In Ear hodetelefoner.

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.460
Antall liker
2.119
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Litt nysjerig på nye In Ear plugger, jeg har i dag et par Shure som jeg ikke vet hvilken modell det er. De kostet ca 6-700 kr for en kanskje 4-5 år siden. Det fulgte med mangle forskjelige størrelser plugger, jeg bruker de minste svarte. Men selv de minste føles å være i største laget, kanskje det finnes noen som er litt mindre ?
Liker ellers godt Shure pluggene og utformingen og løsningen med kabelen over og bak øret.
Tenkte ca samme prisklasse.
De skal drives av Iphone.
Noen erfaringer rundt tema ?
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.823
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg bruker Etymotic ER-4P med custom silikonplugger, begge deler kjøpt hos ReSound i Oslo. Det finnes flere versjoner av ER-4, men ER-4P er den som passer best for portable enheter som iPhone. Lyden av Etymotic'ene kan trenge litt EQ-hjelp med et cut i øvre mellomtone og et til oppe i diskanten et sted. Der bruker jeg appen EQu fra elephantcandy og et frekvenssveip fra audiocheck.net. Etter å ha dratt opp en eq-profil som får frekvenssveipet til å "låte flatt" ble det riktig, riktig bra.



Etymotic Research, Inc. - ER•4™ MicroPro Series
EQu - elephantcandy

Se også hva Siegfried Linkwitz skriver om både Shure og Etymotic: Reference earphones
Det kan hende at den beste løsningen er å skaffe deg noen andre propper til de du har. Det er sikkert mulig å få støpt custom silikonplugger rundt driverne fra Shure også, men jeg vet ikke hvor du får det gjort. Her er et eksempel: http://www.hifisentralen.no/forumet...-spiller-har-best-lydkvalitet.html#post896555
 
Sist redigert:

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.460
Antall liker
2.119
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Det er slike som Siegfried tester der, Shure E2C. Jeg liker lyden godt så kanskje det finnes nye plugger som passer bedre. Jeg fant utrolig nokk esken, der lå de andre pluggene. Tre størrelser av hver, svarte helt myke, hvite lit hardere og de svamp greiene. De svamp greiene skal prøves litt mere.
Men et annet sikkert kjent problem er at kablene har begynt å bli veldig stive. Og det er vel ikke uvanlig at det blir brudd der kabelen går inn i selve pluggen.

Ser han skriver at denne modellen selges under annet navn SCL2, får vel sjekke om den finnes, eller kjøpe ca tilsvarende i ny modell.
 
Topp Bunn