsterkeren for deg som har lydkvalitet som første prioritet.

  Usedvanlig høy utgangseffekt
  Normalt vil 100mW i hvert øre gi nok lydtrykk og mange hodetelefoner kan kun håndtere 2-300mW før det får fatale konsekvenser både for hørselen og hodetelefonene. Atrox V100 kan levere hele 6,5W i hvert øre så det er absolutt ingen tvil over hvorvidt forsterkeren eller hodetelefonene gir opp først. Hvorfor den høye utgangseffekten? Å lage en stereoforsterker til stua er på mange måter lettere enn å lage en hodetelefonforsterker siden impedansen til høyttalere er normalt mellom 4 og 8 Ohm. Hodetelefoner kan ha en impedanse på alt fra 16 Ohm til 600 Ohm noe som gjør det vanskelig å finne en forsterker som gjør en like god jobb i begge ender av skalaen. Skal forsterkeren drive en 16 Ohm last like godt som en 600 Ohm last blir det en impedanse midt i mellom hvor forsterkeren vil kunne levere en usedvanlig høy effekt. Hadde forsterkeren fått oppgave om å forsterke en sinusbølge hadde det vært enkelt å finne en ideel utgangseffekt, men siden det er musikk vi skal forsterke er ikke saken like lett. Musikk er ekstremt dynamisk og kan ha korte maksimalverdier som er mange ganger høyere enn det gjennomsnittelige lydnivået. Blir forsterkeren bedt om å gi mer lyd enn den klarer vil den klippe signalet noe som vil føre til voldsom forvregning og dårlig lyd. Siden musikk er av en slik dynamisk natur vil forsterkeren kun klippe de øverste toppene av musikken (ofte basslag) og dette er ikke alltid hørbart. Problemet oppstår hvis denne klippingen skjer ofte, men dette trenger nødvendigvis ikke å bli oppfattet som feil , men heller en følelse av at det generelle lydbildet ikke er så bra som det kunne vært. De fleste er ikke klar over dette fenomenet og vil tenke at forsterkeren har dårlig lyd til tross for at det gjennomsnittelige lydnivået er relativt lavt. Atrox V100 fjerner hele problemstillingen ved å gi mer enn høy nok utgangseffekt for å sikre at disse korte, men meget krevende toppene blir forsterket uten klipping.

  Klasse A
  I tillegg til en meget høy utgangseffekt ville jeg også at forvregningen til Atrox V100 skulle være langt under det som er hørbart. For å få til dette valgte jeg det som kalles et klasse A design. Dette betyr at transistorene har strømgjennomgang selv om det ikke er noe inngangssignal. Dette er et meget inneffektivt design da veldig mye av effekten går ut i varme, men det er ikke uten grunn at jeg har valgt dette designet. Klasse A forsterkere har en meget lav forvregning og praktisk talt fjerner det som på engelsk kalles crossover distortion. Atrox V100 har en konstant strømgjennomgang på 100mA noe som tilsier et totalt varmetap på 8W, du kan gjerne varme hendene på den.

  Alt du vil trenge
  Det er en missforståelse at en dyrere forsterker nødvendigvis vil gi bedre lyd. Sannheten er at en kraftig forsterker vil koste mer da kompontene blir større og dyrere, men en hodetelefonforsterker er ingen kraftig forsterker sammenlignet med en forsterker ment for gulvstående høyttalere. Forsterkning av et lydsignal er en meget lett oppgave med dagens teknologi og det er inget problem å lage en forsterker uten hørbar forvregning. Betaler du flere tusenlapper for en hodetelefonforsterker legger du mye penger i utvendig design og ekstra funktionalitet, men du får antagelig ikke den vanvittige lyden som Atrox V100 kan levere. Atrox V100 er en forsterker som leverer akkurat det en forsterker skal levere, mer enn nok lyd uten hørbar forvregning.

  Atrox V100 har en justerbar gain som stilles av en bryter internt i boksen, denne kan jeg selvfølgelig sette på forhånd hvis du oppgir hvilken impedanse ditt headset har. Atrox V100 er også utstyrt med en bass-boost funksjon som enkelt skrus av og på med en bryter i front av boksen. Bass-boosten vil gi en +6dB økning av de lavere frekvensene og har en knekkfrekvens på ca. 500hz. Denne er 100% analog og vil på ingen måte endre kvaliteten til lyden.

  Spesifikasjoner
  Utgangsimpedanse: >0,1Ohm
  Frekvensrespons: 20hz-20000hz 0,2dB
  Inngangsimpedanse: 8kOhm
  Utgangseffekt: 6,25W - 16Ohm
  3,5W – 32Ohm
  2W – 62Ohm
  475mW - 300Ohm
  240mW - 600Ohm
  Bass-boost: +6dB
  Gain: 5,5dB – 11dB
  Dimensjoner: BxHxD, 10,5x6,5x16,5cm
  Vekt: 1,2kg
  Inngang: RCA, phono
  Utgang: 6,35mm jack

  Tilstand: Ny
  Flere bilder og figurer fra annonsen:

  Navn:   56_46476196.jpg
Visninger: 601
Størrelse: 47.2 Kb

  Navn:   56_735201559.jpg
Visninger: 708
Størrelse: 43.0 Kb

  Navn:   56_883031930.jpg
Visninger: 583
Størrelse: 48.2 Kb

  Navn:   56_1662845400.jpg
Visninger: 582
Størrelse: 51.1 Kb
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 3. #3
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Effekt vs. Auralic Taurus i standard mode.

  Impedance - Taurus - Atrox V100
  32ohm ----- 4.5W --- 3.5W
  120ohm --- 1.2W ---- 1W
  300ohm --- 0.5W ---- 0.47W
  600ohm --- 0.25W -- 0.24W

 4. #4
  rudo
  Guest
  Hei igjen....

  Synes det er "laber respons" på denne linken. Er dere ikke interessert i rimlige løsninger som faktisk er på høyde med eller til og med bedre enn dyre amp alternativer? Om ikke annet som et ekstra/alternativt oppsett, eller en ekstra amp på nattbordet! Men, det kan fort bli primæroppsettet!!!!

  Atrox V100 er en "killer", eller "ulv-i-fåreklær" kan man kanskje si!!? Denne "enkle" boksen knuser "det meste", HD800 "skinner" sammen med Atrox, kort og godt balansert presentasjon som yter HD800 rettferdighet. (HE6 også for den saks skyld!).

 5. #5
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Jeg tror deg eller er tilbøyelig til å tro deg, men forsøker å styre unna hodetelefoner som trenger en kraftig forsterker for å lage 90dB SPL 10mm fra øregangen. Men hadde jeg hatt en hodetelefon som trenger masse grunt, hadde jeg trolig gitt denne et forsøk dersom jeg ikke allerede hadde en forsterker jeg var fornøyd med.

  Hvis dette stemmer: utgangsimpedanse: >0,1Ohm, frekvensrespons: 20hz-20000hz 0,2dB, og du har en hodetelefon som har ekstremt lav sensitivitet og/i tillegg til høy impedanse, burde denne kraftpakken kunne levere dB SPL i bøtter og spann til det meste.

  Det som bekymrer meg litt er kombinasjonen mye effekt og finelektronikk i en og samme casing, også ser den litt DIY ut. Generelt forsøker man å holde finelektronikk og power-supply adskilt, da dette er en av hovedgrunnene til støy.
  Siste redigert av Nyttbrukernavn555; 21.02.2014 kl. 12:57.

 6. #6
  rudo
  Guest
  Ja, ting du "påpeker" stemmer bra.
  Men den har ikke for mye effekt for HE6, og ser ikke noe problem at det er mer enn man trenger for HD800.

  Jeg må også bekrefte det du nevner om konstruksjon, det er ikke gjort mye tiltak for støydemping. Med HE6 hører jeg faktisk ingenting fra trafo etc. Men med HD800 er det en helt ubetydelig antydning man kan høre når det ikke er musikk. Jeg er pirkete på disse ting, opplever litt trafo støy fra veldig mange amper. WooAudio WA6 hadde betydelig mer trafohum, men jeg ble ikke plaget av det egentlig. Min SAC headamp som har ekstern lineær PSU har faktisk også hørbar bakgrunsbrum med HD800. Og jeg returnerte Grace Design m903 pga trafo-hum, etter først å ha returnert m902 pga DC pop ved power on/off.
  Med Atrox hører jeg ikke støyen i praktisk bruk, bare når jeg sjekker om den er der. Heller ingen on/off POP.

 7. #7
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Ok. Det du beskriver kan stemme bra overens med tallene. HE6 er nok en bedre match med tanke på sensitivitet og forsterkerens output effekt, enn HD800. Sistnevnte trenger strengt talt ikke 0,4W @ 600ohm for å spille høyt og kontrollert nok. 0.011656W regnes som tilstrekkelig til 110dB SPL. Atrox innehar ca. 33 ganger så mye effekt som nødvendig.

  Grunnet 300-550ohm impedance er ikke HD800 like sensitiv for trafostøy som hodetelefoner med lavere impedance, og selv om 33 ganger høyere effektnivå enn nødvendig i mange tilfeller kan resultere i hørbart støynivå trenger det ikke nødvendigvis alltid å være tilfelle med høyimpedante hodetelefoner som Sennheiser HD800 eller Beyerdynamics T1. Men jeg hadde nok foretrukket en litt mindre overdimensjonert forsterker til HD800.

  HE-6 er en bedre match og trenger omtrentlig 2,9W for 110dB SPL. Atrox leverer 2,60465114W @ 43 ohm og burde i teorien være en veldig god match. De færreste sitter å lytter på 110 dB SPL slik at Atrox 2,6W @ 43ohm burde være tilstrekkelig effekt i massevis til HE-6, og litt til, og enda litt til.

  Leverandør oppgir flere nyttige specs, men jeg savner THD målinger spesielt opp mot støyproblematikken som vi diskuterer.

 8. #8
  rudo
  Guest
  HE6 er teoretisk best match, og det er ikke hørbar trafo-støy med HE6 som bare er 50ohm. Derimot med HD800 (300ohm) så man man såvidt høre litt trafo-brum. Dvs jeg hørte den ikke der heller før jeg aktiverte bass-boosten, da ble den "audibel", og når jeg hadde blitt oppmerksom på den mener jeg å høre litt også uten bass-boost aktivert. Så jeg vil faktisk se helt bort fra dette som et problem på Atrox, men det ble et tema og dette er da min erfaring ang det....

 9. #9
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Atrox V100 m.m.

  rudos reiseløsning:

  Navn:   248102d1394356637-hifi-vs-head-fi-img_9446.jpg
Visninger: 640
Størrelse: 67.7 Kb

  Fra nedre venstre hjørne med klokken: Apple iPhone x, AKG K712 PRO, Apple AirPort Express (1st Generation) og Atrox V100.
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,050
  Tagget i
  8 Innlegg
  Akkurat til HE6 er vel også denne åpanbar kandidat: ANK Audiokits -HE-6 Headphone Amplifier
  Navnet på denne er ikke tilfeldig valgt.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed