Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Nordnorge
  Innlegg
  18
  Tagget i
  0 Innlegg

  Aktiv støydemping og hodepine??

  Litt usikker på om dette blir rette tråden for dette spørsmålet..

  Har i tiden fløyet med helikopter til og fra jobb, vanligvis bruker man vanlige hørselvern. Men idag tenkte jeg å bruke mitt Parrot ZIK hodetelefon sett med aktiv støydemping istedet. Men når turen på vel 20 minutter var over, fikk jeg kraftig hodepine som forverret seg utover dagen.

  Hvordan fungere aktiv støydemping? Drar det med seg nå høyfrekvente toner som jeg ikke hører, men alikevell reagerer på? Er det skadelig for hørsel? Og nei, hadde ikke musikken nå særlig høyt på heller..
  Hegel H300, JBL TL260

 2. #2
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,313
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg skal ikke uttale meg om hvordan aktiv støydemping fungerer for dine hodetelefoner, men jeg har lest i flere bruksanvisninger for bla Bose, at ved bruk av aktiv støydemping, kan svimmelhet og kvalme oppstå.

  http://www.anxietyzone.com/index.php?topic=37285.0

  http://www.nytimes.com/2011/01/20/te...askk.html?_r=0


  Noise-Canceling Headphones Might Make You Motion Sick

 3. #3
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,528
  Tagget i
  4 Innlegg
  Så vidt jeg vet har aktive øreklokker en mikrofon på utsiden, samt en forsterker og høyttalere inni. De virker ved å sende ut lyd i motfase inne i klokkene, slik at det reduserer det totale lydtrykket for ørene. Jeg har aldri opplevd hodepine i forbindelse med aktivt hørselvern. Tipper det er noe annet du er plaget med, og at det er helt tilfeldig.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 4. #4
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ubehag ved bruk av støykansellerende hodetelefon

  Det er en velkjent sak at noen (10%?) opplever ubehag ved bruk av støykansellerende hodetelefon. Man bør derfor prøve en slik før man evt. kjøper.

  Hvis jeg har forstått og husker rett, opplever noen en form for (hurtig) trykkoscillering.
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 5. #5
  Tittentei
  Guest
  Er ikke utviklingen av den aktive støykanselleringen i Bose QC15 delvis finansiert og subsidiert av amerikanske myndigheter, fordi teknologien brukes av militærkomplekset? Dette mener jeg å ha hørt. Hvis det er tilfellet, så bør det nok være trygt med tanke på hørselskader.

 6. #6
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Aktivt hørselvern vs. støykansellerende

  Sitat Sitat fra Zomby_Woof Se Innlegg
  Så vidt jeg vet har aktive øreklokker en mikrofon på utsiden, samt en forsterker og høyttalere inni. De virker ved å sende ut lyd i motfase inne i klokkene, slik at det reduserer det totale lydtrykket for ørene. Jeg har aldri opplevd hodepine i forbindelse med aktivt hørselvern. [...]
  Mange aktive hørselvern virker vel på en annen måte enn støykansellerende hodetelefoner(?). Aktive hørselvern er vanlige støyisolerende hørselvern som er utstyrt med mikrofoner på utsiden og høyttalere på innsiden. Så lenge støynivået er under fare-/vernegrensen formidler mikrofon + høyttaler omgivelseslyd. Straks støyen blir for stor kuttes kretsen slik at hørselvernet oppfører seg som et vanlig hørselvern. Denne kuttemekanismen er meget rask slik at den også virker for skudd, hamrende maskiner, osv.

  Navn:   Peltor Alert_417468.jpg
Visninger: 2668
Størrelse: 49.3 Kb

  Aktivt Peltor Alert hørselvern (bruksanvisning). Nede i front ser man mikrofonenes vindhetter. Antennen skyldes at det også har innebygd radiomottager.

  Villmarksliv: Utdrag fra testomtale av det aktive hørselvernet Peltor SportTac:
  [...]
  Peltor SportTac er et såkalt aktivt hørselvern. Det innebærer at det er mikrofoner på utsiden som fanger opp lyd, slik at det er mulig å føre en normal samtale eller høre at elgen kommer luskende, selv om man har klokkene over ørene.

  Idet høy lyd oppstår, f.eks. et lyden av et skudd, kuttes lyden umiddelbart, slik at klokkene virker som hørselvern. SportTac leveres med to ytre deksler – oransje og grønn. På høyre klokke sitter av og på-knapp og justeringsknapper for volum.

  God lydgjengivelse
  Det som skiller dette hørselvernet fra andre vi har testet, er hvor raskt det stenger den skadelige støyen ute. Lyden forsvinner og kommer tilbake så kjapt at en nesten ikke merker det.

  Hørselvernet gir også veldig god og naturtro gjengivelse av lyden rundt deg slik at det er enkelt å retningsbestemme lyden.
  [...]
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed